• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengemin halii:(

2 kere sordum cevap alamadim...agbin ne demis diye aginde yengeni onaylamis herhalde,
yengenden once agbinle konus bence..

:53:Biliyormusun aynı durumu bende 10 yıllık arkadaşımda gördüm.Ve bir kalemde sildim.Yüzüme gülüp ardımdan laf söyleyenin ne benim evimde nede yüreğimde işi yok.Neyse o olsun kims ebeni çıkarları işi için kullanmasın.
Bende tesadüf gördüm telefonunu bana verip tuvalete gitmişti.O anda eşinden mesaj geldi eşi bile çok daha iyi biri idi.
Mesajda
-Canım sen böyle düşünüyorsunda o kadın bizim için neler yaptı sana bacının yapmadığı insanlığı yaptı ben bu konuda sana katılmıyourm yaptığın yanlış,senin şu an ki durumun tamamen seyreni kullanmak ve kendi işin için onu çıkarlarına alet etmek yazmıştı.Gelen giden tüm mesajlara baktım ve kanım dondu.
O an hastanede idik onu hastanede bırakıp sadece senin için değmezmiş deyip arkamı döndüm bir dahada yüzüne bakmadım.
Benim insanlığımın karşılığı bu olmamalı.Varsa hatam ardımdan gerizekalı demek yerine yüreği yiyorsa Beni eleştirsin hatamı yüzüme desin.
Sende yengenle konuş bence annen için o lafı söylemesi onun çirkinliğini gösterir.Sizlerle tatile gitmek eğlenmek istemiyorsa bırakın kendi haline.Aileden daha güzel ne varki.İnsanlar neden bu kadar riyakar anlayabilmiş değilim.Kendimi bu konuda numune olarak görüyorum.Çok güvenen ve insanlara azami saygı gösteren biri olarak hep kaybettim.Ama bana Allah yeter ne diyim.

:53:Biliyormusun aynı durumu bende 10 yıllık arkadaşımda gördüm.Ve bir kalemde sildim.Yüzüme gülüp ardımdan laf söyleyenin ne benim evimde nede yüreğimde işi yok.Neyse o olsun kims ebeni çıkarları işi için kullanmasın.
Bende tesadüf gördüm telefonunu bana verip tuvalete gitmişti.O anda eşinden mesaj geldi eşi bile çok daha iyi biri idi.
Mesajda
-Canım sen böyle düşünüyorsunda o kadın bizim için neler yaptı sana bacının yapmadığı insanlığı yaptı ben bu konuda sana katılmıyourm yaptığın yanlış,senin şu an ki durumun tamamen seyreni kullanmak ve kendi işin için onu çıkarlarına alet etmek yazmıştı.Gelen giden tüm mesajlara baktım ve kanım dondu.
O an hastanede idik onu hastanede bırakıp sadece senin için değmezmiş deyip arkamı döndüm bir dahada yüzüne bakmadım.
Benim insanlığımın karşılığı bu olmamalı.Varsa hatam ardımdan gerizekalı demek yerine yüreği yiyorsa Beni eleştirsin hatamı yüzüme desin.
Sende yengenle konuş bence annen için o lafı söylemesi onun çirkinliğini gösterir.Sizlerle tatile gitmek eğlenmek istemiyorsa bırakın kendi haline.Aileden daha güzel ne varki.İnsanlar neden bu kadar riyakar anlayabilmiş değilim.Kendimi bu konuda numune olarak görüyorum.Çok güvenen ve insanlara azami saygı gösteren biri olarak hep kaybettim.Ama bana Allah yeter ne diyim.

şuan sizde kendimi gördüm çok ciddiyim yani genellikler herkes telefon karıştırmamla beni yargıladı bende haklı sayılmam doğru bu yönden haksızım ama ne kimsenın hakkını yedirtirim ne de hak yerim sadece uzuldugum konu hakkında bır seyler paylaşıp yorumları okumak ıstedım o kadar daha yolun basındayım ama ne geldıyse basıma cok güvenmekten geldı ve o kadar dobrayımdır kı yanı ceremdekı herkes bılır benı zaten bu yüzden duramıyorum konuşup konuşmakta kararsızım severım yanı ama demkkı problemlerı var konusam yanı güzel bır uslubla sızde uzuldum yanı nıye sizin hakkınızda öyle seyler demış ki?

tamam kabul ediyorum benım haksız yonlerım var pekı benı eleştirmek başka ne yapmam gerektıgınıde soylermısınız cok ıhtıyacım ar

onu anlaman için evlenmen lazım neden sıkıldığını anlayamazsın gerizekalı kelimesini bende hoş bulmuyorum özeliklede abıne bukadar raht söyleyebılmesını

yengen çok haklı dmeıyorum ama bi şekilde belli etmeden götürüyor sende lafsokmadan iğnelemeden onun mesafesınce yaklaşırsın olur bıter

herşeyin ortaya dökülmesi daha buyuk sorunlara yol açar

İlk başta yapmaman gerekirdi ama yapmışsın bir hata, abartılacak bir şey yok ki farkındasın şuan zaten hatanın. İçerik olarak yengen ailene hakaret ederek çok büyük ayıp etmiş, sevmeyebilir , sevmek zorunda değil ama abine aileni sevmediğini söylüyor ve abin susuyorsa bence hatayı abinde aramak lazım. Empati yapıyorum eşim benim aileme hele ki anneme laf edecek ve ben bu lafı ona yedirmeyeceğim, mümkünatı yok! Farklı bir nokta da var , yengen o an sizinle olmak istemeyebilir orada. Misal bende bir ailenin geliniyim sonuçta ve benimde zaman zaman kayınpederimin evinde olmak istemediğim zamanlar oluyor. Belki içten içe bir şeye kırılmıştır, söyleyemiyordur bunu bilemeyiz. Bence sen sakın yengene bir şey söyleme, hatta abine de söyleme. İçerik bakımından haklıyken bir başkasının özeline müdahale ettiğin için direkt haksız durumuna düşersin ki haksızsın. Bu ikisinin arasındaki özel. Eğer ki kulağınla duyarsan o zaman sorabilirsin aramızda problem mi var diye ama şuan senin sorma hakkın yok canım. Boşu boşuna gerginlik çıkmasın aranızda. Bırak bazı şeyler dile getirilmesin. Gün gelir her şey açığa çıkar çünkü.

onu anlaman için evlenmen lazım neden sıkıldığını anlayamazsın gerizekalı kelimesini bende hoş bulmuyorum özeliklede abıne bukadar raht söyleyebılmesını

yengen çok haklı dmeıyorum ama bi şekilde belli etmeden götürüyor sende lafsokmadan iğnelemeden onun mesafesınce yaklaşırsın olur bıter

herşeyin ortaya dökülmesi daha buyuk sorunlara yol açar

peki teşekkür ederim. inşallah evlendıgımde hala daha burda olursanız anlatırım artık :) yarın görüşücektik zaten derim önce canın birşeye mi sıkkın falan baslarım zaten sakın bır yapım vardır sorun olcagını sanmıyorum bakalım yarın her sey bellı olucak.

İlk başta yapmaman gerekirdi ama yapmışsın bir hata, abartılacak bir şey yok ki farkındasın şuan zaten hatanın. İçerik olarak yengen ailene hakaret ederek çok büyük ayıp etmiş, sevmeyebilir , sevmek zorunda değil ama abine aileni sevmediğini söylüyor ve abin susuyorsa bence hatayı abinde aramak lazım. Empati yapıyorum eşim benim aileme hele ki anneme laf edecek ve ben bu lafı ona yedirmeyeceğim, mümkünatı yok! Farklı bir nokta da var , yengen o an sizinle olmak istemeyebilir orada. Misal bende bir ailenin geliniyim sonuçta ve benimde zaman zaman kayınpederimin evinde olmak istemediğim zamanlar oluyor. Belki içten içe bir şeye kırılmıştır, söyleyemiyordur bunu bilemeyiz. Bence sen sakın yengene bir şey söyleme, hatta abine de söyleme. İçerik bakımından haklıyken bir başkasının özeline müdahale ettiğin için direkt haksız durumuna düşersin ki haksızsın. Bu ikisinin arasındaki özel. Eğer ki kulağınla duyarsan o zaman sorabilirsin aramızda problem mi var diye ama şuan senin sorma hakkın yok canım. Boşu boşuna gerginlik çıkmasın aranızda. Bırak bazı şeyler dile getirilmesin. Gün gelir her şey açığa çıkar çünkü.

teşekkür ederim haklısınız. problem yasayabılır bılemıyorum uzuldum ıste ama onu severım gene de cunku bıtane zaten başka yok.

ben bu gııdşde bır sey demıcem ne hallerı varsa görsünler ya bır daha da asla kımsenın mesajını okumucam bu da bana hayatta ders oldu.

Neyse en azindan insanlarin gercek yuzunu gormus oldun,
Kimse yapmam demesin yerinde olsa nerdeyse yuzde 90 merak edip bakarlardi telefona diye dusunuyorum,
kendini suclama o yuzden..

Neyse en azindan insanlarin gercek yuzunu gormus oldun,
Kimse yapmam demesin yerinde olsa nerdeyse yuzde 90 merak edip bakarlardi telefona diye dusunuyorum,
kendini suclama o yuzden..

eminim ki yapmayanlarda olurdu ama işte yaptım bi kere ama bi daha mı amannn ben zaten okuduktan sonra bır duşundum bana yapılsaydı nolurdu dıye ama benım telefonumda gizli saklı konuştuğum bırsey yok yanı sevgılımle de onlar hakkında konuşmuyoruz daha cok kısısel olarak bırbırımızden yanı ama işte her işte bir hayır vardır.

Sizi çok sevmek zorunda değil sonuçta saygı duyuyor. Yüzümüze gülüyor dediğiniz şey saygıdır.. Özel düşünceleri, kocasıyla konuşmaları kimseyi ilgilendirmez. O gün biz çağırmadık diyorsunuz. Gelmeseydi eminim kabahat olurdu.. En azından anneniz kırılırdı. Kibarca ortamdan uzaklaşmış.. Sizin yaptığınız yanlış ve ayıp.. Her fırsatta bunu yapacaksınız demekki..

şuan sizde kendimi gördüm çok ciddiyim yani genellikler herkes telefon karıştırmamla beni yargıladı bende haklı sayılmam doğru bu yönden haksızım ama ne kimsenın hakkını yedirtirim ne de hak yerim sadece uzuldugum konu hakkında bır seyler paylaşıp yorumları okumak ıstedım o kadar daha yolun basındayım ama ne geldıyse basıma cok güvenmekten geldı ve o kadar dobrayımdır kı yanı ceremdekı herkes bılır benı zaten bu yüzden duramıyorum konuşup konuşmakta kararsızım severım yanı ama demkkı problemlerı var konusam yanı güzel bır uslubla sızde uzuldum yanı nıye sizin hakkınızda öyle seyler demış ki?

Canım inan bana bazı yorumları okudum kalanını okumadım.Telefon karıştırman belki hata ama ben olaya hiç o açıdan bakmadım.Ha abin konusuna ise hiç girmedim.Bir evlat annesi için gerizekalı dendiğinde susuyorsa orada dururum ben.Ve yazdıklarından anladığım kadarı ile telefon karıştırmana laf eden arkadaşlarımın bazılarıda belki eşlerinin telini karıştıyor facelerine bakıyordur.Bu tamamen varsayım tabiki.
Bu forumda o kadar çok aldatma hikayesi okudum ki çoğu ya bir tel mesajıdır yada gelen bir maildir.Bunlar tesadüf değil onların görmesi için oluşturulmuş bir tevafuktur.Her neyse...

Bak ben olayları bazen olumsuz yorumlarken bazı olaylarıda iyiye yorarım.10 yıldır dostum dediğim birinin benim hakkımda böyle düşünmesinin ben tarafından bilinmesi gerekiyormuş ki Allah bana onu gösterdi.Hayatta birin telefonunu buna eşimde dahildir almam karıştırmam.Merak etmem.An gelir üst üste 10 mesaj gelir bakmazsın bir çağrı gelir açmazsın.Ama o an sana bunu yapman gerektiğini söyleyen bir ses gelir ve gerçeklerle karşılaşırsın.Bunun için kendimi şanslı sayar hatta lütuftur derim.
Sen ve yengen içinde aynı durum geçerli.O an görmen gerekiyormuş ve birşeyler buna vesile olmuş.Yengenin telini unutması senin odanda kalması tamamen yengenin unutkanlığından çok bir kader diyelim.
İnsanların bu tür ikiyüzlü davranmasına anlam veremediğim gibi nasıl hakkında kötü laf ettiği birilerinin yüzüne bakar,güler,sofrasına oturur,şakalaşır..v.s....v.s....

İşte burada o kişiler bizi değil sadece kendilerini kandırıyorlar.

Benim olayıma gelince,
10 yıllık dostumdu.İntihar etti yanında eşi yoktu ben vardım.Kocası evden kovdu,geldi benim omuzum da ağladı.Eşi aldattı sadece benle paylaştı.Evlatlarını bıçakla kovaladı sadece ben karşısında durdum.Bingöle gitti evinin anahtarı bende idi.Ve geri dönerken kaza yaptılar sabahlara kadar uyumadım ertesi gün evine gittim.İnan bana yalan gelecek sana(arkadaşım abartısız pasaklı birdir bu arada)evine gittim yer döşekleri salonda serili sabah kahvaltı bulaşığı tezgahın üstünde evi tabir yerinde ise bok götürüyor oğlu yatağı ıslatmış içerisi sidik kokuyor afedersin ağdasını yapmış ağdası banyoda ya daha neler neler.Tüm evi komşumun kızı ile gittik topladık akladık pakladık.Kış kıyametti sobasını hazırladım.Kendi hastaneden çıkıp evine geleceği gün millet geçmiş olsuna gelir dedim bir tencere dolma sarma yaptım.Çamaşırlarını yıkadım ütüsünü yaptım.
Geldiğinde eşi şaştı ve evimi ilk defa böyle gördüm Allah senden razı olsun dedi.Hatta 3 gün boyunca tel açıp eşi seyren benim şu evrakım vardı nerede diye sordu.Şurada M...bey dedim.Eşi de benim o zamanlar çalıştığım fabrikada benim şefimdi.Gecenin bir vakti telefon seyren yaaa dolabın içi harika olmuş çok sağol derdi arkadaşım.
Nemi oldu,birgün oğlunun geniz eti ameliyatı vardı ve biz medikal bir dükkanda oturuyoruz.Burası benim arkadaşımın yeri.Oradan buradan derken içeri bir medikalci girdi.Konuşmalarımız doktor muhabbetine ameliyata geldi derken medikalci benim size önerebileceğim bir doktor var isterseniz yardımcı olurum dedi.Olur dedik.Neyse doktor adını aldık.Bize ameliyat olacağı zaman haber edin ücreti konusundada yardımcı olurum deyince dedim telefonunuzu alalım.Benim neyimeyse elin adamının telini almak.Aldk neyse arkadaşım bana sen telini ver öne aldırabilirse arar seni dedi.Bende salak salak olur dedim.Be hey kaz kafalı niye demiyorsun çocuk benim mi sen ver telini diye.Ama aklıma gelmedi bile.Vakit geldi çattı.
İşte hastanedeyiz eşi çalışıyor sürekli arıyor adam ne oldu ne bitti ne yaptınız diye.
Konuşuyorlar sonra bunlar mesaja döndü.Eşi sormuş adama ulaştınızmı.
Arkadaşım
-evet seyreni aradı
-seyrenin telini nereden biliyor o adam
-ben dedim ver diye
-ee aşkım ya sen niye ver diyorsun siz alsaydınız ya hadi adam sapıksa,zaten bu aracı adam işinide sevmedim ne vardı sıra alsanızda 10 gün geç olsa ve para dertmi durumumuz iyi yani 50 tl den kaçacağım diye kadını bu işe alet ettin ki.senle süründü resmen
-amaan banane sapıksa benim işim görülsünde sonrası beni alakadar etmez seyren hakkında gelir bi şekilde:43::53::43:
-sonra yukarıdaki mesaj.
eee hayat bu işte neyin ne zaman nerede geleceği riyaların nerede insanın yüzüne çarpılacağı belli olmaz.
Ardıma bile bakmadım bıraktım geldim orada onu ve sapık adamımı.(adamın bişeyinide görmedim gayet kibar ve gerçekten çok yardımcı oldu.onlar medikalci ve tüm doktorlar onlara önem verirler)arkadaşımda bunu ben aracılığı ile kullandı.O zamanlar eşinin maaşı 4 bin tl idi var gerisini sen düşün.

Son düzenleme:
Sizi çok sevmek zorunda değil sonuçta saygı duyuyor. Yüzümüze gülüyor dediğiniz şey saygıdır.. Özel düşünceleri, kocasıyla konuşmaları kimseyi ilgilendirmez. O gün biz çağırmadık diyorsunuz. Gelmeseydi eminim kabahat olurdu.. En azından anneniz kırılırdı. Kibarca ortamdan uzaklaşmış.. Sizin yaptığınız yanlış ve ayıp.. Her fırsatta bunu yapacaksınız demekki..

Arkadaşım ilk cümlene katılıyorum.Birilerini sevmek değil ama saygı duyulmak zorunluluğu vardır.
Fakat birinin yüzüne gülüp ardından gerzekalı demesi onun saygı değil edepsizliğidir.
Kızın telefon karıştırması belki yanlış ama onu artık görme zamanı gelmiştir ve buna kimse engel olamazdı.
Özel dediğiniz şeyde bir gelinin kayınvalidesi için gerizeklaı demesi karı koca özeli oluyorsa oda kocanın salaklığıdır.
Sizin kimse için saygısız cümleler kurma hakkınız yoksa kimseninde sizin için ardınızdan birilerine hakaretvari kelimeler sarfetmesi doğru değildir.Ha geçer ayna karşısına kim için ne düşünürseniz düşünün bağırarak küfrederek söyleyin ama bunu 2.şahıslarla bahsettiğiniz taktirde bu hem dedikodu hem saygısızlık hemde yüreksizliktir.Bir insanın yüreği varsa biri için ne düşünüyorsa çıkıp onu yüzüne söyler ama iyi ama kötü ama eleştiri.....

Back