• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin ismi

Aliye ismi güzel değil.

Güzin olabilir ama yukarıda bi arkadaşın dediği gibi eğer çocuk büyüyene kadar Güzin abla kalırsa baya dalga geçerler.
İyi de ona bakarsanız dalga geçilmeyen isim yok :) Başka bir kuzenimin adı Deniz. Küçükken, "denize dalalım" diye kızdırırlardı onu.

peki o zaman koysunlar iki isimden birini.
herkesin fikrini çürütmeye çalışıyorsunuz, boşuna konu açmışsınız.
Kimsenin fikrini çürütmeye falan çalışmıyorum. Niye terslediğinizi anlamadım. Fikrimi söyledim. Hemen hemen her isimle dalga geçiliyor, dalga geçilir diye düşünülürse "bence" konulacak isim kalmaz dedim.

Merhaba hanımlar, ablam gibi gördüğüm bir kuzenimin kızı olacak. Kendisi de eşi de yeni moda anlamsız isimleri hiç sevmiyorlar. Aliye düşünüyorlar. Kuzenim buraya da sormamı istedi. Sizce nasıl bir isim? Bu arada anlamı "yüksek, yüce" demek.
Bir isim daha düşünüyorlarmış. Bebek sonbaharda yani güzde doğacağı için Güzin. Sizce bu nasıl?
Ayrıca ben de beğendiğim bir ismi önerdim. Onu da listeye aldılar. O da Nilgün.
Üzgünüm buda gol değil:) ben sevmedim şahsen

Kusura bakmayin gercekten kotu bir isim aliye.ben bu isimde bir cocuk gorsem babannesinin ismi galiba diye dusunurum.kimsenin kendi istegiyle boyle bir ismi koyabilecegini dusunmem acikcasi :)
erkek isminden turemis isimleri ben de hic sevmiyorum.degisik koyacagiz diye uydurmasyon isimler de cok kotu.
ayse zeynep tuba gibi isimlere bakabilirler hem eski hem modasi asla gecmeyen.

Elif, zeynep, büşra, kübra gibi isimler daha güzel bence.

Merhaba hanımlar, ablam gibi gördüğüm bir kuzenimin kızı olacak. Kendisi de eşi de yeni moda anlamsız isimleri hiç sevmiyorlar. Aliye düşünüyorlar. Kuzenim buraya da sormamı istedi. Sizce nasıl bir isim? Bu arada anlamı "yüksek, yüce" demek.
Bir isim daha düşünüyorlarmış. Bebek sonbaharda yani güzde doğacağı için Güzin. Sizce bu nasıl?
Ayrıca ben de beğendiğim bir ismi önerdim. Onu da listeye aldılar. O da Nilgün.
güzin ismide hüznü anımsatıyor sanki nebilim hüzünlü bir isim gibi.Yine önerdiklerinizden en güzeli Nilgün ismi yine

Ben de eski isimleri severim ama bu isimleri sevmedim üçünü de .Eski isimlere merak var ise Leyla ismi çok güzel mesela..Modern de geliyor kulağa .Nazlı ismi de güzel..Zeynep,Zehra,Nihan,Nazan bunlar kulağa daha hoş geliyor .

Ben eski isimleri sevmem.
Yaşadığımız döneme ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyorum, illa ki berke canlar alya sular olsun değil ama her zaman geçerliliği olan ama yine de daha modern isimlerden seçebilirler.

Bence Aliye gayet hoş bir isim anne babanın içine sindiyse olur tabii ki :)

Açıkcası aliye koyacağıma zeynep koyarım daha iyi..kamil-kamile,cemil-cemile tarzı isimlerden hoşlanmıyorum.yani bi ek gelince kadın,gelmeyince erkek ismi olanlardan.Aliye de öyle benim için.Ali güzel ama Aliye çakması gibi geliyor...

Back
X