- 24 Şubat 2017
- 18
- 6
- 1
- 35
- Konu Sahibi beceriksizaptalcirkin
-
hamuru anamdan alıyom diyorum ana sen yorulma bırak ben yapayım. açmaya başlıyorum sonra bi sarıyom oklavaya iki sarıyom on sarıyom büyümüyo parçik pinçik oluyor sinirlenip bırakıyorum :)el acması yufka kalın olur. cok ince acman için de cok iyi hamur tutman lazım.
ama kaliteli beyaz un - su - tuz. başka birşey yok.
suyu ne kadar un kullanacaksan una azar azar kat.
ki sonra unum yetmedi hamur cok oldu deme.
tututgun hamur asla sert veya cıvık olmamalı. kulak memesi kıvamı yüzyıllardan beri kullanılır. kulak memesi olacak ama azıcık minnacık eline yapışır gibi olabilir.
sonra az onu dinlemeye bırak (30 dk )
küçük bezelere ayır.
tezgahını ve merdaneni azar azar unlaya unlaya (serpiştirme usulu ile ) ( sen işin ehli kadınlar gibi oklavayı cevire cevire acamassın ama) yavaş yavaş hamurun elestikiyetini bozmadan acarsın.
annem de soğuk su tadını kaçırır der. o mehmeti bulabilir misiniz?rica ederim. bunu tvlerde 1 kişi haricinde (mehmet bilmemkim diye bir adam var mankenin eşi o haric ) kimse demez. bir tutturmuşlar sıcak su sıcak su..
1050 yıldan beri her türlü yemegi (tatlı tuzu hamurlu ) yaparım asla sıcak su koymam. her türlüsünü de pişrdim. nadir kötü olan oluyor tabi ama genelde iyiyimdir.
oktay usta denen yeşil elma tipli adamın tarifleri bende hiç tutmaz. fiyasko.
he bak evet refika. refikanın yogurtlu tavuk butunu ark. yaptı güzel olmuştu.Bu da iyiymiş
Refika'nın mutfağına da bir bakın
peki izle.aptal nickli biri olarak izlemeden anlayamıyorum :) şaka bi yana gerçekten video izlemem lazım
yine de çok teşekkür ederim
sararak acma sende. illla herkes sararak acmak zorunda degil ve herkes de yapamaz. kimisi 7 yufkayı bir anda büyütür. ben yapamam.hamuru anamdan alıyom diyorum ana sen yorulma bırak ben yapayım. açmaya başlıyorum sonra bi sarıyom oklavaya iki sarıyom on sarıyom büyümüyo parçik pinçik oluyor sinirlenip bırakıyorum :)
1 hatice mazihamuru anamdan alıyom diyorum ana sen yorulma bırak ben yapayım. açmaya başlıyorum sonra bi sarıyom oklavaya iki sarıyom on sarıyom büyümüyo parçik pinçik oluyor sinirlenip bırakıyorum :)
mehmet soyaddını bilmorum. unuttum yani. da hala aynı şeyi dermi bilmem bir kere agzından kacırmış bile olabilir.annem de soğuk su tadını kaçırır der. o mehmeti bulabilir misiniz?
pilav makarnayı da mı soğuk suyla yapıyorsunuzmehmet soyaddını bilmorum. unuttum yani. da hala aynı şeyi dermi bilmem bir kere agzından kacırmış bile olabilir.
kacırmaz.
teşekkürler çok basit gerçekten1 hatice mazi
2 tencere yemeğin
3 cahide sultan
4 hamurişi pasta için patikanın mutfağı
Bunlari takip etsen baya baya bi usta olursun ayrıca elde baklava hamuru açabilen biri olarak tabi incecik gözleme hamuruda var önce unu koy cok az zeytin yağı yada sıvı yağ daha kolay açılmasını sağlar tuz ve azar azar su hafif ele yapışan bi hamur yoğur cevizden biraz daha büyük yuvarlak yap 10 dk dinlendir sonra al un koy ileri geri cevir tekrar ileri geri öyle öyle büyültürsün tabi sen en başta merdane kullan ve küçük küçük yaparak başla mesela oklavayla açıyorsun baya un serpeceksin yapışmasın doladın hepsini oklavaya en ortasından hafifçe ellerini bastıra bastıra kenarlara doğru götüreceksin elini hemde yuvarlicaksin ama her seferinde aç un serp öyle öyle öğrenirsin aslında çok basit
Yemek tarifi hastasıyım. Birkaç tarif versenize ya :) yemelere doyamadığınız yapmalara doyamadığınız kurabiye, pasta, yemek, salata, meze, çorba Allah ne verdiysepeki izle.
Arda Türkmen kesinlikle tarifleri bi harika oluyor..İyi akşamlar arkadaşlar
Yaptığım yemeği sevemiyorum yapmayı da sevmiyorum lezzetli olmuyor..
Bana böyle temelden, tarifleri tutan, bu konuda usta, abidik gubudik malzemeler kullanmayan, yani bilmem gereken yemekleri kesmesi doğraması da dahil gösteren, temel tariflerin hepsini içeren video kanalı olan iyi bir aşçı önerebilir misiniz? Bissürü video var nette ama yapmam gerektiğinde hangisi güvenilir bilmiyorum. Yardımcı olarsanız çok sevinirem. Bi de beceriksiz olup sonradan becerikli olanlar hikayelerini anlatabilir mi? Benim gibi sevmeyip sonradan sevebilen var mı? Bi de 30 yaşından sonra hamur açmak öğrenilebilir mi
Bana göre kolay 26 yaşındayım yaklaşık 12 yaşından beri hem mutfaktayim hemde hamur açıyorum yarın eğer çalışmıyorsan iki bardak undan hamur yoğur ve dene aynen bu dediklerimi 1 ı yırtılır 2 yırtılır 3de düzelir bu is pratik işi bu arada egeliyim gözleme börek bizden sorulur bacimmmteşekkürler çok basit gerçekten
bu isimleri kaydettim bakacağım inşallah
aslında.. kötü niyetimi de açık edeyim bu iş böyle olmayacak
belki diyorum yapan kişiye aşık olursam yemek yapmayı da sevebilirim
Bu arada tabi inşallah ne bulduysa yiyen birine denk gelirsin zira ben 12 yaşımdan beri yemek yaparım aşırı yemek secen yemek yemeyi herhalde dünyada en çok seven kocaya sahibim ben bile zorlanıyorum düşün artıkteşekkürler çok basit gerçekten
bu isimleri kaydettim bakacağım inşallah
aslında.. kötü niyetimi de açık edeyim bu iş böyle olmayacak
belki diyorum yapan kişiye aşık olursam yemek yapmayı da sevebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?