Şükürler olsun canı sağ tabiki uzun bi hastane süreci oldu bazı şeyler var, el titremesi gibi yaşı da var artık normal sayıyoruz düzenli kontrollerine gidiyor. 1 aya yakın bi hastane süreci oldu. Ondan sonra eve çıktık şuan 3-6 ay arası kontrolleri var. Antibiyotik başladılarsa hemen düzelme başlar eğer beyin iltihabıysa. Benim babamda öyle olmuştu 1günde hemen bilinci geldi konuşması geri geldi. Kafa karışıklığı 2 günde falan geçti. Sizin antibiyotik ne zaman başladıPeki şu an iyi mi ne kadar sürede düzeldi bize şu an antibiyotik başladıklarını söylediler mr bile cekilemiyor şu an tekrar ilaçlı bakmak istediler ama korkuyor durmuyor bilinci yerinde değil gibi bizi tanıyor gibi de tanımıyor gibide konusmayinca anlaşılmıyor cumadan beri bu şekilde daha dün ilk defa antibiyotik verdiler inşallah işe yarar çok korkuyorum
Maalesef düzelmedi beyincik küçülmesi teşhisi konuldu .tedavisi yok.Merhaba bu tanıdığınızın durumu düzeldi mi acaba. Annemde benzer bir durum yaşıyoruz.
Teşekkür ederim cevabınız için bizim henüz net bir tanı yok ama antibiyotik tedavisi başlandı.Çok geçmiş olsun. Herkeste aynı şey çıkmayabilir ama bizimde köyden uzaktan akraba bi yenge 2 sene önce koronadan dolayı karantinadayken. Bi anda beyni gitti sanki baş ağrısı ile başlayan süreç bi kaç saat içinde kimseyi tanımam mantıksız konuşma konuşamama bi kaç gün sonrada yürümekte zorlanma ile devam etti.
Ve küçük ilçedeki acil doktoru denilene göre yalanla yapıyor bişeyi yok demişti.
Sonra o şehirden Kocaeli darıcada başka doktora götürdüler. Menenjit olduğu ortaya çıktı kısa sürede toparaldı. Ve fizik tedavi gördü şuan her anlamda çok iyi.
Cuma günü acile giriş yaptık o gece yatırdılar ama cuma ve cumartesi günü hep tahlil tetkikle geçti daha dün akşam başladılar tedaviyeŞükürler olsun canı sağ tabiki uzun bi hastane süreci oldu bazı şeyler var, el titremesi gibi yaşı da var artık normal sayıyoruz düzenli kontrollerine gidiyor. 1 aya yakın bi hastane süreci oldu. Ondan sonra eve çıktık şuan 3-6 ay arası kontrolleri var. Antibiyotik başladılarsa hemen düzelme başlar eğer beyin iltihabıysa. Benim babamda öyle olmuştu 1günde hemen bilinci geldi konuşması geri geldi. Kafa karışıklığı 2 günde falan geçti. Sizin antibiyotik ne zaman başladı
Merak etmeyin Allahın izniyle şifa bulur. Babamın da aynı olmuştu süreci. İlaca başladılarsa hiç korkmayın. Biraz zamana ihtiyacı var. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şafi ismiyle şifa versinCuma günü acile giriş yaptık o gece yatırdılar ama cuma ve cumartesi günü hep tahlil tetkikle geçti daha dün akşam başladılar tedaviye
Amin İnşallah şifa bulur çok teşekkür ederim cevaplarınız ve duanız için size de çok geçmiş olsunMerak etmeyin Allahın izniyle şifa bulur. Babamın da aynı olmuştu süreci. İlaca başladılarsa hiç korkmayın. Biraz zamana ihtiyacı var. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şafi ismiyle şifa versin
İyileşmesine sevindim inşallah annem de şifa bulurÇok geçmiş olsun. Herkeste aynı şey çıkmayabilir ama bizimde köyden uzaktan akraba bi yenge 2 sene önce koronadan dolayı karantinadayken. Bi anda beyni gitti sanki baş ağrısı ile başlayan süreç bi kaç saat içinde kimseyi tanımam mantıksız konuşma konuşamama bi kaç gün sonrada yürümekte zorlanma ile devam etti.
Ve küçük ilçedeki acil doktoru denilene göre yalanla yapıyor bişeyi yok demişti.
Sonra o şehirden Kocaeli darıcada başka doktora götürdüler. Menenjit olduğu ortaya çıktı kısa sürede toparaldı. Ve fizik tedavi gördü şuan her anlamda çok iyi.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Şimdi tam hatırlayamıyorum yanlış yönlendirmeyeyim geçmiş zaman sonuçta ama yengeminde mr'ında bir şey çıkmamıştı belinden sıvı alınınca belli olmuştu diye hatırlıyorum. İsterseniz doktorla bir konuşun. Gerçi gerek görselerdi yaparlardı diye düşünüyorum ama siz bir söyleyin belki bir şey çıkar en azından tanı konulmuş olur.Nolur bana da yardım edin. Çok kötüyüm. Annem 1 haftadır gruptu. Cuma günü bir anda konuşma bozukluğu başladı. Sanki aklını kaybetmiş gibi. Konuşmak istiyor kelimeleri toparlayamiyor anlaşılmıyor. Mantıksız kelimeler çıkıyor. Yapılan tahlilleri temiz çıktı . Mr ve tomografide de bir şey çıkmadı. Belinden sıvı alınamadı. Daha önce de bu şekilde grip sonrası olup yoğun bakımda kalıp 2 gün sonra normale dönmüştü. Çok çaresizim tanı koyulamadi. Su an üniversite hastanesinde nörolojide yatıyor. Antibiyotik başlandı. İnşallah işe yarar. Aynı durumu yaşayanlar cevap verebilirse çok sevinirim.
Aslında sıvı almaya çalıştılar ama iki üç kez denediler bir şekilde sıvı alamadılar bel fıtığı engel olabilir dedilerÖncelikle çok geçmiş olsun. Şimdi tam hatırlayamıyorum yanlış yönlendirmeyeyim geçmiş zaman sonuçta ama yengeminde mr'ında bir şey çıkmamıştı belinden sıvı alınınca belli olmuştu diye hatırlıyorum. İsterseniz doktorla bir konuşun. Gerçi gerek görselerdi yaparlardı diye düşünüyorum ama siz bir söyleyin belki bir şey çıkar en azından tanı konulmuş olur.
Hmm anladım. Biraz zor bir işlem herkes alamıyor. Ne yapıp edip aldırtmaya çalışın derim.Aslında sıvı almaya çalıştılar ama iki üç kez denediler bir şekilde sıvı alamadılar bel fıtığı engel olabilir dediler
Asistanlar denedi sıvı gelmedi hoca da denedi sıvı alınamıyor bir türlüHmm anladım. Biraz zor bir işlem herkes alamıyor. Ne yapıp edip aldırtmaya çalışın derim.
Başka bir hastaneye gitme şansınız var mı? Ya da doktorla konuştunuz mu ensefalit harici başka bir hastalığa uyuyor muymuş belirtiler? Belden sıvı alınmadan ne yapılabilirmiş?Asistanlar denedi sıvı gelmedi hoca da denedi sıvı alınamıyor bir türlü
Omurilik sıvısı bizde de alınamıyor bugün 2 ayrı doktor denedi 1 asistan 1 hoca ama sıvı bir türlü gelmiyor anlamadım fıtık olabilir dendi bir menenjit türünde sıvı gelmiyormus bir de sizde neden sıvı alınamamıştıBizim de tüm tahliller temiz çıkmıştı ve omurilik sıvısı alınamamıştı hastalığı çok hızlı ilerledi bilinci falan gitmişti. Doktor sağolsun beyin iltihabı için olan ilacı başlattı ve hemen servise alındı tedaviye cevap verince evet beyin iltihabıymış dedi. Yani ilacı başlayınca anlaşıldı aslında ama çok da bir süre yok uzun uzun düşünecek benim babamın aynı gün içinde bilinci gidecek kadar ilerledi.
O işlem zor bi işlem bi pozisyonda durması gerekiyor. Doktorun da tek seferde doğru yeri bulup alması gerekiyor falan. Babam bilinç kaybı yaşadığı için pozisyon falan alamıyordu kaç kişi tuttu ama canı yandıkça bağırdı debelendi falan çok zor oldu. Servise çıkıp ilaç başlandıktan sonra alınmıştı.Omurilik sıvısı bizde de alınamıyor bugün 2 ayrı doktor denedi 1 asistan 1 hoca ama sıvı bir türlü gelmiyor anlamadım fıtık olabilir dendi bir menenjit türünde sıvı gelmiyormus bir de sizde neden sıvı alınamamıştı
Evet başta sizin dediğiniz gibi oldu gerçekten de bilinçsiz olduğu için hiç durmadı alamadılar sonra sakinleştirici verip denendi bir kaç kez bu sefer de sıvı gelmiyor aslında doğru yere girdik diyorlar ama bilmiyorum neden sizin sıvı sonucu temiz mi geldi peki resmen aynı şeyleri yaşamışızO işlem zor bi işlem bi pozisyonda durması gerekiyor. Doktorun da tek seferde doğru yeri bulup alması gerekiyor falan. Babam bilinç kaybı yaşadığı için pozisyon falan alamıyordu kaç kişi tuttu ama canı yandıkça bağırdı debelendi falan çok zor oldu. Servise çıkıp ilaç başlandıktan sonra alınmıştı.
Doğru yere girememiş olabilirler. Dediğim gibi zor bi işlem ve bi seferde o noktayı bulup girmek zor. Evet aynı şeyleri yaşamışız Allah size de şifa versin. Antibiyotik başlandı demiştiniz Hastanızda düzelme başladı mıEvet başta sizin dediğiniz gibi oldu gerçekten de bilinçsiz olduğu için hiç durmadı alamadılar sonra sakinleştirici verip denendi bir kaç kez bu sefer de sıvı gelmiyor aslında doğru yere girdik diyorlar ama bilmiyorum neden sizin sıvı sonucu temiz mi geldi peki resmen aynı şeyleri yaşamışız
İltihap kana karışmış olabilir,crp değeri yüksek çıkınca soğuk algınlığı sanıp iğne yapmışlardır,acilin çözebileceği bişey değil,tabi bunlar tahmin.Arkadaşlar yengemin sağlık durumu hiç iyi değil ne olduğunu bilmiyoruz. Dün rahatsızlanıyor ateş,eklem ağrısı klasik soğuk algınlığı belirtileri acile gidiyor iğne,ilaç verilip yollanıyor. Şu an yanımkzda değil memleketinde Tekirdağ'da bu sabah abim nasıl oluğunu öğrenmek için aradığında ise yengemde bir terslik olduğunu fark ettik. Kelimeleri toparlıyamıyor,sarhoş gibi konuşuyor,anlamsız cümleler kuruyor. Bayramdan bir kaç gün önce elini kesmişti ocağı silerken,tetanoz aşısı oldu ama biraz geç oldu açıkcası.
Ordan mikrop falan mı kaptı diye düşündük ama kan tahlilleri,tomografi temiz deniyor. Allah rızası için ne yapmalıyız,hangi testleri talep etmeliyiz,Tekirdağ'da beyinle ilgilenen bildiğiniz tanıdığınız bir doktor var mıdır? Abim çok korkuyor
Evet çok şükür ilaçlara cevap verdi hala hastanedeyiz ama şükür toparliyorDoğru yere girememiş olabilirler. Dediğim gibi zor bi işlem ve bi seferde o noktayı bulup girmek zor. Evet aynı şeyleri yaşamışız Allah size de şifa versin. Antibiyotik başlandı demiştiniz Hastanızda düzelme başladı mı