- 19 Ekim 2022
- 1.707
- 4.560
- 29
-
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Fırında somon & sebzeHerkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)
Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?
Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.
Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.
Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum
Misafirleriniz nereli siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben de yurtdışındayım gelen yabancı misafirlerime türk mutfağı tanıtıyorum çok da beğeniyorlar tabi bebeğiniz de olduğu için siz çok uğraşayamayabilirsiniz. O yüzden size daha uygun olabileceğini düşündüğüm,Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)
Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?
Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.
Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.
Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum
Ben onu restoranda yemiştim normalde pancar sevmem bir bakayım bulmaya çalışayım. İncecik dilimlemişlerdi pancarları çok güzeldi gerçektenSüper fikirler. Burratalı pancarlı salata tarifini rica edeceğim. Kesinlikle bir akşama uygulanabilecek menü
Oule yanıyor patates ve tavuğu birlikte bezelye ve havucu son 15-20 dk. Milföy de olur ?Tavuğu diğer sebzelerle çiğden mi koyuyorsunuz?
Börek olmaz, yurtdışında adam gibi yufka bulamıyorum. Ne yazık ki o kadar emeğe ortaya çıkan böreğimsi saçmasapan birşey oluyor
Süper fikirler. Burratalı pancarlı salata tarifini rica edeceğim. Kesinlikle bir akşama uygulanabilecek menü
Bol bol şişim var. Aslında böyle şişleri hep barbeküde yapıyoruz ama şimdi hava hem buz hem 16.30 da kararıyor. Böyle fırında kurumadan oluyor mu?aslinda tavuk şiş de olabilir.
tavuklari kasapta kup kup kestirin. oglenden marine icinde birakin dinlensin. aksam da bir tavuk bir biber bir tavuk bir domates bir tavuk bir biber diye diz. sonra koy buzluga beklesin sizi. ne zaman ki gelirler firin tepsisine dizer, ustune yag fiffislar 190 dereceye getirirsiniz. o olasiya da pilav yaparsiniz. hic yorulmadan gayet lezzetli bir yemek yapmis olursunuz.
aslinda evde kebap yapmak da zor değil ama onun tahta şişi satilir mi bilmem. eger satiliyorsa kofteden daha basit malzemesi. onceden vaktin bolken etini hazırlayip sişe gecirip buzluga koyarsın. Misafielerin geldigi gun de firina atarsin . firin tepsisinde de biber patates domates patlican falan olur kozlemeye. lavaşla ve pilavla servis edersin. evde bir piknik havasi
Evet yurtdışındayım. Hindi hiç yapmadım da piler mi ne kadar sürede pişer onu kestiremedim. Aslında fırında bütün hindi en kolayıKonu sahibi yurtdışında yaşıyor sanırım ona göre seçenek sunmamız lazım.ben olsam hindi pilav tarzı yapardım yanına da mezeler
oluyor tabii ustunu spreyle yaglarsan kizariyor bile:)Bol bol şişim var. Aslında böyle şişleri hep barbeküde yapıyoruz ama şimdi hava hem buz hem 16.30 da kararıyor. Böyle fırında kurumadan oluyor mu?
Niye ama yaa benim gayet aklıma yattı bundan pratik yemek yok ki
somon, fırında önerildiğinde resmen böyle oluyorum. yazıktır.
Niye ama yaa benim gayet aklıma yattı bundan pratik yemek yok ki
yağlayıp borcama koyup üzerine ıslattığınız pişirme kağıtıyla kapatırsanız hiç kuruma yapmıyor gayet nemli pamuk gibi pişip dağılıyor bilginiz olsunfırında somon kurumaya çok meyilli ve genelde de içindeki nemini kaybediyor. ancak gerçekten norveç somonu gibi soğuk deniz somonu olursa kurtarıyor çünkü daha yağlı oluyor eti