Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Haklisiniz tek çözüm soylemek acikca

Laf soksan olmaz, gitmesen olmaz...
Kalp kirmaya gerek yok yani.
Giderken yaninizda pide vs. Götürün. KV iki domates doğrar, yanina cay /ayran...
Oh mis.
Hic uğraşmaya gerek yok.
Zaten anlayışlı bir insan olsa işten gelen insanları yaklaşık 2 saat aç oturtmaz...

Yemek yoksa demek ki senden bekliyor. Hem useniyor hem cagirdim demek icin cagiriyor. Hicbir sey yapmamaya devam. Arada lafini da sok. Veya onlar sana geldiginde sen de aynisini yap

Çalışan kadınlar/erkekler tost ile mi besleniyor?
O gün tostla gecistirmeme günü olsun o zaman ne diyim.
Bu çalışıyor da çalışıyor sıkıyor artık.
Herkes çalışıyor.
Aynı zamanda ev çekip çeviriyor
Aynı zamanda yemek yapıyor
Çocuk bakıyor.
Ayda 1 gün yemek yaptı diye ölmez kimse.
Kendi yiyecegi yemegi hazirlayacak.

Evet yaptıkları hoş değil, ama tolere edilemeyecek bir şey de değil.
Hayata karşı bu kadar katı olmayin.
Biraz esneklik iyidir.
Çok sık olan bir şey olsa, sık görüşmenin cozum olur.
Ama ayda bir eş ailesini idare etmek zor olmasa gerek.
Kendi adıma eşimden bunu beklerim.
Ailemi bu saatten sonra degistiremem kaç yaşında insanlar, ama hayatimi paylastigim adamdan idare etmesini beklerim.

Kendisi haftda 3 4 kez gune gidip karnini doyuruyor. Ac olmadigi icinde pek umru olmuyor sanirim. Bende ne bulsam yicem de bulamiyorum iste :)

Yemek yoksa demek ki senden bekliyor. Hem useniyor hem cagirdim demek icin cagiriyor. Hicbir sey yapmamaya devam. Arada lafini da sok. Veya onlar sana geldiginde sen de aynisini yap
Valla ben gelen her misafire mutlaka bisey yapmaya calisiyorum cat kapi bile olsa. Yapmasam icim rahat etmez

Iste benimde kizdigim nokta cocuklar calisiyo yemege çağırıyorum diye millete anlatiyo ama kur topla cay kahve sonra onlari yika ee daha cok uğraşıyorum.

Bikac kez olsa sorun etmem zaten ama her defasinda ayni sey. En mantiklisi ben yapip goturcem belki utanir

Anneme gidince sofra kurulu yemekler hazir oluyor. Annemde evde kv dede evde. Ikiside genc. He yemek olsa ben zaten sofra kurucam da ortada yemekte yok. Iste bunu anlamiyolar malesef. Sofradan kalkinca topluyorum bulasiklari yikiyorum cayi kahveyi yapiyorum. E bi zahmet yemegide bekliyorum yani. Ama burdaki bazi arkadaslar anlamiyorlar malesef dediginiz gibi..

Bikac kez olsa sorun etmem zaten ama her defasinda ayni sey. En mantiklisi ben yapip goturcem belki utanir

Kadının stili öyle demekki. Yani bencede düzgün bir davranış değil ama nedense utanicagini hic sanmıyorum. Kadın demekki öyle görmüş. Sonucda kendi oğlu da aç aç bekliyor- sizi yapilan özel bir muamele değil

Sizin durum daha ayip olmus tabi.

Önemli olan yemek yapmak, sofra hazırlamak değil, önemli olan önemsenmemek. Kim olsa kırılır. Ama oturup beklemek de çözüm değil. Bir gittiğinizde pide, pizza, lahmacun gibi hazır yemek götürün gittiğinizde yemek yoksa hiç yapmayalım bunları yeriz diyin, yanına bir ayran yapın yada içecek de götürebilirsiniz. Başka bir zaman gitmeden önce yiyip gidin. Başka bir zaman, normalde 7’de mi gidiyorsunuz yemek de 8’de mi hazır oluyor, siz 8’den sonra gidin. Hala gittiğinizde yemek yok mu, biz peynir zeytin yeriz bu saatten sonra yemek yapılmaz diyin. Eşiniz de size hak veriyorsa bir de bunları uygulayın.

Iste benimde kizdigim nokta cocuklar calisiyo yemege çağırıyorum diye millete anlatiyo ama kur topla cay kahve sonra onlari yika ee daha cok uğraşıyorum.
Aynen biz bu konuda sorun yaşadık mesela zaten yorgun geliyoruz her akşam oraya gidelim istiyorlardı. Yemek yemeden aç geçiyorduk 1 saat oturup eve gelip yemek yapıyorduk ya da gelin burda yiyelim diyordu annesi ya da gelirken yufka al burda yapalım vs. İzin günümde gel burda yapalım kurma, toplama, yıkama bende. Anneme de işte gelin burda yiyin diyoruz uğraşmayın diyoruz diye anlatıyor ya da konu komşuya. İnat ediyorlar gelmiyorlar diyordular. Baktı yardim etmiyorum çağırmıyor bile.

Şahsen ben olsam, gitmem yemeğe. Esime istersen sen git ye yemegini, ben evde bi seyler yapar atistiririm derim. Kimse bogazina bicak dayamiyor bizi yemeğe davet et diye. Hic degilse kendi evin kendi mutfağın, yapacagın yemegi cok daha pratik bir sekilde yapar, 1.30 saatten de erken hazir edersin. Seni aramiyorlarsa, esine ilet aynen o söylesin senin söylemek istedigin lafı.

Yok orda yanlış anlasilma var. Birbirimize sormadan tamam demiyoruz. Kendi annem haftada 1 kez mutlaka cagirir eşim hic hayir demez yorgunum demez. Oyle olunca bende onu kirmamak adina gideriz diyorum. Ama bu durumu onada soyledim. Kendiside bikac kez soyledi anne 7de geliriz hazir olsun acikiyoruz bekleyemiyoruz diye. Ama anlamiyor anlamiyor. Beni arayip davet etse zaten soylucem caya geliriz siz gec yiyosunuz diye ama malesef hicbizaman beni aramazlar. O yuzden durduk yerede soylenmiyor.

Haklisiniz. Benim evimde zaten mutlaka pratik seyler olur gittiğimiz gibi isitip yeriz. Orda ayri bi isyuku ve vakit kaybi yasiyorum.

Anladığım kadarıyla kv akşama kadar evde sağlık sorunuda yok hep böyle mi yiyorlar yemeği acaba son dakikada yapılan yemek .Benim kv her zaman sabahtan yemekleri koymaya başlar alışkanlık yapmış kadıncağız .

Sorun yapmakta degil aslinda kim davet ederse etsin mutlaka yardim edilir. Baskasida size gelse caya yada yemeğe illaki yardim ediyorlar yada yardim gereklimi diye soruyorlar bu saygidir. Evimdede yapiyorum sonucta, ama her defasinda da olmazki.

Haftada 3 4 kez günü var. Aksam saati eve gelir ama ne yemek yapar ne yerler bilmiyorum. Sonucta davet edince yapmayan evde ne yapiyodur ki

Bu konudada tek sizin aksi cvp yazmanız sizin anlamamakta güçlük çektiğinizi ortaya koydu :)
Siz aliskinsiniz demekki siz yapin hizmet. Ben davet edildigim yerde en azindan bi cesit yemek hazir olsun bekliyorum. Aksama kadar calisip bide gidip başkasının evinde baskasina yemek yapamam. Kendi evimde 4 4luk misafir agirliyorum. Ayrica bana yemek hazirlansin diye beklemiyorum. Kendileri davet ediyorlar. Aradaki fark baska. Ama anlamamaniza sasirmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…