O zaman bu yemeğe davet olmuyor da akşam yemeğini beraber yiyelim ama nasıl yiyeceksek yiyelim demek oluyor. Haklısınız tabi. sizi kendi evinde iş yapmaya mı alıştırmak istiyor acabaMerhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Arkadasim konumu daha dikkatli okursan sevinirim. 1. Si calisiyorum 6 bucukta isten cikiyorum. 2.si yapiyordum bu boyle devam ettigi icin artik yapmiyorum dedim. Calismasam zaten erken giderim birlikte yapariz. Ayrica akrabalarina cocuklar calisiyo bizde faydamiz olsun diye yemege cagiriyoruz diye anlatiyor. Bu fayda mi oluyo banaEşinizin anne ve babasının evinde misafir olduğunuzu mu düşünüyorsunuz da hazır sofra bekliyosunuz anlamadım. Yapsa güzel olur ama yapmıyor kadın işte 1 senedir gidip el el üstünde oturacağınıza evden yemek yapıp götürürdüm ben aç geliyoruz 2 saat beklemeyelim isteyelim bu sefer diye de laf sokarım. Yani 1 senedir yemeğe gidip misafir gibi oturana ben de laf sokarım hak ediyorsunuz kusura bakmayın
Yemege davet eden kendisi amaEşinizin anne ve babasının evinde misafir olduğunuzu mu düşünüyorsunuz da hazır sofra bekliyosunuz anlamadım. Yapsa güzel olur ama yapmıyor kadın işte 1 senedir gidip el el üstünde oturacağınıza evden yemek yapıp götürürdüm ben aç geliyoruz 2 saat beklemeyelim isteyelim bu sefer diye de laf sokarım. Yani 1 senedir yemeğe gidip misafir gibi oturana ben de laf sokarım hak ediyorsunuz kusura bakmayın
Eşinize söleyin eşiniz desin bizde de yemeğe gelin der gideriz ama ben kurar hazırlarım yemegı. Son 2-3 seferdır eşim annemler yemege cagırıyo dedıgınde yemegı evımızde yıyelım caya gıdelım dıyorumMerhaba arkadaşlar,
Evlendiğimiz günden bu yana ayda 1 en fazla 2 kez yemeğe davet ediliriz. Ama beni hicbizaman aramazlar eşimi arayip çağırırlar. Neyse isten çıkar gideriz ortada ne sofra ne yemek var. Biz gidince kv kalkar corba yapayim der. Salatami yapayim yoksa domates mi dograyayim diye bize sorar. Biz eşimle kalkar sofrayi hazırlarız yardim ederiz. 7de orda oluruz ama sofraya 8 buçuktan once oturulmaz. Bu her defasinda böyle devam ettigi icin artik bende gidince hicbiseye yardim etmiyorum. Sadece yemekten sonra sofrayi toplayip bulasiklari yikiyorum ama sofra kurmaya yardim etmiyorum. Sonuçta yemeğe davet ediliyoruz işten çıkıyoruz yorgun argin bunlari ben evimdede yaparim. Eşimde annesine bikac kez biz 7de geliyoruz hazir olsun diye soyledi ama değişen birşey olmadi. Kp de artik yardim etmediğim icin laf sokuyo. Beni arasalar soylucem zaten siz gec yiyosunuz biz yemege degil caya geliriz diye ama eşimi arayip cagiriyolar durduk yerede birsey soyleyemiyorum. Haksizmiyim 1 seneyi gecti her yemege davet ettiginde 1 kez olsun sofra hazir olmaz mi ?
Isten cikmadan atistirip gidiyorum artik. Sanirim yalniz değilim bu durum canimi sıkmaya basladiahahaha,
ya ben is cikisi 3 saatlik yoldan gelip hazirlanmamis sofralar gordugum icin bana bir normal geldi.
Kayinvalidem de ana yemegi yapar,
pilavini salatasini corbasini birilerine yaptirma derdindeydi surekli .birileri de eltilerim veya ben oluyoruz, bizim gelecegimiz zaman onlari da davet ederdi cunku, toplamda 3 aile cagirirdi yani yemege ve sonuc sofra yok.
O kadar sinirlenirdim ki, ac kaldigina mi yanarsin, is cikisi yorgunluguna mi, yoksa bir de is kitlenmesine mi.
En son artik yolda guzel bir yerde durup karnimizi doyurup oyle gitmeye baslamistik. Siz de oyle yapin, biz caya gelelim deyin, disarida karninizi doyurup gidin.
Isten cikmadan atistirip gidiyorum artik. Sanirim yalniz değilim bu durum canimi sıkmaya basladi
Iste bende buna kiziyorum yardim tabiki ediyorum ama bi yemek bi salata aksama kadar yapilmazmi ya.Yemeğe davet ediliyorsam hazır yemek beklerim bende. Ha hafta sonu ise erken gider beraber yapar yeriz ama hafta içi iş çıkışı gidip birde onca adama sofra hazirlayacaksam o davet olmaz. Bir yılda değişen birsey olmadığına göre biz çaya geliriz deyin (eşinizde diyebilir) yada siz arada gitmeyin ne deyim. En mantıklısı siz geç yiyorsunuz deyip çaya gitmek. Calisan çoğu kadın ya sabahtan ya bir onceki akşamdan yemek yaparken evde ki kayinvalidenin akşam çalışan gelini beklemesi ne ayıp.
Ben size fayda oluyor demedim ki. Kadın yapmıyor işte ama tek laf etmeden 1 senedir gidiyormuşsunuz. Bu durumda misafir gibi hizmet beklemeyin diyorum. Yani 1 senedir gidip 2 saat kayınvalidem bana yemek hazırlıcak diye bekleyeceğime ben bi kaç kez yemeğimi getirir baktım düzelme yok anne biz işten aç geliyoruz sizin yemek saatiniz de geç buraya gelip 2 saat beklemeye gerek yok evimizde yiyelim bundan sonra der geçerim. Hiç bir şey demeden salonda oturup size yemek hazırlamasını beklerseniz daha çok laf işitirsiniz. Herkes işten gelip yemek hazırlıyor ayrıca bi siz değil. Susup oturarak ne anlatmaya çalışıyosanız belli ki anlamıyor ki 1 senedir sorum çözülmemiş.Arkadasim konumu daha dikkatli okursan sevinirim. 1. Si calisiyorum 6 bucukta isten cikiyorum. 2.si yapiyordum bu boyle devam ettigi icin artik yapmiyorum dedim. Calismasam zaten erken giderim birlikte yapariz. Ayrica akrabalarina cocuklar calisiyo bizde faydamiz olsun diye yemege cagiriyoruz diye anlatiyor. Bu fayda mi oluyo bana
Sekerim sen Avrupalisinahahaha,
ya ben is cikisi 3 saatlik yoldan gelip hazirlanmamis sofralar gordugum icin bana bir normal geldi.
Kayinvalidem de ana yemegi yapar,
pilavini salatasini corbasini birilerine yaptirma derdindeydi surekli .birileri de eltilerim veya ben oluyoruz, bizim gelecegimiz zaman onlari da davet ederdi cunku, toplamda 3 aile cagirirdi yani yemege ve sonuc sofra yok.
O kadar sinirlenirdim ki, ac kaldigina mi yanarsin, is cikisi yorgunluguna mi, yoksa bir de is kitlenmesine mi.
En son artik yolda guzel bir yerde durup karnimizi doyurup oyle gitmeye baslamistik. Siz de oyle yapin, biz caya gelelim deyin, disarida karninizi doyurup gidin.
Son zamanlar yapmiyorum dedim. Ayrica aksama kadar evde yatmiyorum isten gidiyorum. Siz sadece bazi yerleri aliyosunuzBen size fayda oluyor demedim ki. Kadın yapmıyor işte ama tek laf etmeden 1 senedir gidiyormuşsunuz. Bu durumda misafir gibi hizmet beklemeyin diyorum. Yani 1 senedir gidip 2 saat kayınvalidem bana yemek hazırlıcak diye bekleyeceğime ben bi kaç kez yemeğimi getirir baktım düzelme yok anne biz işten aç geliyoruz sizin yemek saatiniz de geç buraya gelip 2 saat beklemeye gerek yok evimizde yiyelim bundan sonra der geçerim. Hiç bir şey demeden salonda oturup size yemek hazırlamasını beklerseniz daha çok laf işitirsiniz. Herkes işten gelip yemek hazırlıyor ayrıca bi siz değil. Susup oturarak ne anlatmaya çalışıyosanız belli ki anlamıyor ki 1 senedir sorum çözülmemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?