Yemek yemek yemek

Teşekkür ederim. Ya artık her şey çok basitleşti internette her yerde tarifleri var. Ama benim elimin mi lezzeti yok anlamadım. Daima hatalı eksik yapıyorum. Köfte yapsam içi çiğ kalır,dolma yapam kuş üzümü fazla kaçar tatlı olur ya da suyunu az koyarım yanar dolmalar, patlıcan yapsam acısını tam çıkarmamış olur. Yapa yapa mı alışıyor buna ya. Kendimi beceriksiz hissediyorum gerçekten

O tarifler altındaki yorumları oku.
Anlayarak yap.
Bi dolmayı sade yapmayi basat kus uzumunu sonra ekle mesela.
Patlıcanın acısını tuzlu suda beklet.
Köfteyi ince yap çiğ kalmaz

Merhaba canim güvenemiyorum diyosun ya bende 3 senelik evliyim annemlerdeyken hic yemek yapmazdimm suan hersey yapiyorum Hatta hobbim oldu diye bilirim bende basta senin gibiydim acaba yapa bilirmiyim güvenemiYordum sonra icimden dedim olmazsada olmaz ama ben bunu yapicam simdi dedim ve gercekten simdiye kadar yaptigim hersey tuttu yani cok fazla düsünme canin biseymi istiyor al tarifi internetden baslaa pisirmeye :)))

Kıymayı,
Eti ne şekilde kavurup kaldırıyorsunuz,
Çok pratik görünüyor ?
Tadı falan degişmiyor mu ?
Valla ben buradaki önerilerden yola çıkarak yarım kilo kıymayı biraz tuz,karabiber ve pul biberle iyice kavurdum. Soğuduktan sonra küçük porsiyonlar halinde buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım. Daha sonra yemek yapmak için çıkardım. Çözülmesini beklemeden yemeğe kattım. Tadında hiçbir değişiklik olmadı. Hatta çok pratik oldu her gün kıymalı yemek yapasım geliyor.

Kıymayı,
Eti ne şekilde kavurup kaldırıyorsunuz,
Çok pratik görünüyor ?
Tadı falan degişmiyor mu ?

Kıymayı ben baharatliyorim.
Köfte şekli verip strecliyorum 6 li 6 li.
Yemekte kullanıcaksam kağıt gibi ince strecliyorum .

Kıyma basit kolay piştiği için pişirmedim

Ama eti hasliyorum kusnasi doğrayıp
Sonra posetliyorum yemeklik veya kavurmalık olacak şekilde dondururucuya atıyorum kolay oluyor.

Kanalıma herkesi beklerimmm
Yeni bir kanal ama hepsi denenmiş tarifler

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X