• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin doğumuna girebilir miyim?

serendipity_

Guru
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2009
147
17
298
34
Merhaba arkadaşlar, benim yengem pazartesi günü epidural doğum yapacak inşallah. Abim kan görmeye vs. dayanamaz zaten çok paniktir kesinlikle sakin kalamaz o esnada onun için yengem onun doğuma girmesini istemiyor. Ben de olaya kendi açımdan bakıyorum ben doğum yapacak olsaydım asla yalnız olmak istemezdim. Yanımda biri olsun isterdim. Ve ben yengeme destek olmak istiyorum onun için onunla birlikte doğuma girmek istiyorum. Birinci sorum buna izin verilir mi, eş dışındaki biri doğuma alınıyor mu ikinci sorum ise böyle bir deneyim yaşayan var mı? Dirayetli olduğuma ve yapabileceğime çok inanıyorum ama sizce zorlukları nelerdir? Cevap verecek olan herkese şimdiden teşekkürler. Bütün anne adaylarına ve anne olmak isteyenlere de sağlıklı evlatlar diliyorum.

Sezeryan olacaksa büyük ihtimalle izin vermezler ama perde çekiliyor sende perdenin ardında yengene dönük durmak şartıyla bir ihtimal izin verirler.

Ben dayanırım deyip, manzarayı gördükten sonra ayılıp bayılanlar oluyor, zaten riskli bir ameliyat olan sezeryan sırasında, haliyle hiçbir doktor ayılan bayılan biriyle uğraşma ihtimalini haklı olarak göze almaz...

Ama normal doğumsa, havada karada girersin ;)

sezaryende alınmıyor amelıyathaneye hele devlette yapcaksa hıc almazlar ama ben özelde yaptım amelıyathaneye almıyoruz dedıler normal dogumsa gırebılırsın ama sen evlımısın cocugun varmı yoksa tavsıye etmem benım arkdasım hamıleydı ılla normla dogum yapıcam dedı bırgün rahatsızlandı hamıleleıkte dogumhaneye almıslar kontrole oara oraya dogum yapcak bırını getırmısler arkdasa görmüş dogumu rahmın acılısını fln amöan dedı normal dogum hayatta yapmam sezaryen yaptı:52:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben 21 yaşındayım bekarım. Onun için doğum tecrübem yok. Doğum epidural sezeryan olacak. Doğum sırasında yengem uyanık olacak onun için özellikle girmek istiyorum. Doğum videoları izledim annenin önüne perde geriyorlar anne bile görmüyor karnının kesildiğini onun için yengemin yanında durursam sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Genel olarak özelde de olsa izin vermiyorlar şeker...Annesi olsan bir ihtimal olabiliyor...Ben de girmek istemiştim aynen yengemin sezeryanına, özelde oldu, ama epidural değildi, genel anesteziydi. çekim de yapacaktım. Soğukkanlı da bir insanım, bana da kimseye de izin vermediler...Yine sen sorarsın,sizin doktorun izin verip veremeyeceğini kimse bilemez...

zaten doğumhanede doktorun ve ordaki birsürü kişi gayet güzel ilgileniyor insan kendini kötü hissetmiyor ben 20 yaşımda anne oldum kimseyi de içeri almayı düşünmedim yalnız girmek çok mu kötü hissettirecek yengenize hani izin vermezlerse diye söylüyorum :34:öyle olsa epidurali tercih etmezdi galiba o da cesaret isteyen bişey çünkü bütün olayı duyuyosun hissetmesen bile

sezaryene almazlar güzelım hıjyenık kosullardan amelıyathaneye yasak alınması yengenın orda sana ıhtıyacı olmaz zaten basında bır yıgın saglık personelı olucak onlarda bolca sohbet edıyorlar o ameıyathane ortamı ınsanı yeterınce gerıyor bence gırmeyı düşünme bırak yengen yarım saatcık kalıversın ıcerde sen kapıda bekle onları

Bence girme.Daha once dogum yapmis biri girsin. Dogum yapmamis birinin doguma girmesi bence sakincali.Allah korusun kotu birsey olmasa da bazi seyler sana kotu gibi gelebilir.İleride sana korku yaratabilme ihtimali olacak seylerden kacinmalisin.Bugun dirayetli olursun yarin hamile kaldiginda aklina gelir ve korkularin baslar.Zaten doktorunda sana izin verecegini sanmam. İzin verirse de sasiririm.
HAyirli saglikli dogumlar olur insallah.

Back