Yemeğe davet edip yemek yapmayan kv.

Haftada degil. Ayda 1 en fazla 2 kez :)

Ayda bir kendi evinizde değil de onların evinde yemek hazırladınız diye mi bu tantana?
Elinize yapışmaz, ha orası ha burası yapin gitsin.
Zaten siz yiyorsunuz evde de yapıyorsunuz..
Hem yemek yapmak ne kadar zor olabilir?
2 kadın 1 saatte hazırlarsınız, eşiniz sofraya yardim eder oldu bitti.
Ayda bir akşam, 7 de değil, 8 de yersiniz.
Onlarınki davet değil, yemeği birlikte yiyelim oluyor, ama büyütülecek bir şey değil.

Eşiniz desin yemeğe beklemeyin çaya geliriz diye bir iki sefer dese tamamdır. Ayrıca kv sanki hiç yemek yapmıyor da geline mi yapıyor sadece. Rutin olarak yapsın yemeğini. Akşam 7den sonraya yemek bırakan ev hanımı da biraz abes oluyor. Ayrıca kv yi savunanlar aynı durumda görümce olsaydı dibine kadar eleştirirdi kayınvalideniz. Kayınvalideniz sizi dinlenmek için çağırıyor sanırım . Hiç mi hevesi yok oğlum su yemeği sever şunu yapayım bunu yapayım pes yani. 7 den sonra hazırlanan yemek de çorba salata makarna olur heralde. Ayda bir gelene yapılmaz bence. Siz taviz vermeyin. Eşiniz geri ceviremiyorsa eşimin başı ağrıyor o eve geçti gibi bahane bulun iki üç sefere anlarlar.
Ben kayinvalidemi özel yemek yapmadiysam cagirmam. Ama biz onda genelde çorba erişte ya da önceden kalan yemeği yeriz.

Hımm..
Yemeğe çağırıp siz gidince yapıma girişilmesi ve kp in laf sokmaya çabası..
Bal gibi bunun altında ima var..

Eğer tüm gün evde bulunan biri, beni çağırıp iki tencere yemeği hazır etmek için çabalamamışsa, kendi annem de olsa alınırım şahsen..

ayda 1 en fazla 2 kez çağırıyormuş çok da fazla değil aslında. hep birlikte yapıp yiyelim diye düşünüyordur kayınvalide. rahatsız oluyorsanız gitmeyin gerek yok nazikçe evimizde yiyeceğiz deyip geçin. üç-dört ayda bire düşürürsünüz yemekli daveti.

Ben gerçekten bazı insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Yok işte beraber yapın felan. Kız işten çıkıyor kv akşama kadar evde, yapsın iki kap yemek koysun ortaya. Keten örtülü sofralar da yemek bekliyorum dememiş kız. Ay da bir kere olan bir durummuş zaten.
Ben de çalışıyorum, anneme bile gittiğimde eğer davetliysem yemekler hazır olsun, sadece bana sofra kurmak kalsın isterim. Ha normal zaman da çat kapı durumlarında beraber yapılır o ayrı.
Kv yaşlı olur, hasta olur, yemek yapma potansiyeli olmaz o bambaşka bi durum. Zaten kv'ler genelde oğlunu evlendirdikten bir gün sonra, bi an da yaşlı sınıfına, elden ayaktan düşmüş pozisyonuna sokuyalar kendilerini. Gelin gelene kadar, oğlunun çorabını toplayıp ağzına elma sokan anneler gidiyor bir anda hizmet bekler oluyor. Herşeyin zamanı vardır. Gençken ve sağlıklı iken en azından gelinleri evlerine gittiğinde yapılması gerekenleri yapsınlar, hizmet kısmı gelinlere kalsın. Yaşlılıklarına bıraksınlar bazı nazlanmaları. Benim annem de kv, bura da yazdığım herşeyi anneme söylerim. Annemcim sen daha gençsin, yapabiliyorsun, elin tutuyor yapılması gereken herşeyi yap gelin kıza sadece yıkayıp yerleştirmek kalsın zaten sene de 2 kere geliyor diyorum. Kimse kusura bakmasın, beni de yadırgamasın.

Ayda 1-2 kez gidiyormuşsunuz zaten çokta abartılacak bir durum yok. Bir hafta dışarıdan alıp gidersiniz bir hafta da eşinizin de yardımıyla yemek yapıp yersiniz.

Davet değilde beraber yemek yiyelim diye çağırıyorlar sizi demek ki. Eşinizin söylemesine rağmen yapmıyorsa kayınvalideniz ayda iki defa idare edilebilir.

ahahaha,
ya ben is cikisi 3 saatlik yoldan gelip hazirlanmamis sofralar gordugum icin bana bir normal geldi.

Kayinvalidem de ana yemegi yapar,
pilavini salatasini corbasini birilerine yaptirma derdindeydi surekli .birileri de eltilerim veya ben oluyoruz, bizim gelecegimiz zaman onlari da davet ederdi cunku, toplamda 3 aile cagirirdi yani yemege ve sonuc sofra yok.
O kadar sinirlenirdim ki, ac kaldigina mi yanarsin, is cikisi yorgunluguna mi, yoksa bir de is kitlenmesine mi.
En son artik yolda guzel bir yerde durup karnimizi doyurup oyle gitmeye baslamistik. Siz de oyle yapin, biz caya gelelim deyin, disarida karninizi doyurup gidin.
Ben de bunu anlamiyorum.
Birini davet edersen herseyi tam anlamiyla hazirlarsin.Ben cay kasigina kadar hazir ederim,zevk duyarim bundan.
Sonra kahvemi yapar misafirimi beklerim.
Bir defasinda kalabalik misafirim gelecekti.
Cocuklarim küçük.
Onlari uyuttum,sarmalarimi pasta boregimi yaptim,cay tepsimi hazirlayarak uyudum.
Sabah gunluk kahvalti toparlama vs.
Eltim geldi 12 ye dogru,yapilacak bir sey var mi yardim lazimmi dedi.12ye is mi birakirim ben,dedim yok,oyle rahat takiliyorum,ortalikta birsey de yok:D
Misafirler gayet kalabalik geldi,cocuklarimin ogle yemegini yedirdim.
Odalarina oyuna gonderip servise basladim.
Gule konusa hersey elimin altinda tabii,cabucak halloldu hersey.
Eltimin saskin bakislarini hala hatirladikca gulumserim:))

Eşinizin anne ve babasının evinde misafir olduğunuzu mu düşünüyorsunuz da hazır sofra bekliyosunuz anlamadım. Yapsa güzel olur ama yapmıyor kadın işte 1 senedir gidip el el üstünde oturacağınıza evden yemek yapıp götürürdüm ben aç geliyoruz 2 saat beklemeyelim isteyelim bu sefer diye de laf sokarım. Yani 1 senedir yemeğe gidip misafir gibi oturana ben de laf sokarım hak ediyorsunuz kusura bakmayın
O yemeğe davet etme olmuyor ama gelip bana yemek yapın oluyor, bir senedir çalışan inanlara da anneyse arada bir yemek yapabilir heralde.

Ayda bir kendi evinizde değil de onların evinde yemek hazırladınız diye mi bu tantana?
Onlarınki davet değil, yemeği birlikte yiyelim oluyor, ama büyütülecek bir şey değil.

Olay sadece yemek yapmak değil ki. Yapılan görgüsüzlüğe sinirleniyor olabilir mi? Hem yemeğe davet edip hem yemek yapmamak, sonra da akrabalara “çocuklar çalışıyor diye, onlara yardımcı olmak için onları yemeğe alıyorum” diye hava atmak çok acayip. İnsan gıcık olur.

Benim kv de aynı. Yemeği burda yersiniz diyordu. Tamam yemeği pişiriyordu çoğu zaman ama kuran ben toplayan ve yıkayan sonrası kahveleri yapan yıkayan ben. Ama yok gelin yemekle uğraşmayın diyip diyip duruyordu. Ben evimde yumurta kırıp yiyorum o kadar uğraşmıyorum.

Annem izmirden yanima gelmisti kv de de annemi aksam yemege davet etmisti. Neyse aldim annemi gittim. Ac gittik ustelik. Yemekte dunden kalan mercimek corbasi ve pişi vardi yani hamur kizartmis. Sook oldum. Annem hamur isi zaten yemiyo. Yani corva ve pisi abartisiz baska birsey yoktu. Ustunden 2 sene gecti anneme yaptigi o saygisizligi nr annem ne ben hala unutmuyorum. Annemde bende birsey yemedik. Insan utanir oyle sofra kurmaya yada kurdurtmaya. Aklim olsaydi kv deye soylerdim onu o aksam basbasa kalinca
Sende soyle bence

K. Bakmada sacma bir dusunce yapisi. Kadin calisiyor bunu bile bile yemege alıyorsa hazirlamak zorunda
Ben yorgun argin gidip birde horanta icon yemek hazirlayamam
Kendi evimde tost yapar yerim ama nedemek yemege gelin deyip yemeği isten gelen kadina yaptırmak
.

Olay sadece yemek yapmak değil ki. Yapılan görgüsüzlüğe sinirleniyor olabilir mi? Hem yemeğe davet edip hem yemek yapmamak, sonra da akrabalara “çocuklar çalışıyor diye, onlara yardımcı olmak için onları yemeğe alıyorum” diye hava atmak çok acayip. İnsan gıcık olur.

Evet görgüsüzlük, yapilan şey hoş değil ve yanlış.
Ama eş hatrına ayda 1 idare edilemeyecek bir durum da degil..
Haftada 1 dese,Her hafta gitme, ayda bir, gitmişken yardim et derdim.
Yok cok rahatsızsa yemeğe gitmemek çözümünü yazmış zaten herkes.
Çaya gider, yer gider, oldu bitti.
Böyle sadece kendini yıpratır.

Eşiniz desin yemeğe beklemeyin çaya geliriz diye bir iki sefer dese tamamdır. Ayrıca kv sanki hiç yemek yapmıyor da geline mi yapıyor sadece. Rutin olarak yapsın yemeğini. Akşam 7den sonraya yemek bırakan ev hanımı da biraz abes oluyor. Ayrıca kv yi savunanlar aynı durumda görümce olsaydı dibine kadar eleştirirdi kayınvalideniz. Kayınvalideniz sizi dinlenmek için çağırıyor sanırım . Hiç mi hevesi yok oğlum su yemeği sever şunu yapayım bunu yapayım pes yani. 7 den sonra hazırlanan yemek de çorba salata makarna olur heralde. Ayda bir gelene yapılmaz bence. Siz taviz vermeyin. Eşiniz geri ceviremiyorsa eşimin başı ağrıyor o eve geçti gibi bahane bulun iki üç sefere anlarlar.
Ben kayinvalidemi özel yemek yapmadiysam cagirmam. Ama biz onda genelde çorba erişte ya da önceden kalan yemeği yeriz.

Katılıyorum.
Ayda ortalama iki kez yemeğe gelecek yorgun çocuğa sevdiği şeyleri yapar hazır etmek daha normal ve insancıl bir davranışken, konu sahibi neden bu kadar eleştirilip stres topuna döndürülüyor anlamadım?

Kaldı ki kadın laf sokan kp e terbiyesizlik adına hiç bir şey demiyormuş bile..

En son "gitme sen de orada boş boş oturacağına" diye yazarak yorumdaki saldırganlık kaybolmuyor ki..

Ayrıca gitme demek kolay da, bu sefer "evime gelmiyor oğlumu dolduruyor" olacak sanki bilmiyoruz..

Konu sahibi ilk halletmeniz gereken şey eşinizin size sormadan "tamam" dememesi olmalı..
Biz 6,5 yıldır evliyiz hiç birbirimizin fikrini sormadan plan yapmayız.
Kendi ailemizi çağıracaksak da, ailelerimiz çağırsa da ikimiz de "x'e sorayım haber vereceğim" deriz..

Tabi bunda yeni evliyken eşimin benden habersiz yemeğe gelmek isteyen arkadaşına 'tamam' demesi sonrası kıyamet koparmam da etkili olmuş olabilir. :KK45:
O molozlar da sağolsunlar "kadın çalışıyor haftasonu olsun" dememişler orası ayrı konu.. :olamaz:

Annem izmirden yanima gelmisti kv de de annemi aksam yemege davet etmisti. Neyse aldim annemi gittim. Ac gittik ustelik. Yemekte dunden kalan mercimek corbasi ve pişi vardi yani hamur kizartmis. Sook oldum. Annem hamur isi zaten yemiyo. Yani corva ve pisi abartisiz baska birsey yoktu. Ustunden 2 sene gecti anneme yaptigi o saygisizligi nr annem ne ben hala unutmuyorum. Annemde bende birsey yemedik. Insan utanir oyle sofra kurmaya yada kurdurtmaya. Aklim olsaydi kv deye soylerdim onu o aksam basbasa kalinca
Sende soyle bence

Bence de konu sahibinin tek hatası açık sözlü olmaması. Laf sokmadan, kırıcı olmadan da açık sözlü olunabilir.

Ben olsam “bizi düşündüğünüz için çok teşekkürler, ama bir dahakine yemeğe değil de çaya gelsek daha iyi olur. Ben evde yediğimde yemek bir gün önceden hazır olmuş oluyor, çabucak yiyebiliyorum. Geç yiyince kan şekerim düşüyor, sağlığa çok zararlı, bayılacak gibi oluyorum. Yemek öncesi atıştırsam, iştahım kapanıyor. Siz de geç yiyorsunuz. En iyisi bir daha yemeğe değil çaya gelelim” derdim.

Evet görgüsüzlük, yapilan şey hoş değil ve yanlış.
Ama eş hatrına ayda 1 idare edilemeyecek bir durum da degil..
Haftada 1 dese,Her hafta gitme, ayda bir, gitmişken yardim et derdim.
Yok cok rahatsızsa yemeğe gitmemek çözümünü yazmış zaten herkes.
Çaya gider, yer gider, oldu bitti.
Böyle sadece kendini yıpratır.

Bence de çaya gitmesi mantıklı.

Ayda 1 ise sorun olmamalı..Konuyu öyle yazmışsınız ki haftada 2 başınız geliyormuş gibi..

Demek ki Kayınvalide çağirmassa Ayda 1 bile gidip onları görmeyi çok görüyorsunuz..Böyle olmamalı:KK43:
Biz haftada bir kez mutlaka ugruyoruz gece. Ben yemekten bahsediyorum davetten.

Back
X