- 8 Nisan 2017
- 57.164
- 302.799
- 698
Bizde kayınvalide leri aradik bir gün öncesinden annemler gündüz oturmasina gidecekti ailece bir yarım saatliğine (sürekli bize uğramiyorsuniz diyorlar )Annem izmirden yanima gelmisti kv de de annemi aksam yemege davet etmisti. Neyse aldim annemi gittim. Ac gittik ustelik. Yemekte dunden kalan mercimek corbasi ve pişi vardi yani hamur kizartmis. Sook oldum. Annem hamur isi zaten yemiyo. Yani corva ve pisi abartisiz baska birsey yoktu. Ustunden 2 sene gecti anneme yaptigi o saygisizligi nr annem ne ben hala unutmuyorum. Annemde bende birsey yemedik. Insan utanir oyle sofra kurmaya yada kurdurtmaya. Aklim olsaydi kv deye soylerdim onu o aksam basbasa kalinca
Sende soyle bence
Çok ilginç bir daha ararsa eşin söylesin anne 1 yıldır yemeğe çağırıyorsun ortada yemek yok... ana yemek var mı bari sırf çorbayı salatayı mı siz gelince yapıyor... nefret ediyorum şu insanların anlayışsızlığından. Hiç çağırma bari.
Benim Kv de de çok güzel kahvaltı hazırlar aşırı kaynamış yumurtalar, bir kap zeytin bir kap peynir bir de domates biber hepsini ortaya koyar suratına çarpar gibi hep aynı kahvaltı hiç bir özenme vs yok... çorbasıda hep aynıdır mercimek çorbası tatsız tuzsuz bi salata pofff artık bizde yemeği dışarıda yiyoruz çoğu zaman birde sofra topla yıka bu rezaletten sonra işin yoksahiç bulaşmamak daha iyi sofrasına da yemeğine de
Sürekli mercimek çorbası içmekten sıkılabilirsiniz belki ama kahvalti da daha ne olacak ki?
Kadın Allah ne verdiyse çıkarıyormuş önünüze. Belki bilmiyor o kadar börek,sebzeli omlet vs tarzı seyleri?
Merhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Ben olsam eşime derdim hem yemeğe çağırıyor hem ortada yemek yok.Ben yemeğe gitmem böyle oldüğu sürece seni aradıklarında yemeği kabul etme çaya geliriz de diye eşime derdimMerhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Yok o der zaten hep,bir soyle planli olamadim diye,eli ayagina karisir,oradaysam yardim ederim:)Eltin iki gün öncesinden başlamıştır işlere senden daha rahat olabilmek için
Konuyu baştan sona okuyorum banlı olanlar var hayret sen hala banli değilsin hayır mune iisni yarım da bırakmaz
Bende çok planlı değilim ama çok titiz temiz pimpirikli insan gelecekse bende çay bardaklarina kadar hazirlarim ikramlar tabaklar hepsini hazır tutarım :))Yok o der zaten hep,bir soyle planli olamadim diye,eli ayagina karisir,oradaysam yardim ederim:)
Bulgur pilavi bile buzluktan ne ya,abartmasinlar,5dkda pisen sey.Taze olmazsa da yenir mi Allahin nimeti ama:))Bizde kayınvalide leri aradik bir gün öncesinden annemler gündüz oturmasina gidecekti ailece bir yarım saatliğine (sürekli bize uğramiyorsuniz diyorlar )
Kayınvalide illa yemek yiyin diyor annemlere
Neyse oturdu babam hayatta buzluğa giren yemeği yemez.
Buzluktan bulgur pilavı çıkartmış
Buzluktan ekmek çıkartmış (birazı küflü ) yine buzluktan et yemeği çıkartmış
Birde bilirim yani kaynanam iki gün yenmeyen yemekelri atar buzluğa
Eşim bile taze yapildigini gormediysse annesinde uemez
Zamanında tavuktan zehirlenmiş çünkü
Diğer yemekler bir gün öncesinden :/
Kimse yemek yiyemedi kaşığın ucu ile alıp çekildi herkes
Ki kaynanam istese dayar döşer taze yemekleri ben şaşırıp kalmıştım
Hayır bize de koyardı buzluktan çıkartıp arda kalanları bir çeşit olunca göze batmıyor da buzluğa konulacak şey var konulmayacak şey var
En iyisi,zaten her an is cikiyor evdeysen,hazir olmak iyidir:)Bende çok planlı değilim ama çok titiz temiz pimpirikli insan gelecekse bende çay bardaklarina kadar hazirlarim ikramlar tabaklar hepsini hazır tutarım :))
o yüzden eşim herşeyi koklayarak yer taze mi diyeBulgur pilavi bile buzluktan ne ya,abartmasinlar,5dkda pisen sey.Taze olmazsa da yenir mi Allahin nimeti ama:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?