• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin ismi

Açıkcası aliye koyacağıma zeynep koyarım daha iyi..kamil-kamile,cemil-cemile tarzı isimlerden hoşlanmıyorum.yani bi ek gelince kadın,gelmeyince erkek ismi olanlardan.Aliye de öyle benim için.Ali güzel ama Aliye çakması gibi geliyor...
Yazdığım diğer isimler için de yorum yapabilirsiniz

Merhaba hanımlar, ablam gibi gördüğüm bir kuzenimin kızı olacak. Kendisi de eşi de yeni moda anlamsız isimleri hiç sevmiyorlar. Aliye düşünüyorlar. Kuzenim buraya da sormamı istedi. Sizce nasıl bir isim? Bu arada anlamı "yüksek, yüce" demek.
Bir isim daha düşünüyorlarmış. Bebek sonbaharda yani güzde doğacağı için Güzin. Sizce bu nasıl?
Ayrıca ben de beğendiğim bir ismi önerdim. Onu da listeye aldılar. O da Nilgün.
Nilgun daha mantikli seceneklerinizde yani Anlama bakiyorsaniz busra da guzel mujdeci anlamina geliyor.Ne biliyim eski olsada her nesilde kalici bir isim koysunlar sonradan buyudugunde sorun olmasin.Benim bir arkadasim dava acip ismini degistirdi oyle etkileniyordu ki hayirlisi olsun.

Çok beğendim isimleri.
Özellikle Aliye çok asil duruyor 🥰

Nilüfer
Canan
Feride
Güzide
Firuze
isimleri de güzel bence

Sonbaharda doğacaksa Güzin ismi de hoş olabilir 🌸

Valla güliz olabilir. Gülce olabilir. Ya da güzide.. Aliyeden daha iyidir. Modern ama absürt olmayan daha kibar isimler var başka alternatif bakmalarını öneririm.

Bebekleri hayırlısıyla doğsun inşallah bencede daha güzel bir isim olabilir aliye ismini duymuştum biri koymuştu sonra değiştirmişti bişey söylerken aliye diyince ali-ye anlaşmıyormuş herkes ali kim diyormuş öyle biseymis burda okudum galiba birgün bir kızım olursa ismini zeynep hafsa koymayı düşünüyorum çok hoşuma gidiyor

Ben beğenmedim ama çocuk onların hangi ismi isterlerse onu koysunlar.

kızım sonbaharda dogsaydi Eylül koyacaktik eşimle çok istemiştik ama kızım yazın ortasında doğdu:))

Aliye Güzin Nilgün.. Üç ismi de begenmedim..
Bu isimlerin secilme sebeplerini de merak ettim :) Ben de yeni cikan isim diye konulan isimleri hic begenmem. Eski isimleri severim. Fakat bu isimleri hic begenemedim.. Eski anlami guzel olan kulaga hos gelen o kdr cok isim var ki.. Tabi insanin içine sinmesi önemli..

Aliye Güzin Nilgün.. Üç ismi de begenmedim..
Bu isimlerin secilme sebeplerini de merak ettim :) Ben de yeni cikan isim diye konulan isimleri hic begenmem. Eski isimleri severim. Fakat bu isimleri hic begenemedim.. Eski anlami guzel olan kulaga hos gelen o kdr cok isim var ki.. Tabi insanin içine sinmesi önemli..
Nasıl eski isimleri seversiniz mesela

Back
X