yengemin halii:(

Ben gelinin kayınvalideye gerizekalı dediğini düşünmüyorum bence burada ya haklı olmak için böyle diyorsunuz ya da yanlış anladınız.Hiçbir erkek annesine bu lafı ettirmez.Hadi telefonu karıştırdınız,öğrendiniz niye yüzleşme yoluna gidiyorsunuz.Biraz soğuk durursunuz,yenge yenge diye gezmezsiniz olur biter.Kendinizi çok zor bir duruma düşürürsünüz söylerseniz.Abinizin size tepki göstereceği de çok belli.Ayrıca sizi kırmamış,kötü davranmamış yengeniz,zaman zaman bunaldığı olmuş,eşine söylemiş.bu arada birinin telini iki defa karıştırmanız da garip bence.Hadi birinci neyse şeytan dürttü gördünüz neden ikinciyi de aynı şeyi yapıyorsunuz.
neyse bence söylemeyin kimseye bu durumu,kötü olan siz olursunuz.

Var canım inan bana var.Annesine gerizekalı dedirten erkekde var afedersin o..pu dedirten erkekte.Bunu ben duydum gördüm.Teyzemin gelini eşinin yanında yüzüne o..pu dedi.
Bahsettiğim arkadaşım eşinin yanında senin ş..lık annen der şerefsiz baban der.Diyende var dedirtende canım

iyi de bak yüzüne demiş diyorsunun.Konu sahibinin yengesi onlarla canım cicimli geçiniyor.Yazlıklarına gidiyor,sonra şikayet ediyor diyor.Bu işte bir terslik var ya abisi kızı gitmesi için zorluyor bundan görümceni,n haberi yok ya da bir yanlışlık var.

Gerizekalı kelimesini savunmuyorum elbette. O konuda çok haklısınız. Ama Bende zaman zaman eşimin ailesinden yada o ortamdan sıkılıyorum. Bu her zaman değil canım sıkkın olduğu zamanlar olur.. Eşime çaktırmadan kaş göz ederim. O anlar ve o der hadi kalk gidelim diye.. Anne biz gidiyoruz ben çok yorgunum dinlenicem der.. bunlar son derece normal şeyler.. Hiç kimse annesine hakaret ettirmemeli tabiki.. Burda yenge kabahatli.. Ama yüzümüze gülüyor demek garip.. Ne yapsın off sizden sıkıldım deyip kenara çekilse dobralık olur.ama . Yapmaması saygıdır. Kalp kırılmasın diyedir. Görülmesi gerekiyormuş görmüş cümlesine sığınarak başkasının özelini kurcalama ayıbını alkayamayız..

Yüzüne dedi ne oldu ki canım,şimdi birşey olmamış gibi yüzüne bakıp annecim annecim diyor.O sarfettiği söz neye yaradı ki.O lafı etmişsen birine döner arkanı gidersin.Teyzem ne yaptı sustu çünkü oğlu varken ona laf düşmezdi.Kırıldı incindi yuttumu hayır sadece büyüklüğünü gösterdi gelinin yaptığı terbiyesizilk ve ayıp yanına kar kaldı.Şimdi yalvar yakar bize kredi çekin diyormuş geçmiş ola.
Canım yenge aileyi sevmiyor onlarla olmaktan sıkılıyorsa işine geldği gibi davranmamalı.Hatır gönül evlerine gider gelir 1-2 saat kalır gider.Ama iş sevmediği halde yazlığa gidiyorsa onlar çağırmadan geliyorsa bu gelinin işine geldiği gibi davranmasını gösterir.İşime geliyorsa ben varım gelmiyorsa yokum.Hadi hepsini geçelim (konu sahibinn gerizekalı kelimesi uydurma değilse)insana bunu kendine saygısından ötürü bir başka insana kullanmaz bırak kayınvalideyi.

.....yüzümüze karsı gulup arkamızdan bole laflar demesı benı cok kırdı ....
Yengen abine, ailen ile ilgili kötü şeyler söylemiş olabilir. Onun yaptığı yanlış evet, abinin böyle şeyler dedirtmesi de yanlış ve senin birilerinin özelini gizlice kurcalaman da yanlış.
Herkes birbirinin arkasından iş çevirip yüzüne gülsün.

ya ben size daha çok üzüldüm

arkadaşlık anlayışınıza da hayran kaldım

Canım hangimiz bulunduğumuz ortamdan sürekli keyif alıyoruz ki sende haklısın elbette.Eşine kaş göz etmen saygısızlık değil terbiyesizlik değil.İnsan yeri geliyor ana evinde sıkılıyor kalkıp evine gelince oh bee evim evim diyor.Bunlar insanın iç dünyasıdır.Ama bu durum eşler arasında anaya babaya hakarete varıyorsa,eşler arasını açıyorsa,sıkıldığı halde keyif alacağı ortamlarda onlarla bulunuyorsa bunda sıkıntıyı var demektir.

ya ben size daha çok üzüldüm

arkadaşlık anlayışınıza da hayran kaldım

Boşver canım ben de üzüldüm.Oysa bacımdan öte idi.Hani cebimizde 1 liramız olsa paylaşırdık.Yapışık ikiz gibiydik.Ama hayat işte bize öğretiyor bazı şeyleri.Bunlara rağmen birilerine güvenmekten alıkoymadım kendimi yine yeni dostlar edindim.Ama bazı şeyler rayına oturmadan hani derler ya ne suyumu paylaştım ne evimi.Evime giren paramı altınımı çaldı yüzüme gülen ardımdan konuştu.Hep salaktım belki ama,en azından hep konu dne bağlanıyor yada bağlıyorsun diyecek bana arkadaşlarım ama Allahın sevgili kulu olduğuma ve birçok bela ve musibetten hain olmadığım için kurtulduğuma o kadar çok inanıyorum ki.Bunlar inan bana yaşadıklarımla ve gördüğüm rüyalarımla sabittir.O yüzden ben iyi olmaya hak yememeye kimsenin ardından konuşmamaya güler yüzlü olmaya hep özen gösteririm.

Evet şu durumda gelininiz ikiyüzlü.
Peki siz onun telefonunu kurcalayıp hala yüzüne güldüğünüze göre ne oluyorsunuz.
Ben sizin fotoğraf bakmak için aldığınızı düşünmüyorum o telefonu.
Lütfen bizi kandırmaya çalışmayın tesadüfen okumuş gibi yaparak. Bunca insanın hakkını da almayın.
Tıpkı gelininizin özelini kurcalayarak izinsiz kurcalayıp hakkını aldığınız gibi.

telefon kurcalama konusunda çok eleştirilmiş olsanda bu tavrın görümceliğinden dolayı eleştirildi sanırım..
genelde bakar insanlar öyle kötü niyettende değil meraktan işte...
yani çokta kötü gelmedi bana telefona bakman..
tavrın anlattığın gibi olduysa sen bi meleksin...

Sende gelin olunca anlarsın ama kendin gibi meraklı bi görümceye rast gelmezsin umarım

yengeniz beraber gezmekten hoşlanmayabilir bu gayet doğal ama sizin yaptığınız çok ayıp.
ne demek başkasının telefonunu kurcalamak.....kadın size güvenmiş yanınıza koymuş sizin yaptığınız çok ayıp ben hayatta kardeşimin telefonunu bile açıp kurcalamam sonuçta özel denilen bi şey var...

Yengenin tlf kurcalamam büyük bi hata o onun özel bi eşyası çünkü bence sen hiç karışma abin gereken cevabı verir vermiosada bence sorununuz yengenizle değil abinizle

annemın sucu ne dıyorsun ya annenın sucunu soyleyım
hıc bır gelın kocasıyla basbasa tatıle gıtmek varken kaynanasının da gelmesını ıstemez
ısterkı kaynanası benım ne ısım var sız gencsınız basbasa gıdın demesını bekler ama nerdeeeee
kusura bakmayın sız evlı mısınız bılmıyorum ama egeer degılsenız esınızle tatıle gıderken kaynananızda yanınızda gelırse anlarsınız yengenızı
onun dısında yengenıze hep haklı demıyorum tabı ama sızden neden sıkılmıs olabılecegını ben boyle yorumladım

Böyle sürekli telefonunu kurcalayan ve tatilde bile yalnız bırakmayan görümceleri olursa kadının sıkılması gayet normal. Hatayı sizde buldum.Masumaneyi oynamaya gerek yok.

valla konuyu ılk okudum yapılan yorumların hıc bırıne bakmadan kendı yorumumu yazdım sonra dedım sole bakayım mıllet ne demıs hep aynı

bız gelınler cumburrrrrr cemaat gezmek hele hele tatıle gıtmek ıstemıyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

o basta pamuk gıbı oluyo da evelendıkten sonra ketene dönuyo
evelenmeden erken konusma bılemessın

Yengenizin telefonunu karıştırmanız hoş ve doğru değil, neyse hatanızı anladığınızdan orayı daha fazla sorgulamayacağım. Gerizekalı konusuna gelince o da çok yanlış, abine söylediyse hata tepki vermediği için abinin, kimse benim aileme bu cümleyi kuramaz. Şuan hiç kimsenin karakterini bilmiyoruz? belki yengen ufak şeyleri bile yanlış anlayan, memnunuiyetsiz biridir, belki ailen senin anlattığın gibi değildir? Ailen oğul/gelin diye fazla yükleniyordur belki? Ve sen o anne, babanın evladı olduğun için bunu göremiyorsundur? Veya hepsini geçtim, ailen iyi niyetlidir sevdiğinden yapıyordur ama bu da yengeni sıkıyordur, boğuyordur ki genelde sık ziyaretten, sık gezmelerden bir gelin adayı olarak bende dahil olmak üzere tüm gelinler hoşlanmaz.

En iyisi mesafeli olun, hiç problem yaşanmasın her iki tarafta da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…