bırlıkte yemek yapsanıza turuncupijama
sandalyeye cıkartıp tezgaha dayayıp ona etlerı yuvarlatıyorum bende kabak patates patlıcan domates soganları elma dılımı yapıyorum
tepsıne bırlıkte dızıp fırında pısırıyoruz
cıkınca yıyoruz ve o yapmıs oluyor yaptıgı ıcın de ödül verıyorum
belkı ıcın ıcıne katılınca keyıf alır oyun gıbı ?
Yemek yapmayı çok sever.
Hatta biraz önce hadi kek yapalım dedi.
Ben de ama yemeğini yemediğin için yapamıyoruz maalesef dedim.
Babama yapalım o zaman dedi :)
Genelde yemek hazırlamaya, sofra kurmaya dahil oluyor zaten. Hatta yemeği bittiginde kendi tabağını bardağını falan kendi götürür tezgaha bırakır :)
Şimdi kek yapsam yer mesela. Hatta makarna, pilav yada yayla çorbası da yer. Ama 1 haftadır olandan farklı bir şeyde diretmesinden gına geldi. İstediğini yapınca yese yine neyse diyecegim...
Turuncu bence olması gerektiği gibi davranıyorsun.
Ama ben yememe işini sana birşeye tepki verdiğini göstermek için yapıyor diye düşündüm.
Şuanda seni anca bununla üzebileceğinin farkında
Kardeşi olacağının farkında mı ?
Evet farkında. Hatta adını da badem koydu :)
(Burada baktığımız sokak kedimizin adı)
Bunu bende düşündüm. Çünkü hep böyle degil. Dönem dönem oluyor.
Acaba o dönemlerde ne değişti diye her seferinde sorguladık. Ama bizim gördüğümüz bir şey Yok.
Çocuk ergen psikoloğu bir arkadasım var, durum bu, ihtiyaç varsa birine yönlendirsen diye ona sordum daha önce, olağan karşıladı. Kendini ispat etmeye çalışıyor, dediğini yaptırmaya, inat dönemleri olur çocukta dedi, gerek görmedi.
Bir de kendini anlatan bir çocuk. Özellikle babası ile diyaloğu çok iyi. Mesela bazen etkilendiği bir şey yaşadığında, babasına anlatır,
Bugün parkta çocuk benimle arabasını paylaşmadı ve ben çok üzüldüm.
Şöyle bir arabası vardı. Ben de oynamak isterdim gibi...
Yada
Bugün kardeşimle oynarken ona yanlışlıkla(!) vurdum, annemi biraz üzdüm galiba. Bir daha yapmasam olur di mi?
Gibi.
İçine ata ata catlayanlardan degil pek :)