- 12 Nisan 2016
- 665
- 918
-
- Konu Sahibi Chharlotte
Yani bırakmasanız ne yapabilirsiniz?
Çocuk sizin değil.
Su an anneannenizin yaptığı hatayı siz de yapıyorsunuz.
O Yaşı küçük gelin bakamaz diye anneden koparmış, siz de çocuk ailesinin dikkatini çekmeye çalışırken onların yerine geçiyorsunuz.
O çocuğun ihtiyacını sizin ona vereceğiniz hiç bir şey karşılayamaz.
Etrafında pervane olan anne-baba harici herkes çocuğun şımarıklığını bir doz daha arttırır.
Yapabileceğiniz tek şey dayınızla konuşup normal aile düzenine geçmelerini sağlamak.
Bunu yaparken de profesyonel yardım almak.
Bunun dışındaki her girişiminiz riskli, çoçuğa daha çok zarar verebilir.
O zaman madem kaçmayı biliyosun sorumluluğunu al diyecekti.Kaçarak evlendiler,severek isteyerek evlendiler
En büyük suç anneannenizde. Bebek bakamayacağını düşündüğü kadını gelin diye almayacaktı. Çocuğunu da almış kadının elinden. Anne çocuk bağı oluşmamış ki. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Anneniz dayınızla konuşup dayınızın sorumluluğu almasını sağlayabilir.Dayım ile kaç kez konuşuldu değişen bişi yok açıkcası. Böyle yapılmasını isteyen de babaneydi bebekken annesi bakamaz diyerek kendi yanına aldı suç tabi onda da var. Bu arada bakamaz demesinde ki sebep yengem evlendiğinde 18 yaşındaydı yani babaneye göre küçük bi yaştı ve bebeğe kendi bakmaya başladı.
Daha çok anneyi sorumlu tutmuyorum aslında hepsinde ayrı ayrı sorun var belki bizde de sadece düşüncem anne ileçocuk arasındaki bağ daha farklıdır. Yani çocuğuna sahip çıkmalıydı tek düşüncem bu.
KUZENİNİN anası - babası yok mu ?
Dış müdahale iyi niyetli bile olsa bir yerden sonra can sıkar ..
En iyi yolu sağlam bir pedagogla görüşmekten geçiyor ..
Ailesini pedagogla görüşme konusunda ikna edin o zaman ..abla ,abi ve akrabaları olarak yapacaklarınız geçici çözüm sağlar ..Yeğenimin anası babası var ilgisiz oldukları için kötüye giden bir geleceği de var. Bu çocuğun kendine, vatana millete bi hayrı dokunması için uğraşan etrafında ablaları abileri akrabaları da var.
Tebrikler bir trafik magandası yetiştiriliyorumarım ilerde anlar doğruyu yanlışı.
Sizi ilgilendirmez denilen yorumlara gerçekten çok şaşırdım.
Eğer benim evime geldiğinde az daha dizginleniyorsa , yapabileceğim bir şeyler varsa elbette ilgilendirir.
Sonuçta geleceğimiz onlar bizim.
Neden tutabileceğim ellerim varken kapatayım ki ?
..
Burada dikkat edilecek nokta sorumluluk. Bir şey gelse başına Allah korusun sizler de sorumlu tutulursunuz ailesi tarafından.
Onceliginiz babası olsun. Onu işleyin.
Okuluyla görüşün ve mutlaka uzman desteği almaya çalışın. Bu maddi külfet gerektirir ama en azından nasıl bir yol cizmeniz gerektiğini öğrenirsiniz ilk etapta.
Ilgilendigi bir hobisi varsa kursa yönlendiren.
Spor olabilir mesela. Erkek çocuk için enerji tüketici :) Basketbol, havuz v.s
Sizi ilgilendirmez diyenlerden biri de benim.
Benzer olayı teyzemin oğlu ile tecrübe ettik maalesef.
baba sıfır ilgi anne çırpınıp duruyordu.
Babanın dikkatini çekebilmek adına milyonlarca davranış problemi vardı.
Önde gelen isimlerden götürülmedik psikolog, psikiyatrist kalmadı...
Hepsinin ortak kanısı, annenin yada teyzelerinin çırpınması ile olacak iş değil, aile düzeni oturacak, babası da babalık yapacak oldu.
Baba geç bela ikna edildi, o da görüşmelerden birine getirildi, işin ciddiyeti anlatılınca kendini değiştirmeye başladı... ve çocukta o zaman düzeldi.
Öncesinde kim ne yaptıysa hep geçici çözüm oldu ve her seferinde daha büyük probleme yol açtı...
O yüzden evet, vicdansız bir yaklaşım gibi görünüyor ama, ilgilendirmez...
İllaki bir şey yapacaklarsa,
dayı ikna edilecek, normal aile düzenine geçilecek, profesyonel yardım alınacak...
Anne-Baba üzerine yapılacak her türlü müdaheleye tamamım bende.Evet baba konusunda hemfikiriz. Ama bu da yine bu ailenin çabasıyla olabilecek bir şey.
Sizde aslında yardımcı olmuşsunuz kuzeninize.