- 29 Mayıs 2021
- 2.845
- 5.510
- 39
-
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Ahh Türkiye’de olsam hiç uğraşmam ki, makro öyle güzel banket çalışıyor ki… yanına 3-5 meze bi çorba bitti gitti.Hazır yemek al.
Ben misafirlerimi fix menü ile karşılıyorum.
Balıkçımda balık pişirtiyorum ya da kasabıma mis gibi kavurmalık kestiriyorum +pilav + çorba +salata…
Tatlı, kuruyemiş, içecek…
(Devamı alkol alanlara alkol vs)
Orada yok mu hazır satılan yiyecekler?Ahh Türkiye’de olsam hiç uğraşmam ki, makro öyle güzel banket çalışıyor ki… yanına 3-5 meze bi çorba bitti gitti.
Ama ben yurtdışındayım
Ara sıcak ne geliyor aklınıza?mezeyi ve ara sıcakları da dayayın. mezeler bereketli olur hem
en basiti börek. sigara böreği, paçanga falan. kızartmanıza da gerek yok. fırına atın gitsin. bir tepsi de bir sürü börekAra sıcak ne geliyor aklınıza?
Kremalı patates, zeytinyağlı barbunya gibi yemekler , paçanga yada sigara böreği, karides yada kalamar, pastırmalı humus bence güzel ara sıcak olurAra sıcak ne geliyor aklınıza?
Var ama bizim damak tadımıza pek uygun değil. Gelen misafir de ayrı ülkeden. Fikir vermesi açısından genelde şu şekil:Orada yok mu hazır satılan yiyecekler?
Hmm şuan Türkiye'de hındı tavuk kaz ıclı pılav eşliğinde satılıyor.Var ama bizim damak tadımıza pek uygun değil. Gelen misafir de ayrı ülkeden. Fikir vermesi açısından genelde şu şekil:
buradaki görseller de iyi. yabancı kişi nereli
Süper fikirler. Burratalı pancarlı salata tarifini rica edeceğim. Kesinlikle bir akşama uygulanabilecek menüAna yemek olarak ben olsam bonfile yapardım mantar soslu
Yanına da pestolu makarna yapabilirsiniz.
Yanına burratayla pancarlı bir salata yapabilirsiniz.
Aperatif olarak da Bruschetta yapabilirsiniz belki hazır lavasla çeşitli tacolar olabilir. Hazır falafel satılıyor marketlerde donuk olarak pratik olur. Yanına dip sos falan yaparsınız
Yılbaşında imiş hindi yapın bir gün . Ya da hazır pismiş satolıyorsa alın. Diğer gün de pizza olabilir. Çocuklar içine kendi istediklerini vs koyar.Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)
Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?
Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.
Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.
Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum
Almanya’daki meşhur kremalı ıspanaklı sos nedir? Hazır satılıyor mu? Evetse cevabınız çok önemli bu haftasonu Almanya’ya gideceğim gitmişken alayımNet fırında somon menüsünden bahsediyorsun. Altına da bu almanyada meşhur kremalı ıspanaklı sostan yaparsın. Fırına atarken bebek patateslerden de atarsın. Ispanaği bile temizlenmiş alırdım ben olsam1 salata 1 basit meze tamamdır. Ben önceki günden zeytinyağlı yapıyorum ki ziyaret günü iş çıkmasın bir de zeytinyağlı bekleyince güzel oluyor. Salata zaten kolay.
Herkese merhaba becerikli hanımların yardımına ihtiyacım var (tamam tamam beceriksizler de yazsın lütfen en azından ne yemek isteyeceklerini yazsın, hepinizin fikri önemli)
Yatılı misafirim gelecek, Türk ve yabancı, 4 tane de çocuk. Yılbaşı akşamı da bizdeler.
Ben yılbaşı akşamı başta olmak üzere ne yemek yapayım?
Öyle ağır buyur yemek yapamam, 2 yaş krizinde bebeğim var. Sarma vs demeyin. Çok klasik Türk yemeği (kurufasulye, güveç vs) de olmaz, yabancılara çok iddialı gelmeyecek daha enternasyonel damak tadına uygun risksiz şeyler olmalı.
Et ve balık olabilir, o kadar kişiye et pahalı olur diye düşünmeyin tam tersi çok uğraştırmadan kendiliğinden fırında pişecek şeyler bana süper olur. Kuzu sırt vs demeyin, fırınımın performansı çok iyi değil.
Bu bilgiler ışığında fikirlerinizi bekliyorum
Ahaha hayır maalesef ama tahminim çok basittir. Benim yaptigim versiyon şöyle; ıspanagi öldürüp içine krema, çok çok az un bağlamak için, biraz da muskat rendeliyorum. 5dk sürüyor hepsi zaten. Somonla patates zaten fırında pisecek. Üstüne de birkaç tane karabiber koyuyorum. Bu menüde çorbaya gerek yok. Bi salata bi meze yeterli yanina. Arkadaşlarım humus sevdiği için onu yapıyorum ben. Önceki günden zeytinyağlı fasulye ya da barbunya olabilir.Almanya’daki meşhur kremalı ıspanaklı sos nedir? Hazır satılıyor mu? Evetse cevabınız çok önemli bu haftasonu Almanya’ya gideceğim gitmişken alayım