- 9 Kasım 2012
- 828
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eki Görüntüle 600117
Bu da benim naçizane sade yılbaşı soframdı kocamla ikimize katılır mıyım bilmiyorum zamanım kısıtlı aklımda bir tarif var ama hangi kategoriye girer acaba bilemedim elosanınn topiğine bakarken farkettim burayı güzell olacak tabii yemeklerin kime ait olduğu bilinmese bence de iyi olur hiç olmazsa burada güzel görüntü konuşsun arkadaş hatrına oy verilmesin hakeden kazansın. Ara sıcaklar diye kategori olacak mı :26:
sofran çok iştah açıcı cnm ellerine sağlık
sanırım 15 günde bir yeni bir yarışma olacak ara sıcaklar da olur diye tahmin ediyorum
Kazen kullanıcısından alıntı
Gerekli Malzemeler / reçete
4 Kişilik
Haz. Süresi: 20 dak.
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 40 dak.
150 gr kemiksiz koyun eti
2 adet orta boy kuru soğan
1\2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1\2 yemek kaşığı un
4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
11 su bardağı su
1 ince dilim balkabağı
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kurutulmuş dolmalık biber
2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
Tuz, beyaz biber
Tarif
Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.
Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.
Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.
Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.
Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.
Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.
Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
+ ek olarak malzeme fotoğrafları, pişirirken ve hazırlarken fotoğraflarda eklenmelidir.
Bu şekilde bir örnekleme var..
Sembolik olarak da bir sponsora sahipmişçesine marka ismi belirtiyorsunuz..
mesela; Dr Oetker Mısır Nişastası sponsorluğunda veya Maggi Et suyu sponsorluğunda gibi ...
tüh ama ben bu çorbayı yapacaktım.
süprizi kaçtı
ben anlamadım sanırım 1.neye göre seçilecek ve hediye olarak ne gönderilecek birde bu yarışmayı kim düzenliyor
Sen fenasınnn
sofran çok iştah açıcı cnm ellerine sağlık
sanırım 15 günde bir yeni bir yarışma olacak ara sıcaklar da olur diye tahmin ediyorum
İyide canim ozel msj in kaldirilmasi pek mantikli gelmedi yani bana ozelden oy toplamaya gerek yok cunku biz topigimizdeki bir cok anne ile yuz yuze gorusup tel nolarimiz var yanibence bu yarismada onemli olan sey insiyatif iyi niyetli olan kazansin derim ben baskasinin yemegiyle yarismaya katilan kisiler tabikide olacaktir yada baska resimlerden alinti yapan onlarida iyi niyete davet edelim veeee iyi olan kazansin elinin lezzetini katsin yemeklerine maharetli olan ve kendine guvenen hanimlarrrr hadi kolay gelsinnnnbirde bence yarismaya katilan kisilerin ozel mesaj haklari kaldirilsin,
ozelden oy filan toplayan olabilir..