Yazz doum kontrol hap ve ibh

merhaba hanımlar benim yumurtalıklarımda kist varmış küçük küçük 15 _20 tane. hamile kalamadığım için doktora gittiğimde doktorum söyledi. banada yazz24+4 ü tavsiye etti ve 6 ay kullanmamı söyledi. adetinin ilk günü başla ve hiç ara verme dedi. adet değilde kahve rengi lekeler gelmeye başladı ben ilaca başladım. bugün beyazların üçüncüsünü içtim. adet olamıyorum. çok sitresli ve telaşlıyım adet olamıycam diye yarından sonra yeni kutuya başlayacağım. adet olmak çok istiyorum adetimle birlikte kistlerde yavaş yavaş düşecek. ne olur bana teselli verin. adet olmazsam sitresten öleceğim gibi hissediyorum iyi günler

merak etme arkadaşım adet oluyosun benimde dün bitti bugün yeni kutuya başladım yarın olursun adet.
bende acaba hamilemiyim falan diye düşünüyodum ama bugün oldum son hapı içtikten sonra
şuan çok mutluyum.ve zayıfladımda yani

teşekkür ederim inşallah olurum kucağımıza bir bebek almayı o kadar çok istiyoruzsi. allah derdi olan bütün hastalara şifa versin.

İkinci kutunun ortasındayım, ara kanamam oldu :( Dr aradım ayrıca internetten araştırdım, ilk üç ay rahmin alışma süreci varmış. Sabırla devam ediyorum kullanmaya. 3. kutuyuda deneyeceğim onda da sorun yaşarsam bırakmayı düşünüyorum. Eşime kalsa bu kutu bitince bırakmamı istiyor. Zarar verme kendine diye ısrar ediyor ama 3.kutuyu da deneyip , duruma göre dr ma gidip ya başka ilaç isteyeceğim yada bırakacağım.

meraba, cevap verıldı mı bılmıyorum ama telaslanmanıza gerek yok henuz:) benım de o beyaz hapların sonuncusunda az az gelmeye baslamıstı. bu ılacın kullanım talımatında da yazıyo . merak edılcek bısı yok:)

arkadaşlar bu ilaçlarla kistten kurtuluş oluyormu bilgisi tecrübesi olan varmı ne kadar sürüyor

bende pcos icin kullanıyorum pcostan kurtulmak diye birsey sozkonusu değil ama dogum kontrol hapları adetleri duzene sokuyor ve baya ufaltıyor kistleri vucut hormanlarını duzene sokuyor ondan cocuk dusunuldugunda eger sende pcos varsa cocuk istenene kadar kullanılması tavsiye ediliyor...en azından benim doktorum oyle onerdi...

oldum çok mutluyum ama çok sancım var içim kopuyor

Çocuk için Telaşlanamana gerek yok pcosta cocuk olmaz diye birsey yok bir donem dogum kontrol hapı kullanınca hamile kalma riskin ilacı bıraktıktan sonrea aratacak ondan vbermiş...yoksa her 4 kadından birinde varmıs cogu farkında bile değil...

Ben bu ilacı sadece 4gün kullanabildim,geceleri çarpıntı ve uykusuzluk yaptı bana birde göğüslerde aşırı şişkinlik..doktora söyledim hemen bırak ozaman dedi bu ilaç diğerlerinden farklıymış arkadaşlar östrojen ve prgsteron içeriyormuş..bana uymadı yani dikkatlı kullanın bunu zaten içindede yazıyor hangi durumlarda doktorunuza danışmanız gerektiği..

3.kutuyu da alıyorum, zaten ay sonu rutin kontrolüm var. Bu seferde sıkıntı yaşarsam doktorumla konuşup değiştireceğim.

merhaba konuyu görünce bende paylaşmak istedim mayıs ayında polip ameliyatı oldum ve doktorum yumurtlamayı düzenlemesi için bu ilacı verdi. ilaç ilk ay sizi sarsabilir ama ne olursa olsun bırakmayın derim ben 6. kutuya başladım ve inanılmaz memnunun mayısda 67 kiloyken şimdi 63 kiloyum ve ilacın etkili olduğunu düşünüyorum ayrıca normalde 8-9 gün süren reglim 5 günde falan bitiyo beyaz ilaçların 3. günü regl oluyorum stres vs. ilk kutudan sonra geçiyor ve başka yan etkisi olmuyor. kesin karar vermek için 2 kutuyu bitirin ve asla doktor tavsiyesi olmadan ilaca başlamayın her insanın bünyesi farklıdır....

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce buradaki yorumları okuyup eyvah demiştim..Şimdi bir hafta oldu kullanmaya başlayalı, yorum yapmak için erken mi bilmem ama bende hiçbir yan etki yapmadı.(maşallah diyim tabi :)
Demek ki gerçekten her ilacın yan etkisi kişiden kişiye değişiyormuş..
6 ay kullanacakmışım ben bunu tedavi maksatlı, umarım bir faydasını görürüz arkadaşlar.

Arkadaşlar Merhaba,

Ben 7 aydır kullanıyorum, bundan önde diane-35 ve yasmin kullandım.Diane-35 bana çok kilo aldırdı.Doktorum şuan piyasadaki yan etkisi en az olduğu için bunu tavsiye etti ben çok memnunum ayrıca bütün doğum kontrol haplarında östrojen var zaten kullanma nedenimiz bu ama ben şundan eminim bu haplar bünyeden bünyeye değişiyor ben çok memnunum pko için kullanıyorum.Bendede ilk kullandığımdan beri ne mide bulantısı ne baş ağrısı hiç birşey yapmadı inş kimsede olmaz

arkadaşlar merhaba doktorumda bana bu ilacı verdi ama hala neden bunu verdi bilmiorum benim adet düzensizliğim ve kistlerim var bu yüzden aslında ama kafam çok karıştı :S

Merhabalar
bana da doktorum doĞum kontrol ıÇın verdı bu hapı henÜz 1.5 aylık evlıyım.bırıncı kutum bıtmek Üzere bende de hafıf mıde bulantısı yaptı sadece onun dıŞında bı sorunum olmadı hapla.dedıklerı gıbı ara kanamam falan olmadı bu normal mıdır? Bı de beyaz haplar bıtınce regl baŞlıyo demıŞsınız 2.utuya yıne ara vermeden mı devam edıcez

Back