not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
hanımlar herkese merhaba,
daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.
normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.
yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.
sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden.
kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.
veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım
Milana22
ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim.

ama benim çorba mama oldu bir kere.
işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.
birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden.