Haklisiniz tek çözüm soylemek acikcaBence de konu sahibinin tek hatası açık sözlü olmaması. Laf sokmadan, kırıcı olmadan da açık sözlü olunabilir.
Ben olsam “bizi düşündüğünüz için çok teşekkürler, ama bir dahakine yemeğe değil de çaya gelsek daha iyi olur. Ben evde yediğimde yemek bir gün önceden hazır olmuş oluyor, çabucak yiyebiliyorum. Geç yiyince kan şekerim düşüyor, sağlığa çok zararlı, bayılacak gibi oluyorum. Yemek öncesi atıştırsam, iştahım kapanıyor. Siz de geç yiyorsunuz. En iyisi bir daha yemeğe değil çaya gelelim” derdim.
K. Bakmada sacma bir dusunce yapisi. Kadin calisiyor bunu bile bile yemege alıyorsa hazirlamak zorunda
Ben yorgun argin gidip birde horanta icon yemek hazirlayamam
Kendi evimde tost yapar yerim ama nedemek yemege gelin deyip yemeği isten gelen kadina yaptırmak
.
Kendisi haftda 3 4 kez gune gidip karnini doyuruyor. Ac olmadigi icinde pek umru olmuyor sanirim. Bende ne bulsam yicem de bulamiyorum iste :)Eşiniz desin yemeğe beklemeyin çaya geliriz diye bir iki sefer dese tamamdır. Ayrıca kv sanki hiç yemek yapmıyor da geline mi yapıyor sadece. Rutin olarak yapsın yemeğini. Akşam 7den sonraya yemek bırakan ev hanımı da biraz abes oluyor. Ayrıca kv yi savunanlar aynı durumda görümce olsaydı dibine kadar eleştirirdi kayınvalideniz. Kayınvalideniz sizi dinlenmek için çağırıyor sanırım . Hiç mi hevesi yok oğlum su yemeği sever şunu yapayım bunu yapayım pes yani. 7 den sonra hazırlanan yemek de çorba salata makarna olur heralde. Ayda bir gelene yapılmaz bence. Siz taviz vermeyin. Eşiniz geri ceviremiyorsa eşimin başı ağrıyor o eve geçti gibi bahane bulun iki üç sefere anlarlar.
Ben kayinvalidemi özel yemek yapmadiysam cagirmam. Ama biz onda genelde çorba erişte ya da önceden kalan yemeği yeriz.
Valla ben gelen her misafire mutlaka bisey yapmaya calisiyorum cat kapi bile olsa. Yapmasam icim rahat etmezYemek yoksa demek ki senden bekliyor. Hem useniyor hem cagirdim demek icin cagiriyor. Hicbir sey yapmamaya devam. Arada lafini da sok. Veya onlar sana geldiginde sen de aynisini yap
Iste benimde kizdigim nokta cocuklar calisiyo yemege çağırıyorum diye millete anlatiyo ama kur topla cay kahve sonra onlari yika ee daha cok uğraşıyorum.Benim kv de aynı. Yemeği burda yersiniz diyordu. Tamam yemeği pişiriyordu çoğu zaman ama kuran ben toplayan ve yıkayan sonrası kahveleri yapan yıkayan ben. Ama yok gelin yemekle uğraşmayın diyip diyip duruyordu. Ben evimde yumurta kırıp yiyorum o kadar uğraşmıyorum.
Bikac kez olsa sorun etmem zaten ama her defasinda ayni sey. En mantiklisi ben yapip goturcem belki utanirLaf soksan olmaz, gitmesen olmaz...
Kalp kirmaya gerek yok yani.
Giderken yaninizda pide vs. Götürün. KV iki domates doğrar, yanina cay /ayran...
Oh mis.
Hic uğraşmaya gerek yok.
Zaten anlayışlı bir insan olsa işten gelen insanları yaklaşık 2 saat aç oturtmaz...
Anneme gidince sofra kurulu yemekler hazir oluyor. Annemde evde kv dede evde. Ikiside genc. He yemek olsa ben zaten sofra kurucam da ortada yemekte yok. Iste bunu anlamiyolar malesef. Sofradan kalkinca topluyorum bulasiklari yikiyorum cayi kahveyi yapiyorum. E bi zahmet yemegide bekliyorum yani. Ama burdaki bazi arkadaslar anlamiyorlar malesef dediginiz gibi..Ben gerçekten bazı insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Yok işte beraber yapın felan. Kız işten çıkıyor kv akşama kadar evde, yapsın iki kap yemek koysun ortaya. Keten örtülü sofralar da yemek bekliyorum dememiş kız. Ay da bir kere olan bir durummuş zaten.
Ben de çalışıyorum, anneme bile gittiğimde eğer davetliysem yemekler hazır olsun, sadece bana sofra kurmak kalsın isterim. Ha normal zaman da çat kapı durumlarında beraber yapılır o ayrı.
Kv yaşlı olur, hasta olur, yemek yapma potansiyeli olmaz o bambaşka bi durum. Zaten kv'ler genelde oğlunu evlendirdikten bir gün sonra, bi an da yaşlı sınıfına, elden ayaktan düşmüş pozisyonuna sokuyalar kendilerini. Gelin gelene kadar, oğlunun çorabını toplayıp ağzına elma sokan anneler gidiyor bir anda hizmet bekler oluyor. Herşeyin zamanı vardır. Gençken ve sağlıklı iken en azından gelinleri evlerine gittiğinde yapılması gerekenleri yapsınlar, hizmet kısmı gelinlere kalsın. Yaşlılıklarına bıraksınlar bazı nazlanmaları. Benim annem de kv, bura da yazdığım herşeyi anneme söylerim. Annemcim sen daha gençsin, yapabiliyorsun, elin tutuyor yapılması gereken herşeyi yap gelin kıza sadece yıkayıp yerleştirmek kalsın zaten sene de 2 kere geliyor diyorum. Kimse kusura bakmasın, beni de yadırgamasın.
Bikac kez olsa sorun etmem zaten ama her defasinda ayni sey. En mantiklisi ben yapip goturcem belki utanir
Sizin durum daha ayip olmus tabi.Annem izmirden yanima gelmisti kv de de annemi aksam yemege davet etmisti. Neyse aldim annemi gittim. Ac gittik ustelik. Yemekte dunden kalan mercimek corbasi ve pişi vardi yani hamur kizartmis. Sook oldum. Annem hamur isi zaten yemiyo. Yani corva ve pisi abartisiz baska birsey yoktu. Ustunden 2 sene gecti anneme yaptigi o saygisizligi nr annem ne ben hala unutmuyorum. Annemde bende birsey yemedik. Insan utanir oyle sofra kurmaya yada kurdurtmaya. Aklim olsaydi kv deye soylerdim onu o aksam basbasa kalinca
Sende soyle bence
Aynen biz bu konuda sorun yaşadık mesela zaten yorgun geliyoruz her akşam oraya gidelim istiyorlardı. Yemek yemeden aç geçiyorduk 1 saat oturup eve gelip yemek yapıyorduk ya da gelin burda yiyelim diyordu annesi ya da gelirken yufka al burda yapalım vs. İzin günümde gel burda yapalım kurma, toplama, yıkama bende. Anneme de işte gelin burda yiyin diyoruz uğraşmayın diyoruz diye anlatıyor ya da konu komşuya. İnat ediyorlar gelmiyorlar diyordular. Baktı yardim etmiyorum çağırmıyor bile.Iste benimde kizdigim nokta cocuklar calisiyo yemege çağırıyorum diye millete anlatiyo ama kur topla cay kahve sonra onlari yika ee daha cok uğraşıyorum.
Yok orda yanlış anlasilma var. Birbirimize sormadan tamam demiyoruz. Kendi annem haftada 1 kez mutlaka cagirir eşim hic hayir demez yorgunum demez. Oyle olunca bende onu kirmamak adina gideriz diyorum. Ama bu durumu onada soyledim. Kendiside bikac kez soyledi anne 7de geliriz hazir olsun acikiyoruz bekleyemiyoruz diye. Ama anlamiyor anlamiyor. Beni arayip davet etse zaten soylucem caya geliriz siz gec yiyosunuz diye ama malesef hicbizaman beni aramazlar. O yuzden durduk yerede soylenmiyor.Katılıyorum.
Ayda ortalama iki kez yemeğe gelecek yorgun çocuğa sevdiği şeyleri yapar hazır etmek daha normal ve insancıl bir davranışken, konu sahibi neden bu kadar eleştirilip stres topuna döndürülüyor anlamadım?
Kaldı ki kadın laf sokan kp e terbiyesizlik adına hiç bir şey demiyormuş bile..
En son "gitme sen de orada boş boş oturacağına" diye yazarak yorumdaki saldırganlık kaybolmuyor ki..
Ayrıca gitme demek kolay da, bu sefer "evime gelmiyor oğlumu dolduruyor" olacak sanki bilmiyoruz..
Konu sahibi ilk halletmeniz gereken şey eşinizin size sormadan "tamam" dememesi olmalı..
Biz 6,5 yıldır evliyiz hiç birbirimizin fikrini sormadan plan yapmayız.
Kendi ailemizi çağıracaksak da, ailelerimiz çağırsa da ikimiz de "x'e sorayım haber vereceğim" deriz..
Tabi bunda yeni evliyken eşimin benden habersiz yemeğe gelmek isteyen arkadaşına 'tamam' demesi sonrası kıyamet koparmam da etkili olmuş olabilir.
O molozlar da sağolsunlar "kadın çalışıyor haftasonu olsun" dememişler orası ayrı konu..
Şahsen ben olsam, gitmem yemeğe. Esime istersen sen git ye yemegini, ben evde bi seyler yapar atistiririm derim. Kimse bogazina bicak dayamiyor bizi yemeğe davet et diye. Hic degilse kendi evin kendi mutfağın, yapacagın yemegi cok daha pratik bir sekilde yapar, 1.30 saatten de erken hazir edersin. Seni aramiyorlarsa, esine ilet aynen o söylesin senin söylemek istedigin lafı.
Sorun yapmakta degil aslinda kim davet ederse etsin mutlaka yardim edilir. Baskasida size gelse caya yada yemeğe illaki yardim ediyorlar yada yardim gereklimi diye soruyorlar bu saygidir. Evimdede yapiyorum sonucta, ama her defasinda da olmazki.Şahsen ben olsam, gitmem yemeğe. Esime istersen sen git ye yemegini, ben evde bi seyler yapar atistiririm derim. Kimse bogazina bicak dayamiyor bizi yemeğe davet et diye. Hic degilse kendi evin kendi mutfağın, yapacagın yemegi cok daha pratik bir sekilde yapar, 1.30 saatten de erken hazir edersin. Seni aramiyorlarsa, esine ilet aynen o söylesin senin söylemek istedigin lafı.
Haftada 3 4 kez günü var. Aksam saati eve gelir ama ne yemek yapar ne yerler bilmiyorum. Sonucta davet edince yapmayan evde ne yapiyodur kiAnladığım kadarıyla kv akşama kadar evde sağlık sorunuda yok hep böyle mi yiyorlar yemeği acaba son dakikada yapılan yemek .Benim kv her zaman sabahtan yemekleri koymaya başlar alışkanlık yapmış kadıncağız .
Bu konudada tek sizin aksi cvp yazmanız sizin anlamamakta güçlük çektiğinizi ortaya koydu :)Off cidden inatla anlamanız. E tamam ayda 2 gidin gidip oturunca ne geçiyor elinize susunca ne geçiyor. Cidden anlamıyorum bu pasif tavırları. Her ay gidip kayınvalidenizin salonunda size yemek hazırlaması için bekleyin o halde ne diyeyim. Dilerim bu şekilde bi aydınlanma yaşatırsınız karşı tarafa. Afiyet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?