Endometriozis ve gebelik şansı

Bana da doktorum cocuk dene olmazsa Laparoskopi yaparz mecbur dedi sizin cocugunuz var mi bir de adet disinda da benim cok kotu agrilarim oluyor

Bana da doktorum cocuk dene olmazsa Laparoskopi yaparz mecbur dedi sizin cocugunuz var mi bir de adet disinda da benim cok kotu agrilarim oluyor
Canim kaç tane kistin var büyüklüğü nedir 5 ay kısa bi süre biraz sabret bende 9 aydır uğraşıyorum bu ay Kaplıcaya gittim adetim daha da şiddetli geçti 4 gun süt maydonoz buharına oturdum ve karbonat iciyorum şifa Allah tan inşallah Rabbim bizede tez zamanda nasip eder :(

ben bu hastalığı evliliğimin 2. yılında öğrendim hap kullandım küçülmeyince kapalı ameliyat oldum ameliyattan sonra kaç çocuk istiyorsam yapmam gerektiğini sonra beni menapoza sokacaklarını söylediler ben 1.5 yıl arayla 2 doğum yaptm ama bir daha da dr a gitmedim menapoza girmek düşüncesi beni biraz ürküttü ama son doğumumun üzerinden 4.5 yl geçmesine rağmen ne adetlerimde bir sıkıntı oldu ne de ağrım madem evleneceksiniz bence de hemen çocuk yapın sonrasında olmayınca çok daha fazla üzülürsün

ben bu hastalığı evliliğimin 2. yılında öğrendim hap kullandım küçülmeyince kapalı ameliyat oldum ameliyattan sonra kaç çocuk istiyorsam yapmam gerektiğini sonra beni menapoza sokacaklarını söylediler ben 1.5 yıl arayla 2 doğum yaptm ama bir daha da dr a gitmedim menapoza girmek düşüncesi beni biraz ürküttü ama son doğumumun üzerinden 4.5 yl geçmesine rağmen ne adetlerimde bir sıkıntı oldu ne de ağrım madem evleneceksiniz bence de hemen çocuk yapın sonrasında olmayınca çok daha fazla üzülürsün
Agrilariniz var miydi yoksa tesadufen mi ogrenmis olduniz ben de diyom cocuk olsun bari de bir bakim o zaman durum nasil olur ona gore rahmi alsinlar veya almasinlar yabanci ulkelerde bizim gibi hastalar dokiz on çocuk yapiyorlar saka gibi bizzat okuyorum forumlardan onlar da kistin verecegi agriyi yatistirmak adina yapiyprlar ah bi hamile kalabilsek ben de yapsam iki uc

Canim kaç tane kistin var büyüklüğü nedir 5 ay kısa bi süre biraz sabret bende 9 aydır uğraşıyorum bu ay Kaplıcaya gittim adetim daha da şiddetli geçti 4 gun süt maydonoz buharına oturdum ve karbonat iciyorum şifa Allah tan inşallah Rabbim bizede tez zamanda nasip eder :KK43:
Cnm kac tane olduğu belli degil daha laparoskopi yapmadik ama bütün belirtilet benimkinim kalin bagirsagi da tahrip ettigini gosteriyo adetliyken tuvaletimi dahi yapamıyorum rabbim ne olur sen bizlere yardim et offf offf

Adetlerim hem cok agrili hem de karnim cok kotu sisiyor yataktan dogrulamiyorum gecen gün esim pantolonumu giydirdi sabah kalktim derse gidicem attigim her adimla kramp giriyo ve bagiriyorum tuvalete gidince kalkamiyorim öylece kaliyorim birine anlatsak dalga gecer resmen abarttigimizi sanirlar inanin ben belki de her adette bin dogum agrisi cekiyorim onu ancak rabbim bilir yani jer seye care bulunuyo ya biz ne olcaz tümör markerlarim her defasında yuksek cikiyo hayat ne garip oysaki ben en son ışıl ışıl bir insandim hastaligim beni sindirdi ben kimim neyim aciz bir varlığım diyip surekli dua ediyorum inanin bu hastalik cok zor hic agrisi olmayip bu hastaligi olan insanlar varmış onlara da özeniyorim bu ağrı beni tuketti yiprandim ayiptir soylemesi guzel bir bayanim ah diyorum bu hastalık beni benden alcak

Agrilariniz var miydi yoksa tesadufen mi ogrenmis olduniz ben de diyom cocuk olsun bari de bir bakim o zaman durum nasil olur ona gore rahmi alsinlar veya almasinlar yabanci ulkelerde bizim gibi hastalar dokiz on çocuk yapiyorlar saka gibi bizzat okuyorum forumlardan onlar da kistin verecegi agriyi yatistirmak adina yapiyprlar ah bi hamile kalabilsek ben de yapsam iki uc
benim çok fazla kasık ağrım sol bacağmda çekme tarzında ağrım oluyordu üstüne 2 yıl da istememize rağmen çocuk olmayınca birkaç dr a gittim en sonunda fark edildi ama o zaman da 6 cm olmuştu

Canim laparoskopi olmusun bende suan o asamadayim korkuyorum sen nerde oldun acaba

ankara etlik doğum evinde oldum hiç korkulacak bir yanı yok sadece ameliyattan sonra karnında gaz olduğu için ağrın oluyor o kadar ben ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım hiç korkma

2 yildir kadın dogumla tanistim bebis olmama durumuyla basvurdum ilk baslarda hersey normal dediler deneyin dediler ama iliskide agri yorgunluk bel agrisi adetlerim cok yogun geciyordu sonrasinda adetim gecikti tekrar dr a gittim pkos tanisi kondu tam klomen tedavisine baslayacagimiz donemde gebe kaldim anembriyonik (boş) gebelik oldu kurtaj oldum 1 ay d kontrol kullandim kurtaj arkasından neyse ara verelim 3 4 ay kendiliginden olursa olur olmazsa tekrar baslariz dedik olmadı 6 ay sonra tekrar klomen ovitrelle kullandim kimyasal gebelik oldu 5 haftalikken kendiliginden dustu sonra yine biraktik tabi ben sogan kuru yapiyorum ara ara artik tmm tekrar baslayalim dedik tekrar tahlil ultrason sil bastan basladik yine pkos tanisi mevcut derken klomene başladık kontrole gittim 22 mm yumurta catlatalim dediler igne oldum yine hersey normal adetime 1 hafta kala 1 gun bir agri gaz desem degil kabizlik hic degil kasigimda mi bagirsaklardami yeri belli degil bicak saplanir tarzda yurutmuyor yattim direk sabaha dindi tabi adet basladi klomen ise yaramadi ama adetim cok kalitesiz oldu koyu kahve rengi miktari az 2. Gun gittim ultrason da endometriumla uyumlu 24 mm cikolata kisti klomene devam etmiyoruz hemen hsg ve arkasindan asilama veya tup bebek direk dendi cok endiseliyim bu durum nedeniyle asilama yada tup bebek olmazsa diye korkuyorum

2 yildir kadın dogumla tanistim bebis olmama durumuyla basvurdum ilk baslarda hersey normal dediler deneyin dediler ama iliskide agri yorgunluk bel agrisi adetlerim cok yogun geciyordu sonrasinda adetim gecikti tekrar dr a gittim pkos tanisi kondu tam klomen tedavisine baslayacagimiz donemde gebe kaldim anembriyonik (boş) gebelik oldu kurtaj oldum 1 ay d kontrol kullandim kurtaj arkasından neyse ara verelim 3 4 ay kendiliginden olursa olur olmazsa tekrar baslariz dedik olmadı 6 ay sonra tekrar klomen ovitrelle kullandim kimyasal gebelik oldu 5 haftalikken kendiliginden dustu sonra yine biraktik tabi ben sogan kuru yapiyorum ara ara artik tmm tekrar baslayalim dedik tekrar tahlil ultrason sil bastan basladik yine pkos tanisi mevcut derken klomene başladık kontrole gittim 22 mm yumurta catlatalim dediler igne oldum yine hersey normal adetime 1 hafta kala 1 gun bir agri gaz desem degil kabizlik hic degil kasigimda mi bagirsaklardami yeri belli degil bicak saplanir tarzda yurutmuyor yattim direk sabaha dindi tabi adet basladi klomen ise yaramadi ama adetim cok kalitesiz oldu koyu kahve rengi miktari az 2. Gun gittim ultrason da endometriumla uyumlu 24 mm cikolata kisti klomene devam etmiyoruz hemen hsg ve arkasindan asilama veya tup bebek direk dendi cok endiseliyim bu durum nedeniyle asilama yada tup bebek olmazsa diye korkuyorum
Cnm ben de hem pkolu hem de endometriosIs yani cikolata kisti var agnucaston kullaniyorum gebelik için bitkiyi ilac haline getirmisler ben kendim aldim basladim hayit tohumu sen de bir arastir istersen

Cnm ben de hem pkolu hem de endometriosIs yani cikolata kisti var agnucaston kullaniyorum gebelik için bitkiyi ilac haline getirmisler ben kendim aldim basladim hayit tohumu sen de bir arastir istersen
Hayit tohumunu ogutup ictim bi ara hatta simdi sogan kürü yapiyorum ama hapi bilmiyorum arastiririm tsk ederim

arkadaşlar konuyu görüp es geçmek istemedim.kuzenim 8 senelik evli endometriosiz hastası ayrica eşinde sperm hareket sorunuu var.kuzenimdeki endometriosiz cinsel ilişki sırasında şiddetli ağrıdan dolayı doğru dürüst ilişkiye bile giremiyorlardı.sperm sayısı da sıkıntıliydi 4.000.veeee tek bi ilişki ile hamile kaldı tüp bebeğe karar verdikleri ay şimdi kızı 3 aylık dogdu yani.demem o ki Allah ol desin yeterki...Allah hepinize şifa versin

Slm arkadaslar ben yillar once cikolata kisti ve endimetriosis hastasi oldugum ogrendm ve hic bir tedavi olmadm (yani ameliyat ve dogum kontrol hapi vs.) 2012 yilinda evlendim ve cocuk istemedik belli bir sure sonrasinda artik kistimden dolayi cevredendw olmaz bak cocugunuz dusunceleriyle yapmaya karar verdik 8 9 ay civari olmadi ve ankara ztb de laparoskopi oldm ve ameliyat sonrasi doktor kotu haberi verdi 4.evre endimetriosis tupler tikali ve acilmadi!!! Doktor direk tup bebek vakit kaybetmeden yapin dedi..ameliyatin uzerinden 1 2 ay gecsin basliycaz derken ameliyattan 20 gun sonra doktora gidiyorm vee o da nee swn nasil ameliyat oldun senin hala kistin var dedi..solda olan kistim alindi 20 gu sonra sagda kendiliginden uredi.vucudum uretiyomus.vakit kaybetme bu sekilde tup bebek yapilsin tekrar ameliyat yapmayalim dedi.neyse tup bebek maratonuma ayni hastanede basladim yumurta toplamaya girdigimde nedendir hala bilinmiyor folikuller bos cikti hic bir yumurta toplanmadi..tabi bi husran yasadim.ara verdik bi sure 2015 mayis ayinda falan artik biraktik.sonrasinda baskasinin referansiyla ist atasehir memorial da serkan beyle gorustuk ve bana ameliyat olmamin cok buyuk zarari old soyledi cocuk isteyen bir hastaya kesinlikle ameliyat yapilip yumurtaliklarina zarar verilmez dedi. Ve rahim filmi istedi ve sonucunda hic bir sorun olmadigiydi tuplerin acik hic bir sorun yok kist yuzunden cocugumun olmadigini soyledi.Ameliyat old tarafta hasarda dolayi yumurta gelismiyo diger tarafida kist kapladigi icin yumurta olusamiyo dedi yasima hore az yumurtam old soyledi ilaclarla destekleyerek aralik ayinda basladik tedaviye ve 5 ocakta yumurtalarim toplandi 9 ocakda transferim oldu ve 7.gunu bekliyorm umutluyum insallah bebislerim tutunur bana carsamba gunu test gunum hayirli olur ins diyorm. Suan ameliyat old cok pismanim ama olacagi varmis benm bunlari yasamam gerekiyomus allahim hayirli zamanda evlat verecek dedim herzaman sizde oyle dusunun..

Cnm benim de cok agrim oluyo ben de endometriosis hastasiyim yillRdir simdi evlendik çocuk istiyorum bes aydır olmadı simdi adet oldum dun butun gece agriyla ağladım aklimi karıştıran ara tatilde ameliyati gorusmek icin doktoruma gidecektim olmasam mi acaba ve hamileligi de cok takiyom takmasam belki olurdu daha besinci ayim

Cnm benim de cok agrim oluyo ben de endometriosis hastasiyim yillRdir simdi evlendik çocuk istiyorum bes aydır olmadı simdi adet oldum dun butun gece agriyla ağladım aklimi karıştıran ara tatilde ameliyati gorusmek icin doktoruma gidecektim olmasam mi acaba ve hamileligi de cok takiyom takmasam belki olurdu daha besinci ayim

Yani sen bilirsin canm ama ameliyat icin deilde infertilite doktoruna i git istersen bakalm ne diycek benm doktorum oyle dedi.ama ankaradaki doktorlarda ameliyati dogru bulmuslardi.hakkinda hayirlisi olsun canm

Back