dogru olanı yapıyorsunuz
benım yegenım boyleydı acıkcası cocukta bır tuvalet egıtımı bırde yemek beslenme duzenı bu ıkısı zor ve resmen ınsanın sabrını fazlasıyla zorlayan ıkı sey
yegenımde yasadık ve oyle korktum kı ben bu sebeple 6. aydan berı yaptıgınızı yapıyorum kendı cocuguma
ne varsa o yenecek hep bırlıkte yenecek yoksa ac kalırsın mantıgı
oyuzden hıc boyle bır sorun yasamadım 2 yasına gırerken bı ara ınadı tuttu 2-3 gun surdu yemıcem dıye agladı falan
bende ona bu hareketının bızı cok uzdugunu eger yemegını zamanında ve yeterı kadar yersen senınle (ıstedıgı bır oyun ) şu oyunu hep bırlıkte oynayacagımızı soyledım oyle dedım yedı
yanı ac kaldıgı ıcın uzulmeyın sakın . o sızın zaafınızı bılıyor herkese senı sıkayet edecegım sen kotu bır annesın falan bu sozlerı sızın zaafınız :) allah esırgesın canım benım ya buyumuste kuculmus laflara bak :)
Biz bu süreci ilk defa yaşamıyoruz. 7-8 oldu sanırım.
Ben pes etmeyince vazgeçiyor. Normale dönüyor.
Ama ilk defa seni sevmiyorum, çok kötü bir annesin laflarıyla vuruyor :)
Ay ne guzel yapiyorsun,birak ac kalsin bence de. Ben beceremiyorum bunu iste,salakligimdan. Ugrasiyorum ille yesin diye. Sonuc seninkinden cok farkli degil. Bence dogru bildigin yolda devam,insallah gecer bu gunler
Cocuk milletinde gram akil yok yeminle,ulan ye iste,ileride zaten yeme yeme diyecekler sana, bari firsat varken faydalan dimi. Ama yok,ille verem edecekler
:)) eşim böyleymiş aslına bakarsan.
Kapıyı açıp apartmanda bağırırmış, beni aç bırakıyorlar diye... bende 7-8 yaşında.
Kv rezil olmamak için boyun egermiş.
Sonra bir yere gidecek olmuşlar, bunu teyzesine bırakmışlar.
Teyze yırtık biraz, annesine yaptığını ona yapamamış.
Bir yememiş, iki yememiş, sonra ıspanak, kapuska allah ne verdiyse yemiş :)
Hayir yipratici degil ve kati degilsin. Beyefendinin 1 degil, 3 sansi vardi ve yemedi. Orasi as evi degil, restoran degil. Annesisin onun, hizmetcesi degil. O evde kurallar oldugunu ögrenmeli.
Ve evet aglayacak, tabiri caiz ise küçük emrah oynayacak ve evet bu bir anne için çok zor ama yigilma. Lütfen yigilma.
Yoksa bu konuda zafer onun olursa, artik her konuda böyle inatlasarak, aglayarak istedigini almaya çalisacak.
Ve aglayabilir, kendini yerden yere vurabilir fakat sana "kötü annesin" gibi seyler söyleyemez. Hakaret edemez. Simdi birsey yapmazsan is zivanadan çikar. Ondan dolayi öyle hakaret edersen sert bir dille "bu evde hakaret edilmez, ne anneye ne baska birine, eger bu davranisinda israr edersen cezalanirsin" diye konus. Ve cidden tekrar hakaret ederse bir ceza ver.
Mesela 2 dakika baska bir odaya, oyuncaksiz. Time-out yani. Yada o gün sevdigi bir oyuncagi elinde almak gibi.
Cocuklarimiza sevgi, sevkat ne kadar önemli ise, disiplinde bir o kadar önemli.
Bu yönü düşünmedim hiç gerçekten.
Bazen biz söylüyoruz ama bu tabiri.
Mesela parkta bir çocuk diğerine vursa, arkadaşının Canını acıtarak kötü bir şey yaptı diyoruz. ‘Kötü’ çocuk degil davranış diyoruz biz ama dili o kadar dönmüş olabilir.
Şimdi sen söyleyince farkettim, arada kötü yapıyorsun, haksızlık ediyorsun. Bu yaptığın çok yanlış falan da diyor :)
O yüzden bana hakaret ettin şeklinde anlamlandırır mı emin değilim.
Sadece sesini yükseltemeyecegini söyledim.
ha bırde sunu farkettım ben
130 lıtrelık bır plastık aldım ikea dan
ıcıne su doldurdum balkonda havuz yanı
onun ıcınde ne zaman suyla oynasa fecı acıkıyor oyle boyle degıl
corba yap dıyor bana yogurt corba dıyor
bı deneyın ıstersenız havalar sogumadan
boylece bıraz yerse ıstahı acılır belkı
Ya dün 2-3 saat havuzdaydı zaten.
Bahçeli bir evdeyim. Hortum, su, ne ararsan bizde.. zaten oyalanmamak değil, beni dize getirmek. Yemek konusu bu konuda tam anne terbiye etmelik.