Çok geçmiş olsun. Eniştemde mlsf bu durumdaydı.Tam söylemediler ama menenjit bence çünkü omurilikten alınan sıvıyla tanı konuluyormuş zaten belirtileri birebir uyuyor. Dua edin nolur bi hasar kalmasın.
Ne cıktı peki sonuc?Çok geçmiş olsun. Eniştemde mlsf bu durumdaydı.
Hemen acile götürsünler.Arkadaşlar yengemin sağlık durumu hiç iyi değil ne olduğunu bilmiyoruz. Dün rahatsızlanıyor ateş,eklem ağrısı klasik soğuk algınlığı belirtileri acile gidiyor iğne,ilaç verilip yollanıyor. Şu an yanımkzda değil memleketinde Tekirdağ'da bu sabah abim nasıl oluğunu öğrenmek için aradığında ise yengemde bir terslik olduğunu fark ettik. Kelimeleri toparlıyamıyor,sarhoş gibi konuşuyor,anlamsız cümleler kuruyor. Bayramdan bir kaç gün önce elini kesmişti ocağı silerken,tetanoz aşısı oldu ama biraz geç oldu açıkcası.
Ordan mikrop falan mı kaptı diye düşündük ama kan tahlilleri,tomografi temiz deniyor. Allah rızası için ne yapmalıyız,hangi testleri talep etmeliyiz,Tekirdağ'da beyinle ilgilenen bildiğiniz tanıdığınız bir doktor var mıdır? Abim çok korkuyor
Yok onu zor tespit ettiler. Eegde falan da çıkmadı. Nöroloji doktorumuz bi ihtimal beyin iltihabıdır bi ilaç başlayalım dedi ilaç başladık iyileşme oldu öyle emin olduk. Yanlış yönlendirmiş olmayayım omurilik sıvısını 2 kere almaya çalıştılar acilde alamadılar bilinci kapalı olduğu için çok zor oldu. Servise çıkarınca aldılar ama serviste de ilaca başlanmıştı sonuç gelmeden ilacı kullanıyordu zatenHayır hayır hiçte uzun yazmamışsınız aksine böyle detaylı yazmanız daha iyi oldu. Belirtiler neredeyse hemen hemen aynı ama yengemde bizi tanıyamama gibi bir durum yok neyseki sadece kelimeleri toparlayamıyor,saçma saçma olmayan olayları anlatıyor. Demek ki beyin iltihabı omur ilik sıvısından çıkmıyor. Beyin iltihabı için yaptırmamız gerek bir test var mı acaba adını biliyo musunuz?
Çok geçmiş olsun. En azından teşhis koyulmuş bundan sonrası ilaçlarla atlatılır inşallah. Allahım şifalar versinArkadaşlar haber geldi en son omurilikten sıvı alınmıştı ondan enfeksiyon bulunmuş
Evet acilden giriş yapmıştık.
aynı şekilde 2 arkadaşımın annesi babası böyle oldu pıhtı atmis bunlar serum verip yolluyor sonra diyorlar vücutta enfeksiyon var vs konuşmaları yavaşlayanca anliyorlar beyin kanaması. ikisde vefat ettiesimin is arkaddasinin beyinde pihti attigini is arkadasi farketmis..beyne pihti atan adamin kelimeleri yarim yamalak olmaya baslamis ve arkadasina amca demeye baslamis ..nedense yazdiklariniz bana bunu animsatti umarim daha hafif ve tedavi edilebilir boseydir..gecmis olsun
hazırlıklı olun herseyeArkadaşlar haber geldi en son omurilikten sıvı alınmıştı ondan enfeksiyon bulunmuş
Benim babamda aşının haftasında rahatsızlandı maalesef. Aşıdan sonra arttığı konusunda hemfikirimAcilen nörolojiye gitsinler.
Bir de çok üzülerek soruyorum covid aşısı oldu mu?
Covid açısından sonra bu tür şikayetler çok arttı toplumda maalesef.
Aşı karşıtı bir insan değilim kendim de aşı oldum ancak
Acilen nörolojiye gitsinler.
Bir de çok üzülerek soruyorum covid aşısı oldu mu?
Covid açısından sonra bu tür şikayetler çok arttı toplumda maalesef.
Aşı karşıtı bir insan değilim kendim de aşı oldum ancak
baş baş bağırdık lütfen aşı olmayın dedik linclediler....Benim babamda aşının haftasında rahatsızlandı maalesef. Aşıdan sonra arttığı konusunda hemfikirim
Arkadaşım fikir bekleyen insana böyle yazılır mı? Arkadaş soru sormuş bilgisi olan yazsın olmayan yazmasın. Böyle de olmaz kihazırlıklı olun herseye
O linçleyenlerden biri de benim çünkü mecbur aşı oldum. İş yeri aşı olmayan herkesi çıkarıyodu napalım zorunlu oldukbaş baş bağırdık lütfen aşı olmayın dedik linclediler..
Yok artıkhazırlıklı olun herseye
O ne demek ya?hazırlıklı olun herseye
Hayır şöyle elini kestikten sonra tetanoz aşısını geç oldu. Parmağı baya şişmiş,iltihaplanmış sanırım ondan dolayı demiştim.Aşıyla alakası yok ki konunun. Omurilik sıvısı alınmış enfeksiyon çıkmış. Ensefalit büyük ihtimalle yani beyin iltihabı menenjit. Onun Bi tane ilacı var bildiğim damardan serumla tedavi olacak. İyileşir Allahın izniyle. Belki Bi hasar kalabilir geç kalınmadıysa kalmaz
Aşıdan değil zaten ya. Öyle bir şey demedim ki bir kaç yorumda daha yazılmış ama elini kestikten sonra tetanozu geç oldu erken olsa belkide böyle olmazdı diye dedim. Yanlış anlaşılma olmuş.Hemen acile götürsünler.
Benim babamın araba kullanırken beyinde broca alanına ( konuşma alanı) pıhtı atmış. Eve geldi konuşamamaya başladı. Hiçbir kelimeyi söyleyemiyordu. Bir anormallik olduğunu anladık. Hemen hastaneye götürdük acil doktoru anında mr çekilmesini istedi. Hemen mr çekildi. Broca merkezine pıhtı attığı anlaşıldı. Yatış yapılıp ilaç tedavisine başlandı. Biz önce alzheimer sandık. Alakası yokmuş. Vakit kaybetmeyin.Hemen hastaneye gitsin. Bir anda konuşamamak vs normal değil. Vakit kaybedilmeden götürülmeli. Ben aşıdan olduğunu düşünmüyorum ama doktor değilim bilemem. Yengenizi ihtisas sahibi bir doktor görmeli. Babamın teşhisini nörolog koymuştu. Hastaneye gidip acilden giriş yapın biz öyle yapmıştık. Çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum..