- Konu Sahibi kirmiziojeee
-
Ben gelinin kayınvalideye gerizekalı dediğini düşünmüyorum bence burada ya haklı olmak için böyle diyorsunuz ya da yanlış anladınız.Hiçbir erkek annesine bu lafı ettirmez.Hadi telefonu karıştırdınız,öğrendiniz niye yüzleşme yoluna gidiyorsunuz.Biraz soğuk durursunuz,yenge yenge diye gezmezsiniz olur biter.Kendinizi çok zor bir duruma düşürürsünüz söylerseniz.Abinizin size tepki göstereceği de çok belli.Ayrıca sizi kırmamış,kötü davranmamış yengeniz,zaman zaman bunaldığı olmuş,eşine söylemiş.bu arada birinin telini iki defa karıştırmanız da garip bence.Hadi birinci neyse şeytan dürttü gördünüz neden ikinciyi de aynı şeyi yapıyorsunuz.
neyse bence söylemeyin kimseye bu durumu,kötü olan siz olursunuz.
Var canım inan bana var.Annesine gerizekalı dedirten erkekde var afedersin o..pu dedirten erkekte.Bunu ben duydum gördüm.Teyzemin gelini eşinin yanında yüzüne o..pu dedi.
Bahsettiğim arkadaşım eşinin yanında senin ş..lık annen der şerefsiz baban der.Diyende var dedirtende canım
Arkadaşım ilk cümlene katılıyorum.Birilerini sevmek değil ama saygı duyulmak zorunluluğu vardır.
Fakat birinin yüzüne gülüp ardından gerzekalı demesi onun saygı değil edepsizliğidir.
Kızın telefon karıştırması belki yanlış ama onu artık görme zamanı gelmiştir ve buna kimse engel olamazdı.
Özel dediğiniz şeyde bir gelinin kayınvalidesi için gerizeklaı demesi karı koca özeli oluyorsa oda kocanın salaklığıdır.
Sizin kimse için saygısız cümleler kurma hakkınız yoksa kimseninde sizin için ardınızdan birilerine hakaretvari kelimeler sarfetmesi doğru değildir.Ha geçer ayna karşısına kim için ne düşünürseniz düşünün bağırarak küfrederek söyleyin ama bunu 2.şahıslarla bahsettiğiniz taktirde bu hem dedikodu hem saygısızlık hemde yüreksizliktir.Bir insanın yüreği varsa biri için ne düşünüyorsa çıkıp onu yüzüne söyler ama iyi ama kötü ama eleştiri.....
iyi de bak yüzüne demiş diyorsunun.Konu sahibinin yengesi onlarla canım cicimli geçiniyor.Yazlıklarına gidiyor,sonra şikayet ediyor diyor.Bu işte bir terslik var ya abisi kızı gitmesi için zorluyor bundan görümceni,n haberi yok ya da bir yanlışlık var.
Canım inan bana bazı yorumları okudum kalanını okumadım.Telefon karıştırman belki hata ama ben olaya hiç o açıdan bakmadım.Ha abin konusuna ise hiç girmedim.Bir evlat annesi için gerizekalı dendiğinde susuyorsa orada dururum ben.Ve yazdıklarından anladığım kadarı ile telefon karıştırmana laf eden arkadaşlarımın bazılarıda belki eşlerinin telini karıştıyor facelerine bakıyordur.Bu tamamen varsayım tabiki.
Bu forumda o kadar çok aldatma hikayesi okudum ki çoğu ya bir tel mesajıdır yada gelen bir maildir.Bunlar tesadüf değil onların görmesi için oluşturulmuş bir tevafuktur.Her neyse...
Bak ben olayları bazen olumsuz yorumlarken bazı olaylarıda iyiye yorarım.10 yıldır dostum dediğim birinin benim hakkımda böyle düşünmesinin ben tarafından bilinmesi gerekiyormuş ki Allah bana onu gösterdi.Hayatta birin telefonunu buna eşimde dahildir almam karıştırmam.Merak etmem.An gelir üst üste 10 mesaj gelir bakmazsın bir çağrı gelir açmazsın.Ama o an sana bunu yapman gerektiğini söyleyen bir ses gelir ve gerçeklerle karşılaşırsın.Bunun için kendimi şanslı sayar hatta lütuftur derim.
Sen ve yengen içinde aynı durum geçerli.O an görmen gerekiyormuş ve birşeyler buna vesile olmuş.Yengenin telini unutması senin odanda kalması tamamen yengenin unutkanlığından çok bir kader diyelim.
İnsanların bu tür ikiyüzlü davranmasına anlam veremediğim gibi nasıl hakkında kötü laf ettiği birilerinin yüzüne bakar,güler,sofrasına oturur,şakalaşır..v.s....v.s....
İşte burada o kişiler bizi değil sadece kendilerini kandırıyorlar.
Benim olayıma gelince,
10 yıllık dostumdu.İntihar etti yanında eşi yoktu ben vardım.Kocası evden kovdu,geldi benim omuzum da ağladı.Eşi aldattı sadece benle paylaştı.Evlatlarını bıçakla kovaladı sadece ben karşısında durdum.Bingöle gitti evinin anahtarı bende idi.Ve geri dönerken kaza yaptılar sabahlara kadar uyumadım ertesi gün evine gittim.İnan bana yalan gelecek sana(arkadaşım abartısız pasaklı birdir bu arada)evine gittim yer döşekleri salonda serili sabah kahvaltı bulaşığı tezgahın üstünde evi tabir yerinde ise bok götürüyor oğlu yatağı ıslatmış içerisi sidik kokuyor afedersin ağdasını yapmış ağdası banyoda ya daha neler neler.Tüm evi komşumun kızı ile gittik topladık akladık pakladık.Kış kıyametti sobasını hazırladım.Kendi hastaneden çıkıp evine geleceği gün millet geçmiş olsuna gelir dedim bir tencere dolma sarma yaptım.Çamaşırlarını yıkadım ütüsünü yaptım.
Geldiğinde eşi şaştı ve evimi ilk defa böyle gördüm Allah senden razı olsun dedi.Hatta 3 gün boyunca tel açıp eşi seyren benim şu evrakım vardı nerede diye sordu.Şurada M...bey dedim.Eşi de benim o zamanlar çalıştığım fabrikada benim şefimdi.Gecenin bir vakti telefon seyren yaaa dolabın içi harika olmuş çok sağol derdi arkadaşım.
Nemi oldu,birgün oğlunun geniz eti ameliyatı vardı ve biz medikal bir dükkanda oturuyoruz.Burası benim arkadaşımın yeri.Oradan buradan derken içeri bir medikalci girdi.Konuşmalarımız doktor muhabbetine ameliyata geldi derken medikalci benim size önerebileceğim bir doktor var isterseniz yardımcı olurum dedi.Olur dedik.Neyse doktor adını aldık.Bize ameliyat olacağı zaman haber edin ücreti konusundada yardımcı olurum deyince dedim telefonunuzu alalım.Benim neyimeyse elin adamının telini almak.Aldk neyse arkadaşım bana sen telini ver öne aldırabilirse arar seni dedi.Bende salak salak olur dedim.Be hey kaz kafalı niye demiyorsun çocuk benim mi sen ver telini diye.Ama aklıma gelmedi bile.Vakit geldi çattı.
İşte hastanedeyiz eşi çalışıyor sürekli arıyor adam ne oldu ne bitti ne yaptınız diye.
Konuşuyorlar sonra bunlar mesaja döndü.Eşi sormuş adama ulaştınızmı.
Arkadaşım
-evet seyreni aradı
-seyrenin telini nereden biliyor o adam
-ben dedim ver diye
-ee aşkım ya sen niye ver diyorsun siz alsaydınız ya hadi adam sapıksa,zaten bu aracı adam işinide sevmedim ne vardı sıra alsanızda 10 gün geç olsa ve para dertmi durumumuz iyi yani 50 tl den kaçacağım diye kadını bu işe alet ettin ki.senle süründü resmen
-amaan banane sapıksa benim işim görülsünde sonrası beni alakadar etmez seyren hakkında gelir bi şekilde
-sonra yukarıdaki mesaj.
eee hayat bu işte neyin ne zaman nerede geleceği riyaların nerede insanın yüzüne çarpılacağı belli olmaz.
Ardıma bile bakmadım bıraktım geldim orada onu ve sapık adamımı.(adamın bişeyinide görmedim gayet kibar ve gerçekten çok yardımcı oldu.onlar medikalci ve tüm doktorlar onlara önem verirler)arkadaşımda bunu ben aracılığı ile kullandı.O zamanlar eşinin maaşı 4 bin tl idi var gerisini sen düşün.
Gerizekalı kelimesini savunmuyorum elbette. O konuda çok haklısınız. Ama Bende zaman zaman eşimin ailesinden yada o ortamdan sıkılıyorum. Bu her zaman değil canım sıkkın olduğu zamanlar olur.. Eşime çaktırmadan kaş göz ederim. O anlar ve o der hadi kalk gidelim diye.. Anne biz gidiyoruz ben çok yorgunum dinlenicem der.. bunlar son derece normal şeyler.. Hiç kimse annesine hakaret ettirmemeli tabiki.. Burda yenge kabahatli.. Ama yüzümüze gülüyor demek garip.. Ne yapsın off sizden sıkıldım deyip kenara çekilse dobralık olur.ama . Yapmaması saygıdır. Kalp kırılmasın diyedir. Görülmesi gerekiyormuş görmüş cümlesine sığınarak başkasının özelini kurcalama ayıbını alkayamayız..
ya ben size daha çok üzüldüm
arkadaşlık anlayışınıza da hayran kaldım
yengeniz beraber gezmekten hoşlanmayabilir bu gayet doğal ama sizin yaptığınız çok ayıp.arkadaşlar bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum bana yardım edin lütfen yorumlarınız benim için çok kıymetli şimdi konu şöyle abim ve eşi bizim eve gelmişlerdi o zamanda da ablamı istemeye geleceklerdi bizim evde bi telaş söz konusu annem börekler falan yapıyor ev halkı yardım ediyordu abimler bir anda dediler bir arkadaş var çok ısrar ediyor oraya başka bir arkadasşları gelmiş bizi cagrıyor dedıler ve gıttıler o sıra da yengem telefonunu bizde unutmuş bende aa dedım bizde unutmuş bakım fotgrflarda ne var sonra bı mesj geldı mesaj kendılıgınden açıldı gelmıyormusunuz dıye bende tıkladım baktım ıste abımlede konuşmaları var gordum ıste dıyor sıkıldım gıdelım falan fılan yanı ben bunu görünce cok uzuldum kimseye bır sey demedım hem bız onu çağırmadık kı kendı geldı gelmesınde demedik yanı bız ıslerımızı halletmıstık zaten sonracıgıma velasılkelam bu olay bole gectı bu senede ailecek ablamlar abımler taıle gıttık işte yengemın telefonu benım odamdaydı bende ole bakmak ıstedım bılıyorum cok kotu bır sey yaptığım ama o yaptığından sonra cok kırılmıştım yanı ıste annem hakkında dıyor gerızelalı bızım aıle olduğumuzu hala anlamadı bıseyler faln kı annem ne yaptı yanı hala daha anlamıyorum ablam ıcınde dıyor onlar bızımlemı gelıcek daha neler onların arabası yok mu yanı okuyunca cok cok uzuldum yüzümüze karsı gulup arkamızdan bole laflar demesı benı cok kırdı ben hıc bı davranışımı degısıtmrdım hala daha sıcak davranıyorum ve kimseye bu olayı anlatmadım ama ıcım ıcımı yıyor lütfen bana yardım edın ne yapmam gerek annemın de ablamın da hala daha yüzüne guluyor arkasından ole seyler dıyor cok uzuldum doğrusu hıc beklemezdim.
arkadaşlar bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum bana yardım edin lütfen yorumlarınız benim için çok kıymetli şimdi konu şöyle abim ve eşi bizim eve gelmişlerdi o zamanda da ablamı istemeye geleceklerdi bizim evde bi telaş söz konusu annem börekler falan yapıyor ev halkı yardım ediyordu abimler bir anda dediler bir arkadaş var çok ısrar ediyor oraya başka bir arkadasşları gelmiş bizi cagrıyor dedıler ve gıttıler o sıra da yengem telefonunu bizde unutmuş bende aa dedım bizde unutmuş bakım fotgrflarda ne var sonra bı mesj geldı mesaj kendılıgınden açıldı gelmıyormusunuz dıye bende tıkladım baktım ıste abımlede konuşmaları var gordum ıste dıyor sıkıldım gıdelım falan fılan yanı ben bunu görünce cok uzuldum kimseye bır sey demedım hem bız onu çağırmadık kı kendı geldı gelmesınde demedik yanı bız ıslerımızı halletmıstık zaten sonracıgıma velasılkelam bu olay bole gectı bu senede ailecek ablamlar abımler taıle gıttık işte yengemın telefonu benım odamdaydı bende ole bakmak ıstedım bılıyorum cok kotu bır sey yaptığım ama o yaptığından sonra cok kırılmıştım yanı ıste annem hakkında dıyor gerızelalı bızım aıle olduğumuzu hala anlamadı bıseyler faln kı annem ne yaptı yanı hala daha anlamıyorum ablam ıcınde dıyor onlar bızımlemı gelıcek daha neler onların arabası yok mu yanı okuyunca cok cok uzuldum yüzümüze karsı gulup arkamızdan bole laflar demesı benı cok kırdı ben hıc bı davranışımı degısıtmrdım hala daha sıcak davranıyorum ve kimseye bu olayı anlatmadım ama ıcım ıcımı yıyor lütfen bana yardım edın ne yapmam gerek annemın de ablamın da hala daha yüzüne guluyor arkasından ole seyler dıyor cok uzuldum doğrusu hıc beklemezdim.
annemın sucu ne dıyorsun ya annenın sucunu soyleyım
hıc bır gelın kocasıyla basbasa tatıle gıtmek varken kaynanasının da gelmesını ıstemez
ısterkı kaynanası benım ne ısım var sız gencsınız basbasa gıdın demesını bekler ama nerdeeeee
kusura bakmayın sız evlı mısınız bılmıyorum ama egeer degılsenız esınızle tatıle gıderken kaynananızda yanınızda gelırse anlarsınız yengenızı
onun dısında yengenıze hep haklı demıyorum tabı ama sızden neden sıkılmıs olabılecegını ben boyle yorumladım
ya aslında konu başka tarafa kayıyor ama demeden gecemıcem aslında sevgılım var hatta ılk yengeme soylemıstım cocugun aılesıyle tanıştırdı benı fakat hıc kardesı yokama annesıde babasıda pamuk gıbıler ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?