• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin ismi

Bende yeni çıkan abidik kubidik uyduruk isimlere çok gülüyorum liva lina mila lima Allahim modern olacak diye uyduruk iki heceyi yanyana getirip isim turetiyorlar
Tuğba çok güzel didem de öyle biraz daha söyleniş olarak daha genç duruyor mesela aliye babaanne ismi gibi nuriye naciye aliye şadiye şeklinde ki isimler daha babannemsi

Zühre daha güzel isim öneri istiyorsanız hem de eski, ys da Zeynep , Leyla vs. Aliye güzel bir isim değil.

zeynep,elif,zehra,ayşe,beyza eski ısımse bunlar güzel ısımler
ben mesela duru ismini cok sevıyorum kızım olursa duru koyarım🥰
açıkcası aliye ısmı guzel degıl sanki ali ısmının kız versıyonu halıne getırılmıs gıbı manası guzel olabılır ama soylenısı hos degıl..sonra agır bır ısım gıbı bu kızın cocuklugu ya da genc kızlıgında taşıması hoşuna gıtmeyebılır

Evet bende erkek isimlerine ek katılarak evrilmiş olanları sevmiyorum. Çocuğun açısındanda düşünmek lazım arkadaşları dalga geçebilir. Zeynepler, Haticeler, Ayşeler dururken Aliye ismine çocuğun kendiside sevinemez bence ileride.

Aliye ismi Türkçedeki söylenişi itibariyle yüksek yüce anlamına gelmiyor. Arapçadaki âli kelimesinden türemiş ama bu anlama gelmesi için başındaki A harfinin uzatılması gerekir. Bu da Türkçe telaffuzda biraz zor gibi. Uzatmadan söyleyince de Ali isminin kız versiyonu gibi duruyor. Kötü bir isim değil tabii ki tercih edilebilir ama anlamı bozuluyor bu şekilde Türkçe söylenişiyle

Yeni moda isimlerden olmayan ,anlamlı daha güzel isimler bulunabilir bence ..
Alya da aliyeyle aynı anlamda yüce demek hem daha modern alya koyun bence
Hem eski hem daha güzel isimler bulurlar bence. Aliye güzel değil.
Bencede daha güzel bir isim bulabilirler...Ben koymazdim Aliye ismini..
Gelecek icin isimlerde dalga konusu olmamali anlam bilmezler cocuklar..
Ben erkek isimlerinin sonuna -e getirilerek dişil hale getirilmiş isimlerini sevmiyorum.
Zühre daha güzel isim öneri istiyorsanız hem de eski, ys da Zeynep , Leyla vs. Aliye güzel bir isim değil.
zeynep,elif,zehra,ayşe,beyza eski ısımse bunlar güzel ısımler
ben mesela duru ismini cok sevıyorum kızım olursa duru koyarım🥰
açıkcası aliye ısmı guzel degıl sanki ali ısmının kız versıyonu halıne getırılmıs gıbı manası guzel olabılır ama soylenısı hos degıl..sonra agır bır ısım gıbı bu kızın cocuklugu ya da genc kızlıgında taşıması hoşuna gıtmeyebılır
Evet bende erkek isimlerine ek katılarak evrilmiş olanları sevmiyorum. Çocuğun açısındanda düşünmek lazım arkadaşları dalga geçebilir. Zeynepler, Haticeler, Ayşeler dururken Aliye ismine çocuğun kendiside sevinemez bence ileride.
Güncelleme yaptım hanımlar😊

ikisini de beğenmedim. :( ya da ben eski isim sevmediğim için olabilir. sağlıkla gelsin yavrucak.

Aliye ismi güzel değil.

Güzin olabilir ama yukarıda bi arkadaşın dediği gibi eğer çocuk büyüyene kadar Güzin abla kalırsa baya dalga geçerler.

Back
X