Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Sen pek çağırıyor musun peki senin çağırdığın yok bari bize gel de gelinin elinden yemek yiyelim demenin bi çeşidi bu
Yemeğe cok sık çağırmiyorum ama aksamlari caya davet ediyorum onda da mutlaka 3 4 cesit pasta poca yaparim.

O bizde de var gelirken yogurt alin co la alin vs. sizin ki daha masrafliymis Ayrica

Boşverin arkadaş hizmet etmeye alışıkmis herkesi kendi gibi saniyo demekki.

Boşverin arkadaş hizmet etmeye alışıkmis herkesi kendi gibi saniyo demekki.
Kv yemeğe çağırmasa, atıyorum haftasonu oturmaya gitsem bende temizlik dahil elimden geldiğince yardım ederim tabi ki ama iş çıkışı hususi yemeğe çağırıldıysam, üzgünüm sofrayı orda hazır görmek hakkım sizi haklı buldum ben.

Ben de aynını diyorum ben de gitmem. Diğer yorumlarımda yazdım bunu görmediniz diye düşünüyorum.

Yemek götür kısmını hep yemek yapıp götürsün orada yemeğe devam etsin manasında demedim. Ben de çalışıyorum yemeğimi gece yaparım genelde işten gelince değil. Konu sahibi de bi kez olsun evde bi şeyler yapıp götürebilirdi. Baktı yine yemek yapılmıyor biz aç geliyoruz buraya gelmemize gerek yok sizin yemek saatiniz geç bizden deyip gitmesin diye bir örnekti. Hiçbir şey demeden yine gitmeye devam edip 2 saat yemeğin hazırlanmasını beklemek size normal geliyor mu? Bana misafirliğe gittiğim evlerde bile oturmak ayıp gelir öyle domestik bi ruhum da yok. Her zaman yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorarım var derse ederim yok derse geçer otururum.Bu yardım etme isteğim bana iş yaptırma olayına dönüyorsa gitmem o eve bu kadar basit. Kaldı ki anne evi kayınvalide evi misafirlikten sayılmıyor bana göre. 2 saat bekletildiğim bi eve gidip hizmet bekleyeceğime gitmem o eve bu kadar basit.

Ahahhaha peki öyle diyosanız. Hizmet beklediğim yer kayınvalide eviyse o hizmeti hiç almam ben ama siz arkanızdan laf ettirmesini seviyor olabilirsiniz bi şey diyemem. 7 senedir çalışıyorum hiç kimsenin evine 2 kap yemek için gidip beklemek aklıma gelmedi çok şükür. Kendi işimi kendim halledebiliyorum. Rahatsız olduğum bi şey varsa da insanların yüzüne söylerim mesela konudan bağımsız insanlara dert yanacağıma. Ama tabi herkesin tarzı farklı. Size tüm bu gelenekselliğin içindeki elitist hizmet bekleme yolunda başarılar dilerim :)

2 kap yemek icin gidip beklemiyorum. Cok sukur elimden hersey geliyo evde yapip yiyorum. Kendileri davet ediyorlar, gittigimiz her evde yardim ediyoruz ama sofra kurmaya salata yapmaya. Ama evde yemek yok yemek. Siz hizmetcilik etmeye alismissiniz da ben alisik degilim kusura bakmayin. Ama anlamanizi beklemiyorum kapasiteniz yetmiyor bunu anlamis oldum. Hala 2 kap yemek icin kimsenin evine gitmem diyorsunuz. Ayrica burda istedigim konuyu acarim begenmiyosniz yorum yapmazsiniz olur biter. Konuyla bagimsiz kisilere dert anlatmiyackmisim. Ne derdi aciliyo burada tam olarak ? Soyleyinde ona gore acalim.

Bu sürekli hizmetçiliğe alışmışsınız tavrınız nedir yahu Gitmeyin diyorum yemek yoksa. Bir senedir giden sizsiniz hala oturup paşa paşa bekleyeceğim falan diyosunuz bu mu beklemeyen tavrınız? Valla bana bu kadar dil dökene kadar sorunu çözmeye konsantre olsanız hiç bu kadar gerilmeyeceksiniz. Daha hala eşimi arayıp söylemeseler söyleyeceğim falan diyosunuz. Burada herkes aslan maşallah ama gerçek hayatta pasifsiniz işte kusura bakmayın. Bu son mesajım size hakaret aşamasına geçtiniz çünkü artık. Öfkenizi doğru kişilere kanalize etmenizi tavsiye ederim. Sevgiler :)

Öyle yapıyorsa aranızın kötü olmaısnı istemiyorsanız giderken dışarıdan bişeyler götürün orada birlikte yiyin.

Hahaha anlamayan insanlar gercekten cok yorucu bencede son msjiniz olsun. Çünkü diger konularda da burdaki gibisiniz sizde ofkenizi masallah herkese kusuyosunuz. Aaa ama pardon siz gerçek hayatta da aslan kesiliyosunuz demi pasif degilsiniz ahahah

Çok ilginç bir daha ararsa eşin söylesin anne 1 yıldır yemeğe çağırıyorsun ortada yemek yok... ana yemek var mı bari sırf çorbayı salatayı mı siz gelince yapıyor... nefret ediyorum şu insanların anlayışsızlığından. Hiç çağırma bari.

Benim Kv de de çok güzel kahvaltı hazırlar aşırı kaynamış yumurtalar, bir kap zeytin bir kap peynir bir de domates biber hepsini ortaya koyar suratına çarpar gibi hep aynı kahvaltı hiç bir özenme vs yok... çorbasıda hep aynıdır mercimek çorbası tatsız tuzsuz bi salata pofff artık bizde yemeği dışarıda yiyoruz çoğu zaman birde sofra topla yıka bu rezaletten sonra işin yoksa hiç bulaşmamak daha iyi sofrasına da yemeğine de

aaa sen de mi boyle yapiyorsun,
ben de boyle yaparim,
ama ben kendime guvenmedigimden, pek yetenekli degilim mutfak islerinde, son zamana birakinca da iyice telas oluyorum diye bir gun onceden hazirlarim.
Canim ne kadar pratikte olsan son dakika surprizleri olabiliyor,ornegin cocugun karni agrisa sabah hoop isler iptal.
O yuzden telafi alani birakmak rahatlatici oluyor,en iyisini yapiyorsun sen de..

aynen,
esiniz icin bir sey demeyin bence de.
Ben bakmayin, arada delleniyorum burada da oyle yaziyorum da,
kayinvalidemin yuzune onu kiracak bir sey dememeye ozen gosteririm.
Neticede biz acikcasi kirk yilin basi gidiyoruz, cekilmeyecek cile degil.
Eşim zaten şeker hastasi açlık en çok onu dellendiriyo benim bisey dememe kalmiyor ama insan üzülüyor ben evime gelene sevmesemde aç bırakmam vicdanim rahat birakmaz bizim kaynanalarda ki nasıl bi rahatliksa artik

davet ediyorsa yemeği de hazır edecek..
yaptığı çok ayıp..

Şu bizi davet ederken hep kocamı arıyorlar meselesinden çıkan sıkıntıyı hayatım boyunca anlamadım, anlayamayacağım sanırım. Zaten birlikte gidiyorsunuz sizi arasalar ne değişicek? Sizin anneniz eşinizle sizi yemeğe çağırdığında eşinizi mi arıyor özel olarak?
İşten gitse de gitmese de insan misafirliğe gittiği yerde hazır sofra bekliyor. Eş ailesi değişikmiş. Sizde garipsiniz ama neden illa sizi aradıklarında yemeğe değil çaya gelelim demeyi bekliyorsunuz? Açık açık söyleyin ilk gittiğiniz zaman. Neden durduk yere olsun ki gitmişsiniz sofra yok. Gitmemek de bir tercih bu arada. 1 senedir rahatsız olduğunuz bir durumu kabullenip hala aynı nasıl devam edebiliyorsunuz hayret ettim.

Gitme ya derdin ne... Çok saçma davet edip 7 ye kadar hiç bişi yapmaması bence kendileri 4 gibi yiyorlar bişeyler yoksa duramazlar o saate kadar ama çok ayıp eşin halletmeli iş çıkışı arayın yemek hazır değilse evinize geçin şimdi sizin hem gidip hem oturmanızda olmaz gerer ortamı

Biyerde sende haklisin sonucta calisan insansin insan davet edildi mi hazir bekliyor ama kadin yapmıyorsa huyunu değiştiremezsin ayda 1 yada 2 kez buna katlanmak cokta zor olmasa gerek. Onlarda belkide oyle hem vakit gecer diye sizle oyle düşünüyordur kotu tarafından bakmayın bosverin

Kadın misafir olarak çağrılmış ama
Yemeğe gelin diye arayıp boş sofra ile karşılamak nedir
Yemek yanar yetişmez anlaşılır
Yapamıyorsa çaya davet etsin o zaman

Sizinki en azından ana yemeği yapıyormuş vicdanlıymış yine

Eltin iki gün öncesinden başlamıştır işlere senden daha rahat olabilmek için
O zaman esin soylesin yemege degil caya geliriz diye
Konuyu baştan sona okuyorum banlı olanlar var hayret sen hala banli değilsin hayır mune iisni yarım da bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…