Merhaba,ben de senin yaşadıklarını çok iyi anladım ve hissettim çünkü ben de senin aşlarında benzer şeyleri yaşadım.O iğneleyici kelimeler,yediğim zaman imalı bakışlar,yememem için baskılar,beğenilmemek ve daha neler neler...Daha çok gençsin ama,kimsenin psikolojini bozmasına,güvenini zedelemesine asla izin verme sakın.Bu ileride daha büyük sorunlara yol açar.Kendini motive et,etrafında bir tane bile seni rencide etmeyecek,yargılamayacak,sana manevi destek olacak kişi olsa yeter.Bence ne yap et diyetisyene git,özelde olmasına gerek yok öncelikli olarak,en önce devlettekine git bak bakalım sana neler söyleyecek.Baktın seni rahatlatmadı veya motive etmedi,ailenden yine seni anlayacak bir büyüğüne söylersin ve özelde gidersin diyetisyene.Psikolog da düşünebilirsin,yurt dışında neredeyse herkesin bir terapisti varmış,bu çok normal bir şey aslında ama bizim toplumumuz bu konuda henüz çağdaş düşünceyi yakalayamadı maalesef.Psikolog olmazsa yine seni rahatlatacak,yargılayıp sıkılmadan dineyecek,sana destek olacak,seni motive edecek bir kişiyle paylaşabilirsin yaşadıklarını.Bana da yazabilirsin,eminim ben ve benim gibi destek olacak kişiler çıkacaktır.Ben seve seve dinler ve destek olmaya çalışırım.Bu arada yediklerimizin kalorilerini hesaplayan siteler var,insan gün içinde yediklerini yazınca daha bilinçli davranabiliyor.Ve bir de herhangi bir engelin yoksa muhakkak spor yap derim.Hem fiziksel,hem ruhsal olarak çok büyük fark yaratacak bence.Ne tür spor seviyorsan,imsakların doğrultusunda spor yapmalısın.Ben bu konuyu takip edeceğim yani sık sık yazarım,sen de haberlerini ve kararlarını yazarsan sevinirim.
Oncelikle teşekkür ediyorum.Diyetisyen ve psikolog konusunda malesef.Babam her şeyin bende biteceğini soyliyor ve oraların maddi anlamda gereksiz oldugunu dile getiriyor.Daha yasım kücük oldugu icinde kendi imkanmla gitmem imkansız.Evde de maddi konuda tek babam.Yani bu durumda kendimi ancak kendim anlayabiliyorum.Babam dısında diğer aile bireyleride abarttıgımı düsünüyorlar.Dün kesin olarak dikkat etmek icin adım attım.Başardım ama bugün tekrardan atak mıı geldi ne bilmiyorum.Yine durduramadım.Ama su saatten sonra tekrar bir şey yememek kararındayım.Yarın yine pes etmicem.İnsallah basarıcam.Evde yürüyüş bandı var.Yürüyüş yapmayı düsünüyorum ama imkanlar el vermiyor.Ama cok kısa zamanda baslayacagım.Bakalım hayırlısı..Size durumları bildireceğim.Cünkü sanırım beni bitek anlayan sizsiniz.