• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengem mi tuhaf yoksa biz mi ?

vallahi kek yapasim var su an ama bu ay fırın çok çalıştı diye yapmıyorum.
malum geçim zor bazen herşeyi düşünüyoruz.belki oda o yüzden kabul etmemiştir birde devamı gelir diye korkmuştur belki:ıslık:
abinizin eşi sanırım.abiniz size maddi olarak destek veriyor mu?
dara dustugunuzde ondan istediğiniz oldumu hiç?
olmadıysa bile elinizdekini bitirip ondan beklemeyin diye söylüyor olabilir.
kalan mirastan yengenizede beğeneceği bir hediye alın bence bakış acisi değişecektir:))

Kendi kendine konuşsun dursun :)
Annene o yapmıyorsa sen yap tatlıyı istediklerini felan.
Çok fazla kafaya takılacak birşey değil.
Mesafe iyidir her zaman.
Valla bizim de bi gelinimiz var annem iş yapar o da yatar uyur.
Gelinlik yapmak böyle birşey herhalde son zamanlarda..

"Gelinlik yapmak" nedir yahu? Ne demek bu? Adamin tekiyle evleniyoruz diye birilerine bi seyler yapmak zorunda mıyız? Birilerine hizmet etmek zorunda mıyız ya da illa evlendiğimiz adamın ailesine bi faydamız olmak zorunda mı? Bu amaçla mı evleniyoruz biz? "Gelinlik" diye bi meslek falan mı var? Evet biriyle evlendim, evet onun da bi anne babasi var hepsi bu kadar. "Gelinlik" dediğiniz her neyse ben kendimi kimsenin gelini olarak görmüyorum kimseye de gelinlik yapma ihtiyacı duymuyorum.

Bence yengen kötü niyetli değil. Laf olsun diye konuşuyor işte öyle. Herkesin çevresinde vardır bu tutumlu görünüp “ay ne gerek var ona, bilmem nerde yaptır gitsin” diyen tipler. Hakkınız olan parayı nasıl harcayacağınız annenle sizin bileceğiniz iş. Yengeyi boşver :)

Şimdi yengemle normalde iyi anlaşırız fakat bazı şeyleri annemle benim dikkatini çekti. Amcaların ve bize ufak bir miras düştü. İşte ihtiyaçlar falan giderildi. Annemin salona koltuk takımı alası var eğer para kalırsa. Dün hep birlikte oturuyoruz koltuk takımını ne yapacaksın boşver gibisinden konuştu. Sonra annemle benim göz problemimiz var. Özele gidesimiz var aman özelde ne yapacaksınız sigortaya gidin işte diyor. Ne desek bir şey söylüyor içten içe sinir oldum. Geçenlerde annemin canı haşhaşlı tatlı istedi. Kendi yapıyor annemin borcama koysak senin fırında pişirsek olur mu dedi annem, yengem de sığmıyor ki dedi. Dün aynı fırından aldık kullanma klavuzunda borcamla yapılan yemekler vardı baktık sığıyormuş. Annem biri birşey istedi mi mutlaka elinden geldiği kadar yapan biri yani. Ne bilim biraz tuhaf geldi davranışları. Aynı bina da oturuyoruz birde.
birşeyinizi anlatmayın sizde

"Gelinlik yapmak" nedir yahu? Ne demek bu? Adamin tekiyle evleniyoruz diye birilerine bi seyler yapmak zorunda mıyız? Birilerine hizmet etmek zorunda mıyız ya da illa evlendiğimiz adamın ailesine bi faydamız olmak zorunda mı? Bu amaçla mı evleniyoruz biz? "Gelinlik" diye bi meslek falan mı var? Evet biriyle evlendim, evet onun da bi anne babasi var hepsi bu kadar. "Gelinlik" dediğiniz her neyse ben kendimi kimsenin gelini olarak görmüyorum kimseye de gelinlik yapma ihtiyacı duymuyorum.
Olay gelin olmak değil yada gelinlik yapmak kendi annenize babanıza hizmet etmiyor musunuz eşiniz le evlenince onlar da anne babanız oluyor bu açıdan bakın bende evliyim hiç gelin gözü ile bakmadılar şükür bende onlara eşimin anne babası demedim yeri geliyor öz anne baba ile bile anlaşamıyoruz orta yolu bulmak önemli bence

Olay gelin olmak değil yada gelinlik yapmak kendi annenize babanıza hizmet etmiyor musunuz eşiniz le evlenince onlar da anne babanız oluyor bu açıdan bakın bende evliyim hiç gelin gözü ile bakmadılar şükür bende onlara eşimin anne babası demedim yeri geliyor öz anne baba ile bile anlaşamıyoruz orta yolu bulmak önemli bence

Kendi anneme babama da pek hizmet etmiyorum sonuçta sağlıklı oldukları sürece elden ayaktan düşmedikleri sürece gerek yok kimseye hizmet etmeye. Ha bi evde bir iş yapılırken tabiki yardım ederim o ayrı ama "gelinlik yapmak" yanlış bi tabir sanki mecburmuşuz görevmiş gibi. Benim eş ailesi gelini hizmetçi gibi gördükleri için, en büyüklerinden en küçüklerine kadar aşırı bi hizmet beklentileri olduğu için ve ben bu durumla nasıl başa çıkacağımı hala bulamadığım için hassasım bu konuda, o yüzden direkt patladım "gelinlik yapmak" tabirini okuyunca.

Kendi anneme babama da pek hizmet etmiyorum sonuçta sağlıklı oldukları sürece elden ayaktan düşmedikleri sürece gerek yok kimseye hizmet etmeye. Ha bi evde bir iş yapılırken tabiki yardım ederim o ayrı ama "gelinlik yapmak" yanlış bi tabir sanki mecburmuşuz görevmiş gibi. Benim eş ailesi gelini hizmetçi gibi gördükleri için, en büyüklerinden en küçüklerine kadar aşırı bi hizmet beklentileri olduğu için ve ben bu durumla nasıl başa çıkacağımı hala bulamadığım için hassasım bu konuda, o yüzden direkt patladım "gelinlik yapmak" tabirini okuyunca.
Oooo senin yaran büyük kardeşim analdim çok şükür yok öyle bı derdim yeri gelir ben yaparım yeriz bazen herkez evinde yer bazen hanimannem çağırır yeriz falan ama öyle onlar gelin her işi yapsınlar kafası yok şükür :KK22:

Oooo senin yaran büyük kardeşim analdim çok şükür yok öyle bı derdim yeri gelir ben yaparım yeriz bazen herkez evinde yer bazen hanimannem çağırır yeriz falan ama öyle onlar gelin her işi yapsınlar kafası yok şükür :KK22:

Bizde de öyle olsa keske ama yemege davet etseler bile gidince o yemeği sana yaptirirlar öyle düşün. Onu yapmışlarsa sofrayi sana kurdururlar illa ki bisey yaptirirlar yani. Davete gidip de yemegini yiyip dönemezsin normal insanlar gibi. Bir de sürekli biz gelinlerine yatılı kalmamiz icin israr ederler. Sürekli onlarla yaşasak hizmet etsek yok demezler. Bir de köyde yaşıyolar zaten sıkıcı bi yer. Sabah erkenden kalkarlar e tabi senin yatma lüksün olamaz sen de kalkarsın, aksam olmak bilmez... hic unutmuyorum bi keresinde saat 8 de kahvalti sofrasini hazir etmedik diye kp "bi işe yaramayacaksaniz gelmeyin yahu" dedi. Hem de bunu söylerken hic utanmadi. Bi insan niyetini ancak bu kadar belli edebilirdi. Resmen insanı kullaniyolar.

Kkda okudugum 10 konudan 8 tanesi anlasilmiyor. Sanirim bende bir gerizekalilik var. Yenge dediginiz kim,amca hanimi mi,abinizin hanimi mi? Tatliyi neden anneniz kendi firininda yapmiyor,veya neden birisi ozele gitme suraya git dediginde he he deyip de sonra bildiginizi yapmiyorsunuz? Ve en onemlisi tum bunlarin mirasla ne alakasi var?

Bizde de öyle olsa keske ama yemege davet etseler bile gidince o yemeği sana yaptirirlar öyle düşün. Onu yapmışlarsa sofrayi sana kurdururlar illa ki bisey yaptirirlar yani. Davete gidip de yemegini yiyip dönemezsin normal insanlar gibi. Bir de sürekli biz gelinlerine yatılı kalmamiz icin israr ederler. Sürekli onlarla yaşasak hizmet etsek yok demezler. Bir de köyde yaşıyolar zaten sıkıcı bi yer. Sabah erkenden kalkarlar e tabi senin yatma lüksün olamaz sen de kalkarsın, aksam olmak bilmez... hic unutmuyorum bi keresinde saat 8 de kahvalti sofrasini hazir etmedik diye kp "bi işe yaramayacaksaniz gelmeyin yahu" dedi. Hem de bunu söylerken hic utanmadi. Bi insan niyetini ancak bu kadar belli edebilirdi. Resmen insanı kullaniyolar.
Oooo seninkiler uçmuş vallahi yok anam maşallah yemek i falan birlikte hazırlarım falan çayı içeriz ha ben de kap kaçak bırakmam yıkarım yemeği annem yaptı diye de yıkamadan da laf edecek biri değil ben yukardan annem durular yani öyle sana hak veriyorum ben olsam bende giciklanirim yani:KK12: öyle mi denir yenecekse birlikte haziralansin kahvaltı bayramda kahvaltı ya gitmedik diye bı kez ben de laf duydum bak:işsiz: arada kaynanalik damarı tutar bende topu kocama attım ki gerçek de öyleydi oğlun gelmedi yattı anne ne yapayım dedim hadi birşey desin bakalım :KK45:

O düşen küçük misartan onada belki bi sey yapmanızı istemiştir bekledigi seyi görmeyince böyle tepki vermis olabilir ama bence soyledikleri belkide sizi dusunmenizden dolayidir devlete gidn gibisinden

Bugünkü konuları okuyorum , ne biliyim fikir alışverişi oluyo , güzel yorumlar oluyo , ama ne biçim dert anlatmaktır bu yahu?!!! Gözlerim yoruluyor.

Siz birilerinin gelini olarak görmüyor olabilirsiniz kendinizi. Büyüğe saygı, sevgi ve hürmetten bahsediyorum..
Gelinlik yapmak derken de sürekli hizmet etmeyi kastetmedim.
Ama tatile gelip te, kayinvalidenin evini otel gibi kullanıp, kendine hizmet ettiren insanlar bi zahmet evlenmesinler.
Evlendiysen kocanın anne babasına kendi anne babana yaptığın saygıyı yapmak zorundasın..
Yok öyle bir dünya..
Ne yani kayinvalide iş yapacak, gelin de aynı evin içinde yaşarken iş yapmak yerine yan gelip yatacak öyle mi?
Kusura bakmayın da ben kendi kayinpederime kayinvalideme hizmet etmekten, onlara güzel yemekler yapıp yedirmekten, gönüllerini hoş tutmaktan çok zevk alıyorum..
Gelinlik demek bu demek..
Allah rızası için kendi anana babana yapılmasını istediğin şeyi onlara da yapmak demek....
Bahsettiğim şey, cocuk doğursun, millete hizmet etsin, hep ezilsin demek değil...

Back