Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Tarif gizli değilse , yani sormamda bi mahsur yok sen nasıl yoğuruyorsun Nevreste
Yok canım gizli değil Hatta bulabilirsem resim eklerim:)
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
1 /2 çay bardağı börülce
1/2 çay yeşil mercimek
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek

Bunların hepsini düdüklüye koyup 6-7 su bardağı su koyup pişiriyorum..Sonra rondo ile eziyorum..
8-10 kırmızı biber
8-10 domates
1 patlıcan
250 gr kadar taze fasulye
Bunlarıda pişirip rondodo geçiriyorum..

Daha sonra iki harcı karıştırıp içine 1 kilo kadar yoğurt koyuyorum..İçine 500 gr irmik,nane ve geri kalanada un ekleyip yoğuruyorum...Bunu 2-3 gün bekletiyorum.Ama sık sık yoğuruyorum..Daha sonra minik parçalar koparıp bir sofraya serip kurutuyorum...Daha sonra ovalayıp kaldırıyorum..
Kışın istersek salçalı istersek yoğurtlu pişiriyoruz...Ben çocukları bununla büyüttüm özellikle yoğurtlusunu çok seviyorlar..

Çok değişikmiş ilk defa duyuyorum , eminim tadı da güzeldir
Ben birebir malzemeyle yapıyorum
5 kırmızı biber (salçalık biber )
5 kuru soğan
5 domates
Acı yeşil biber
Yarım kilo nohut
Yarım kilodan biraz fazla süzme yoğurt
un tuz
hepsini pişirdikten ve soğuduktan sonra ununu , yoğurdunu ve tuzunu karıştırıp yoğuruyorum , gün içinde tahta kaşıkla karıştırıyorum 10 gün kadar dinlendikten sonra serip kurutup rondodan geçiriyorum .
Kışın da çeşit çeşit çorba yapıyorum , meselâ içine kuru fasulye , nohut , küp küp patates atıyorum , sarımsak rendeleyince de güzel oluyor , biz de severiz .
Ellerine sağlık canım .

Bak soğanı unuttum sebzenin içinde soğanda var2 tane
Kayınvalidemin tarifi ondan öğrendim yıllardır böyle yapıyorum...
Ellerine sağlık canım,afiyet ile yersiniz inşaallah

Gerçekten de çorbanda yok uok Nevoş,mercimeği,patlıcanı,taze fasulyeyi hiç duymadım konulduğunu.Eminim çok leziz oluyordur.

Ellerinize sağlık hanımlar çok degişik çorbalar

Bizde tarhana yogurt ,domates ve un agırlıklı olur . Ben birazdaha yeşilik katarım ama hiç birini pişirmem hepsi çiğden olur ve ekşir tarhanayada bence bu ekşilik tadını veriyor .
Benim bu sene yaptıgımda şöyle :

3kilo kadar yogurt . Yogurt süzme yaglı olursa daha iyi olur . Eger taze yogurtsa süzdürülür .
2-3 kilo kadar rende domates
1 kilo kuru sogan
2bağ maydonoz
2 bag taze nane
2 bag dere otu
250gr kadar yeşil biber
Aynı miktar kımızı biber
1 kafa sarımsak
Tuz
1 kilo kadarda un ( normalde daha fazla un katıyorlar )
Malzemeleri doğruyorum yogurt ve ununu katıp ekşimeye birakıyorum kabın üstünüde bir dülbentle kapatıyorumki hamur koyulaşsın .1 hafta kadar ekşir gelip gidip karıştırırım . Sonra kaşıkla bir bezde çevirerek ovalayarak kuruturum . Tam kurumadan robottan geçiririm .
..

Ellerine sağlık Aeben'cim
Biz öylede yaparız.Hatta bunların dışında birde dövme tarhanası yaparız...Bizde hepsi severek yenir..Sizde afiyet ile yersiniz inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…