Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Bizde kayınvalide leri aradik bir gün öncesinden annemler gündüz oturmasina gidecekti ailece bir yarım saatliğine (sürekli bize uğramiyorsuniz diyorlar )

Kayınvalide illa yemek yiyin diyor annemlere

Neyse oturdu babam hayatta buzluğa giren yemeği yemez.

Buzluktan bulgur pilavı çıkartmış

Buzluktan ekmek çıkartmış (birazı küflü ) yine buzluktan et yemeği çıkartmış

Birde bilirim yani kaynanam iki gün yenmeyen yemekelri atar buzluğa

Eşim bile taze yapildigini gormediysse annesinde uemez

Zamanında tavuktan zehirlenmiş çünkü

Diğer yemekler bir gün öncesinden :/

Kimse yemek yiyemedi kaşığın ucu ile alıp çekildi herkes

Ki kaynanam istese dayar döşer taze yemekleri ben şaşırıp kalmıştım

Hayır bize de koyardı buzluktan çıkartıp arda kalanları bir çeşit olunca göze batmıyor da buzluğa konulacak şey var konulmayacak şey var

Sürekli mercimek çorbası içmekten sıkılabilirsiniz belki ama kahvalti da daha ne olacak ki?
Kadın Allah ne verdiyse çıkarıyormuş önünüze. Belki bilmiyor o kadar börek,sebzeli omlet vs tarzı seyleri?

Gitmezdim.
Çok kolay.
Eşim isterse gidip aç aç bekleyebilir ama yerinizde olsam gitmezdim.
Eşim annemler yemeğe çağrıyor dediğinde, söylede bize gelsinler derdim. Kendi evimde yaparım yemeği gidipde orda değil.
Kadının huyu bu deyip geçemeyiz. Değer görmek istiyorsa, değer verecek bukadar kolay. Eş annesi diyede tepemize çıkarmaya gerek yok.

sizinki yine corba yapiyormus
biz 4 saat yol gidiyoruz kadin ya onumuze biskuvi koyuyor yada baska yerde misafirlikte oluyor sizde buraya gelinde burdan gideriz diyor

Sürekli mercimek çorbası içmekten sıkılabilirsiniz belki ama kahvalti da daha ne olacak ki?
Kadın Allah ne verdiyse çıkarıyormuş önünüze. Belki bilmiyor o kadar börek,sebzeli omlet vs tarzı seyleri?

Börek yapsın demiyorum zaten biz ekmek börek vs tüketmiyoruz da insan bi özen gösterir dolaba kaldırılan kaplarla getirip koyuyor. Sanki biz hergün oradayız sonuçta şehir dışından geliyoruz taze taze koy. ki hazırlamak isterse de hazırlar elinden gelmeyen birsey yok onun canı yapmak istemiyor önemsemediğini göstermek için Birgün ben yine yemedim eşimle dışarı çıktık AVM de işlerimiz vardı orada da yemeği yiyip geldik eşime çattı neymiş en büyük suç ondaymış beni dışarda yedirdiği için insan ol da seninle de oturalım sofraya... kendi vermez beklentisi çok kısaca...

samimi gördüğünden beraber ortak hazırlansın istiyor olabilir ama işten çıkan insanları yorgun argın bu telaşa sokmak yersiz. Şöyle olsa ok, ana yemek hazır, atıyorum salatadır cacıktır siz yaparsınız. Zaten sofrayı hazırlama ve toplama işlerini eşinizle beraber yapıyorsunuz. Bence dediğiniz gibi biz çaya gelelim diyin bi dahakine ya da tatil olduğunuz bi güne denk getirin yemek işini.

Ben olsam eşime derdim hem yemeğe çağırıyor hem ortada yemek yok.Ben yemeğe gitmem böyle oldüğu sürece seni aradıklarında yemeği kabul etme çaya geliriz de diye eşime derdim

Yani bu konu ataerkilin ne kadar içimize işlediğini kanıtı
Bunu yapan kız annesi olsaydı şimdi yerin yedi kat dibindeydi
Konu sahibi annem bizi yemeğe çağırdı ama yemeği hazırlamamıştı kocam kızdı bir daha annene yemeğe gitmeyeceğim dedi dese çoğu kişi adama hak verirdi

Yapan kayınvalide olunca ne var eline mi yapıştı
Evde yemek hazırlamıyor musun oluyor?
O kayınvalide normal zamanda evine yemek yapmıyormuda taaaa işten gelecek gelinini bekliyor yemek yapmaya
Kayınpeder bir yandan söyleniyor ne kadar ayıp
Birde orada burada yemeğe çağırdık diye anlatıyorlarmış
Asla gitmezdim ancak çaya giderdim yarım saat oturur kalkardım

Eltin iki gün öncesinden başlamıştır işlere senden daha rahat olabilmek için

Konuyu baştan sona okuyorum banlı olanlar var hayret sen hala banli değilsin hayır mune iisni yarım da bırakmaz
Yok o der zaten hep,bir soyle planli olamadim diye,eli ayagina karisir,oradaysam yardim ederim:)

Yok o der zaten hep,bir soyle planli olamadim diye,eli ayagina karisir,oradaysam yardim ederim:)
Bende çok planlı değilim ama çok titiz temiz pimpirikli insan gelecekse bende çay bardaklarina kadar hazirlarim ikramlar tabaklar hepsini hazır tutarım :))

Bulgur pilavi bile buzluktan ne ya,abartmasinlar,5dkda pisen sey.Taze olmazsa da yenir mi Allahin nimeti ama:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…