Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Ödül de esrarengizliğini koruyor. Merak etmiyor değilim doğrusu:KK1:
Ne güzel oldu bu yarışma :KK16:

Ben yemek yaparken, tatlı yaparken ve bunları sunarken çok büyük keyif alıyorum diyorsanız. Buyrun burada kabak tatlısı tadında yarışalım....

Kurallar çok basit,

- Malezemeler, yapılış aşamaları, pişerken piştikten sonra ve sunum şekli olarak her şey fotoğraflanıp sunulmalıdır.
- Malzemeler detaylı olarak listelenmelidir,
- Can alıcı püf noktaları çok net olarak verilmelidir,
- Yarışma kategorisi örnek et ana yemek veya çorba vb şekilde olacaktır. Yani ana yemek ile çorba kıyaslanmayacaktır.
- Yarışmaya katılırken kendinize sanal bir sponsor bulmuş gibi sponsor lansmanı yapılmalıdır. Örnek veriyorum Dr Oetker Mısır Nişastası sponsorluğunda veya Maggi Et suyu sponsorluğunda gibi ...
- Birinciye bir mutfak eşyası hediye edilecektir,
- Yarışmalar 15 gün içinde sonuçlanacaktır.

sadece sunuma puan vermiş olacağız o zaman.

sponsorluğa neden gerek duyuldu, onu pek anlamadım. belli bir markaya özel ürünle daha güzel oluyorsa tamam ama, neden sponsorluk gibi belirtilecek, anlamadım...

maalesef geç haberim oldu. fırsat buldukça tarifleri deneyip, lezzetine+anlatımına+fotoğraflamasına göre oylama yapmak en adaletli olurdu bence.

yarışmalar tekrarlanacaksa, daha uzun süre verilse daha iyi olur...
(yorumları okuyamadım. bundan da benim önerilerim.)

Bence adaylar gizli kalmaliydi,boyle pek adil olmayacak bana gore...

görüntüye emeğe, güzel fotoğraflanmasına bakılır diye düşünüyorum oy verirken yanii artık burada da arkadaş hatrı falan geçmesin tabii ki herkess herkese de oy vermekte özgürdür vayy neden bu kişiye verdiniz siz aynı topiktensiniz hep kendi topiğinden topladı oyları falan gibi tartışmalar olabilir ancak işte kimsenin oyuna da karışılmaz. Yine de adil olunacağını düşünüyorum

Ben anneme kabak tatlısı yaptırıcam geldiğinde onunla katılabilir miyimm sıkı rakip olurdu kazene ben annem kadar iddialı değilimde o konuda :KK9::KK9: şakaa tabiki dee yaparsamm kendim yaparımm ama annemi mi üye yapsam buraya acabaaa :KK9::KK9::KK9::KK9:

ayy eğer isimler açıklanmsaydı gizli olsaydı ve kazen katılamasaydı biri de çıkıp kabak tatlısı yapsaydı herkes onu kazen zannederdii :KK52:

başka ne kategoriler olcak acep, et yemekleri ve diyet yemekleride olacak mı:KK56::KK56:

Deniz ürünleri bile olacak, hatta masa düzeni vs oldukça fazla kırılım var : )

Bence adaylar gizli kalmaliydi,boyle pek adil olmayacak bana gore...

Arkadaşların kişiye göre değilde verilen emeğe, gösterdiği özene, anlatıma, yeni bir şey öğrenmenin bile oylarda etkin olacağını sanıyorum. Bu kadar emek harcayıpta kimsenin oy isteyeceğini sanmıyorum, ankete katılıma çağırmak serbest, hatta kişisel fikrim oy da isteyebilir ama bu durumda kendini kandırır.

Bizde her şey şeffaf...

:KK9::KK9::KK9::KK9:Elossa herkesin gözünü fena korkutuyor anlaşılan.. bomba yarın patlayacak... :KK52::KK52:

yok canım :)
kimse korkmasın KK da o kadar çok hamarat hatun var ki,şimdiden çorbalar kıyasıya yarıştalar.gizli cevherler gün yüzüne çıkmaya başladılar sanırım:))
çok heyecanlıyım:KK1:

Of off harika çorbalar eklenmiş :KK52:

Bugün yarın bende çorbamı çıkarıcam görücüye :KK23: :KK23:

Hadi bakalım hayırlısı :21:

Deniz ürünleri bile olacak, hatta masa düzeni vs oldukça fazla kırılım var : )

Arkadaşların kişiye göre değilde verilen emeğe, gösterdiği özene, anlatıma, yeni bir şey öğrenmenin bile oylarda etkin olacağını sanıyorum. Bu kadar emek harcayıpta kimsenin oy isteyeceğini sanmıyorum, ankete katılıma çağırmak serbest, hatta kişisel fikrim oy da isteyebilir ama bu durumda kendini kandırır.

Bizde her şey şeffaf...

''oy da isteyebilir ama bu durumda kendini kandırır.'' cümlesi öylesine kurulmuş bir cümle değil, altındaki derin mana gün gibi ortada.

Yalnız bu cümleyi fırsat bilip topik topik oy isteyen olursa ben dikilirim karşılarına :KK14:

Yarışılacaksa ağzı tadıyla, saygınlıkla yarışılsın, şahsen topiklerde yarışma linki yazacak olan yarışmacıların bakın yarışıyorum, benim yaptığım yemek şu demeleri yerine, yarışıyoruz yaptığımız yemeklere bakmanızı ve bizi oylamanızı istiyoruz demelerini tercih ederim zira herkes emek verecek, biri diğerini küçümsesin istemem çünkü medeni cesaret gösterip katılmak takdir edilesi bir durum.

Yarışmaya katılacak olanların çorbalarını merakla bekliyorum, hepsi tamamlandığında tek tek bakarım, bu yarışma hakikaten iyi oldu, özellikle çorba kategorisi tam benlik zira Kış aylarında değişik çorba önerilerine ihtiyaç duyuyorum ve Ramazan'da da baş yemeğimiz çorba.

Dilerim yarışma bitince sunulan yemekler kaldırılmaz, bizlerin ulaşacağı şekilde arşivlenirse hepimiz faydalanırız:KK34:

Kesinlikle süper oldu mune nin dediği gibi hem kışın hem ramazanın vazgeçilmesi, çorbalar da birbirinden lezzetli ve özenli... Arşiv olarak kalırsa cidden çok faydalı olacak :KK56:

Herkese başarılar dileceğim sayfa burası sanırım .
Şİmdiden emeklerinize sağlık .
Bende ilk fırsatta katılacağım , hazırlık yapmak bile keyif verecektir .
Yalnız tek bir kategoride yarışma hakkımız yok değil mi ?
Öyleyse şansımı çorba yerine et yemeği ya da tatlı da kullanmak isterim.

Herkese başarılar dileceğim sayfa burası sanırım .
Şİmdiden emeklerinize sağlık .
Bende ilk fırsatta katılacağım , hazırlık yapmak bile keyif verecektir .
Yalnız tek bir kategoride yarışma hakkımız yok değil mi ?
Öyleyse şansımı çorba yerine et yemeği ya da tatlı da kullanmak isterim.

Merakla bekliyoruz 20si son gün. Her kategoriye 1 katılım hakkı var. Çorba , et, tatlı hepsinden isteriz yani:KK56: Acıktım zaten :KK56:

X