Yeni Anne Olanlarr....

Herkese bebişiyle mutluluklar dilerim.

bende yeni anneyim..derdmiz süt sorunu.. sütüm az.. artırmak için ne gibi şeyler yapıyorsunuz arkadaşalr..

Canım hemen bir eczaneye git ve VİTAMALT al.1 hafta hergün bir tane iç.Tadı makinada yapılmış şekersiz nescafe gibi. 4.gün sonunda farkı farkedersin. sonrada arada bir iç derim ben. hem sütün daha kaliteli ve besleyici olur..Birde Humana bitki çayları var.Onlarda işe yarıyor ama daha uzun vadede.Bebşine asla biberon verme .Vermişsen bile damaklıklı olanlardan olmasın.

selam,
bebek telsizinde önerdiğiniz bir marka varmı??

Ben chigo nun almıştım.fakat hiç kullananmadım.ne zxaman bebişin yanına bıraksam ve yan odaya geçsem yan binadaki sesleri duyardım .Şansıma bitişiktede çocuk vardı.benimki ağlıyor diye yanına koşar dururdum.Hele geceleri tam bir felakete dönüşünce kaldırdım.yan binada bebiş varmı önce onu öğren derim ben yoksa parana yazık olmasın.Birde eşim sonraları dediki bu aletler radyo frekansı yöntemi ile çalışıoyor bebişin direkt baş kısmına koyma.Aslında hiç kullanma diyecektide yumuşatmıştı Bu durumda telsizi gönülsüz kullanmama sebep olmuştu.

Sütü olmayanlara MÜJDE MÜJDE MÜJDE.

aKADAŞLAR PROF DR GÜLBıN GÖKÇAY DıYE BıR DOKTOR VAR.Ben bebek beslenmesiyle ilgili kitabını almıştım. Orada diyorki her kadın süt yapar. Ama stresten vs. sütü oluşmamış yani süt bezleri çalışmayan kanalları açılmamış bayanlara hormon iğnesi yapıyoruz.Tamamen zararsız hiç bir yan etkisi olmayan bir iğne bu.Böylece süt bezleri yeniden tetikleniyor. Bence bu konuyu bir araştırın.Ben bunu bir mevlütte sütüm yok diye birine söylemiştim.Vakıf gurebaya gitmiş iğne olmuş annemlede bana teşekkür yollamış.Ama hangi doktora gitmiş onu bilmiyorum zaten kendisinide tanımıyordum.Fakat daha bilinçli ağızdan bilgi almak isteyenler googlda aratın gülbin gökçay diye.Telefon açın kendisine kıyın azıcık gerekirse paranıza olun iğnenizi emzirin bebişlerinizi.Ben emziremedim bu kitap sonradan geçti elime..ınanın sonra çok üzülüyorsunuz. hep keşkelere gark oluyorsunuz.Keşke onu dinlemeseydim.Keşke şuna üzülmeseydim.Keşke ev işine bu kadar önem vermeseydim.Keşke de keşke.
Arkadaşlar doğadaki her canlı kendi bebeğini besleyebilme kabiliyetine sahiptir.Biz kadınlar kendi kendimize yapıyoruz hep.ış beyinde bitiyor aslında ama oplmadımı iğnesi varmış işte.
DAha sağlıklı bir toplum için en az 6 ay ve kesinlikle su vermeden emzirin arkadaşalr.Keşke banada biri bunları söyleseydi Anneliğinizi doya doya tadın.Kimseye kulak asmayın.Ay ev kalabalık utanıyorum emziremiyorum falanca herşeyime karışıyor falan bırakın bunları.Gerekiyorsa herkesi atın dışarı olmadımı deliliğe vurun işi lohusalığa verirler nasıl olsa.Oda mı olmadı kendinizi kapatın odaya. Yada alın bebişinizi çıkın dışarıya.Hangisi sizin ruh halinize iyi gelecekse onu yapın. Ne malum bir daha bebişiniz olacakmı.Ya bebişinizin benimki gibi bir sağlık sorunu çıkarsa emzirilmemiş olmak onun için ne büyük bir tez avantaj bilemezsiniz.
Demek istediğim meme sizde süt sizde.Süt bezlerinizi harekete geçirmeniz gereken tek şey.Bunuda ılık banyoylamı yaparsınız sıcak havluyu göğsünüze koyarsınız VıTAMALT mı içersiniz yoksa iğne mi oluresunuz bilmem ama her bebeğin annesinden beslenmeye hakkı var.Bu bizlerin insiyatifinde olan bir şey değil. Bu onların insan olma hakkı.Evlat olarak annelerinden olan hakkı.canlı hakkı. ne derseniz deyin işte.
Sonra benim gibi ah keşke zamanı geri almak mümkün olsaydıda beişimi emzirseydim dememeniz temennisyle herkese bol sütlü günler

SÜT YAPIMI NASIL BAŞLAR?
Memede süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan “PROLAKTıN” adlı bir hormondur. Gebeliğin sonlanmasıyla vücutta gebelik hormonları azalır ve prolaktin salgılayan bezler uyarılır. Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen, bazılarında ilk 4 gün içinde artmaya başlar.

Kan damarları, memede süt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Prolaktinin etkisiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve sert olur. Süt akmaya başlayınca ve bebek emmeyi öğrendikçe memedeki gerginlik azalır, anne de rahatlar.

Bu olaylar sırasında anne ve bebek zorluklarla karşılaşabilir. ılk günlerde anne ve bebeğe, yardım ve destek gerekebilir.

ANNE SÜTÜNÜN GÖRÜNÜMÜ NASILDIR ve NEDEN DEĞıŞıR ?
ılk sütün sarımtrak renkte olmasına karşın olgun süt beyaz ve inek sütünden daha sulu görünümdedir, rengi mavimsi bile olabilir.

Bebek büyüdükçe anne sütünün rengi değişir. Bunun nedeni bebek büyüdükçe ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sütün içeriğinin değişmesidir.
ANNE SÜTÜ KENDı KENDıNE MEMEDEN AKMAZ !
Süt memede yapılır yapılmaz dışarıya salınmaz, süt akımı için bebeğin emmesi gerekir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeyi iyi kavraması çok önemlidir.

Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılar da çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden OKSıTOSıN adlı bir diğer hormon salgılanır. Oksitosin süt adacıklarının etrafındaki küçük kasları etkiler. Bu etki ile kaslar kasılır ve süt, süt adacıklarından meme başındaki kanallara taşınır. Bebeğin emmesi ile meme ucunda bulunan 10-15 delikten süt dışarıya akar. Her iki meme aynı anda çalışır. Bebek bir memeden emerken, diğer memeden süt damlayabilir.

Bebek emmeye başladığında, ilk önce meme başının hemen arkasında bulunan süt havuzundaki birikmiş sütü alır. Bu süt hemen tükenir. Süt akımının devamı için oksitosin salgısının uyarılması gereklidir.

Memede süt yapımı ve yapılan sütün meme ucuna ulaşması bebeğin her iki hormonun yapımını uyaracak kadar kuvvetli ve etkin emmesi ile gerçekleşir. Bunun için bebeğin sık aralarla ve uygun bir biçimde memeye yerleştirilmesi ve bebeğin de meme başını iyice kavraması gerekir.
EMZıRME SIRASINDA SÜT AKIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Bazı annelerin sütleri, bebek memeye tutulur tutulmaz akmaya başlar. Emzirmeyi, düşünmek bile beyini uyararak sütün akmasına neden olur. Bazı annelerde ise süt akışı bu kadar kolay olmaz.Bebeğin birkaç kuvvetli emme hareketinden sonra başlar.

1. Kuvvetli emme ile annenin beynine uyarılar gider.

2. Oksitosin salgılanarak memeye ulaşır ve süt akımı başlar.
SÜT YAPIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile görevli olan bölgeye haber götürürler. Bu haberler prolaktin salgılanması için emir olur. Ne kadar çok haber iletilirse, o kadar çok prolaktin yapılır.

DAHA ÇOK EMZıRME = DAHA ÇOK UYARI = DAHA ÇOK SÜT YAPIMI

BEBEK NE KADAR ÇOK EMERSE, ANNE O KADAR ÇOK SÜT ÜRETıR.

Kaynak: T.C. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü

anneler yardim edin lutfen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
acil vucudumun sut yapmasi gerekiyo kizim ac sutum yok evdeki imkanlarla ne yapabilirim dolmasi icin mama aldim ama almiyo aclikdan agliyo ne yapim nolur yoksa bende agliycam oturup 3 haftalik daha bebisim senağlama

boncugum önce moralini yüksek tut sütüm olcak diye koşullandır kendini

bol sıvı tüket en az 2.5 litre

un kurabiyesinin üstüne iç sıvını manyak süt yapıo

tarcın tüket mesela tarcınlı serbet

humana da bazılarında işe yarıyor

ama sütüm yok deme asla süt cok nazlı olurr
bunları yaptıktan sonra sıcak bir duş ala bak farkı göreceksin inşallah bol sütün olur bitanem mama almasın kuzun allahın izniyle anne sütüyle beslensin canım

kızlarr ya ılk gunlerım aklıma geldı oglusum dogdugunda acmıstım bu tgopıgı sımdı 2 yasında tosunum zaman cabuk gecıyoooo

canım benım sutu en guzel bulgur pıulavı ve mısır yapar bol bol yeee ve cok sıvı tuket hosaf meyvesuyu su vucudunu sıvısız bırakma maydonoz yeeee gelır ınsallah cogalır sutun

anneler yardim edin lutfen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
acil vucudumun sut yapmasi gerekiyo kizim ac sutum yok evdeki imkanlarla ne yapabilirim dolmasi icin mama aldim ama almiyo aclikdan agliyo ne yapim nolur yoksa bende agliycam oturup 3 haftalik daha bebisim senağlama

arkadaşım benimde oğlum doğduğunda k.annem helva yedirmişti süt olur diye gerçekten işe yarıyor
süt daha doyurucu ve tadı çok güzel oluyor
birde bolbol sıvı tüketmeli
herşeyide süt yapar diye yememek lazım ben emzirirken aldığım kiloyu hamileyken almadım valla

canım hep ilkgünler böle olur korkma stres yapma
gaz yapıyo olabilir ama soğan bulgur süt yapıyo
maydonoz helva hepsi tabiki suuu
bide rezene içersen hem sana hem bebeğine çokk ii gelir

kızlar ben 4 mayısta doğum yaptım kızım 3 ayını doldurdu bugün çok kötü bişey oldu hala ağlıyorum aslında çok hareketli biliyorum ama nasıl böyle bi hata yaptım olacağımı vardı koltuktaydı altını almıştım üstünü değiştirdim ellerimi yıkamaya gittim su açıktı duymadım yere düşmüş :(((( o ağlıyo ben ağlıyorum görseydiniz yüzünün üstüne düşmüş yerde parke halı az uzaktaydı suratının olduğu kısım yerdeydi nasıl düştü nasıl oldu anlayamadım hala sinirlerim bozuk ağlayıp duruyorum uyuttum az önce bişey olurmu dra gidicem ama bişey yok gibi geldi yardımcı olurmusunuz teşekkürler

merhaba arkadaslar. bebeğim 55 günlük oldu şükürler olsun ki. yalnız 2 gündür kakasını yapmıyor. pek sıkıntılı gibi de durmuyor aslında.annemler kilo alıyor diyorlar. sizin bu konu da bilginiz varmıdır. var ise ne olur paylaşın benimle

kızlar ben 4 mayısta doğum yaptım kızım 3 ayını doldurdu bugün çok kötü bişey oldu hala ağlıyorum aslında çok hareketli biliyorum ama nasıl böyle bi hata yaptım olacağımı vardı koltuktaydı altını almıştım üstünü değiştirdim ellerimi yıkamaya gittim su açıktı duymadım yere düşmüş :(((( o ağlıyo ben ağlıyorum görseydiniz yüzünün üstüne düşmüş yerde parke halı az uzaktaydı suratının olduğu kısım yerdeydi nasıl düştü nasıl oldu anlayamadım hala sinirlerim bozuk ağlayıp duruyorum uyuttum az önce bişey olurmu dra gidicem ama bişey yok gibi geldi yardımcı olurmusunuz teşekkürler

Canım çok geçmiş olsun. Öncelikle Korkma. emeklemeye başlasın hele birde yürümeye bak sen o ne düşüşler yaşayacak.Sen böyle durumlarda sakin olmalısın. Bebişini kucağına alıp onu seviğini söyle. geçecek de.Sakın dışarıya falan çıkarıp kuş böcek göstermeye kalkma. O anki acısına ortak ol.onu sar sarmala.
Sonra bebişini gözlemle etinden et koparırcasına ağlıyorsa, bayıldıysa , kusarsa , kanama varsa , bakışlarında şaşılık veya bir tuhaflıık farkedersen hiç vakit kaybetmeden hemen doktora koş. Ona buna haber vermeye çalışmakla bile vakit kaybetme.Bu gibi acil durumlar için hemen elinin altında ollabilecek bir yere bebişinin kimliğini varsa sağlık karnesini ve bir taksi parası koy. O an insanın feleği dönüyor hiç bir şeyin yeri aklına gelmiyor çünküü.
Baktınki yukarıda saydığım durumlar yok boşuna doktora gitme. Her düşüşte. Çünkü doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar slında onlarda bir şey olmaadığını görüyorlar ama prosedür gereği röntgen ve tomografi istiyorlar .çektirmesen için rahat etmez.Çektiripte birr şey olmadığını görünce oh çekersin ama çocuğu gereksiz yere radyosyona maruz bırakmış oluyorsun.
Alnını kolunu bacağını çarptıtklarında buz koyun derler ama bebişlere buz koyamıyorsun ,koydurmuyorlar bana doktorum lasonil sür dedi. Hakikakaten de lasonil çok iyi geliyor çürümüş deriye bile sürsen 2-3 saat sonra farkı fark etiyorsun hemen. imdi bizim evde buzdolaabın üzerinde sırt çantamızda ve muhtelif yerlerde lasonil bactroban ve bepanten krem her zaman hazır bekler.
Bebişin henüz çok küçük onun her yeri kıkırdak bu yaşta bebeğin istesende bir yerini kıramazsın. Merak etme. Tabiki dikkat etmek gerek. Seni korkutmak istemem ancak söylemesemde eksik bilgi vermiş olurum diye yazamadan geçemeyeceğim Konuşma merkezi sol beynin ön lobunda,anlama merkezi yan tarafında bulunur. Yazma ve okumayla ilgili merkez yan-üst lobdadır. Bu merkezler arasında çok yönlü bağlantılar vardır. Görme merkezi beynin arka kısmındadır. Demek istediğim bebişinin özelşikle kafa kısmını korumaya çalış ama ama lütfen bu yazdıklarımdan da tedirgin olma.
Ben istanbulda ilk yardım kursuna gittim. Nereede oturduğunu bilmiyorum özel kurslarda var ama vatan caddesinde itfaiye ve cankurtarma mdürlüğünün ücretsiz verdiği ilk yardım kursu var. 3 hafta sadece cumartesileri gidiyorsun ama inanılmaz faydalı oluyor. Şiddetle herkese tavsiye ederim. özellikle bebeği olan herkese. hatta bebeğinizi bırakacağınız dadınızın ananesinin veya babannesininde gitmesini sağlayın derim ben.
Allah kazasız belasız sağ salim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip eder inşallah herbirimize. Fakat korkunun ecele faydası yok misali iyi temennilerinde kazalara caresi yok. Bizler önlemimizi alalımda gerisi allaha kalmış.

merhaba arkadaslar. bebeğim 55 günlük oldu şükürler olsun ki. yalnız 2 gündür kakasını yapmıyor. pek sıkıntılı gibi de durmuyor aslında.annemler kilo alıyor diyorlar. sizin bu konu da bilginiz varmıdır. var ise ne olur paylaşın benimle

Arkadşım onu çok söylerlerde ne alaka yani.Bir düşünsene biz yetişkinler kabız olunca ne oluyoruz şişkinlik oluyor kilo olarak ağır geliyoruz. Hatta bir beden farediyoruz eee sonra wc ye gittinmi derin bir ohh çekiyorsun. o fazla olan bir bedende gidiveriyor değilmi aynı şey işte. yalnız kabızlığın şöyle bir tez avantajı var vücuttan atılması gereken posalar atılmadığından bağırsaklarda uzun süre kalıyor. Biz insanların bağırsakk sistemi hayvanlardaki gibi kısa değil uzun buda yiyeceklern bağırsakta kokuşmassına çürümesine neden oluyor ortaya çıkan olumsuz bakteriler bağırsak zarıı tarafından emiliyor ve vucuda karışıyor.Bir süre sonrada kanda ağırlaşma ve gereğinden fazla toksinlerle dolaşmaya başlıyoruz. Bundan sonrası zincirleme geliyor zaten kan yağı kolestrol vs. derken hoop birde bakmışsın ya obez yada ideal kilonun üzerine çıkmış insanlar oluveriyoruz.Yani kaka yapamamanın uzun vadede olumlu yanı yoktur. Birde bildiğim kadarıyla bağırsaklarımızda olması gereken olumlu bakteriler çok uzun yıllarda tamamlanabiliyor. Bu yüzden doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. veya su vermeyin veya her gıdaya geçiş zamanı var.Mesela 4-5 aydan önce yoğurt verilmez.Hatta mama yoğurtuyla başlatanlar vaaar. Çünkü henüz bağırsakları bizim çocuklara verdiğimiz gıdalaarı enzimleyebilecek potansiyele ulaşmamış oluyor.
ay canım ya bende yazmaya başlayınca kendimi zor durduruyorum kısaca sana şunu söyleyeyim 3 ggünden kısa kaka yapmalar çocuklarda abız kabul edilmez .Mevsim değişimi en son yediği aşırı süt veya protein ağırlıklı beslenme etkili olmuş olabilir.çocuğun kabız değil ama sen kakasını yapmıyor diye sevinme 2 günnde bir dışarı çıkmasını sağla elma armut incir ver elinee .Ve mutlaka bol su içir. geçmiş olsun.

Birde söylemeeyi unuttum .Basit bir düşüş olsa bille çocuğu asla en az 4 saat doyurma ve uyutma. Yaşı büyüdükçe bu sürede uzayacak tabi.Çünkü bazen özellikle beyindeki sızıntı şeklindeki iç kanamalar ilk etapta fark edilmez. 3-4 saat sonra kan beyin boşluğunu doldurmaya başlayınca belirtiler kendini göstermeye başlar.eğğer bebeğini uyutursan bu belirtileeri gözlemleme şansın olmaz. Anne olmak çok iyi gözlemci olmayı da gerektriyor işte ne yapcan.offf ffff kolay gele

merhaa arkadaşlar bende bu siteye yeni üye oldu oldukça acemiyim, benimde 2 aylık bi kızım var bu arada herkesin bebeğini allah bağışlasın,süt problemi yaşayan arkadşım sakın üzülme benimde vardı ben tahinle keçiboynuzu pekmezi karıştırıp yiyorum çok güzel süt yapıyo bide çifte kavrulmuş entepfıstıklı lokum:) hem lezzetlide pekmezin markası taç olsun mutlaka dikkat edin 100%100 dogal şimdiden afiyet olsun

sevgili atesarda benim bi arkadaşımın bebeişide öyle bikaç gün kakasını yapamıyodu doktor normal dedi bazı bebişlerde olurmuş eger çişini düzfün yapıyosa problem yok demişlerdi ama sen yinede bi doktora sor tabi için rahat etsin):

bu arada arka arkaya bi sürü şey yazdım ama benim syardımınıza ihtiyacım var,biriciğim hafif bir grip geçiriyor urnu acayip serumfizyolojik kullanıyorum ama pek yeterli oldugu söylenemez ne önerirsiniz bide hiç bebeğiniz hastalandımı çabuk iyileşmesi için ne yapmamı tavsiye edersinz çok moralim bozuluyo:(

kızlar ayak parmaklarım kaşınıyo çok sinir ediyo beni 2 hafta falan oldu bu kalşıntı başlayalı gebelik haftam 34+3 benim gibi olup sora kendiliğinden geçen varmı

Back