Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

İlk öneri çorba olarak geldi hemen değerlendirelim....

İlk yarışmanın Kategorisi Çorba....

Katılım nasıl olacak ;

- Konu başlığı çorbanın ismi ile olmalıdır,
- Malzemelerin(reçete), yapılış aşamalarının ve sunum şeklinin fotoğraflanması şarttır,
- Bu çorbayı pişirirken nelere dikkat edilmeli en önemli ipucları nelerdir bunlar yazı içinde farklı bir renkle verilmelidir,
- Hayali sponsor olayına gelince ; Örnek veriyorum alışveriş yaptığınız marketin adı olabilir veya sarımsak kullanıyorsunuz Konya'nın meşhur sarımsağı sponsorluğunda bile diyebilirsiniz. Marka belirtme zorunluluğunuz yoktur burada amaç hangi ürünün bu hazırlayacağınız çorbada can damarı olduğunu vermektir. Bir diğer örnek Maggi Et suyu bunyon sponsorluğunda bile diyebilirsiniz. Bakarsınız Maggi bu projeden hoşlanır gelir burada sponsor olur...
- Yarışma 15 Ocak tarihinde start alacak 1 hafta herkes paylaşımlarını bu kategoride yapacak sonrasında bunlar açık oylamaya sunulacaktır. 15. gün en çok oyu alan birinci seçilecektir.(Ocak ayı sonunda bitecek)
- Sunumda yukarıdaki şartlara uymayan katılımcılar, oy isteyen katılımcılar (veya hile yapan, yapılmaz ama biz gene de şartları belirleyelim) diskalifiye edilecek sebebi AÇIKLANACAKTIR !
- Pro olmayanlara pro kart + hediyesi (mutfak eşyası, ne olduğunu şimdilik bilemiyorum ama yarışma başlamadan belli olacaktır.)

Sorusu olan veya eklemek istediğiniz var ise yorum olarak paylaşırsanız sevinirim...

Ee biz kazanırsak nolucak,Pro olupta kazananlarıda uzaya gönder Kazen:)
Bu arada her kategoride yarışmaya katılabiliyormuyuz,lütfen katılalım..sonuçta emek verilecek,iyi olan kazansın.:KK34:

Yarışma menü olarak yapılmasın!
Bende katılmak istiyorum ama corbadan ana yemege salataya tatlıya bir menü yapmam imkansız bebeğim var!
Birde sponsor nasıl olacak? Mesela dr. Oetker puding kullandık, bu markayı kullandığımız için onun adı sponsor mu olacak nasıl yani?

Bu mezelerde MUNE ablam için olsun kadehlerde hemen yanında hazır:KK1:

Eki Görüntüle 598693 Eki Görüntüle 598694

resimdeki bebeğin sanırım.parçalayayıp yiyesim geldi ya çok tatlııııııı...:nazar::nazar:

Elossa diskalifiye edilmiştir :))))))

ne kötü şey şu diktatörlük ...

Ee biz kazanırsak nolucak,Pro olupta kazananlarıda uzaya gönder Kazen:)
Bu arada her kategoride yarışmaya katılabiliyormuyuz,lütfen katılalım..sonuçta emek verilecek,iyi olan kazansın.:KK34:

evet katılabilirsiniz...

Bu arada kullanıcı profillerinde bu yarışmalarda birinci olanlara özel bir ikon yapmayı da planladım...

Pro üyelerde sadece hediyelerini alacak daha ne alsınlar : )

birde şu var akşamdan beri sorucam unutuyorum,mesela benim gibi yemek topiği arkadaşlarımda epeyce var KK da.
önceki paylaşımlar yarışabilecekmi,sıfırdan tekrarmı hazırlayacağız yemeğimizi.

Bence az bile bu kategoriler,tatlıları bile ayırabiliriz diye düşünüyorum,çünkü o kadar çok yemek çeşidi varki biz Türk kadınlarının.
Örneğin siz harika bir kurabiye yaparsınız ama benim yaşpastam dahada gösterişli durur.O yüzden benim önerim;

1-Çorbalar
2-Mezeler
3-Et yemekleri
4-tavuk yemekleri
5-Hamur işleri(börek,mantı...vs)
6-Makarnalar
7-Sebze yemekleri
8-Sütlü tatlılar
9-Yaş pastalar
10-Şerbetli tatlılar
11-Kek ve kurabiyeler
12-Tam menü ve sofra düzeni
13-Salata çeşitleri
14-Pilav çeşitleri olabilir.
Nasılsa zamanımız çok.Et yemeğiyle tavuk yemeğinide kıyaslamamalıyız diye düşünüyorum.

Bu arada vakit bulursam bazı kategorilerde kesinlikle yarışmak istiyorum,çok güzel bir yarışma olacağını düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Daha adil olur sonuçlar bu düzenle:KK31:

birde şu var akşamdan beri sorucam unutuyorum,mesela benim gibi yemek topiği arkadaşlarımda epeyce var KK da.
önceki paylaşımlar yarışabilecekmi,sıfırdan tekrarmı hazırlayacağız yemeğimizi.

Herşey sıfırdan hazırlanacak..... geçmişteki emekle olmaz, zaten fotoğrafların exif bilgilerinden ben ne zaman çekilmiş görebiliriz...

Her yarışmada sadece bir paylaşım :)

Aklımdaki çorbalar birbiriyle savaş yapıyor.
Eh öyleyse benim kazananım belli:KK52:
Bakalım yarışmayı hangi çorba kazanacak.

Hımmm şuan bir karar verdim sayın kk üyeleri. Her kategorinin birinci olan tarifini deneyeceğim. Çoook lezzetli bir yıl olacağa benziyor:KK34: haksız mıyım ama:KK76:

Bence az bile bu kategoriler,tatlıları bile ayırabiliriz diye düşünüyorum,çünkü o kadar çok yemek çeşidi varki biz Türk kadınlarının.
Örneğin siz harika bir kurabiye yaparsınız ama benim yaşpastam dahada gösterişli durur.O yüzden benim önerim;

1-Çorbalar
2-Mezeler
3-Et yemekleri
4-tavuk yemekleri
5-Hamur işleri(börek,mantı...vs)
6-Makarnalar
7-Sebze yemekleri
8-Sütlü tatlılar
9-Yaş pastalar
10-Şerbetli tatlılar
11-Kek ve kurabiyeler
12-Tam menü ve sofra düzeni
13-Salata çeşitleri
14-Pilav çeşitleri olabilir.
Nasılsa zamanımız çok.Et yemeğiyle tavuk yemeğinide kıyaslamamalıyız diye düşünüyorum.

Bu arada vakit bulursam bazı kategorilerde kesinlikle yarışmak istiyorum,çok güzel bir yarışma olacağını düşünüyorum.

Evet bu şekilde ayırım yapmak çok mantıklı olacaktır.

İlk çorba ile başladık sanırım çorbada böyle bir ayırıma gerek yok ?

evet katılabilirsiniz...

Bu arada kullanıcı profillerinde bu yarışmalarda birinci olanlara özel bir ikon yapmayı da planladım...

Pro üyelerde sadece hediyelerini alacak daha ne alsınlar : )

Süpermiş çok teşekkürler,bunca hatunun yarışacağı çekişmeli bir yarışta hele hele mutfakla yemekle alakalı bir organizasyonda hakem olmak her babayiğidin harcı değil gerçekten!
Sabır istiyor,düzen istiyor,istikrar istiyor bu tip oyunları yönetmek.
Burda tüm arkadaşlarım ve KK adına sana çok teşekkür ediyorum.
Hareketleniyor KK,renk geliyor,heyecan geliyor böylelikle...
Çorba ile başlanacak demişsin,türü malzemesi önemlimi peki,yoksa tamamen yarışmacıyamı kalmış istediği çorba ile katılmak.

Süpermiş çok teşekkürler,bunca hatunun yarışacağı çekişmeli bir yarışta hele hele mutfakla yemekle alakalı bir organizasyonda hakem olmak her babayiğidin harcı değil gerçekten!
Sabır istiyor,düzen istiyor,istikrar istiyor bu tip oyunları yönetmek.
Burda tüm arkadaşlarım ve KK adına sana çok teşekkür ediyorum.
Hareketleniyor KK,renk geliyor,heyecan geliyor böylelikle...
Çorba ile başlanacak demişsin,türü malzemesi önemlimi peki,yoksa tamamen yarışmacıyamı kalmış istediği çorba ile katılmak.

15 günde bir düzenleyeceğimiz için tüm kategoriler tamamlandıktan sonra çorbada yöresel çorbaya belki geçiş yaparız bir sonraki çorba yarışmasında.... bilemiyorum sesli düşünüyorum ...

4 Kişilik
Haz. Süresi: 20 dak.
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 40 dak.

Gerekli Malzemeler / reçete

150 gr kemiksiz koyun eti
2 adet orta boy kuru soğan
1\2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1\2 yemek kaşığı un
4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
11 su bardağı su
1 ince dilim balkabağı
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kurutulmuş dolmalık biber
2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
Tuz, beyaz biber

Tarif

Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.
Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.
Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.
Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Püf Noktası : Sebzeli çorbayı istediğiniz mevsim sebzeleri ile uygulayabilirsiniz. Böylece sebze sevmeyen ev halkına bol vitamin deposu sebzeleri de sevdirmiş olursunuz. Çorba yapımında et suyu veya tavuk suyu kullanmak hem daha besleyici olur hem de lezzeti artırır. Maggi Et Suyu

Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.
Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.
Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.
Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

$tennuri_corbasi.jpg + ek olarak malzeme fotoğrafları, pişirirken ve hazırlarken fotoğraflarda eklenmelidir.

KK evimizin marifetli kızları hadi bakalım gösterin hünerlerinizi :) Mutlaka hem görsel hem lezzet bakımından harikalar yaratacaksınız bundan eminim, şimdiden kolay gelsin canlar.

ne zaman başlıyordu ona göre yıllık iznimi kullanayım :KK37: :KK9:

hayır bugun yorgunum dışarıdan yiyelim , evde malzeme yok annenlerde yiyelim dediğim ousuma nasıl açıklayacağım kk da yarışma için yemek hazırladığımı :18: :KK53:

herkese başarılar çok eğlenceli bi yarışma olacak

bazı yarışmalara katılabilirim eksi puan yok değil mi :26: :KK1:

benim fotoğraf makinem dandik
ne kadar özensem de kötü çıkarır resimleri
kazen bence siz bana sizin fotoğraf makinelerinden( lensleride zahmet olmazsa) yollayın ..
o şartla katılırım:KK37:
hıı bir de elossa katılmasın:KK60:

Son düzenleme:
ay çorba olsunnn
kesin katılıom kafamda 2 tarif var a mı desem b mi desem ay beyin karmaşası yaşıom şuan neyse halk oylaması ile karar veririm :KK53:

lakin şöyle bir sorum var
şimdi bütün oylamalarda oldugu gibi
formda tanınan bir arkadaşımız daha cok oy toplayacağı kesin ve bu adil olma çizgisinden kaydıracaktır yarışmayı
bir fikrim var
diyelim katılım az en çok oyu alan 2 tarif yemek konusunda deneyimli arkadaşların(3-5 kişiden oluşmuş) kararı ile birinci olsun
katılım çok olduğu zamanda oylamaya kalıcak tarif sayısıda çoğalsın
:KK28:

X