• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekli misafir

Gecenlerde 3 kişi icin hazirladigim menüyü sana yazayim fikir acisindan:
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
pirinc pilavi
Içli kofte
hatay tepsi kebabı
Antep kuru dolması
Peynirli yufka börek
Tavuk sote
Karisik salata
Soya soslu aysberg salatası
Haydari
Sultan sarması
Şekerpare
Bol çeşit az miktar, en sevdiğim sistem...
Masallah vallahi :) borek bende dusunuyorum :)

Ben de menünün sekli fix,

Çorba

Ana yemek (genelde kırmızı et)
Fırında soslu yada direkt tavada, yada kuzu eti marine edip uzun uzun ocakta

Yemeğin cesidine gore garnitür
Patates puresi,/kizartmasi,
Kışın karnabahar, brokoli, havuç, bruksel lahana haslamayi daha cok tercih ediyorum.

Pilav

Yeşil salata,
(Kışın narlı ıspanak salatası, hardal sosu ile yapiyorum)

Yoğurtlu salata
(Yine kışın daha çok kırmızı pancar tercih ediyorum, üstüne de cig kaju, badem, ceviz kavurup koyarim)

Bir de icimden ne geldiyse,
Genelde kışın ayvalı kereviz geliyor, portakal suyu ile pisen 😅
Yada pırasalı börek.

Kısın baharatlarla oynamayı severim, yazın da sebzelerle yada taze otlarla.
Biraz ilgi Ile alakalı sanırım :)
Iyi şefleri de takIp etmeye çalışıyorum;)

Ben de menünün sekli fix,

Çorba

Ana yemek (genelde kırmızı et)
Fırında soslu yada direkt tavada, yada kuzu eti marine edip uzun uzun ocakta

Yemeğin cesidine gore garnitür
Patates puresi,/kizartmasi,
Kışın karnabahar, brokoli, havuç, bruksel lahana haslamayi daha cok tercih ediyorum.

Pilav

Yeşil salata,
(Kışın narlı ıspanak salatası, hardal sosu ile yapiyorum)

Yoğurtlu salata
(Yine kışın daha çok kırmızı pancar tercih ediyorum, üstüne de cig kaju, badem, ceviz kavurup koyarim)

Bir de icimden ne geldiyse,
Genelde kışın ayvalı kereviz geliyor, portakal suyu ile pisen 😅
Yada pırasalı börek.

Kısın baharatlarla oynamayı severim, yazın da sebzelerle yada taze otlarla.
Biraz ilgi Ile alakalı sanırım :)
Iyi şefleri de takIp etmeye çalışıyorum:KK66:
Ellerinize saglik :) aslinda yemek yapmaya uzun ugrasmayi severim ama is yogunlugu su tez donemi bizi esimle mahvetti ;) isten gel hizlica ye hemen derse otur :) annem Turkiye'ye tatile geldi benimle kaliyorda bogazimdan sivak yemek pisiyor her gun su siralar :) sonrasi kismet :)

gelin tatlısı tarifine bir bakın derim. hem kolay, hem güzel, hem de bir gece önceden hazırlanıyor. salata olarak yakınlarda yapan bir fırın varsa, zeytinyağlı sarma alabilirsiniz. ayrıca normal salata, ıspanak borani olabilir. ıspanakları da bir gece önceden yıkayıp dolaba koyarsanız, diğer gün yalnızca pişirip yoğurtlarsınız.

yoğurtlu tavuk salatası da olabilir. içinde yalnızca tavuk göğüs, göbek marul, yoğurt ve mısır var. yine tavuğu bir gün önceden haşlarsınız. diğer gün didikleyip, diğer malzemelerle karıştırırsınız. suyunu da ister pilava koyarsınız, ister kağıt bardaklara ya da buzdolabı poşedine koyup hazır tavuk suyu olarak dondurur, daha sonra kullanırsınız.
Tesekkur ederim oneriniz icin:)

Yanlis anlamayinda misafir sofrasinda karnibahar yemegi ne alaka? Sizin yemek kulturunuz nasil bilmem ama bizim asla yapmayacagimiz biseydir. Sofranizin zengin durmasini istiyorsaniz ortaya zeytinyagli sarma yapin onu yapamiyorsaniz zeytinyagli dolma yapin bence.

Etli karnabahar mı, ben olsam başka bir şey düşünürdüm. İştah açıcı gelmedi bana misafir sofrası için açıkçası. Bir de hem et hem tavuk diyorsunuz, bir çeşit tercih edin derim ya et ya tavuk. Madem dişsiz, yaşlı teyzeler amcalar geliyor ona göre bir şeyler düşünelim :)

Mercimek çorbası risksizdir, hem de basitçe yapılır. Karnıyarık, pirinç pilavı. Yanına elma dilim patates, fırında pişmiş, az yağlı ve az baharatlı. Güzel bir salata, marullu, havuçlu, kırmızı lahanalı (lahana sirkeyle öldürülüp turşu gibi olsun mümkünse). Tam bir kış salatası. Bir de cacık patlatırsınız, sarımsağını çok abartmadan bol naneli. Ortaya zeytinyağlı biber dolması olabilir, havuçlu-kabaklı tarator olabilir, humus olabilir severlerse, ben çok severim. Üzerine sumak ve kimyon serperim, biraz zeytinyağı gezdiririm, yanına da batırmak için fırından ince ince pideler alır onu koyarım harika olur. Girit ezmesi yapabilirsiniz güzel bir süzme peyniriniz varsa. Bu arada yoğurtlu mezeler için mutlaka süzme yoğurt kullanmanızı öneririm. Onun dışında tatlı olarak kuplarda muhallebili kadayıf yapabilirsiniz. Muhallebisini önceden hazırlayıp buzdolabında soğutursunuz, kadayıfı önceden cevizle kavurup koyarsınız. Servis ederken de kuplara önce biraz kadayıf sonra soğuk muhallebi en üste tekrar biraz kadayıf koyarak getirirsiniz. Kadayıfın çıtırlığı da muhallebi üzerinde kaybolmamış olur böylece. Dişsiz olanlar sadece muhallebi yiyebilir.

Güzel bir akşam geçirmenizi dilerim.

Son düzenleme:
Bir de bu gelenler benim için onemli kisilerdi ve ilk kez evime geliyorlardı o yuzden biraz da coştum galiba siz böyle deyince düşündüm de:KK53:
Buzluktan çıkarınca pratik olur haklısınız ama hani o kadar çok şey var ki, gereksiz geldi.
İçli köfte varsa tepsi kebabı neden var? Tavuk sote var bi de mesela. O varsa diğeri neden gibi gibi.
Neyse ama tercih meselesi ;)
Maşallah diyeyim ;)

Karnabaharı misafire vereceksem beşamel soslu olarak fırında yapar verirdim.
Ama sanırım annenizden özel olarak bunu istiyorlar.

Back
X