yengem dayanamadı ve kendini öldürdü...

tek kızdığım nokta bu çocuğunu düşünmedi mi? üstelik alkolluymuş. bu beni daha da üzdü.3 aydır hasta yatıyordu. kaç kez denemiş üstelik. of of

Keşke defalarca denediği ayrılık yerine boşanmış ve yaşıyor olsaydı. Kızılacak sorun alkollü olmasından ziyade o bence. İlk defa içip kendini kaybedip bunu ilk defa deneyimlediği sarhoşlukla buna cesaret ettiğini sanmıyorum.

Bu arada hepimizin sonu öyle olabilir. O beş para etmez insanlar elbirliğiyle yapmışlar bence ama ne yazık ki bi de utanmadan cehennem lafını edecekler arkasından. İyi ki siz varsınız bu arada geride kalan kızı için umarım neyin ne olduğunu bilerek büyür :KK43:

direkt yanıma aldım. ölümü her aşamayı anlattım. psikolog arkadaşım sağolsun ilgileniyor bende hayatını toplamaya çalışıyorum. çok olgun bir çocuk. anneyi bir çok kez intihardan kurtarmış. babayı anneyi ayakta tutmaya alışmış. gel gelelim artık susuyor .
elimden geleni yapıp ona yardımcı olacağım. öğretmenim yakın bir arkadaşımın okuluna yazdırdım. umarım toparalanacak ama asla unutmayacak. daha anne kuzusu 10 yaşında . geceleri korkup yanıma yatıyor . eli gögsümde. beni anne yerine koysun istemıyorum. bunu hep söylüyorum. ama daha çok yenı 9 gün oldu anne öleli
Bu çok acı bir şey ya
beyin çok farklı bir şey
psikoloji dediğimiz olay zaten beynin kimyasıyla sekilleniyor
fren sistemi var hepimizde
katıl olanlarla bizler arasında ki fark işte o fren sistemi kendimizi frenleyeniliyoruz
bu fren mekanizması da ahlak ,vicdan,ego ,süper ego gibi etkenlerle şekilleniyOr

Yani fren sisteminizin sağlıklı olması,devreye girebilmesi çocukken edindigimiz etik kurallariyla doğrudan ilişkili ve sonrası dönemde sağlıklı bir ortamda bulunmamizla
maalesef hepimiz cinnet anında kötü şeyler yapma adayiyiz her ne kadar iyi çocukluk geçirmiş olsak bile .
yani çevre çevre çevre

Yengeniz sağlıklı bir ortamda buyumemis üzerine yetişkin olduğunda bulunduğu çevre de onu mutlu etmemiş

Dolayısıyla bu son gerceklesmis
o istemezdi biliyorum ama yine de çocuğunda yol açtığı travma o kadar büyük ki kızmadan gecemiyorum
kimsenin başka birine bunu yasatmaya hakkı yok

O çocuğun dünyası şu an darmadagin ama yaşının küçük olması avantaj
sizi annesi sanmasin ama annesi yerine koyabilecegi birisi olun
annesi kadar guvenebilecegi

O çocukta annesi gibi olmasın diye bahsettigim oto kontrol mekanizmasini kurabilmesi için yardimci olun ne olur

Iyi ki sizin gibi insanlar var
karşınıza çıkacak her durum ve olay kalbiniz kadar güzel olsun

Keşke defalarca denediği ayrılık yerine boşanmış ve yaşıyor olsaydı. Kızılacak sorun alkollü olmasından ziyade o bence. İlk defa içip kendini kaybedip bunu ilk defa deneyimlediği sarhoşlukla buna cesaret ettiğini sanmıyorum.

Bu arada hepimizin sonu öyle olabilir. O beş para etmez insanlar elbirliğiyle yapmışlar bence ama ne yazık ki bi de utanmadan cehennem lafını edecekler arkasından. İyi ki siz varsınız bu arada geride kalan kızı için umarım neyin ne olduğunu bilerek büyür :KK43:
tatlım çok haklısın tamamen katılıyorum. zaten intihar bir anda gelmez.ama alkollu olmasa belki vageçerdi diyorum. ne düşüneceğimi bilmez haldeyım. bencillce olacak ama o kız iç,n iyi ki varım diyorum. ellerine bırakmak istemıyorum

Bu çok acı bir şey ya
beyin çok farklı bir şey
psikoloji dediğimiz olay zaten beynin kimyasıyla sekilleniyor
fren sistemi var hepimizde
katıl olanlarla bizler arasında ki fark işte o fren sistemi kendimizi frenleyeniliyoruz
bu fren mekanizması da ahlak ,vicdan,ego ,süper ego gibi etkenlerle şekilleniyOr

Yani fren sisteminizin sağlıklı olması,devreye girebilmesi çocukken edindigimiz etik kurallariyla doğrudan ilişkili ve sonrası dönemde sağlıklı bir ortamda bulunmamizla
maalesef hepimiz cinnet anında kötü şeyler yapma adayiyiz her ne kadar iyi çocukluk geçirmiş olsak bile .
yani çevre çevre çevre

Yengeniz sağlıklı bir ortamda buyumemis üzerine yetişkin olduğunda bulunduğu çevre de onu mutlu etmemiş

Dolayısıyla bu son gerceklesmis
o istemezdi biliyorum ama yine de çocuğunda yol açtığı travma o kadar büyük ki kızmadan gecemiyorum
kimsenin başka birine bunu yasatmaya hakkı yok

O çocuğun dünyası şu an darmadagin ama yaşının küçük olması avantaj
sizi annesi sanmasin ama annesi yerine koyabilecegi birisi olun
annesi kadar guvenebilecegi

O çocukta annesi gibi olmasın diye bahsettigim oto kontrol mekanizmasini kurabilmesi için yardimci olun ne olur

Iyi ki sizin gibi insanlar var
karşınıza çıkacak her durum ve olay kalbiniz kadar güzel olsun
okurken ağladım . yengeme tek kızdığım noktada bu ama benden eşimden ayrılmak üzereyım ne yaparım bilmıyorum. kızı asla bırakamam eşime de sevgim sonsuz ama ailesi benı mahvettı. sonum kötü olacak diye korkuyorum. daha 23 yaşındayım bende. eşimin engeli zerre umrumda değil. bedenen her yükü taşırımda ruhumu raha bırakmıyorlar

Asıl yapmanız gereken sorumluluklarımızı düşünmek. Birileri için yaşamıyorsunuz ki birileri sizin hayatınızı şekillendirsin, siz önünüzdeki mutlu zamanları düşünün ve unutmayın ki yüce Rabbim o kadar büyük ki bi karanlığın bu sabrın mükafatını kat kat verecektir siz sadece olumlu olun ve şükredşn

tatlım çok haklısın tamamen katılıyorum. zaten intihar bir anda gelmez.ama alkollu olmasa belki vageçerdi diyorum. ne düşüneceğimi bilmez haldeyım. bencillce olacak ama o kız iç,n iyi ki varım diyorum. ellerine bırakmak istemıyorum

Valla "iyi ki siz varsınız" diye kuru kuruya söylemiş değilim, şimdiye kadar konularınızda olan fedakarlığın yanında bu kadar bencillik (ki değil) nazar boncuğu olsun. Bazen en kötü örneğin dibimizde olması lazım ya ders almamız için inş. siz de kendinizin sınırlarını bilip ömür boyu eziyete katlanmayı seçmezsiniz :/ Ancak içten içe mutluysak devam edebiliyoruz, yoksa fedakarlığın sonunda selamet yok.

Asıl yapmanız gereken sorumluluklarımızı düşünmek. Birileri için yaşamıyorsunuz ki birileri sizin hayatınızı şekillendirsin, siz önünüzdeki mutlu zamanları düşünün ve unutmayın ki yüce Rabbim o kadar büyük ki bi karanlığın bu sabrın mükafatını kat kat verecektir siz sadece olumlu olun ve şükredşn
amin canım tüm güzel duaların senınle olsun

belkide en zor yazdığım açtığım konu bu. eşimin ailesiyle sorunlarım malum. ( beni istemıyorlar, sürekli sıkıntı eşim engelli ne yapacağını bilmez haldeyim)
nereden başlayayım bilemedim . eşimin ailesiyle en son 10 gün önce sıkıntı yaşadım. suçsuz yere fırça atıldı ve eşim bir iki itiraz dışında sustu. aynı gün oğullarını alıp götürüyorlardı. sebebi eşimi 3 gece hastaneye taşıdım uykusuz kaldım hastanedeyken beni aramışlar duymamışım.gelip evime neler saydılar.
aynı gece eşime git ailenin yanına bitsin dedim. sabaha kadar ağladım. derken sabah acı bit telefon sesi. ailenin diğer gelinleri ( eşimin dayısının hanımı ) kendini balkondan aşağıya atmış. 28 yaşında kızının gözü ününde can vermiş.kızı her şeyi görmüş evde yalnızmış üstelik.
neden mi? aile en baştan beri istememiş. başı açık serbest yaşıyor gebersin ölsün diyorlardı. eşinin mali durumu iyiydi iflas ettiler. sürekli kavga gürültü. ayrılmayı en az 10 kez denemişler ama olmadı. varlıkla parayla avundu. gezdi tozdu kendini rahatlatmak adına. ama olmadı işte. ailenin çenesi durmadı. her gelen yargıladı. sonuç ortada . 17 yaşında evlenmiş. ailenin istememesine rağmen. eşi gerçekten severdi karısını bir dediğini iki etmez korurdu. o düzelsin mutlu olsun diye işi gücü bıraktı bir anda tepetaklak oldular. çabaladık düzeltmek için ama olmadı işte. hayat dolu dizginsiz yaşardı. hep bilirdim o yüzün ardında ki hüznü. en son benim düğünümde doya doya güldü.
küçük kızı var üstelik daha ilkokulda.kız anneyı hayata bağlamak için savaştı o da olmadı. kızını rüyalarımda bana emanet ediyor. emanetine gözüm gibi bakıyorum ömrüm yettikce de bakacağım ama böyle mi olmalıydı?
insanlar neden bu kadar belirleyici hayatımızda? iyice kafa kalmadı bende. uyku desenız yok hep rüyalarımla kucağıma kundakta bir bebek bırakıyor. kundaksa kan içinde.
eşimle aramızı düşünecek halim bile kalmadı. benim sonumda mı böyle olacak aklımı yitiriyorum kızlar yardım edin . ne yapacağım ben . dimdik durdum kızı için ama daha nasıl dayanılır buna.
:KK57:başınız sağ olsun kimse için değmez keşke ayrılsaydı.

Valla "iyi ki siz varsınız" diye kuru kuruya söylemiş değilim, şimdiye kadar konularınızda olan fedakarlığın yanında bu kadar bencillik (ki değil) nazar boncuğu olsun. Bazen en kötü örneğin dibimizde olması lazım ya ders almamız için inş. siz de kendinizin sınırlarını bilip ömür boyu eziyete katlanmayı seçmezsiniz :/ Ancak içten içe mutluysak devam edebiliyoruz, yoksa fedakarlığın sonunda selamet yok.
canım benım öyle iyi geliyor ki sizlerin yorumu . kimse sende iyi birisin demıyor. ben çabalayıp ortaya koyuyorum herkes mutlu mesut ama kimse allah razı olsun demıyor. kendi ailem uzakta üzmek istemıyorum yüzümde yok aileme. herkes mutlu olsun diye çalışıp didiniyorum. iş eşim mali sıkıntılar anlayışsız insanlar daha ne kadar taşırım bilmıyorum. çok düşündüm kendime kıymayı doğuda görev yapıyorken. çözüm değil. allah verdı sabretmek gerek dedim. hep saçmalıyorum. toplum içine çıkamaz oldum.
nasıl konuşulur gülünür unuttum.

okurken ağladım . yengeme tek kızdığım noktada bu ama benden eşimden ayrılmak üzereyım ne yaparım bilmıyorum. kızı asla bırakamam eşime de sevgim sonsuz ama ailesi benı mahvettı. sonum kötü olacak diye korkuyorum. daha 23 yaşındayım bende. eşimin engeli zerre umrumda değil. bedenen her yükü taşırımda ruhumu raha bırakmıyorlar
Umursamak zorunda misiniz ?
bakın mutlulugun kaynağı genel olarak 2 şekilde sekillenir

Mutluluğu içinde arayanlar
mutluluğu dışarıda arayanlar

Siz kendi içinizde arayın
ya size hayran kaldım
merhamet çok ayrı bir şey
herkes üzülür ama sorumluluk almak öyle başka bir şey ki
siz kan baginiz olmayan bir çocuğu dert ediyorsunuz canınız yanıyor

merhamet kadar insanı insan yapan değer yoktur

engelli insanla evlenmeye Hangimiz cesaret edebiliriz
bu bile yüce gönüllülük

Bak arkadaşım sen insansın
tam manasiyla insansin

Senden çok az var
keşke hepimizin karsisina sen ve senin gibiler Ciksa

Senin sonun neden öyle olsun ?
senin o bahsettiğim fren sistemin eminim çok saglamdir. Çünkü iyi insansin sen

sana sen hariç kimse zarar veremez
dayanilmaz hale gelirse bosanirsin

Bu büyük bir çelişki değil ki

baktın olmuyor boşanirsin
yengen kendi kendini mahkum etmiş ölüme

Care her zaman vardır
hemde her zaman

Her şey geçiyor mutlulukta acida

Mutluluga veya acıya saplanmanin manası var mı ?

Gecen gun biri bana o kadar normal bir şey gibi söyledi ki benim de 2 çocuğum kazada öldü diye universiteliymis çocukları galiba yaşları da büyük

Öyle kaniksamis ki acıyı
O kadının haberi aldığı ilk günü düşün? Bu günleri hayal edebilir miydi ? gayet gülüyordu egleniyordu
kadın unutmustur demiyorum mutlaka çok uzgundur ama dünya dönüyor ve dönerken biz istemesekte bizi de içine alıyor evlat acısına bile alisiliyormus demek ki

Önemli olan o ilk sarsıntı anını atlatmak
O ilk an dediğimiz saatlik veya aylık değil belki uzun sürüyor ama geçiyor

Çözümsüz bir derdin yok
baktın ki çekilmez oluyor ayrilirsin

Sen kendine onu yapamayacak kadar aklı başında bir insansin

Düşünme
eşinin ailesi kim
duyma
soylensinler
mutluluk senin içinde
başka insanlar seni yipratmasin çünkü hepimiz kendimizle baş başa kalıyoruz

Önce sen önemlisin
bosansan bile o çocukla ilgilenmene gerçekten engel değil
ablası sayilacaksin yengesi olmak zorunda değilsin

Benim eski yengem hala benim için çok değerli

Amcamdan boşandı ama aramızda bizim zaten yenge- yegen ilişkisi olmamisti ki

Abla -kadres ilişkisi olmuştu

Allah rahmet eylesin, affetsin. Belki düşmüştür, başı dönmüştür. Belki ilaç kullanıyordur, anlık şuursuzluk yaşadı. İntihar deyip bu kadar kişiyi de şahit tutmayın derim.

Ve lütfen kendinizle kıyaslamayın. Allah korusun. Bazı aileler ne çok hayat söndürüyor.

Allah rahmet eylesin, affetsin. Belki düşmüştür, başı dönmüştür. Belki ilaç kullanıyordur, anlık şuursuzluk yaşadı. İntihar deyip bu kadar kişiyi de şahit tutmayın derim.

Ve lütfen kendinizle kıyaslamayın. Allah korusun. Bazı aileler ne çok hayat söndürüyor.
sitede mobese vardı canım her şey görünüyor . balkona tırmanmak için sandalye gerekli alt kısmı duvar üstü cam balkonun.

Umursamak zorunda misiniz ?
bakın mutlulugun kaynağı genel olarak 2 şekilde sekillenir

Mutluluğu içinde arayanlar
mutluluğu dışarıda arayanlar

Siz kendi içinizde arayın
ya size hayran kaldım
merhamet çok ayrı bir şey
herkes üzülür ama sorumluluk almak öyle başka bir şey ki
siz kan baginiz olmayan bir çocuğu dert ediyorsunuz canınız yanıyor

merhamet kadar insanı insan yapan değer yoktur

engelli insanla evlenmeye Hangimiz cesaret edebiliriz
bu bile yüce gönüllülük

Bak arkadaşım sen insansın
tam manasiyla insansin

Senden çok az var
keşke hepimizin karsisina sen ve senin gibiler Ciksa

Senin sonun neden öyle olsun ?
senin o bahsettiğim fren sistemin eminim çok saglamdir. Çünkü iyi insansin sen

sana sen hariç kimse zarar veremez
dayanilmaz hale gelirse bosanirsin

Bu büyük bir çelişki değil ki

baktın olmuyor boşanirsin
yengen kendi kendini mahkum etmiş ölüme

Care her zaman vardır
hemde her zaman

Her şey geçiyor mutlulukta acida

Mutluluga veya acıya saplanmanin manası var mı ?

Gecen gun biri bana o kadar normal bir şey gibi söyledi ki benim de 2 çocuğum kazada öldü diye universiteliymis çocukları galiba yaşları da büyük

Öyle kaniksamis ki acıyı
O kadının haberi aldığı ilk günü düşün? Bu günleri hayal edebilir miydi ? gayet gülüyordu egleniyordu
kadın unutmustur demiyorum mutlaka çok uzgundur ama dünya dönüyor ve dönerken biz istemesekte bizi de içine alıyor evlat acısına bile alisiliyormus demek ki

Önemli olan o ilk sarsıntı anını atlatmak
O ilk an dediğimiz saatlik veya aylık değil belki uzun sürüyor ama geçiyor

Çözümsüz bir derdin yok
baktın ki çekilmez oluyor ayrilirsin

Sen kendine onu yapamayacak kadar aklı başında bir insansin

Düşünme
eşinin ailesi kim
duyma
soylensinler
mutluluk senin içinde
başka insanlar seni yipratmasin çünkü hepimiz kendimizle baş başa kalıyoruz

Önce sen önemlisin
bosansan bile o çocukla ilgilenmene gerçekten engel değil
ablası sayilacaksin yengesi olmak zorunda değilsin

Benim eski yengem hala benim için çok değerli

Amcamdan boşandı ama aramızda bizim zaten yenge- yegen ilişkisi olmamisti ki

Abla -kadres ilişkisi olmuştu
her şeye ama her şeye katlanmaya hazırım. eşim konusunda da yengemın kızıkonusunda da.
ama insanlar onları anlayamıyorum. söyleyecek sözüm tükendi. bende eski yengelerimle görüşürüm ailem çok anlayışlıdır. çünkü insanlar gerçekten öyle.
ama eşimin ailesi tek doğru onların her şey onların 'EMRETTİĞİ GİBİ OLMALI. BANA HEP EMREDERLERDE.
ne yaparım bilmıyorum. susup sabırla bekleyeceğim. dayandığım kadar sonrasını bilmıyorum. eşimle aynı odada uyumak dışında tek ortak noktamız kalmadı. bebeğim olsun diye tedaviye başlanmıştı ( yumurtalıklarımda rahatsızlık var) onu durdurmak en güzeli. allahtan mesleğim var. öğrencilerim var canımdan çok sevdiğim.
ailemle aramda mesafeler var geçmişten gelen ama ne olursa olsun ağlarsa anam ağlar. hep yanındayız dıyorlar.
en güzeli sanırım susmak.
zaten evlenırkende eşimi seviyorum ilk aşkım lise aşkım her şeye tamam ama olmazsa da ne yapayım boşanırım diye ımza attım.
bu fikre alışıyorum yavaş yavaş.

her şeye ama her şeye katlanmaya hazırım. eşim konusunda da yengemın kızıkonusunda da.
ama insanlar onları anlayamıyorum. söyleyecek sözüm tükendi. bende eski yengelerimle görüşürüm ailem çok anlayışlıdır. çünkü insanlar gerçekten öyle.
ama eşimin ailesi tek doğru onların her şey onların 'EMRETTİĞİ GİBİ OLMALI. BANA HEP EMREDERLERDE.
ne yaparım bilmıyorum. susup sabırla bekleyeceğim. dayandığım kadar sonrasını bilmıyorum. eşimle aynı odada uyumak dışında tek ortak noktamız kalmadı. bebeğim olsun diye tedaviye başlanmıştı ( yumurtalıklarımda rahatsızlık var) onu durdurmak en güzeli. allahtan mesleğim var. öğrencilerim var canımdan çok sevdiğim.
ailemle aramda mesafeler var geçmişten gelen ama ne olursa olsun ağlarsa anam ağlar. hep yanındayız dıyorlar.
en güzeli sanırım susmak.
zaten evlenırkende eşimi seviyorum ilk aşkım lise aşkım her şeye tamam ama olmazsa da ne yapayım boşanırım diye ımza attım.
bu fikre alışıyorum yavaş yavaş.
tavrinizi koymuyor musunuz ?
açık açık soyleyin ya bu değişir ya ben ayrilirim diyIn

sitede mobese vardı canım her şey görünüyor . balkona tırmanmak için sandalye gerekli alt kısmı duvar üstü cam balkonun.

:KK43: Ne hale getirmişler kadını ? :KK43::KK43::KK43: Hangi anne evladını evde, hayatta yalnız bırakarak gitmek ister ki ? Şimdi kim bakacak ona ? Durumu nasıl kızının ?

Allah yengenizle rahmet eylesin,cok zor durum sizeden tavsiyem 3 cü şahısları evliliğinize karıştırtayin sonuç ta ,2 yetişkin karı kocasınız Allah yar ve yardımcın olsun

Ya neden yaa neden eş aileleri boyle şeytan bunu yapmaz ya allahlarindan bulsunlar kusura bakmayin tutamadim kendimi..şimdide alsinlar ogullarini baslarina calsinlar bir ocagi söndürdüler

eşinizi sevdiğinizi ve onun için herşeyi yapabileceğinizi söylüyorsunuz ama bir taraftan da boşanma fikrini iyiden iyiye kanıksamışsınız.
güçlü bir kadınimajı edindim sizden neden herşeyi bırakıp eşinizve o öksüz yavrucakla başka bir şehirde yeni bir hayat kurmayı düşünmüyorsunuz? boşanma fikrinden önce alternatifinizin bu olması gerektiğini düşünüyorum.
çok üzüldüm yengenize... Allah sizlere sabır versin, ona rahmet eylesin...

Belli ki şuurunu kaybetmiş. Allah Rahmet eylesin.
Sevenlerine de dayanma gücü diliyorum.

X