canım bu şehire eşimin zoruyla geldim zaten asla gitmez. eşim engelli diye ailesi bırakamazmış ama benım kadar eşimde emekleri var mı bılmıyorum. altından mı almadım neler yaptım ama işlerine gelince eşime bakamıyorum.eşinizi sevdiğinizi ve onun için herşeyi yapabileceğinizi söylüyorsunuz ama bir taraftan da boşanma fikrini iyiden iyiye kanıksamışsınız.
güçlü bir kadınimajı edindim sizden neden herşeyi bırakıp eşinizve o öksüz yavrucakla başka bir şehirde yeni bir hayat kurmayı düşünmüyorsunuz? boşanma fikrinden önce alternatifinizin bu olması gerektiğini düşünüyorum.
çok üzüldüm yengenize... Allah sizlere sabır versin, ona rahmet eylesin...
gülüm aklımdan çok geçti ama allaha sıgındım ne dıyeyımBen su kocanin ailesi gibi olan edepsiz karilari adamlari alip islak odunla vura vura inletmek istiyom bazen de sunlari duydukca ama olmuo iste napcan allah evladina guc versin herkes unutir olan ona olmus siz de cok ozdeslestirmeyin kendinizle her yasam insan farkli
çöktüm inan çöktüm 23 yaşında çöktum. artık susamıyorum patlıyorum ya .başınız sağolsun, çok üzüldüm yaşadıklarınıza o küçücük kızlara..
derdi büyük gelmiş demek, yoksa kimse yapamaz bunu.Sizde kendinizi o kadar sıkmayın artık, insanlar dertleri biriktire biriktire bu hale geliyor.
içini dökmen öyle iyi ki. canım benım yaradandan sabır dılıyorum sanada bolca. ama aynen öyle gözlerimle gördüm kaynanası geline ağlamadı zaten . yanı ona 1 ağladıysa kendıne aklına gelenlere oğluna bın ağladı. tamam yengem masum değildi ama bu kadar şeytanı değildi. herkesle iyi geçnirdi çocukla çocuk yaşlı ile yaşlı. olan annesıne oldu. kadın daha iflah olmaz emınım. en sevdiği en düşkun olduğu yavrusuydu üstelik. ama ağlarsa anan ağlar ınan kı. ben buna yok dıyordum ama öyle. toz pembe gözlüğü söküp atmak gerek. zorluğunu içimde yaşıyorum. söz kolay söylenıyor ama yapılmıyor işte yapılamıyor.Yengenizi öyle iyi anlıyorum ki bu aileler neden bu kadar karışır acaba bu ilişkilere şimdi vicdanları rahat mı ? Kendilerine haklı bir neden bulmuşlardır vicdanlarını rahatlacak sizin yaşadıklarınıza da sabır diliyorum ve tebrik ediyorum merhametlisiniz sizin gibi insanlarda kaldı ama iyiler bir şekilde imtihan oluyor bu dünyada inşallah Rabbim sabrınızın karşılığını size verecek .
Bende intihar etme düşüncesi içindeydim yada içindeyim bilemiyorum bu inançla alakası var mı yok mu? Evet inançlıyım elhamdüllilallah ama yaşadığım olaylar haketmediğimi yaşadığım olaylar beni öyle bir noktaya getirdi ki bilemiyorum sonum nolur bu düşüncelerden dolayı günaha giriyorum huzurum olmuyor kıldığım namazdan feyz alamıyorum yaşadığım olayı burda daah önce paylaştım bilen arkadaşlar var bende herşeye çok sabrettim ailesi için ama sonunda noldu şiddet ve üstelik ailemden asla böyle şeyler görmemiştim iyi bir eğitim almış kariyeri iyi yerde olan bayanım ama bunlar yetmiyor işte.
Rabbime sığınıyorum ki şeytana uymayım diye ben intihar etsem nolcak sadece annem üzülecek o evlat acısı yaşayacak herkes bir süre sonra unutacak beni normal hayatlarına dönecek benim gençliğine olacak olan sabır diliyorum size sadece anladığımı içimden gelenleri yazmak istedim bu aralar karma karışık duygular içindeyim
ama sana şunu söyleyeyım kimse intiharla gitmek istemez eminim bugün anladım her gun mezarlıktayım insanlar sordukça intihar diyorsun merhamet diliyosun. dönüşü yok bunun emin ol.Yengenizi öyle iyi anlıyorum ki bu aileler neden bu kadar karışır acaba bu ilişkilere şimdi vicdanları rahat mı ? Kendilerine haklı bir neden bulmuşlardır vicdanlarını rahatlacak sizin yaşadıklarınıza da sabır diliyorum ve tebrik ediyorum merhametlisiniz sizin gibi insanlarda kaldı ama iyiler bir şekilde imtihan oluyor bu dünyada inşallah Rabbim sabrınızın karşılığını size verecek .
Bende intihar etme düşüncesi içindeydim yada içindeyim bilemiyorum bu inançla alakası var mı yok mu? Evet inançlıyım elhamdüllilallah ama yaşadığım olaylar haketmediğimi yaşadığım olaylar beni öyle bir noktaya getirdi ki bilemiyorum sonum nolur bu düşüncelerden dolayı günaha giriyorum huzurum olmuyor kıldığım namazdan feyz alamıyorum yaşadığım olayı burda daah önce paylaştım bilen arkadaşlar var bende herşeye çok sabrettim ailesi için ama sonunda noldu şiddet ve üstelik ailemden asla böyle şeyler görmemiştim iyi bir eğitim almış kariyeri iyi yerde olan bayanım ama bunlar yetmiyor işte.
Rabbime sığınıyorum ki şeytana uymayım diye ben intihar etsem nolcak sadece annem üzülecek o evlat acısı yaşayacak herkes bir süre sonra unutacak beni normal hayatlarına dönecek benim gençliğine olacak olan sabır diliyorum size sadece anladığımı içimden gelenleri yazmak istedim bu aralar karma karışık duygular içindeyim
içini dökmen öyle iyi ki. canım benım yaradandan sabır dılıyorum sanada bolca. ama aynen öyle gözlerimle gördüm kaynanası geline ağlamadı zaten . yanı ona 1 ağladıysa kendıne aklına gelenlere oğluna bın ağladı. tamam yengem masum değildi ama bu kadar şeytanı değildi. herkesle iyi geçnirdi çocukla çocuk yaşlı ile yaşlı. olan annesıne oldu. kadın daha iflah olmaz emınım. en sevdiği en düşkun olduğu yavrusuydu üstelik. ama ağlarsa anan ağlar ınan kı. ben buna yok dıyordum ama öyle. toz pembe gözlüğü söküp atmak gerek. zorluğunu içimde yaşıyorum. söz kolay söylenıyor ama yapılmıyor işte yapılamıyor.
yaradandan başka dost yok ınanın yok. rabbım yar ve yardımcımız olsun. insaf vicdan ve merhamet diliyorum
gülüm aklımdan çok geçti ama allaha sıgındım ne dıyeyım
belkide en zor yazdığım açtığım konu bu. eşimin ailesiyle sorunlarım malum. ( beni istemıyorlar, sürekli sıkıntı eşim engelli ne yapacağını bilmez haldeyim)
nereden başlayayım bilemedim . eşimin ailesiyle en son 10 gün önce sıkıntı yaşadım. suçsuz yere fırça atıldı ve eşim bir iki itiraz dışında sustu. aynı gün oğullarını alıp götürüyorlardı. sebebi eşimi 3 gece hastaneye taşıdım uykusuz kaldım hastanedeyken beni aramışlar duymamışım.gelip evime neler saydılar.
aynı gece eşime git ailenin yanına bitsin dedim. sabaha kadar ağladım. derken sabah acı bit telefon sesi. ailenin diğer gelinleri ( eşimin dayısının hanımı ) kendini balkondan aşağıya atmış. 28 yaşında kızının gözü ününde can vermiş.kızı her şeyi görmüş evde yalnızmış üstelik.
neden mi? aile en baştan beri istememiş. başı açık serbest yaşıyor gebersin ölsün diyorlardı. eşinin mali durumu iyiydi iflas ettiler. sürekli kavga gürültü. ayrılmayı en az 10 kez denemişler ama olmadı. varlıkla parayla avundu. gezdi tozdu kendini rahatlatmak adına. ama olmadı işte. ailenin çenesi durmadı. her gelen yargıladı. sonuç ortada . 17 yaşında evlenmiş. ailenin istememesine rağmen. eşi gerçekten severdi karısını bir dediğini iki etmez korurdu. o düzelsin mutlu olsun diye işi gücü bıraktı bir anda tepetaklak oldular. çabaladık düzeltmek için ama olmadı işte. hayat dolu dizginsiz yaşardı. hep bilirdim o yüzün ardında ki hüznü. en son benim düğünümde doya doya güldü.
küçük kızı var üstelik daha ilkokulda.kız anneyı hayata bağlamak için savaştı o da olmadı. kızını rüyalarımda bana emanet ediyor. emanetine gözüm gibi bakıyorum ömrüm yettikce de bakacağım ama böyle mi olmalıydı?
insanlar neden bu kadar belirleyici hayatımızda? iyice kafa kalmadı bende. uyku desenız yok hep rüyalarımla kucağıma kundakta bir bebek bırakıyor. kundaksa kan içinde.
eşimle aramızı düşünecek halim bile kalmadı. benim sonumda mı böyle olacak aklımı yitiriyorum kızlar yardım edin . ne yapacağım ben . dimdik durdum kızı için ama daha nasıl dayanılır buna.
tatlım çok teşekkür ederim bu yorumlar güç veriyor bana. şimdi annesi öldüğü için kızımızı psikoloğa götürüyorum. onun tedavisi biraz ilerlesin mali olarak rahatlayım hemen gideceğim. artık gerçekten mutlu değilim. eşimle evleri ayırma kararı almak üzereyiz. ne diyeyim her fedakarlığı yaparım ama artık gururum şerefim değerim kalmadı. ben onlar olmadan yapamam. sevgide bir yere kadar .yiğenim bir toparlansın. eşim bu şehirde olmayı tercih etmeseydi eminim şuan dünyadaki en mutlu insanlardık. yengesinin ölümünde mali durum kadar etkili aile hatta daha daSizin eski konularinizi da biliyorum az cok. Sabirli ve iyi kalpli bir insan oldugunuzu dusunuyorum. Emanete gozunuz gibi bakacaginizdan suphem yok ancak bu durum beni korkuttu kimse evladini birakip olmeyi kolay kolay goze almaz demekki kadincagiz cok yipranmis. Siz bu kadar kendinizi sikip bunaltmayin ne olur. Her seyin hayirlisi olsun kendinize ozellikle ruh halinize cok dikkat edin. Akliniza kotu dusunler gelirse de bir psikologdan yardim almanizi tavsiye ederim.