- 30 Mayıs 2016
- 285
- 242
- 103
- 26
Ayni olayin cok benzeri basima geldi ama ben esime her daim guvendigum icin esime sormadim bile beni sinir etmek isteyen insanlari ben sinir ettim.
Biraz uzun olacak ama anlatayim.
Esimle ciddi dusunuyoruz aileler tanisti tanisacak ama akrabalardan kimsenin haberi yok.
Birgun mesaj attim gec dondu. Dedi ki bizim bir akrabamiz var kizi universite sinavina hazirlaniyor cozemedigi sorular varmis annesi annemden rica etmis bende gittim ders calistirmaya.
Bende kac yasinda bu kiz dedim kiz bizden sadece bir yas kucuk dedi ve esim gittiginde evde sadece kizin annesi varmis ve rahat ders calisinlar diye sozde esimle kizini yalniz birakmis.
Icime bir kurt dustu ama hicbir sey demedim. Sacmalama ne var bunda ders calistirmis iste felan diyip cikismadim ama tavirlarimdan biraz iskillendigimi belli etmis olacagim ki esim aciklama yapma istegi duydu ve bende cok rahatsiz oldum sonucta yas farki cok az ve evde bizi yalniz birakinca diken ustundeydim anneme dedim bir daha gitmem ozel ders hocasi tutsunlar dedi.
Tabi ben bir daha bu konuyu acmadim.
bu olaydan bir kac ay sonra nisanimiz oldu. Bu kizina ders calistirmasi icin evine esimi davet eden ve esinle kizini evde yalniz birakan akraba taki takarken aynen su cumleyi kurudu " ay x inanamiyorum sana davetiyede ismini gorunce sok oldum. Annenin babanin ismini gormeseydim inanamazdim sen olduguna. Niye acele ettiysen bu kadar sanki" kadin bu sozleri esime taki takarken soyledi ve beni tebrik etmeyi birak yuzume bile bakmadi.
Ben esime bu seni kizina ders calistir diye cagiran sonrada kiziyla seni evde yalniz birakan kadin degil mi dedim. Esim evet o ama ne olur bakma sen ona psikolojisi bozuk bir kadin ne dedigini bilmiyor bos ver bak en mutlu gunumuz kimse bizim mutlulugumuzu bozamaz diye aciklama yapti ve ben yine uzatmadim hicbir sey de demedim kapattim konuyu. Dedim biz artik nisanlandik kadin umudu kesmistir herhalde.
Dugunumuze 1 ay kala bayramda ben kayinvalidemlerdeyken bu kadinda oraya geldi ve kurdugu cumle aynen su " x sende mi buradaydin ben seni evde yoksun zannediyordum bilseydim y yide getirirdim (kizi) seni sorup duruyor simdi bana kizacak seni goremedigi icin dur telefon edeyim cagirayim azicik konusun sohbet edin" tabi esim hemen atildi yok cagirmayin biz vaveyla ile kalkacagiz zaten planlarimiz var dedi. Ben ise sustum hicbir sey demedim muhattap bile olmadim.
Evlendim evlendikten sonra bu kadini kayinvalidemle birlikte bir dugunde gordum. Kadin geldi masamiza oturdu. Sonra anlatmaya basladi kayinvalideme " ay sizin dugunde ben kizima dedim mini etek giyme x sana kizar (esimden bahsediyor) x te kizmis ters ters bakmış y ye dedimki kizim bak KENDI DUGUNUNDE BILE SENI KISKANIYOR" ben sok oldum tabi bu cumleyi duyunca ama hicbir sekilde cevap vermedim. Eve gittim esime bizim dugunde su akrabanin kizi y varya ne giymisti hatirliyor musun? Rengi cok guzeldi felan diye agzini aradim. Esimde sordugun soruya bak ben o heyecanla kim ne giymis ona mi dikkat ettim ne bileyim ne giymis diye cevap verdi.
Sonra benim bebegim oldu ve kayinvalidemle haber yollamis bu kadin bebek gormeye gelecegiz diye. Adim gibi eminin kizinida getirecek ve esimle kizi hakkinda imalarda bulunacaktı.
Esime tembihledim bak dedim sakin sohbet muhabbete girmiyorsun bir hosgeldin de tamam.
Kadin geldi tahmin ettigim gibi kizinida getirmis. " kadin demesin mi hatirliyor musun x sizin dugunde y mini etek giymisti" esim direk cevap verdi yok ben nereden hatirlayayim ben sevdigime kavusmanin heyecaniyla kimin ne giydigine mi dikkat ettim. Tabi ben zevkten dort kose. Sonra basladik esimle kadina nasil tanistigimizi birbirimize nasil asik oldugumuzu esimin beni nasil bir an once evlenmeye ikna ettigini anlatmaya. Ben anlattim esimde destek verdi.
Kadin bozuntuya vermemeye calisti ama rengi morardi.
Yani siz niye nisanlinizla aranizi bozup onlari mutlu ediyorsunuz ki. Tam tersi onlarin gozune sokun mutlulugunuzu onlar morarsin siz degil.
Şu yazdıklarını okurken tırnaklarımı yedim resmen.. Sen nasıl dayandın sabır taşı gibi hatunmuşsun.. Ama ben asla yapamazdım ki yapmadım da konumda olduğu gibi.Ama seni tebrik ederim canım..