Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

süper fikir bence..yemegı kımın yaptıgı acıklanmasın.öncekı anketlerde herkes yakın ark na verıyordu oyunu....hak eden kazansın...
bence jüri üyesi olmasın insanlar çeşit çeşit bir defa gıcıklığına bile hakedene vermeyebilir hatta kimin yemeği olduğu bile açıklanmasın açık anketle oylansın hakeden kazansın şimdiden kızlar

söylendimi bilmiyorum ama yinede yazayım
resimlerin kime ait oldukları anket sırasında açıklanmasa daha iyi olur bence...
hatır gönül olayları giriyor araya insan mecburen arkadaşına oy kullanmak zorunda hissediyor kendini
yarışmacı ben bile olsam,kötü yaptımsa oylanmak istemem,ama iyiysemde hakkımı görmek isterim.
açık anket olsun,kim kime ne oy vermiş görülsün ama yapanların ismi açıklanmasın bence oylama bitene kadar...

Elossa,
bu teklifini destekliyorum, bencede kime oy verdiğimizi bilmemek işe daha da heyecan katar, yeter ki yarışanlar şiiii xx, şu tarif benim, bana oy ver diye hile hurda yapmasınlar:KK14:
Hemde dediğin gibi hatır için oy vermek zorunda hissetmez kimse, tarifi, görünüm ve sunumu beğenir ona göre oy verir, böylece her yarışmada 1.'ler farklılık gösterir.

Ben yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum şahsen, tariflerde bizim gibi yiyicilerin yanına kar kalır, anamıza teyzemize yaptırıp afiyetle yeriz:KK9:

Elossa,
bu teklifini destekliyorum, bencede kime oy verdiğimizi bilmemek işe daha da heyecan katar, yeter ki yarışanlar şiiii xx, şu tarif benim, bana oy ver diye hile hurda yapmasınlar:KK14:
Hemde dediğin gibi hatır için oy vermek zorunda hissetmez kimse, tarifi, görünüm ve sunumu beğenir ona göre oy verir, böylece her yarışmada 1.'ler farklılık gösterir.

Ben yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum şahsen, tariflerde bizim gibi yiyicilerin yanına kar kalır, anamıza teyzemize yaptırıp afiyetle yeriz:KK9:

Canım çok teşekkür ederim desteğine; bu şekilde daha adil olacağını düşünüyorum ben...
Her kategoride olurmuyum bilmiyorum ama bende yapıcı ve yiyici olaraktan çok büyük bir merakla beklemedeyim:)

resimlerin kime ait oldukları anket sırasında açıklanmasa daha iyi olur bence...
hatır gönül olayları giriyor araya insan mecburen arkadaşına oy kullanmak zorunda hissediyor kendini
yarışmacı ben bile olsam,kötü yaptımsa oylanmak istemem,ama iyiysemde hakkımı görmek isterim.
açık anket olsun,kim kime ne oy vermiş görülsün ama yapanların ismi açıklanmasın bence oylama bitene kadar...

Elossa,

Kesinlikle çok iyi fikir. kesinlikle daha adil bir oylama olur (zira yaşadık gördük Eurovision gibi herkes arkadaşına oy veriyor)
Çok da heyecanlı olur

Ben çorbamı kaynatmaya başladım bile:)))
34852mp.jpg

Elossa,

Aaa özel mesaj olayı var ama nasıl olabilir bu gizlilik

çok güzel bi öneri bence, bu önerinin senden gelmesini ayrıca taktir ettim canım

hatta tarifler aynı yazı fontunda renginde olsun, kime ait olduğu hakkında hiçbir ipucu olmasın yani

evet özel mesajla gene yapan yapacağını yapar ama,yinede dürüst yarışmak isteyenler için iyi olur isimlerin belli olmaması

elossa nın fikri çok güzel :KK16:

ama parkonın dediğide doğru neyse napalım dostluk kazansın:KK49:

Çok güzel fikir bencede:KK34:

Gerekli Malzemeler / reçete

4 Kişilik
Haz. Süresi: 20 dak.
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 40 dak.

150 gr kemiksiz koyun eti
2 adet orta boy kuru soğan
1\2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1\2 yemek kaşığı un
4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
11 su bardağı su
1 ince dilim balkabağı
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kurutulmuş dolmalık biber
2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
Tuz, beyaz biber

Tarif

Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.
Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.
Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.
Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.
Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.
Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.
Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eki Görüntüle 598817 + ek olarak malzeme fotoğrafları, pişirirken ve hazırlarken fotoğraflarda eklenmelidir.

Bu şekilde bir örnekleme var..:92:
Sembolik olarak da bir sponsora sahipmişçesine marka ismi belirtiyorsunuz..
mesela; Dr Oetker Mısır Nişastası sponsorluğunda veya Maggi Et suyu sponsorluğunda gibi ...

Son düzenleme:
ay ne guzel dusunulmus bir yarisma sabirsizlikla bekliyorum..belki bigun bende katilirim:KK17::KK53:

hımm ne oluyor bakıyım burda.
-yemek yarışması yapılıyor datlucadu
hadi ya. bendemi katılsam acep.
-sen önce evi topla. sayenede forumun pasaklı karusuna çıktı adumuz:KK22:
olsun temizledikten sonra katlıırm ne var:63:

ayhh şaka bi yana start verilmiş bile . güzel çorba yaparım. favori çorbalarımda vardır. acaba hangisi ile katılsam.:44:

X