- 19 Ağustos 2019
- 1.422
- 2.369
- 133
- 31
- Konu Sahibi mutlucicek
Annem yapmayacak olsa bende cesaret edemezdim ama annemin bu yemegini cok seviyor butun aile :)Karnabahar cok riskli bi yemek değil mi ya
Tanıdıgım bicok kişi sevmiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem yapmayacak olsa bende cesaret edemezdim ama annemin bu yemegini cok seviyor butun aile :)Karnabahar cok riskli bi yemek değil mi ya
Tanıdıgım bicok kişi sevmiyor
Masallah vallahi :) borek bende dusunuyorum :)Gecenlerde 3 kişi icin hazirladigim menüyü sana yazayim fikir acisindan:
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
pirinc pilavi
Içli kofte
hatay tepsi kebabı
Antep kuru dolması
Peynirli yufka börek
Tavuk sote
Karisik salata
Soya soslu aysberg salatası
Haydari
Sultan sarması
Şekerpare
Bol çeşit az miktar, en sevdiğim sistem...
Ellerinize saglik :) aslinda yemek yapmaya uzun ugrasmayi severim ama is yogunlugu su tez donemi bizi esimle mahvettiBen de menünün sekli fix,
Çorba
Ana yemek (genelde kırmızı et)
Fırında soslu yada direkt tavada, yada kuzu eti marine edip uzun uzun ocakta
Yemeğin cesidine gore garnitür
Patates puresi,/kizartmasi,
Kışın karnabahar, brokoli, havuç, bruksel lahana haslamayi daha cok tercih ediyorum.
Pilav
Yeşil salata,
(Kışın narlı ıspanak salatası, hardal sosu ile yapiyorum)
Yoğurtlu salata
(Yine kışın daha çok kırmızı pancar tercih ediyorum, üstüne de cig kaju, badem, ceviz kavurup koyarim)
Bir de icimden ne geldiyse,
Genelde kışın ayvalı kereviz geliyor, portakal suyu ile pisen
Yada pırasalı börek.
Kısın baharatlarla oynamayı severim, yazın da sebzelerle yada taze otlarla.
Biraz ilgi Ile alakalı sanırım :)
Iyi şefleri de takIp etmeye çalışıyorum![]()
Tesekkur ederim oneriniz icin:)gelin tatlısı tarifine bir bakın derim. hem kolay, hem güzel, hem de bir gece önceden hazırlanıyor. salata olarak yakınlarda yapan bir fırın varsa, zeytinyağlı sarma alabilirsiniz. ayrıca normal salata, ıspanak borani olabilir. ıspanakları da bir gece önceden yıkayıp dolaba koyarsanız, diğer gün yalnızca pişirip yoğurtlarsınız.
yoğurtlu tavuk salatası da olabilir. içinde yalnızca tavuk göğüs, göbek marul, yoğurt ve mısır var. yine tavuğu bir gün önceden haşlarsınız. diğer gün didikleyip, diğer malzemelerle karıştırırsınız. suyunu da ister pilava koyarsınız, ister kağıt bardaklara ya da buzdolabı poşedine koyup hazır tavuk suyu olarak dondurur, daha sonra kullanırsınız.
Buzluktan çıkarınca pratik olur haklısınız ama hani o kadar çok şey var ki, gereksiz geldi.Bir de bu gelenler benim için onemli kisilerdi ve ilk kez evime geliyorlardı o yuzden biraz da coştum galiba siz böyle deyince düşündüm de![]()
Bizim evde favoriEtli karnı bahar hiç güzel değil ya![]()
Tesekkurler :)Bende nefis yemek tarifleri diyorum![]()