Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Bir kaç kere üst üste, onların damak tadına uymayan ama sizin sevdiğiniz türde dışardan bir şeyler alıp öyle gitseniz
Ay işten çıkınca karnımız zil çalışıyo hem uğraşma diye de dışardan aldık deyip direk paketlerle çökseniz masaya :rolleyes:
Pes edip belki bi dahakine dışardan getirmeyin diye bir şeyler yapar bu sefer :dondurma:

Eşinizin anne ve babasının evinde misafir olduğunuzu mu düşünüyorsunuz da hazır sofra bekliyosunuz anlamadım. Yapsa güzel olur ama yapmıyor kadın işte 1 senedir gidip el el üstünde oturacağınıza evden yemek yapıp götürürdüm ben aç geliyoruz 2 saat beklemeyelim isteyelim bu sefer diye de laf sokarım. Yani 1 senedir yemeğe gidip misafir gibi oturana ben de laf sokarım hak ediyorsunuz kusura bakmayın
Devir değişti artık. İnsanlar kadın erkek demeden aktif olarak iş hayatında rol alıyor ve tüm gün canları çıkıyor. Kendi evinde yemek yapmak belki o kadar koymaz çünkü düzenini nizamını bilirsin ya da dışardan söylersin hiç olmadı peynir ekmekle geçiştirirsin ama kayınvalide bile olsa başkasının evi başkasının düzeni. İş çıkışı yorgun argın gidip +2 kişinin daha oturacağı sofraya yemek yap,sofrayı kaldır muhabbet et falan derken yorgunluk katlanır da katlanır. Kayınvalideye yemek yapmak zor geliyorsa çaya çağırsın o zaman kimse yemek beklemez. Ha gelininden yemek yapıp getirmesini bekliyorsa onu da belirtsin o zaman kızım yoruluyorum sizde bir kap yemek varsa getirin topluca oturup yiyelim diye ya da kalkıp kendileri gelsinler. Dalga geçer gibi davranmanın alemi yok ki.

çaya gidin bence. Çünkü yoruluyorsunuz zaten. kendi evinizde iki kişi eşinizle beraber hızlıca hazırlar yersiniz. Ondan sonrada dinlenirsiniz. Arada onlara çaya gidin. En iyisi böyle.

Genelde bizimkide böyle yapar ama calıstıgı için hiç cagırıyor ama yemek yok sofra yok diye düşünmemişimdir
Sizinki de çalışıyor mu ?

kv davet ettiğinde eşiniz biz gelmeyelim sağol anne. Yemek geç hazır oluyor, acıkıyoruz biz evimizde yeriz desin. Bence onların normal akşam yemeği saatidir. Gelin gelsin yemek yapmaya yardım etsin diye düşünüyor olabilir.

biz farklı şehirde oturuyoruz kv ile. 15 seneye yakındır gelinleriyim. senede 2 kere anca gidebiliyoruz. sabah gittiğimizde oldu gece gittiğimizde oldu. bir kere bile yemek yapılmamıştır. giderim ben hazırlarım. kv çok bişey bilmez ama yapılabilecek seyler de vardır. bir keresinde gece saat 10 da orda olduk yemek yememisler bizi beklemişler eşim yok bu sefer vardır bişeyler dedi mutfakta hiçbirşey yok. dedi aç mısınız yok dedim tokuz. eşim bişeyler yiyelim dedi. kv ne yapcaz dedi ne yiyelim dedi. kırdık 2 yumurta onu yedik. abartısız hiiç ama hiiiç yemekle karşılanmadım

Siz yardım etmediğiniz halde de o saatlerde yapıyorsa yemeği, art niyetli olmayabilir gibime geldi :)
Benim kayınvalidem bazen yapar, ama yaptığı zaman içine acıyı basıyorlar, yiyemiyoruz ve ısrarla acisinin çok az olduğunu iddia ediyorlar, genelde çocuklara acil bir menemen, makarna, çorba yapmamla sonuçlanıyor. Ben de bundan hiç ders almıyorum ne ilginç dimi :)

Son düzenleme:
Aksama yemeğe bize gelin demek, yemek yapmaya gelin demek mi oluyormuş. Valla bilmiyordum birdaha düşmem o halde
Arkadaş ters bir şey söylememiş aslında.
Ben işten çıkıp gidip başkasının evinde yemek hazırlamak istemem.
Eşinizle sözleşin, yemeğe çağırdığında çaya geliriz anne desin.
Yemeğinizi yedikten sonra çaya gidin.
Çayı hazırlamamış olsa da dert değil.
Her seferinde tamam demeye gerek yok.
Arada yemeğe de gidersiniz, ama çok arada gidersiniz ve o kadar sinir bozucu olmaz.

k.validenizin, es halasi versiyonu var bizde. yeni evlendigimizde bir kac kere yemege davet etti. ogle uzeri de balik getirin, kofte getirin, tavuk getirin vs siparis verdi. yani hem malzemeyi goturuyorduk hem pisiriyorduk. sonradan akillandik ve sana cok zahmet oluyor, biz caya geliriz dedik ve gitmedik. o da davetleri bir anda kesti.🤣🤣

ahahaha,
ya ben is cikisi 3 saatlik yoldan gelip hazirlanmamis sofralar gordugum icin bana bir normal geldi.

Kayinvalidem de ana yemegi yapar,
pilavini salatasini corbasini birilerine yaptirma derdindeydi surekli .birileri de eltilerim veya ben oluyoruz, bizim gelecegimiz zaman onlari da davet ederdi cunku, toplamda 3 aile cagirirdi yani yemege ve sonuc sofra yok.
O kadar sinirlenirdim ki, ac kaldigina mi yanarsin, is cikisi yorgunluguna mi, yoksa bir de is kitlenmesine mi.
En son artik yolda guzel bir yerde durup karnimizi doyurup oyle gitmeye baslamistik. Siz de oyle yapin, biz caya gelelim deyin, disarida karninizi doyurup gidin.
Bizde ayni öyle yapiyoruz artik gitmiyoruz gerçi esim kizmis ama insan her yoldan gittiğinde yemek olmaz mi bizde yaklaşınca yolda yeyip öyle gidiyoruz zaten çocuklarimda aç oluyor mecburen biz başimizin çaresine bakiyoruz

Susup oturmak yerine, hiçmi uygun bi şekilde neden yemek yapmadın diye sormadın. Sormadan nasıl durabildin. Yada siz her zaman bu saattemi yiyosunu,yoksa bizim içinmi bu saate kalıyosunuz. Bizi beklemeyin üzülüyorum,biz caya geliriz dersin. Eşinde yardım etmezmi annesine

Ayıp yani, isten gelen gelininin mi gelip yemek yapmasını bekliyor. Valla benim annem hem biz gittigimiz de hem de abimler gittigin de içinde yengeme dokunan şeylere kadar dikkat edip zeytinyaglisindan salatasına sofra hazır oluyor. Size laf sokarken oğullarına ayıp ettiklerinin farkında değiller. Işten çıkıp gitmeyin.

Eşinizin anne ve babasının evinde misafir olduğunuzu mu düşünüyorsunuz da hazır sofra bekliyosunuz anlamadım. Yapsa güzel olur ama yapmıyor kadın işte 1 senedir gidip el el üstünde oturacağınıza evden yemek yapıp götürürdüm ben aç geliyoruz 2 saat beklemeyelim isteyelim bu sefer diye de laf sokarım. Yani 1 senedir yemeğe gidip misafir gibi oturana ben de laf sokarım hak ediyorsunuz kusura bakmayın
Şu yorumu okuyunca şaka yapıyor herhalde diye düşündüm...Yemeğe insan çağırıyorsan üzgünüm sofrayı hazır etmek durumundasın bu bir. İkincisi konu sahibi iş çıkışı kayınvalidesine gidiyormuş, nasıl yemek yapıp götürecek ve dediğiniz şekilde lafını sokacak söyler misiniz?

Eşi bile annesine rahatsızlığını birkaç kez belirtmiş zaten ama değişen birşey olmamış. Sabahın köründe işe gidip akşam 7 de geleceğim ve birde milletin keyfini bekleyip hizmet mi edeceğim, bu mu yani? Yemeğe gitmem, Net...

Ben de bunu anlamiyorum.
Birini davet edersen herseyi tam anlamiyla hazirlarsin.Ben cay kasigina kadar hazir ederim,zevk duyarim bundan.
Sonra kahvemi yapar misafirimi beklerim.
Bir defasinda kalabalik misafirim gelecekti.
Cocuklarim küçük.
Onlari uyuttum,sarmalarimi pasta boregimi yaptim,cay tepsimi hazirlayarak uyudum.
Sabah gunluk kahvalti toparlama vs.
Eltim geldi 12 ye dogru,yapilacak bir sey var mi yardim lazimmi dedi.12ye is mi birakirim ben,dedim yok,oyle rahat takiliyorum,ortalikta birsey de yok:KK70:
Misafirler gayet kalabalik geldi,cocuklarimin ogle yemegini yedirdim.
Odalarina oyuna gonderip servise basladim.
Gule konusa hersey elimin altinda tabii,cabucak halloldu hersey.
Eltimin saskin bakislarini hala hatirladikca gulumserim:))

aaa sen de mi boyle yapiyorsun,
ben de boyle yaparim,
ama ben kendime guvenmedigimden, pek yetenekli degilim mutfak islerinde, son zamana birakinca da iyice telas oluyorum diye bir gun onceden hazirlarim.

Hizmet etmeye alışkın olmadığım gibi ben çalışıyorum diye başkalarından hizmet beklemeye de alışkın değilim. Bi çalışan siz değilsiniz dört dörtlük hizmet bekliyorsanız ve alamıyorsanız bunum çözümü salonda oturup 2 saat yemeğin hazırlanmasını beklemek değildir. Madem dört başı mamur sofralara oturmak isteyip oturamıyosunuz daveti kabul etmeyip gitmesiniz olur biter. Buraya gelip kayınvalidenizi yerden yere vurdurmak size bişey katmıyor malum bi sonraki ay salonda oturup size yemek hazırlanmasını yine bekleyecek gibisiniz çünkü :KK70:
Ya cidden şöyle bi geçmişinize baktim da tek anlamadığımız konu bu degil. Hep bi ters hep bi konu sahiplerini gömme çabaları. Siz hizmet beklemeyin hizmet edin ruhunuzda bu var demekki 😂 ben yine gidip salonda oturup beklicem paşa paşa dediginiz gibi 😂

Bizde ayni öyle yapiyoruz artik gitmiyoruz gerçi esim kizmis ama insan her yoldan gittiğinde yemek olmaz mi bizde yaklaşınca yolda yeyip öyle gidiyoruz zaten çocuklarimda aç oluyor mecburen biz başimizin çaresine bakiyoruz

aynen,
esiniz icin bir sey demeyin bence de.
Ben bakmayin, arada delleniyorum burada da oyle yaziyorum da,
kayinvalidemin yuzune onu kiracak bir sey dememeye ozen gosteririm.
Neticede biz acikcasi kirk yilin basi gidiyoruz, cekilmeyecek cile degil.

Back
X