Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnsani deli ederler deliHiç işte..
Ekmel elden su gölden bak keyfine dimi.. Ye yemeğini git oyna
Hem yarım kilo yesen 1 kilo yakıyorsun zaten..
Yumurta yemem pankek dediginde pankek yaptiginiz icin boyle yapiyor istedigini yaptirmaya calisiyor pankek bugun yok yumurta var deyin yarin da pankek yesin he yemiyor ac mi kaliyor sizin verdiğinizi yiyene kadar ac kalsin acliktan ölene kadar acliga dayanamaz yaevet bugün yine böyle başladık güne.
Normalde de yemeye düşkün degil zaten.
Kilo sınırda, sağlığı bozulmadıkça dert etmiyorum.
Ayda, bazen 2 ayda bir, giriyoruz bu döngüye.
Yemiyor. Ama öyle hani onu yemez bunu yer, iki lokma yer öyle degil. Saat 2 ye kadar hiç bir şey yemiyor. Sonra da makarna yada ekmek istiyor.
Ben bu duruma 1 hafta dayanabiliyorum.
Sonra napıyorum?
Aç bırakıyorum.
Bu sabah 3 kahvaltı hazırladım.
Yumurta yemem pankek dedi, pankek yaptım.
Pankek istemiyorum tost dedi, tost yaptım.
Ve hiçbirini yemedi.
Ve yine başladı bizim aç kalma maceramız.
Saat 3, 9 da uyandı. Ve henüz su hariç hiç bir şey yemedi. Yemeyecek. Benim verdiğimi yemeyi kabul edene kadar aç kalacak.
Son 1 saattir bana ne kadar kötü bir anne olduğumu söylüyor. Bana bunu yapamazsın diye bagrınıyor.
Beni herkese şikayet edecekmiş.
Beni hiç sevmeyecekmiş.
3 yaş 3 ay. Çok mu katı davranıyorum?
Bu inadın başka türlü kırılma noktası Yok.
Ve önünü almadığımda başka şeylerde de yapıyor. Çünkü istediğini elde etmenin yolunu buluyor.
Kuzum yaa :) akıl küpü sesli güldüm ekmek yoksa pasta yeyin haklı çocuk. Çikolata her yerde var annesiBenim oğlum da yemek yemiyor pek. Sürekli tepesinde beklemek zorunda kalıyorum. En son gerekirse ben yediriyorum ve 5 yaşında. Yediği şeyler çeşitli ama miktar olarak çok az. Her öğün çile.
Ama ben ne olursa olsun tabağın bitmeden sofradan kalkamazsın diyorum. Sürüne sürüne yiyor. Bazen bağırıyor. Kızıyor. Sen beni sevmiyorsun, kötü annesin diyor. İnsana dokunuyor gerçekten :)
Sanırım kararlı olmak lazım. Bir de birini yemedi diye başka çeşit hazırlamak da onu sürekli beğenmemeye iter. Hepsine bahane bulur zaten. Genelde sevdiği şeyleri yapıyorum ben mesela ama bir gün yediğini başka gün yemem diyor. Evde bugün bu pişti ve herkes bununla doyacak. Yemek bulamayan insanlar var, biz bulduğumuza şükretmeli ve sağlığımız İçin yemeliyiz diyorum. Yemek yoksa çikolata yerler diyor saçlarımı yolasım geliyor :))
Zor iş vesselam.
Çok alem bu veletler. Tatlılıkları olmasa zaten insan kendini keser :))Kuzum yaa :) akıl küpü sesli güldüm ekmek yoksa pasta yeyin haklı çocuk. Çikolata her yerde var annesi
Duydukca şaşırdıgım vé korktugum bi konu. Neredeyse çevremde böyle hiç çocuk yoktu... komşumdan duyana kdr hiç denk gelmedim. Onun çocuklarda meyve sebze yemiyor. Öyle üzücü zor bişey ki. O alışmış mı diym bıkmış mı diym,artık dayıyo makarnayı hamuru.(kayserili komşum)
Benim yeğenlerim çiğköfteden tut kabağa bamyaya kadar yerler. hatta şehriyeli bulgur pilavı cacık turşu gibi öğlen menülerine bayılırlar. Yeşil biber yeşil soğanı çiğ çiğ yerler. Bütün Gaziantep yemeklerini yiyorlar. Bir yaşları dolmadan, beyran,köfte,yuvalama,doğrama vs gibi acılı yemekleri yer bizim çocuklar.
Ne bileyim acaba çok mu seçenek sunuyorsunuz. Yani alternatif hazırlama konusunda iyiyseniz bilerek yapıyor olabilir.
Korkularınızı seziyorsa onlarla ilgili bilerek size baskı kuruyor olabilir. Herkese şikayet edicem falan demesini buna bağladım ben.
Yine de sabrınıza diyecek söz yok. Üç çeşit kahvaltı hazırlamanız hele ne diym valla helal olsun.
Acaba bazı açlıkla savaşan bölgelerin videolarını mı izletseniz. Buzdolabınızda malzemelerin az oldugunu bunları yemek zorunda oldugunuzu falan mı söyleseniz. Yani eski usül bi yöntem ne kdr doğru bilemem ama mesela ben kabak yemezdim. Annem sadece suyunu ye ozmn derdi. Pilavla suyunu yerdim. Zar zor malzemeleri bi araya getirdigini söylerdi annem. Öyle öyle yemeye alıştım.
3 yaşında çocuga uygulanır mı bu oda ayrı konu.
Allah yardımcınız olsun.
İnanki tamamen alışkanlıkYemeyen uyumayan çocukların,büyüyünce de degismedigini düşünüyorum. Bence biraz yapı meselesi. Gercekten kimi insan yemeyi icmeyi cok sevmiyor yani yaşamak icin yiyor,yemek icin yaşamıyor:) Sizin çocuğunuz biraz inatçı geldi bana,o da neticede bir huy. Nasilsa ac kalinca yiyecek bence. Anne yüreği dayanamıyor işte acaba sey yapsanız. Pankek ini yersen parka gidicez,ya da tostunu yersen eger seninle su oyunu oynicam. Yani ödül vererek
Yumurta yemem pankek dediginde pankek yaptiginiz icin boyle yapiyor istedigini yaptirmaya calisiyor pankek bugun yok yumurta var deyin yarin da pankek yesin he yemiyor ac mi kaliyor sizin verdiğinizi yiyene kadar ac kalsin acliktan ölene kadar acliga dayanamaz ya
Sey de yapabilirsiniz yumurtayi yiyene kadar masadan kalkamazsin
Benim yeğenim 4 yaşında ona bakınca açlık oyunları geliyor aklıma
Benim oğlum da yemek yemiyor pek. Sürekli tepesinde beklemek zorunda kalıyorum. En son gerekirse ben yediriyorum ve 5 yaşında. Yediği şeyler çeşitli ama miktar olarak çok az. Her öğün çile.
Ama ben ne olursa olsun tabağın bitmeden sofradan kalkamazsın diyorum. Sürüne sürüne yiyor. Bazen bağırıyor. Kızıyor. Sen beni sevmiyorsun, kötü annesin diyor. İnsana dokunuyor gerçekten :)
Sanırım kararlı olmak lazım. Bir de birini yemedi diye başka çeşit hazırlamak da onu sürekli beğenmemeye iter. Hepsine bahane bulur zaten. Genelde sevdiği şeyleri yapıyorum ben mesela ama bir gün yediğini başka gün yemem diyor. Evde bugün bu pişti ve herkes bununla doyacak. Yemek bulamayan insanlar var, biz bulduğumuza şükretmeli ve sağlığımız İçin yemeliyiz diyorum. Yemek yoksa çikolata yerler diyor saçlarımı yolasım geliyor :))
Zor iş vesselam.
Yemeğin çocuğa değilde anne babaya ödül yada gerekli olduğunu düşünen çocuklarda oluyor sanki bu
Çocuklar ile yada kalabalık bir ortamda yemek yerse bu durum kısmen düzelir gibi geliyor bana
Şimdiden alışması bazı sebzelere çok çok iyi olur. Ama yemiyo diye de dert etmeyin. eninde sonundaa yer yani. :)
28 yaşında adama kabak patlıcan ıspanak karnıbahar yediriyorum. :) hem iştahla yiyo hem farkına varmıyo. Annesi garibimde oğlum yemez diyo :) yedirir el kızı kaynanacım yedirir :)
İnanki tamamen alışkanlık
Bilerek yada bilmeyerek çocuklarımıza yemeği yada yemekle bizi yönetmeyi öğretiyoruz