Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
birde bazen yumurtalama akıntısına benzer akıntı oluyor acaba korumuyor mu falan diye şüpheye düşüyorum yaa sizlerde de oldu mu böyle......3.kutuya yeni başladım.....

Uzun zamandr kullanıyorum bu ilacı ve çok şükür hiç bir yan etkisini dahi görmedim, koruma açısından her zamanda güveniyorm.
Uzun süreli kullanımlarda ne gibi zarar verebilir. uzun dediğim 1,5 sene oldu kullanıorum.
Daha çocukta düşünmüyoruz.
Bıraksam gene bi yöntemle korunmak zorundayım, o yüzden başka bir marka ilaç kullanıcam.
Gene aynı hesap.
Ne yapmamı önerirsiniz kızlar ?

benim durum gittikçe vahimleşmeye başladı ilk kutu bitince adetim sadece kahverengi akıntı şelkinde geçmişti 2.kutunun bitimine 5 gün kala relg oldum 10 gün kadar sürdü :18: 3.kutunun 10.ilacını bugün içecem ara ara kanamalar oluyor :KK43: 2 gün olmuyor tamam bitti diyorum yeniden başlıyor bakalım bu kutuyuda bitirince neler yaşayacağım olmadı dr.a gideceğim bir anormallik mi var diye :KK43:

Uzun zamandr kullanıyorum bu ilacı ve çok şükür hiç bir yan etkisini dahi görmedim, koruma açısından her zamanda güveniyorm.
Uzun süreli kullanımlarda ne gibi zarar verebilir. uzun dediğim 1,5 sene oldu kullanıorum.
Daha çocukta düşünmüyoruz.
Bıraksam gene bi yöntemle korunmak zorundayım, o yüzden başka bir marka ilaç kullanıcam.
Gene aynı hesap.
Ne yapmamı önerirsiniz kızlar ?

dr.unla görüşmende fayda var canım benim dr.um 4 yada 5 ay kullan gel karaciğer enzimlerine falan bakalım demişti ......

benimde düğünüme 22 gün kaldı ve dün doktora gittim mensimin 2. günüydü ve banada 24+4 tavsiye etti ben iğne istedim bu ilacın daha iyi oldugunu söledi.. bende güvendim kullandım dün....21.50tl aldım

benimde düğünüme 22 gün kaldı ve dün doktora gittim mensimin 2. günüydü ve banada 24+4 tavsiye etti ben iğne istedim bu ilacın daha iyi oldugunu söledi.. bende güvendim kullandım dün....21.50tl aldım

iğnelerin daha çok yan etkisi var gibi geliyor bana çünkü bir aylık hormon birden yükleniyor..... şimdiden allah mesut etsin :21:
bu arada bende bugün sağlık ocağına gitmişken hemşireye ara kanamaları sordum ilk 6 ay olabilir telaşlanma dedi eğer yine devam ederse dr.a git dedi bakalım neler olacak:KK76:

yasmin alıcaktım ama yazz ın yeni nesil dedikleri, yasminin yeni versiyonu olduğunu öğrendim. bu hap nasıl kullanılıyor kızlar. 28 tane var içinde. reglin ilk günü mü başlanıyor? nasıl kullanılıyor ilk kez içeceğim? :97:

yasmin alıcaktım ama yazz ın yeni nesil dedikleri, yasminin yeni versiyonu olduğunu öğrendim. bu hap nasıl kullanılıyor kızlar. 28 tane var içinde. reglin ilk günü mü başlanıyor? nasıl kullanılıyor ilk kez içeceğim? :97:

reglin ilk günü başlıyorsun pembe haplarla. ara vermeden devam edıyorsun. önceki sayfalara göz atarsan ayrıntılı tarifleri de okuyabilirsin:KK66:

Kızlar benim 19 Haziranda düğünüm var 3 haziranda 24+4 kullanmaya başladım düğünümde 17. ilacı içmiş olucam ek olarak korunmama gerek varmı:97:

benim durum gittikçe vahimleşmeye başladı ilk kutu bitince adetim sadece kahverengi akıntı şelkinde geçmişti 2.kutunun bitimine 5 gün kala relg oldum 10 gün kadar sürdü :18: 3.kutunun 10.ilacını bugün içecem ara ara kanamalar oluyor :KK43: 2 gün olmuyor tamam bitti diyorum yeniden başlıyor bakalım bu kutuyuda bitirince neler yaşayacağım olmadı dr.a gideceğim bir anormallik mi var diye :KK43:

doktora gittiniz mi. benim de ilk kutuyu bitirmeden kanamam başladı. normal adet kanamasından daha azdı ama şu anda arttı. 5 gündür devam ediyor. Acaba en fazla ne kadar sürer bu durum?
şu anda ara vermeden 2. kutuya başladım(adetim düğüne geldiğinden böyle yapmamı söyledi doktorum) Ama bu durum uzun sürerse düğünde de kanamam olacak. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Uzun zamandır yazz kullanıyorum, ama şu aralar düzgün kullanamıyorum o yüzden spiral taktırmak istiyorum,
geceleri yatarken unutuyorum, sabah gene unutuyorum, bu aralar hiç doğru düzgün içemedim.Bu ay yaklaşık 5 tane içmediğim hap var unuttuğum sonradan içtiğim.
Adet günlerim şaştı gene.

Sizce ilacı bıraksam hemen spiral taktırsam olur mu?

Uzun zamandır yazz kullanıyorum, ama şu aralar düzgün kullanamıyorum o yüzden spiral taktırmak istiyorum,
geceleri yatarken unutuyorum, sabah gene unutuyorum, bu aralar hiç doğru düzgün içemedim.Bu ay yaklaşık 5 tane içmediğim hap var unuttuğum sonradan içtiğim.
Adet günlerim şaştı gene.

Sizce ilacı bıraksam hemen spiral taktırsam olur mu?

bence en iyisi bir dr.la görüşmen ama kutuyu tamamlamanı söyleyecektir kesin.....

Merhaba kızlar;

Bende geçen aydan beridir yazz 24+4 kullanıyorum , 1. kutu bitti tamamen sabahında 1-2 damla kanamam oldu , sonra hemen 2. kutuya basladım lakin birkaç damla kanama harici kanamam olmadı , sadece kahverengi bir akıntı oluyor okadar,bugün 2. kutunun 2. pembe hapını icecegim sizce regl olurmuyum yoksa bu ay böyle geçermi? Acayip bi gerginlik var üzerimde normalmi bu olanlar ?

Merhaba kızlar;

Bende geçen aydan beridir yazz 24+4 kullanıyorum , 1. kutu bitti tamamen sabahında 1-2 damla kanamam oldu , sonra hemen 2. kutuya basladım lakin birkaç damla kanama harici kanamam olmadı , sadece kahverengi bir akıntı oluyor okadar,bugün 2. kutunun 2. pembe hapını icecegim sizce regl olurmuyum yoksa bu ay böyle geçermi? Acayip bi gerginlik var üzerimde normalmi bu olanlar ?

benimde ilk ay öyle geçmişti kahverengi akıntı şeklinde sonra zaten iyice sapıttı ara kanamalar kesilmedi bu ay bırakmayı düşünüyorum :KK5:

Hadi ya :KK43: Dün doktorumu aradım anlattım korkulacak bişey yok düzene girecektir diyor ama bilemiyorum bu gerginlik iyice bunalttı beni tatile cıkıcaz hafta sonu ne yapacagımı şaşırdım :KK43:

selam kızlar bu hapaı kullanmaya baslayalı yaklasık 40 gun kadar oluyo ve ılk adetımı oldum ve hala olmaya da devam edıyorum 8 gun oldu hala adetım devam edıyo ancak cok fazla bı kanamam yok bu normal mı? hap kullanmadan once adetım 4 gun içinde bıterdı. hap kullanmaya basladıktan sonra ılk once kahverengı lekeler geldı sımdı de cok cok az kanamam var cok can sıkıcı bı durum bu bıtsın artık :KK43:((

merhaba arkadaşlar,, benim regl günlerim çok düzenlidir,, ancak regl im tam düğünüme denk geliyor. doktorum korunma için bu hapı önerdi. pembe haplar tamamen bitmeden (bitmesine 3 kala) beyaz hapları kullanmaya başlasam adetimi öne çekebilirmiyim? Bunu deneyen oldumu?

tarihi öne cekebilirmisin bunu bilmiyorum bence mumkun olmaz ama yine de doktoruna sor, ama söyle yapabilirsin 1 ay erteleyebilirsin regl tarihini yani beyazlar bitince pembelere baslıyosun o arada regl oluyorsunya, beyazlar bitince pembelere baslamadan yeni kututnun beyazlarını içmeye devam ediyorsun bu sekilde uzatabilirsin düğünde regl olmassın aama tabi vucudunda reglin getirdigi o şişlik olur bunu göze alırsan uygula, her halukarda doktoruna danış derim

zeytinciksipa çok tşk ederim cevabın için,, adet dönemlerimde çok gergin oluyorum ve vücüdumun her yeri özellikle karnım çok şişiyor o yüzden erkene alıp düğünden önce bitsin istiyorum ama biyandan da vücudumun dengesini bozmaktan korkuyorum çünkü adetlerim çok düzenli, ne yapacagımı şaşırdım :KK43:

X