- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Browni_intense
-
Evet başkalarıyla konuşmak iyi geliyor bazen :)Aslında buraya yazınca çokta takılacak birşey olmadığını anladım teşekkür ederim .
Biter mi hiçAlınacaklar bitmiyor bir türlü :)
Evlenince de bitmiyormuş herkes öyle diyor ya :)Biter mi hiç
Kendi kendine konuşsun dursun :)
Annene o yapmıyorsa sen yap tatlıyı istediklerini felan.
Çok fazla kafaya takılacak birşey değil.
Mesafe iyidir her zaman.
Valla bizim de bi gelinimiz var annem iş yapar o da yatar uyur.
Gelinlik yapmak böyle birşey herhalde son zamanlarda..
birşeyinizi anlatmayın sizdeŞimdi yengemle normalde iyi anlaşırız fakat bazı şeyleri annemle benim dikkatini çekti. Amcaların ve bize ufak bir miras düştü. İşte ihtiyaçlar falan giderildi. Annemin salona koltuk takımı alası var eğer para kalırsa. Dün hep birlikte oturuyoruz koltuk takımını ne yapacaksın boşver gibisinden konuştu. Sonra annemle benim göz problemimiz var. Özele gidesimiz var aman özelde ne yapacaksınız sigortaya gidin işte diyor. Ne desek bir şey söylüyor içten içe sinir oldum. Geçenlerde annemin canı haşhaşlı tatlı istedi. Kendi yapıyor annemin borcama koysak senin fırında pişirsek olur mu dedi annem, yengem de sığmıyor ki dedi. Dün aynı fırından aldık kullanma klavuzunda borcamla yapılan yemekler vardı baktık sığıyormuş. Annem biri birşey istedi mi mutlaka elinden geldiği kadar yapan biri yani. Ne bilim biraz tuhaf geldi davranışları. Aynı bina da oturuyoruz birde.
Olay gelin olmak değil yada gelinlik yapmak kendi annenize babanıza hizmet etmiyor musunuz eşiniz le evlenince onlar da anne babanız oluyor bu açıdan bakın bende evliyim hiç gelin gözü ile bakmadılar şükür bende onlara eşimin anne babası demedim yeri geliyor öz anne baba ile bile anlaşamıyoruz orta yolu bulmak önemli bence"Gelinlik yapmak" nedir yahu? Ne demek bu? Adamin tekiyle evleniyoruz diye birilerine bi seyler yapmak zorunda mıyız? Birilerine hizmet etmek zorunda mıyız ya da illa evlendiğimiz adamın ailesine bi faydamız olmak zorunda mı? Bu amaçla mı evleniyoruz biz? "Gelinlik" diye bi meslek falan mı var? Evet biriyle evlendim, evet onun da bi anne babasi var hepsi bu kadar. "Gelinlik" dediğiniz her neyse ben kendimi kimsenin gelini olarak görmüyorum kimseye de gelinlik yapma ihtiyacı duymuyorum.
Bitmez aynenEvlenince de bitmiyormuş herkes öyle diyor ya :)
hiç boş değil yakında bir ihtiyacı çıkar ister kadından parayı gayet anlamlı konusuyor planlı davranıyorbence önemsenecek bişey yok. boş konuşma.
Olay gelin olmak değil yada gelinlik yapmak kendi annenize babanıza hizmet etmiyor musunuz eşiniz le evlenince onlar da anne babanız oluyor bu açıdan bakın bende evliyim hiç gelin gözü ile bakmadılar şükür bende onlara eşimin anne babası demedim yeri geliyor öz anne baba ile bile anlaşamıyoruz orta yolu bulmak önemli bence
Oooo senin yaran büyük kardeşim analdim çok şükür yok öyle bı derdim yeri gelir ben yaparım yeriz bazen herkez evinde yer bazen hanimannem çağırır yeriz falan ama öyle onlar gelin her işi yapsınlar kafası yok şükürKendi anneme babama da pek hizmet etmiyorum sonuçta sağlıklı oldukları sürece elden ayaktan düşmedikleri sürece gerek yok kimseye hizmet etmeye. Ha bi evde bir iş yapılırken tabiki yardım ederim o ayrı ama "gelinlik yapmak" yanlış bi tabir sanki mecburmuşuz görevmiş gibi. Benim eş ailesi gelini hizmetçi gibi gördükleri için, en büyüklerinden en küçüklerine kadar aşırı bi hizmet beklentileri olduğu için ve ben bu durumla nasıl başa çıkacağımı hala bulamadığım için hassasım bu konuda, o yüzden direkt patladım "gelinlik yapmak" tabirini okuyunca.
Oooo senin yaran büyük kardeşim analdim çok şükür yok öyle bı derdim yeri gelir ben yaparım yeriz bazen herkez evinde yer bazen hanimannem çağırır yeriz falan ama öyle onlar gelin her işi yapsınlar kafası yok şükür
Oooo seninkiler uçmuş vallahi yok anam maşallah yemek i falan birlikte hazırlarım falan çayı içeriz ha ben de kap kaçak bırakmam yıkarım yemeği annem yaptı diye de yıkamadan da laf edecek biri değil ben yukardan annem durular yani öyle sana hak veriyorum ben olsam bende giciklanirim yaniBizde de öyle olsa keske ama yemege davet etseler bile gidince o yemeği sana yaptirirlar öyle düşün. Onu yapmışlarsa sofrayi sana kurdururlar illa ki bisey yaptirirlar yani. Davete gidip de yemegini yiyip dönemezsin normal insanlar gibi. Bir de sürekli biz gelinlerine yatılı kalmamiz icin israr ederler. Sürekli onlarla yaşasak hizmet etsek yok demezler. Bir de köyde yaşıyolar zaten sıkıcı bi yer. Sabah erkenden kalkarlar e tabi senin yatma lüksün olamaz sen de kalkarsın, aksam olmak bilmez... hic unutmuyorum bi keresinde saat 8 de kahvalti sofrasini hazir etmedik diye kp "bi işe yaramayacaksaniz gelmeyin yahu" dedi. Hem de bunu söylerken hic utanmadi. Bi insan niyetini ancak bu kadar belli edebilirdi. Resmen insanı kullaniyolar.
Siz birilerinin gelini olarak görmüyor olabilirsiniz kendinizi. Büyüğe saygı, sevgi ve hürmetten bahsediyorum.."Gelinlik yapmak" nedir yahu? Ne demek bu? Adamin tekiyle evleniyoruz diye birilerine bi seyler yapmak zorunda mıyız? Birilerine hizmet etmek zorunda mıyız ya da illa evlendiğimiz adamın ailesine bi faydamız olmak zorunda mı? Bu amaçla mı evleniyoruz biz? "Gelinlik" diye bi meslek falan mı var? Evet biriyle evlendim, evet onun da bi anne babasi var hepsi bu kadar. "Gelinlik" dediğiniz her neyse ben kendimi kimsenin gelini olarak görmüyorum kimseye de gelinlik yapma ihtiyacı duymuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?