Yengem mi tuhaf yoksa biz mi ?

Browni_intense

Mom to be ❤❣
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2017
1.315
6.017
108
Şimdi yengemle normalde iyi anlaşırız fakat bazı şeyleri annemle benim dikkatini çekti. Amcaların ve bize ufak bir miras düştü. İşte ihtiyaçlar falan giderildi. Annemin salona koltuk takımı alası var eğer para kalırsa. Dün hep birlikte oturuyoruz koltuk takımını ne yapacaksın boşver gibisinden konuştu. Sonra annemle benim göz problemimiz var. Özele gidesimiz var aman özelde ne yapacaksınız sigortaya gidin işte diyor. Ne desek bir şey söylüyor içten içe sinir oldum. Geçenlerde annemin canı haşhaşlı tatlı istedi. Kendi yapıyor annemin borcama koysak senin fırında pişirsek olur mu dedi annem, yengem de sığmıyor ki dedi. Dün aynı fırından aldık kullanma klavuzunda borcamla yapılan yemekler vardı baktık sığıyormuş. Annem biri birşey istedi mi mutlaka elinden geldiği kadar yapan biri yani. Ne bilim biraz tuhaf geldi davranışları. Aynı bina da oturuyoruz birde.

Son düzenleme:
Hiçbir şey anlamadım yazdıklarınızdan.
Sadece sigortaya gidin dediğini anladım da, bunda kızacak ne var onu anlamdım.
Gitmezsin olur biter

*Annen "sığmıyor" demiş o ne alaka?
Yengen dediyse de belki öyle sanıyordu belki de o sırada bazı nedenlerden dolayı öyle demek zorunda kaldı...
Çok küçük şeylere takılıyorsunuz

Kendi kendine konuşsun dursun :)
Annene o yapmıyorsa sen yap tatlıyı istediklerini felan.
Çok fazla kafaya takılacak birşey değil.
Mesafe iyidir her zaman.
Valla bizim de bi gelinimiz var annem iş yapar o da yatar uyur.
Gelinlik yapmak böyle birşey herhalde son zamanlarda..

Davranışlara mana yüklemek yerine, bir durum olduğunu düşünüyorsanız oturun konuşun birlikte ve insanların hastanedir, bilmem ne koltuk takımıdır vb. size fikir vermesini istemiyorsanız, yanlarında konuşmayın. Çünkü kendisine sormadan fikir vermek, atlamak bizim milletin hastalığı.

"Geçmiş olsun, hangi doktora gideceksiniz, iyi miymiş? - Güle güle kullanın, nasıl modeller düşünüyorsunuz?" diyerek muhabbete dahil olmayı bilmez, sorulmadan akıl veririz.

Yengeniz gözünüze batmış sanırım bu yüzden ne dese rahatsız oluyorsunuz. Koltuk takımı ve hastanede bir şey yok fikrini söylemiş sadece kötü bir şey dememiş. Fırın konusunda da bizim fırın da bozukken yukarı kata babaanneme çıkarırdık ve iki kez çıkartsak üçüncü de laf ederdi. Elektrik çok geliyormuş. Takılmaya gerek yok kısacası basit şeyler bunlar :)

biz birşey dedik mi sürekli tersini söyleme durumu var sanki
Kötü bir şey dememiş ki ama.
Siz çok alıngansınız bence.
Bir de aynı apartmandasınız diye sürekli iç içe olmanız gerekmiyor. Belki sıkılıyordur
Siz bekarsınız sanırım, ileride evlendiğinizde emin olun siz de bu kadar iç içe olmak istemeyeceksiniz.

Annem kendi yapacaktı sadece onun fırını büyük bizim eski fırın pişirmiyor diye söylemişti. İşte aynı binada olunca pek mesafe olmuyor gerçi herkes çalışıyor olunca fazla görüşmeyiz zaten

Elektrik harcanmasın diye fırına tatlıyı koymamış bu birincisi . İkincisi ise özele gitse annen para harcıyacak harcamasın salon takımı alacak almasın diye uğraşıyor gelin
Sanırım bizi de düşünüyor olabilir aslında yine de çözemedim.

amcanızın karısı mı bu yenge?miras amcadan mı kaldı?ve borcam sığmaz ki diyen,anneniz mi,yengeniz mi?

noktalama işaretleri kullanırsanız,konıunuz anlaşılır olur.
Evet acamın karısı. Miras babamın babasından kaldı. sığmaz diyen de yengem.

Sinir olacak bir sey goremedim. Su cümleleri kiz kardesi kursa hicbir rahatsizlik hissetmezdiniz ama elti/yenge olunca rahatsiz ediyor bence.
Bu kadar onemsemeyin.
Bilmiyorum belki de öyledir. Aslında anlaşma yönünden fazla sıkıntımız yok da bir kaç sefer üst üste olunca dikkatimizi çekti.

Evet haklısınız illa bir yorumda bulunacaklar çünkü iyi bir göz doktoru arıyorum sigortadakiler ilgilrnmiyor ki diyorum daha ne yapacak diyor

bence önemsenecek bişey yok. boş konuşma.
öyle.

Íçten íçe size kizginligi var sanki.size yardimci olmak istemiyor.men ediyor.her zaman boylemiydi yoksa miras payla$imindan sonrami boyle davranmaya basladi.

Allah aşkına konu açarken noktalama işaretleri kullanmak ve anlaşılır cümleler yazmak çok mu zor? Konuyu anlamadan yorum yazamayız ki

Daha ilk defa söylemiştik aslında. Bu aralar belki bende herşeyi yanlış anlıyor olabilirim sanırım

Bu yenge kim

Abinin eşi mi amcanın mı dayının mı
Amcamın eşi

Íçten íçe size kizginligi var sanki.size yardimci olmak istemiyor.men ediyor.her zaman boylemiydi yoksa miras payla$imindan sonrami boyle davranmaya basladi.
Genelde böyledir aslında yeni olan bir durum değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…