Yengemin durumu hiç iyi değil nolur yardım

Clemencia

Anlıyorum
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
6.662
15.576
Arkadaşlar yengemin sağlık durumu hiç iyi değil ne olduğunu bilmiyoruz. Dün rahatsızlanıyor ateş,eklem ağrısı klasik soğuk algınlığı belirtileri acile gidiyor iğne,ilaç verilip yollanıyor. Şu an yanımkzda değil memleketinde Tekirdağ'da bu sabah abim nasıl oluğunu öğrenmek için aradığında ise yengemde bir terslik olduğunu fark ettik. Kelimeleri toparlıyamıyor,sarhoş gibi konuşuyor,anlamsız cümleler kuruyor. Bayramdan bir kaç gün önce elini kesmişti ocağı silerken,tetanoz aşısı oldu ama biraz geç oldu açıkcası.

Ordan mikrop falan mı kaptı diye düşündük ama kan tahlilleri,tomografi temiz deniyor. Allah rızası için ne yapmalıyız,hangi testleri talep etmeliyiz,Tekirdağ'da beyinle ilgilenen bildiğiniz tanıdığınız bir doktor var mıdır? Abim çok korkuyor

Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun

İlk tetanoz aşısı sonrası aşıdan kaynaklı ateş, kemik ağrısı olabilir. Hastaneye gittiğinde de söylemiş mi, aşı oldum birkaç gün önce diye? Normalde aşılar arasında belirli süreler olması gerekiyor. Aşıyla iğne yan etki yapmış olabilir. Ne iğnesi olmuş?

Acilden giriş yapıp, arka arkaya tetanoz, o iğneyi ve ilacı kullandığını söylesin. Ordan kan tahlili yaparlar. Ordan polikliniğe yönlendirirler.

Ensefalit geldi aklıma bos sıvısına bakıldı mı

Tam yazacaktım. Üniversite ya da eğitim araştırma hastanesi aciline gitsinler. Oradan nörolojiye konsültasyon istenir. Tomografi normal olabilir hatta bazen mr da bile olası parlamalar görülmeyebiliyor. Özellikle bilinç durumy şikayetlerini söyleyerek 3.basamak hastane aciline gitsinler.

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

İlk gittiğinde değil ama bugün gittiğinden söylenmiş aşı oldu diye ama bu ağrı,ateş durumu iğneden önce var. Zaten ateş,ağrı var diye grip denilip iğne vuruluyor. Şu anda şehir hastanesinde. Bizde yoldayız uzaktan müdahale de edemiyoruz ki oradakile. Omurilik sıvısı aldırın dedik ama ne yaptılar bilinmez. Haberi alır almaz çıktık abimle inşallah varınca hepsini yaptırıcaz tek tek

Bence acillerde vakit kaybetmeyin derhal bir ozel hastanede noroloji doktoruna goturun. Tamambiraz para icin ama yatis verirler, takip yaparlar, acil mudehale gerektiginde saglik biriminde olur.
İlk gittiğinde değil ama bugün gittiğinden söylenmiş aşı oldu diye ama bu ağrı,ateş durumu iğneden önce var. Zaten ateş,ağrı var diye grip denilip iğne vuruluyor. Şu anda şehir hastanesinde. Bizde yoldayız uzaktan müdahale de edemiyoruz ki oradakile. Omurilik sıvısı aldırın dedik ama ne yaptılar bilinmez. Haberi alır almaz çıktık abimle inşallah varınca hepsini yaptırıcaz tek tek

esimin is arkaddasinin beyinde pihti attigini is arkadasi farketmis..beyne pihti atan adamin kelimeleri yarim yamalak olmaya baslamis ve arkadasina amca demeye baslamis ..nedense yazdiklariniz bana bunu animsatti umarim daha hafif ve tedavi edilebilir boseydir..gecmis olsun

Ya tomografide cıkmaz mı ama kafayı yicem

Benimde bir tanıdığım birebir aynı durumla karşılaştı . Çocuklarının adını yalnış söylemeye başladı bir kaç gün sürdü bu sonunda pasif beyin kanaması tespit edildi.
Sarhoş gibi konuşup,harfleri yutup,sayıları karıştırdı.
Konu sahibi geçmiş olsun umarım ciddi bir şey yoktur

Benimde bir tanıdığım bir anda konuşma güçlüğü ,anlamsız kelimeler yaşamaya başladı ek olarak yürüyüş bozukluğu çıktı ,ve hala teşhis konulamadı . Ama sizin iğneden sonra olmuş bir tanı konulur ve tedavi olunur diye düşünüyorum. Geçmiş olsun .

Menenjit olabilir. Ekarte edildi mi? Bilinç bulanıklığı devam ediyor mu? Tüm ekstremitelerini hareket ettiriyor mu?
Çok geçmiş olsun.

Menenjit olabilir. Ekarte edildi mi? Bilinç bulanıklığı devam ediyor mu? Tüm ekstremitelerini hareket ettiriyor mu?
Çok geçmiş olsun.
Bu sorduklarınızın anlamını bilmiyorum özür dilerim tek bildiğim kan değerleri ve tomografinin temiz olduğu. Şimdi menenjit için omurilikten sıvı alınacakmış sanırım. Ama saçma sapan konuşma durumu devam ediyor.

El ve ayaklarını hareket ettiriyor mu demek istemiştim.
Difüzyon MR (emar) denilen bir görüntüleme var. Tomografide bişey bulamazlarsa ordan bakıyorlar.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…