Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Sofralar gözümde canlandı bir an böyle yaptığıma bakmayın iştahsızımdır

Ne cevherler çıkar bizim hatunlardan destekliyiroum takipçiniz olacağım

genelde yapmayı değil yemeyi tercih ederim

merakla bekliyorum sofraları,yemekleri

hamarat hatunlara şimdiden kolay gelsin diyorum

benimde şöyle bir önerim olacak,mesela sadece hamur tatlıları yada sütlü tatlılar,sonra ana yemekler gibi,sonra çorbalar bu şekilde hem yapan arkadaşlara hemde biz jüri üyelerine kolaylık olur,hemde tarif kaydetme düzenli olur,nacizane fikrim,güzel ve faydalı topik

Yemek değil de hamur işi yapmasına da yemesine de bayılırım
Ama bu aralar hava şartları nedeniyle daha geç ve buz tutmuş bi vaziyette gittiğimden üşeniyorum
Belki hafta sonu eserse yaparım :44:

Detaylı foto istenmese eski fotolarımla katılırdım ya

Naçizane önerim:

1- Çorba
2- Ara sıcak
3- Sebze Salata
4- Etli Salata
5- Meze
6- Etli ana Yemek
7- Sebzeli Ana Yemek/Zeytinyağlı (farkı var mıdır bilemedim:))
9- Pilav
10- Makarna
11- Tatlı

Başlıkları altında (bu kadar başlık bile çok aslında ama) birbirine karışmaması adına her yarışmaya ayrı başlık açarsak hepimiz ilgili başlığa konsantre oluruz, çok da güzel olur yani. Bir de haftalık haftalık yapabiliriz.

Yani 2 hafta Çorbalara diye ayırabiliriz mesela. Bir de şu var, yarışmanın başladığı anda ekleyenle sonra ekleyen arasında adaletsizlik olmaması adına oylamayı son 3 güne(mesela?) yapabiliriz.

Ne dersiniz?

Yarışma menü olarak yapılmasın!
Bende katılmak istiyorum ama corbadan ana yemege salataya tatlıya bir menü yapmam imkansız bebeğim var!
Birde sponsor nasıl olacak? Mesela dr. Oetker puding kullandık, bu markayı kullandığımız için onun adı sponsor mu olacak nasıl yani?

Bu mezelerde MUNE ablam için olsun kadehlerde hemen yanında hazır

Son düzenleme:
Bu yarışmaya iştirakim,diğerlerine haksızlık olacaktır
.......Diye yan çizmeyip de katılmaya konsantre olsam iyi olacak gibi..
Hadi bakalım hayırlı olsun yarışma

Son düzenleme:
harika bir yarışmalar zinciri olacak.iddaam olmadığından katılmayacağım.fakat görünen odur ki baya çekişmeli olacak.nacizane fikrim her çeşitten ayrı ayrı olduğu gibi menü olarakta seçenekler arasında olmalı.şimdiden kolay gelsin,bereketli olsun.​

Bu arada tad konusunda endişeler dile getirilmiş ama fotoğraf çekilirken gösterilen özen, servis şekli, anlatım, verilen ipuçları gibi detaylar oylamada oldukça etkili olacaktır.

Evet son 1 hafta birinci kategori ne olsun ?

Bu arada ben örnek bir tane paylaşım yapacağım, tamamen fikir vermesi açısından...

ooo süper bir yarışma bu
yemek yapmayıda yemeyi de çok severim (ahh keşke fazla kilolar olmasa)
bende katılmak isterim katılmasam bile takipçisiyim
tarifleri ve sunumları merakla bekliyorum

dur tahmin edeyim,kabak tatlısı paylaşıcaksın:)))

Çorba olsa şu karlı günlerde iyi gider

ooo süper bir yarışma bu
yemek yapmayıda yemeyi de çok severim (ahh keşke fazla kilolar olmasa)
bende katılmak isterim katılmasam bile takipçisiyim
tarifleri ve sunumları merakla bekliyorum

Humeyracım ne fazla kilosu o kadar da haksızlık yapma kendine.
Tabi dikkat edeceğiz ama biz koruruz durumu ya dengeleriz bence Mutlaka katıl cnm

Eşim zaten özledi yemeklerimi diyet diyet derken boşladım ne yemekler geçiyor aklımdan offfffffffff

Çorba olsa şu karlı günlerde iyi gider

İlk öneri çorba olarak geldi hemen değerlendirelim....

İlk yarışmanın Kategorisi Çorba....

Katılım nasıl olacak ;

- Konu başlığı çorbanın ismi ile olmalıdır,
- Malzemelerin(reçete), yapılış aşamalarının ve sunum şeklinin fotoğraflanması şarttır,
- Bu çorbayı pişirirken nelere dikkat edilmeli en önemli ipucları nelerdir bunlar yazı içinde farklı bir renkle verilmelidir,
- Hayali sponsor olayına gelince ; Örnek veriyorum alışveriş yaptığınız marketin adı olabilir veya sarımsak kullanıyorsunuz Konya'nın meşhur sarımsağı sponsorluğunda bile diyebilirsiniz. Marka belirtme zorunluluğunuz yoktur burada amaç hangi ürünün bu hazırlayacağınız çorbada can damarı olduğunu vermektir. Bir diğer örnek Maggi Et suyu bunyon sponsorluğunda bile diyebilirsiniz. Bakarsınız Maggi bu projeden hoşlanır gelir burada sponsor olur...
- Yarışma 15 Ocak tarihinde start alacak 1 hafta herkes paylaşımlarını bu kategoride yapacak sonrasında bunlar açık oylamaya sunulacaktır. 15. gün en çok oyu alan birinci seçilecektir.(Ocak ayı sonunda bitecek)
- Sunumda yukarıdaki şartlara uymayan katılımcılar, oy isteyen katılımcılar (veya hile yapan, yapılmaz ama biz gene de şartları belirleyelim) diskalifiye edilecek sebebi AÇIKLANACAKTIR !
- Pro olmayanlara pro kart + hediyesi (mutfak eşyası, ne olduğunu şimdilik bilemiyorum ama yarışma başlamadan belli olacaktır.)

Sorusu olan veya eklemek istediğiniz var ise yorum olarak paylaşırsanız sevinirim...

Bekliyorum paylaşımını

Acaba ilk olarak et yemekleri olabilir mi diyorum :44:
yada farketmez neye karar verilirse,o olsun..

not: farketmemişim az önceki mesajını..

Son düzenleme:

Bir sorum olacak. Her üye sadece bir paylaşımda mı bulunacak yoksa birden çok tarifle katılabilir mi bir kategoriye?

Bence az bile bu kategoriler,tatlıları bile ayırabiliriz diye düşünüyorum,çünkü o kadar çok yemek çeşidi varki biz Türk kadınlarının.
Örneğin siz harika bir kurabiye yaparsınız ama benim yaşpastam dahada gösterişli durur.O yüzden benim önerim;

1-Çorbalar
2-Mezeler
3-Et yemekleri
4-tavuk yemekleri
5-Hamur işleri(börek,mantı...vs)
6-Makarnalar
7-Sebze yemekleri
8-Sütlü tatlılar
9-Yaş pastalar
10-Şerbetli tatlılar
11-Kek ve kurabiyeler
12-Tam menü ve sofra düzeni
13-Salata çeşitleri
14-Pilav çeşitleri olabilir.
Nasılsa zamanımız çok.Et yemeğiyle tavuk yemeğinide kıyaslamamalıyız diye düşünüyorum.

Bu arada vakit bulursam bazı kategorilerde kesinlikle yarışmak istiyorum,çok güzel bir yarışma olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…