Anket yemek pisirirken...

Yemek pisirirken eldiven kullanir misiniz????

• Evet, hijyen bakimindan kullaniyorum.

OY: 5 4,9%
  • Evet, kullaniyorum cünkü...... (belirtin lütfen)

OY: 6 5,9%
  • Hayir, kullanmam!

OY: 93 91,2%

• Ankete Katılan
    102

aime21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.323
0
0
- Yurtdışı
Merhaba KK´li hanimlar....

Tv´deki yemek programlarinda görüyoruz.
Ascilarin bir cogu eldiven kullaniyor... (Su bir kerelik olanlardan)

SIz yemek pisirirken eldiven kullanirmisiniz????

Ve kullaniyorsaniz hijyen dolayimi kullanirsiniz yoksa .....(belirtin lütfen) ????

Benim yaptığım yemeğe elim değicek..neymiş öyle eldiven filan ameliyat eder gibi..hem o eldivenleri aldığımız zaman steril gazlı dolaplarda saklamıyoruzki..çekmecede duruyo..bıçak sapına tezgaha heryere temas ediyo..televizyonda takanlar başka..onlar milyonların karşısında görüntü olsun,şekil olsun diye görgü kuralı çerçevesinde takıyolar..evlerinde kullandıklarını hiç sanmıyorum..

ben elimi sürekli yıkarım zaten... patates soyarım yıkarım ; doğrarım bıçağı yıkarken elim de yıkanır...
yani ben dağınık yemek yapmayı sevmiyorum...
hele bir yemek yapıp sonra bir bakarsın heryer bıçak ; tabak ; tencere olmuş ; hiç sevmem o görüntüyü...

temiz iş yaparım ben zaten ; eldivene gerek yok ...

Ihtiyac duymuyorum cunki yemege baslamadan once ve yemek yaparken elimi defalarca suyun
altina tutarim yikarim, eldivenin fazla kullanildigini da sanmiyorum tv dekiler gosterimlik kullaniyordur...:ecrin_bebek:

ben de kullanmam illa elim degmeli yaptigim seye
elimde okadar sudan gecer ki birseyi ellerim hemen yika
ama hamile olunca et isleriyle ugrasirken eldiven kullandim mikrop acisindan

ben kullanmiyorum rahat olmuyor bir iki kere sarma sararken kullandim ve hic olmadi yapamadim rahatsiz ediyor elimde :)

köfte veya hamur yoğururken kullanıyorum bazen.ama ellerim bulaşmasın diye,hijyenden dolayı değil.zaten yemeğe başlamadan önce ellerimi yıkıyorum.tırnaklarım daima kısadır.yemek esnasındada sürekli suyun altında oluyor zaten bir şekilde. o yüzden eldiven çok şart değil diyenlerdenim ben.
ama tırnağı uzun olanlar mutfağa girdikleri andan tibaren taksınlar lütfen.gitttiğim evde tırnak uzunsa ve ev sahibi eldiven kullanmamışsa hayatta yemek yemem.(hoş eldiven takılsa dahi ne kadar temiz olur tartışılır ama hiç yoktan iyidir:1closedeyes:)

tırnaklarım kısadr yıkarım herdaim
bnce o plastik şeyi sürünce sanki yemek daha pis gbi olmuş oluoo bnm için
hiç kuıllanmdım kullanmayacamda

Ne o öyle ameliyata mı giriyoruz eldivenler falan kafamçokkarıştı
Yabancı kanallarda o kadar yemek programı izliyorum hiç öyle eldivenle yemek pişiren filan yok bana saçma geliyor, yemek yapanın tırnakları kısa olduktan sonra ve öncesinde ellerini iyica yıkadıysa eldivene ne gerek var allahaşkına
sositososito

tadımı çıkar yaptıgın yemegin.ben sevmiyorummm yemekde ama hamur işi olur o gibi şeylerde aradabir kullandıgım oldu.kendimden emin oldukdan sonra negerek eldivene boş gereksiz bir davranış yahu geçin onları.tırnakları uzun bir bayanın elindende bişe yemek asla

bir aralar tırnaklarım çok uzundu ozamanlar kullanıyordum devamlı
ama artık kullanmıyorum
çok zor oluyor helede bişey yoğrurken hiç bişey anlamiyor insan kıvamı geldimi gelmedimi belli olmuyor yani
zaten devamlı ellerimi yıkıyorum yemek yaparken eldivene gerek duymuyorum

yemekteyizdekiler eldiven kullanmak şöyle bir dursun eve girerken ayakkablarını çıkarsalar daha iyi olur bence

ben yemek yapmayı çok severim kullanmam eldiven çünkü farkeden bişey olmyoki izliyorum tvdede. adam heryere dokunuyo sonra yemek yapıyo ne farkediyo, eldivenle hereyere dokunduktan sonra yapılınca hijyenikmi oluyo. hem plastik kokuyo hoş olmuyo.

bende eldiven kullanmayanlardanim
elimin lezzeti gitsin yemeklerime tirnaklarimida uzatmam
zaten yemek yapmadan oncede,yaparkende ellerimi devamli yikarim
birkac defa kullandim kofte,hamur filan yogururken sebebide elimde yara vardi ne olur ne olmaz
ama hic rahat edemedim kullanirken

bende kullanmam rahat edemem ellerimi zaten yemek yaparken on defa yıkıyorum

ben eldiven kullanmiyorum, zaten mutfaga girmeden ellerimi yikarim ve girince yikarim yemek pisirirken bile her 5 dakikada bir ellerim suyun altinda oluyor bazen...bence gereksiz..
tamam hijenik olmasi cok güzel ama bence biz eldivensiz yemek pisirenler yeterince dikkat ediyordur....

hic kullanmam, önce ellerimi yikar sonra baslarim isime,
yemegi hazirlayana kadar da belki 10 kez daha yikarim.

insan kendi de yiyecekse zaten dikkat eder temizlige.
hamur türü yaparken basimi örterim, sacim dökülmesin diye.

Valla ben de eldiven kullanmıyorumsengözlerimebaksanabİlk öğrendiğimde bir iki defa denedim sonra amaaaan dedim bir tarafa attım,ellerim cenderede gibi! Hele sıcaklarda hiç çekilmiyor-tatlicadiarzu- Zaten tırnaklarım kısaa.s ellerimi de defalarca yıkarım...kaydirigubbakcemile3Şimdiye kadar hijyene yakışmayacak hiç bir şey yaşamadım,ben de sebzelerin soğanın sarımsağın elimde kalan kokusundan falan hiç şikayetçi değilimhihoyyytO zaman sorun yok böyle devam:lepi:

bende kullanmam eldiven ellerimiz su ve subundan çıkmıyor ki zaten
geçenlerde pasta yaparken kulandım ay hamurla beraber canımı
çıkardı eldiven kafamçokkarıştı yapıştı kaldı hamura çıkardım attım bende
kalktım tekrar sabunlayıp yıkadım elimi eldivende pis kokuyor zaten kafamçokkarıştı

Ben ailemle yasadigim icin cok nadir yemek yapiyorum ve yaptigim seyler basit oluyor ve eldiven kullanmiyorum.
Gecende döner almaya gittik ve döneri yapan adami gördükten evlenince yemek yaparken eldiven kullanmaya karar verdim. Cünkü kil falan oluyor ve ben bundan igreniyorum.
Birde ben cildim cok hassas. Cilt doktoruna gittim ve suyla mümkün oldugu kadariyla az temas etmem gerektigini söyledi ve bu yüzdende eldiven kullanmayi düsüyüroum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…