Yemekli yatılı misafir

Hazır yemek al.

Ben misafirlerimi fix menü ile karşılıyorum.

Balıkçımda balık pişirtiyorum ya da kasabıma mis gibi kavurmalık kestiriyorum +pilav + çorba +salata…
Tatlı, kuruyemiş, içecek…
(Devamı alkol alanlara alkol vs)
Ahh Türkiye’de olsam hiç uğraşmam ki, makro öyle güzel banket çalışıyor ki… yanına 3-5 meze bi çorba bitti gitti.

Ama ben yurtdışındayım

Ben bu hafta misafir ağırlayacağım. Fırında somon ana yemeğim. Fırına somon at geç kolay oluyor bana. Ortaya ara sıcak olarak tereyağda karides yapacağım. Onda da dondurulmuş karidesi haşlıyorum sonra tereyağ ve baharatla çeviriyorum biraz. Güzel oluyor. Meze olarak da ekşi elmalı semizotu mezesi, hazır humus üstüne pastırma, atom gibi basit mezeler yapacağım. Çocuklara da patates kızartması eklerim fırında. Bu kadar.
Balık en azından önüne çorba falan istemiyor.
Et menüsü yapsaydım da mercimek çorbası, fırında sebze ve köfteleri yatay dizip salçalı sosla pişirirdim. Ortaya kremalı patates yapardım. Yine aynı mezeler olurdu.

A sahi sizin orda hindi pişiren yerler vardır. Pişmiş hindi ve iç pilav çok güzel bir yılbaşı menüsü olur. Ben bir yılbaşında hindi tandır aldım. Kestaneli iç pilav yaptım yine ortaya basit mezelerle. Gelenler bayılmıştı.
Kestaneyi haşlayıp, dolmalık fıstık, kuru üzümle kavurup normal pilav gibi pişiriyorsun sonrasında. İsterseniz biraz yenibahar ve tarçın da ekleyebilirsiniz. Ben çocuklar yemez diye sade yapıyorum:

Orada yok mu hazır satılan yiyecekler?
Var ama bizim damak tadımıza pek uygun değil. Gelen misafir de ayrı ülkeden. Fikir vermesi açısından genelde şu şekil:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    175,5 KB · Görüntüleme: 76
ara sıcak olarak greek phyllo ya da spring roll düşünebilirsiniz belki. peynir ve şarküteri tabağı mutlaka hazırlardım ki ana yemekte yükümü epey alırdı. daha hafif ve kolay bir ana yemek seçerdim.

Ana yemek olarak ben olsam bonfile yapardım mantar soslu
Yanına da pestolu makarna yapabilirsiniz.
Yanına burratayla pancarlı bir salata yapabilirsiniz.
Aperatif olarak da Bruschetta yapabilirsiniz belki hazır lavasla çeşitli tacolar olabilir. Hazır falafel satılıyor marketlerde donuk olarak pratik olur. Yanına dip sos falan yaparsınız
Süper fikirler. Burratalı pancarlı salata tarifini rica edeceğim. Kesinlikle bir akşama uygulanabilecek menü ❤️

Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)

Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?

Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.

Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.

Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum 🙂
Yılbaşında imiş hindi yapın bir gün . Ya da hazır pismiş satolıyorsa alın. Diğer gün de pizza olabilir. Çocuklar içine kendi istediklerini vs koyar.

Net fırında somon menüsünden bahsediyorsun. Altına da bu almanyada meşhur kremalı ıspanaklı sostan yaparsın. Fırına atarken bebek patateslerden de atarsın. Ispanaği bile temizlenmiş alırdım ben olsam😅 1 salata 1 basit meze tamamdır. Ben önceki günden zeytinyağlı yapıyorum ki ziyaret günü iş çıkmasın bir de zeytinyağlı bekleyince güzel oluyor. Salata zaten kolay.
Almanya’daki meşhur kremalı ıspanaklı sos nedir? Hazır satılıyor mu? Evetse cevabınız çok önemli bu haftasonu Almanya’ya gideceğim gitmişken alayım

Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)

Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?

Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.

Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.

Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum 🙂

mercimek corbasi (arap mutfagindan dolayi insanlar tadina aliskin)
pilav (herkes yiyor)
bir de tavuk yemegi, sebzeli falan (klasik yine her milletten insan yiyor)

bir de yabanci gelecekse onlarin mutfagina gore seyler pisiriyorum, zaten turk yemekleri disindakiler basit oluyor. mesela kucuk patatesleri ikiye bolup (kabugunu soymadan) baharat ve zeytinyagi ile pisiriyorsun, guzel oluyor.

yanina da salata.

aslinda hindi de yapabilirsin, sadece pismesini kontrol etmek gerekiyor, ugrastirmiyor bence

baliginiz varsa ispanak sotele guzelce. sonra borcamin dibine yay, ustune parca levrek fileto koy - ya da benzer bir balik. ustune besamel sos+kasar peyniri
bence güzel bir anayemek olur.
duz merximekten (yani sadece un yag mercimek ve su) corba yaparsiniz. en basiti ve lezzetlisi o:)
doyamayan cocuk olursa diye makarna (domates ketcap) bir de ortaya salata - satin alinmis meze bence zahmetsiz ve lezzetli olur

Almanya’daki meşhur kremalı ıspanaklı sos nedir? Hazır satılıyor mu? Evetse cevabınız çok önemli bu haftasonu Almanya’ya gideceğim gitmişken alayım
Ahaha hayır maalesef ama tahminim çok basittir. Benim yaptigim versiyon şöyle; ıspanagi öldürüp içine krema, çok çok az un bağlamak için, biraz da muskat rendeliyorum. 5dk sürüyor hepsi zaten. Somonla patates zaten fırında pisecek. Üstüne de birkaç tane karabiber koyuyorum. Bu menüde çorbaya gerek yok. Bi salata bi meze yeterli yanina. Arkadaşlarım humus sevdiği için onu yapıyorum ben. Önceki günden zeytinyağlı fasulye ya da barbunya olabilir.

iyi somon bulursanız şu tarifi kesinlikle öneriyorum. önceden marine etmeye gerek yok. iki dakika tavada tereyağ ile yıkayarak pişirdikten sonra direkt olarak sofraya getirebiliyorsunuz. yanına tavada kavrulan bezelye ve kuşkonmaz çok yakışıyor. pirinç pilavı ile iyi gider.
bu arada hanımlar çorba ile başlayan three-course-meal önermiş ama türk olmayan misafirleriniz bu çorba mevzusuna da ana yemek gibi yanaştığı için pek tavsiye etmem.

X