yeğenim ve hareketleri

Teşekkürler dikkate alacağım.

Kaçarak evlendiler,severek isteyerek evlendiler
O zaman madem kaçmayı biliyosun sorumluluğunu al diyecekti.

Babaanne ne kdar sahiplenirse, çocuk anneyle o kadar bağları veya iletişimleri kopuk oluyor ( hepsi demiyim ama genel olarak)

Annenin hayır dediğine babaanne evet diyor çünkü bebeklikten itibaren ve anneye asi, hayata şımarık çocuklar ortada serseri gibi dolanıyor.

Öğüt vermeyin tersini yapar. Anneyle konuşun ve bi şekilde pedagog ayarlasın. Yanlış birşey yapmasa bile, eğitimini yarıda bırakacak ve her şekilde geleceği bitecek çocuğun.

KUZENİNİN anası - babası yok mu ?

Dış müdahale iyi niyetli bile olsa bir yerden sonra can sıkar ..

En iyi yolu sağlam bir pedagogla görüşmekten geçiyor ..

En büyük suç anneannenizde. Bebek bakamayacağını düşündüğü kadını gelin diye almayacaktı. Çocuğunu da almış kadının elinden. Anne çocuk bağı oluşmamış ki. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Anneniz dayınızla konuşup dayınızın sorumluluğu almasını sağlayabilir.

KUZENİNİN anası - babası yok mu ?

Dış müdahale iyi niyetli bile olsa bir yerden sonra can sıkar ..

En iyi yolu sağlam bir pedagogla görüşmekten geçiyor ..

Yeğenimin anası babası var ilgisiz oldukları için kötüye giden bir geleceği de var. Bu çocuğun kendine, vatana millete bi hayrı dokunması için uğraşan etrafında ablaları abileri akrabaları da var.

çocuk resmen anne baba sevgisinden, ilgisinden mahrum, ailesi varken ailesiz büyümüş,
bu koşullarda daha farklı davranması beklenemezdi,
uzman desteği alın, okul rehber öğretmeniyle görüşün en azndan bir fikir verir size.

Kesinlikle çocuk ve ergen psikoloğuyla görüşmeli..
Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetleri var, arayın 153 nereye ikamet ediyorsa oraya yakın merkeze randevu verirler.
Ve ayrıca bu kadar duyarlı oluşunuzdan dolayı sizi çok takdir ettim.

Sizi ilgilendirmez denilen yorumlara gerçekten çok şaşırdım.
Eğer benim evime geldiğinde az daha dizginleniyorsa , yapabileceğim bir şeyler varsa elbette ilgilendirir.
Sonuçta geleceğimiz onlar bizim.
Neden tutabileceğim ellerim varken kapatayım ki ?
..

Burada dikkat edilecek nokta sorumluluk. Bir şey gelse başına Allah korusun sizler de sorumlu tutulursunuz ailesi tarafından.

Onceliginiz babası olsun. Onu işleyin.
Okuluyla görüşün ve mutlaka uzman desteği almaya çalışın. Bu maddi külfet gerektirir ama en azından nasıl bir yol cizmeniz gerektiğini öğrenirsiniz ilk etapta.

Ilgilendigi bir hobisi varsa kursa yönlendiren.
Spor olabilir mesela. Erkek çocuk için enerji tüketici :) Basketbol, havuz v.s

Yeğenimin anası babası var ilgisiz oldukları için kötüye giden bir geleceği de var. Bu çocuğun kendine, vatana millete bi hayrı dokunması için uğraşan etrafında ablaları abileri akrabaları da var.
Ailesini pedagogla görüşme konusunda ikna edin o zaman ..abla ,abi ve akrabaları olarak yapacaklarınız geçici çözüm sağlar ..

Tebrikler bir trafik magandası yetiştiriliyor umarım ilerde anlar doğruyu yanlışı.

Yazık günah daha geçen ay o yaşlarda bir çocuk babasının arabasını alıp 3 çocuğun katili oldu. Geçen gece haberi vardı tv de çocuk 1 aydır hapiste babası da araba kullanmayı ben öğretmedim İnternete öğrenmiş diyor.

Sizi ilgilendirmez diyenlerden biri de benim.

Benzer olayı teyzemin oğlu ile tecrübe ettik maalesef.
baba sıfır ilgi anne çırpınıp duruyordu.
Babanın dikkatini çekebilmek adına milyonlarca davranış problemi vardı.
Önde gelen isimlerden götürülmedik psikolog, psikiyatrist kalmadı...
Hepsinin ortak kanısı, annenin yada teyzelerinin çırpınması ile olacak iş değil, aile düzeni oturacak, babası da babalık yapacak oldu.

Baba geç bela ikna edildi, o da görüşmelerden birine getirildi, işin ciddiyeti anlatılınca kendini değiştirmeye başladı... ve çocukta o zaman düzeldi.
Öncesinde kim ne yaptıysa hep geçici çözüm oldu ve her seferinde daha büyük probleme yol açtı...

O yüzden evet, vicdansız bir yaklaşım gibi görünüyor ama, ilgilendirmez...
İllaki bir şey yapacaklarsa,
dayı ikna edilecek, normal aile düzenine geçilecek, profesyonel yardım alınacak...

Ah o babanneyi allah nasil biliyorsa oyle yapsin.
Mahvetmis bir ailenin hayatini.
Baba baba degil, anne anne degil, cocuk desen kavram karmasasina kurban gitmis.
Hepsinin musebbini o bababane!
Kendi cok guzel bakmis bravo!
Neyse...

Ciddi anlamda okumaya niyeti ve becerisi yoksa ve araba ilgisi varsa bu alanda meslek edinmesini saglayabilirsiniz.

Cok yakin bi aile dostumuzun oglu hiperaktiviteden mustaripti. Ele avuca sigmayan bir cocuktu. Ortaokulu bile zar zor okudu. Ki ailesi de biz de sahip ciktik ilgilendik ama bana misin demedi. En son arabalara ciddi ilgisi oldugunu fark edince sanayide cirak olarak basladi. Kurslara gitti, hatta yurt disinda staj tarzi bir seyler bile yapti. Su an calistigi yerde baya tutulan bir cocuk, sanayinin aranam simalarindan Babasi yalvar yakar liseye kaydetti ama asla gitmedi cocuk. Meslegini cok seviyor ve basariyor da. Ha keske okusaydi ama olmayani olduramiyorsunuz iste.

Evet baba konusunda hemfikiriz. Ama bu da yine bu ailenin çabasıyla olabilecek bir şey.
Sizde aslında yardımcı olmuşsunuz kuzeninize.

ya aslında sizin yapabileceğiniz bişey yok.
kuzenin hayatında düzen yok. çocukların düzene ihtiyacı var. sadece çocukların değil aslında herkesin.

siz onu haftasonları çağırıyorsunuz ya ders çalıştıralım diye. belki bu bile kötülük ona.

çocuğun üzerinde kimse otoriter kuramıyo. sizden ötürü değil. böyle gelmiş böyle gidicek gibi.
tabi yaşla da alakalı.

Geçenlerde tatilde oğlumla yaşıt bir kızla tanıştık, 7 yaşında. Kız, annesi ve annesinin 2 kadın arkadaşıyla gelmişti. Kız ortada tek başına dolanıyor, tek başına yüzüyor, tek başına yemek yiyordu. Sonra bize takılmaya başladı. Yemeklerini bizimle yiyor, akşamları bizim odada oturuyordu. Sabah kalkar kalkmaz bizim kapıyı tıklar ve tüm gün bizimle takılırdı. Ben de annesini buldum ve durumu anlattım. Belki kadın rahatsız oluyordur diye düşündüm. Annesi bana " ay kızımı sana evlatlık vereyim, sen benden iyi annelik yapıyorsun" dedi gülerek. Ben şok oldum. Böyle anneler var maalesef. Tatilden döndüğümden beri o kızı düşünüyorum. Yabancı bi yerde kızıyla zerre ilgilenmedi, tüm gün arkadaşlarıyla eğlendi, akşamları okey oynadılar. Kız uykusu gelince kendi odasına gidiyordu. O uyuyunca da annesi gece gezmesine giderdi. Yazık. Yapabileceğiniz bir şey varsa yapın, olan çocuklara oluyor.

Evet baba konusunda hemfikiriz. Ama bu da yine bu ailenin çabasıyla olabilecek bir şey.
Sizde aslında yardımcı olmuşsunuz kuzeninize.
Anne-Baba üzerine yapılacak her türlü müdaheleye tamamım bende.
Anne anladığım kadarı ile daha pasif dolayısı ile çekip çevirecek baba diye düşünüyorum hatta...

Ama çocuk üzerine müdahale edildiğinde çocuğun daha çok kafası karışıyor.
Kişisel farklılık elbet vardır ama, çocuk birilerinin dikkatini çekebildiğini gördükçe annesi-babasının dikkatini çekmek için dozu biraz daha arttırıyor.
Hatta herkesin dikkatini çektim ama hala babam dize gelmedi diye hırs yapıp şımarıklığı katlanıyor.
Şimdi halasının evinde daha sakin, daha normal olan çocuk, o evdeki aile ortamını görüp kendi yaşantısına döndüğünde bu sefer ona da isyan ediyor...
Bilemedim. Ben çocuğa yapışacak tek yardımın aile düzenini kurmak ve ergenliği boyunca geçmişi atlatabilmesi için destek aldırmak olduğunu düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…