yeğenim ve hareketleri

Chharlotte

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2016
665
918
Hanımlar iyi akşamlar birazcık kafanızı şişireceğim ama uzun zamandır bize dert olan bi konuyu sizinle paylaşmak ve fikir almak istiyorum. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, uzun olursa şimdiden kusura bakmayın.

Konum, dayımın oğlu, yeğenim.. 14 yaşına girecek ama hal ve hareketleri insanı çileden çıkarıyor. Yani bu yaşta bir çocuktan sakin sakin oturup olgun bireymiş gibi davranmasını bekleyemeyiz, ergenliğe yeni giriyor aklı bi karış havada... Baya bi havada..

Aslında böyle olmasında ki sebepte ilgisizlik bizce. Bizce dediğim ben ve ailem, kendi aramızda konuşuyoruz çünkü, ne yapalım nasıl davranalım, nasıl düzeltebiliriz diye.. Bebekliğinden beri babaannesi bakıyor yeğenime, annesinin pek de umrunda değil çocuğu, normal bir zamanda bir gece yanına almışlığı yok ne zaman baba evde olmazsa gece işe giderse o zaman yeğenim annesinin yanında kalıyor.

Dersler desen berbat.. 14 yaşında çocuk hala parmak hesabı toplama-çıkarma yapıyor. Okul ödevlerinde, derslerinde falan genelde dede yardımcı oluyor. Dede ders çalıştırırken bi yandan tv açık, çocuk zaten konsantre değil. Haftasonları bize kalmaya çağırıyoruz, ders çalıştırıyoruz ama aklı derslerde olmuyor nerde oyun, araba muhabbeti varsa hemen ders mevzusunu kapatmaya çalışıyor. Kitap oku desen bin dereden bin su getiriyor. Araba sürmesini biliyor, öğretildi, yanlış olmasına rağmen. Sürekli araba sürmek, drift yapmak gibi konuşmaları falan var. Parantez açayım bu arada ne isterse hemen yerine getiriliyor. Bekleme gibi bi huyu hiç yok zaten. O yüzden şımarık da biraz.

Amcası desen marka takıntısı yapmış çocuğu sürekli marka şeyler alıyor. Babanesi pazardan bişi aldığında beğenmiyordu ilk başlarda, annem biraz sert çıkınca ses çıkarmadan giymeye başladı.

Ev tam bir kaos ortamı gürültüsüz geçen 1 dk bile yok. Bizde elimizden geldiğince onu ordan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Haftasonları bize kalmaya çağırıyoruz. Tatile giderken onu da götürüyoruz. Annem zaten nereye giderse yeğenimi mutlaka çağırır onu da götürür, onun için farklılık olsun ortamdan ayrılsın diye.

Ya ne bileyim davranışları falan hiç yaşına göre değil sürekli bi boş konuşmalar, evdeki büyüklerine karşı saygısızlık hatta hakarete varan konuşmalar. Babasına böyle konuşamıyor, ondan çekiniyor biraz, sert olduğu için ama geri kalan kim varsa, annesi dedesi babannesi saygısızlık diz boyu. Bize geldiği zaman ise evdeki hareketlerinin çoğunu yapamıyor, çekiniyor mu yada kendini mi dizginliyor anlayamıyorum.

Bilmiyorum ne yapacağız geçen akşam bize geldiler annesi ile resmen laf yarışına giriyor. Hayır anne de resmen çocukla çocuk oluyor kışkırtıcı şeyler söylüyo falan bilmiyorum bana tuhaf geliyo ben mi yanlışım olanlar mı yanlış anlayamıyorum. Ne yapacağız önünü nasıl alacağız hiç bi fikrim yok. Gün geçtikçe daha beter olacak diye korkuyorum inanın...

Şımarık yetiştirilmiş nasıl olmasını bekliyordunuz? Evet gün geçtikçe daha beter olacak. Dikkat edin de arkadaş çevresi onu kötü bir yola sokmasın..

Ayrıca sizin yapacağınız pek bir şey yok.
Çok şımartılmış ve bu daha iyi günleri.
Maalesef birkaç yıl sonra hiç ele avuca gelmez.
Kimden çekiniyorsa o sıkıştıracak biraz.

O yaşlarda çocuklar genelde öyle oluyor ciddi anlamda bir gariplik yoksa geçici olduğunu bilin. Annesi babası var ayrıca size asla laf söylemek düşmüyor sadece kötü olursunuz bir şey deseniz.

annesi babası ilgilense bu kadar olmaz bence, bizde müdahale etmeden duramıyoruz açıkcası çocuk iyice zıvanadan çıkıyor çünkü. Evet haklısınız bazen kötü düştüğümüzde oluyor ama bi çocuğun da geleceği söz konusu bakalım elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. :/

'Kuzen'inizin durumundan sanırım anneyi daha çok sorumlu tutuyorsunuz ama erkek çocuklarda babanın rol model olması çok daha önemli.

Baba neden sürekli çoçuğun babaannede olmasına razı?
Evde gözünün önünde kendi yetiştirsin.
Ödevlerine o yardımcı olsun.
Kitap oku diyeceğinize baba alsın yanına kendi okusun yanında o da onunla okusun.
Ailenin yanından ayrı yetişmemeli çocuk. Atılmışlık hissi olur, kendini ifade edemez davranış bozuklukları ile dikkat çekmeye çalışır..
Anneniz dayınız ile konuşsun. Artık ergenlikte gelmiş bence profesyonel yardım alsınlar...

Dayım ile kaç kez konuşuldu değişen bişi yok açıkcası. Böyle yapılmasını isteyen de babaneydi bebekken annesi bakamaz diyerek kendi yanına aldı suç tabi onda da var. Bu arada bakamaz demesinde ki sebep yengem evlendiğinde 18 yaşındaydı yani babaneye göre küçük bi yaştı ve bebeğe kendi bakmaya başladı.

Daha çok anneyi sorumlu tutmuyorum aslında hepsinde ayrı ayrı sorun var belki bizde de sadece düşüncem anne ileçocuk arasındaki bağ daha farklıdır. Yani çocuğuna sahip çıkmalıydı tek düşüncem bu.

Babaanneniz çocuk bakamayacak gelin almamalıydı.
Yengeniz o yaşta anne olmamalıydı.
Dayınız da çocuğu yanından ayırmamalıydı.

Hepsi de geçmişte kaldı. Kusura bakmayın ama siz bu hikayede dış kapının dış mandalı konumundasınız.
Dayınız annenizi dinliyor olsa yine neyse müdahale edin ama dinlemiyormuş... yani ne yapsanız boşa.
Bence karışmayın hiç.
Çocuğuna anne kadar baba da sahip çıkmalı.
Emin olun yengeniz o yaşta o kadar insana hayır dese ne çirkef gelin olması kalırdı ne de dayınız huzur verirdi.

İş dayı da biter. Zaten çocukta bir onu dinler.

Çocuğun haline çok üzüldüm. İnşallah iyi olur. Onun örnek alacağı biri çıksa karşısına , o gibi olmaya çalışacağım dese ; umarım iyi biri çıkar, o zaman yoluna girer herşey. Hayat hikayelerinden kendine ders çıkaracak birşey bulsa mesela.

Basinda ana babasi olmuyan cocuktan ne bekliyorsunuzki? Cocuk bunlari ilgi cekmek icin yapiyor. Sizler nekadar ilgi gostersenizde o cocuk ana babasinin ilgisini istiyor. Anlamiyorum ya anne babalik yapamicaksan neden cocuk yapiyorlar.

Dayınızın oğlu YEĞEN değildir,KUZENİNİZDİR o...
Rizeliler kuzene yiğen, yiğene torun diyorlar. Galiba arkadaşta oralardan :)

Konu sahibi yapacağınız şey pedagog görüşmesi ayarlamak. Normal anne babayla bile çok büyük yanlışlara giriyor çocuklar, bu şartlar altında daha kötü yollara sapabilir Allah korusun.

Doğurduğuna bakamayacağını düşündükleri kızı, neden gelin diye alıyor.
Belki kızda okumak istiyorduda hal böyle olunca bunalıma girip hepten olaydan koptu.

Peki olduğu gibi bırakalım çocuğu..

Allah korusun :/

Peki olduğu gibi bırakalım çocuğu..
Yani bırakmasanız ne yapabilirsiniz?
Çocuk sizin değil.
Su an anneannenizin yaptığı hatayı siz de yapıyorsunuz.
O Yaşı küçük gelin bakamaz diye anneden koparmış, siz de çocuk ailesinin dikkatini çekmeye çalışırken onların yerine geçiyorsunuz.

O çocuğun ihtiyacını sizin ona vereceğiniz hiç bir şey karşılayamaz.
Etrafında pervane olan anne-baba harici herkes çocuğun şımarıklığını bir doz daha arttırır.

Yapabileceğiniz tek şey dayınızla konuşup normal aile düzenine geçmelerini sağlamak.
Bunu yaparken de profesyonel yardım almak.
Bunun dışındaki her girişiminiz riskli, çoçuğa daha çok zarar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…