Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Okudugumda hala bu ilaci kullananlar oldugunu gordum ,sanirim ilacla alakali gelismelerden cogunuzun haberi yok, bu arada ben U.S.A de yasiyorum,belkide o sebepten biraz daha cok bu konuyla alakaliyim. Arkadaslar bu ilac hakkinda acilmis cok agir binlerce dava var,hayati risk tasiyor,kanda pihtilasmaya sebep olup,pihtinin beyne gitmesi ve hayati fonksiyonlarinizi sonlandirmasi soz konusu,kisa ve oz olumcul yan etkileri var ! Yas farki gozetmeksizin .. Ilacin yan etkilerini muhakkak okuyun,size verilen her dogum kontrol hapini sirf doktorunuz verdi diye almayin, girip arastirin, doktorunuzdan ilaci siz talep edin, bakin cogunuz en az yan etkisi oldugunu soylemissiniz, tam tersi bugune kadar piyasaya surulmus en agir yan etkilere sahip dogum kontrol hapidir, ilacin piyasadan cekilmesi soz konusu,zaten arkadasin biride bacagindaki damarda tikanma oldugundan bahsetmis, allah korumus ve beterinden saklamis, o pihti damar yoluyla beyne yuruyebilirdi. Cigerlerde kan pihtilasmasi, kalp krizi, pankreas iflasi, safra kesesi kaybi,gogus kanseri vs sanirim cogu yeterince oldurucu.Allah hepimizi ,cocuklarimizin basinda sag kilsin, kendinize dikkat edin hanimlar ..

Son düzenleme:
tam aksine doktorum ki güveniyorum prof, bana bu ilacın piyasadaki diğer ilaçlara göre hiç yan etkisi olmadığıı gönül rahatlıgı içinde kullanabiliceğimi söyledi, ve nerdeyse 1 yıla yakındır bu ilacı kullanıyorum.
İlacı kullandığım günden beri hiç bir şekilde mide bulantısı, baş dönmesi vs gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Sadece ilk kullandığım günden beri bu güne gelirsek gögüslerim acayip irileşti. Belkide ilaç hormonel anlamdayan etki yapıyo ve gögüslerimi büyütt bilemiyorum.
Çünkü evlenmeden önce de eşimle sürekli ve düzenli bi cinsel yaşamımız vardı.
Sonuçta almış olduğumuz kimyasal bi ilaç mutlaka yanetkileri vardır olucaktır da, her bünyede farklı etkiler gösteriyo

tam aksine doktorum ki güveniyorum prof, bana bu ilacın piyasadaki diğer ilaçlara göre hiç yan etkisi olmadığıı gönül rahatlıgı içinde kullanabiliceğimi söyledi, ve nerdeyse 1 yıla yakındır bu ilacı kullanıyorum.
İlacı kullandığım günden beri hiç bir şekilde mide bulantısı, baş dönmesi vs gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Sadece ilk kullandığım günden beri bu güne gelirsek gögüslerim acayip irileşti. Belkide ilaç hormonel anlamdayan etki yapıyo ve gögüslerimi büyütt bilemiyorum.
Çünkü evlenmeden önce de eşimle sürekli ve düzenli bi cinsel yaşamımız vardı.
Sonuçta almış olduğumuz kimyasal bi ilaç mutlaka yanetkileri vardır olucaktır da, her bünyede farklı etkiler gösteriyo

elbette kullanmak hakkiniz var, bilenlerin bilmeyenlere anlatmasi dusturu lazim gelir, bundan hareketle bildiklerimi paylastim,
yabanci diliniz varsa hakkinda cikan milyonlarca yazidan sadece biri bu yolladigim okuyabilirniz linki..ayrica yaz-yasmin side effect yazip kendi gozunuzle gormenizi tavsiye ederim.Yaz and Yasmin Deaths May Exceed 190 in United States Alone: Report - AboutLawsuits.com

More than 190 American women may have died as a result of the potential side effects of Yaz and Yasmin birth control pills, according to an organization devoted to curbing corporate misbehavior by Bayer.

The Germany-based Coalition against Bayer Dangers (CBG) reports that a search of the FDA’s adverse events database reveals that there have been 140 Yasmin deaths reported in connection to the use of the birth control pill and another 50 Yaz deaths reported in connection with the newer version of the drug.

The numbers presented by the group only account for women in the United States, and do not count the deaths of other women worldwide who took Yaz or Yasmin birth control. Many of the victims are young women who had few or no health problems, but suddenly developed blood clots, pulmonary embolisms, suffered a stroke or gallbladder disease after taking Yaz or Yasmin.

The reports are not evidence that the use of Yaz or Yasmin caused the women’s deaths, so it is unclear how many may or may not be directly related to Yaz or Yasmin health problems. However, FDA officials and other organizations say that drug side effects are extremely underreported, so there is also the possibility that the actual number deaths from Yaz and Yasmin may be substantially higher.

Some studies have found that Yaz, Yasmin and other drospirenone-based birth control pills could increase the risk of a thrombosis event, like a blood clot, stroke or pulmonary embolism, by as much as 80% over older contraceptives which are just as effective at preventing unwanted pregnancies.

CBG plans to have women who suffered an injury from the birth control pills to speak out at an upcoming Bayer shareholder meeting and intends to call for the drug maker to issue a Yaz and Yasmin recall.

Bayer faces about 7,000 Yaz lawsuits and Yasmin lawsuits, which have been consolidated and centralized for pretrial proceedings as part of an MDL, or multidistrict litigation, in the U.S. District Court for the Southern District of Illinois. There are also hundreds of cases filed at the state level in New Jersey and Pennsylvania.

The Bayer birth control lawsuits have been filed by women, or the families of women who died, who say that Bayer failed to adequately research the medications or warn about the possible side effects of Yaz and Yasmin birth control pills.

arkadaşlar 9 eylülde düğünüm var. ben şimdiden dk haplarını araştırmaya başladım. okudukça nler neler çıkıyoo. insanın kafası çok karışıyr :KK76:
yazz ara verilmeden kullanılan 28 günlük bi hap ve anladıığım kadarıyla beyaz haplara gelince regl bekleniyor. bu hapın düzenini izlersem bnm düğünüm ve balayım regl e denk geliyor. diğer dk haplarında hap kullanıldığı sğrece kanama olmuyor. ama yazz da bu nasıl mümkün olucak. acaba pembeler bitince beayazları atlayıp tekrar mı pembelere başlanmalı.ben şimdiden başlayıp hangi hapın bana yan etki yapmayacağını bilmek istiyorum. nişanlım yurtdışında. düğünden sonra bende yanına gidicem. elin memleketinde dktr dktr gezmek istemem:KK50:
çok zooor işlermiş herkese kolay gelsin:KK17:

dediğin gibi yapablirsin pembeler bittiği zaman yeni kutuya baslarsın ve bu sekilde adet gununu deiştirebilirsin bu hapın kullanım kitapcıgında da yazıyor zaten, ama tabi 2. ay regl olmuş olursun bu da siskinlik vs. yapabilir onun yerine hapa baslayacagın tarihi ona göre ayarlarsan daha iyi olur daha eylule cok zaman var 1.5 ay öncesinden baslasan sorun yasamazsın, ama tek dikkat etmen gereken düzenli olarak icmek.

arkadaşlar beyaz haplara geçtiğimin 3.günü akıntı şeklinde adet oldum haaahhh oldum derken bir daha yok sadece kahverengi akıntı şeklinde oluyor bu normal miiii daha 1 kutu yeni bitti yarın yenisine başlayacağım :KK59:
birde bu arada acayip baş ağrısı yaşıyorum adetim tam olmadı ondan mı acaba:KK59:

arkadaşlar beyaz haplara geçtiğimin 3.günü akıntı şeklinde adet oldum haaahhh oldum derken bir daha yok sadece kahverengi akıntı şeklinde oluyor bu normal miiii daha 1 kutu yeni bitti yarın yenisine başlayacağım :KK59:
birde bu arada acayip baş ağrısı yaşıyorum adetim tam olmadı ondan mı acaba:KK59:

canım benim 6. ayım ben de dediğin gibi oluyorum miktarı cok az günlük ped yetiyo nerdeyse, ben de pko var hap kullanmadan önce 6 7 ayda 1 oluyodum regl, o yüzden hapın zorlamasıyla o kdar oluyo diye düşündüm bu ay da kullanıyım tam 6 ay olcak doktor kontrolüne gitcem.

canım benim 6. ayım ben de dediğin gibi oluyorum miktarı cok az günlük ped yetiyo nerdeyse, ben de pko var hap kullanmadan önce 6 7 ayda 1 oluyodum regl, o yüzden hapın zorlamasıyla o kdar oluyo diye düşündüm bu ay da kullanıyım tam 6 ay olcak doktor kontrolüne gitcem.

bugün biraz daha arttı gibi ama yine az yine az çok rahatsız olup gittim eczaneden test aldım negatif eczacı ilk ay olabilir bu paketide kullanın dr.nuza görünürsünüz dedi bugün başlıyorum yeni kutuya

arkadaşlar ben birşey soracam şimdi bu ilaca başlandıktan sonra beyaza geldiğinde adet olmak gerekiyor sanırım benm ilaç bitti adet olmadığım içinde dewam etmedim 2 gündür adet olmayı bekliyorum ya anormallikmi war ilacı kullanmaya geç başladım 6.günüydü sanırım onunla alakası warmıdır :KK43:( yardımcı olursanız sewinirim :/

arkadaşlar selam,

ben 2. beyaz hapta falan regl oldum az gelio ama oldum yani...regl olunca hemen beyazı bırakıp pembelere mi geçmek gerekiyor yoksa beyazların hepsi bittikten sonra mı pembeye geçiyoruz ara vermeden?

arkadaşlar selam,

ben 2. beyaz hapta falan regl oldum az gelio ama oldum yani...regl olunca hemen beyazı bırakıp pembelere mi geçmek gerekiyor yoksa beyazların hepsi bittikten sonra mı pembeye geçiyoruz ara vermeden?

margarin 4 beyazı bitirip öyle pembelere geçiyorsun canım.

Arkadaşlar 2.kutumu bitirdim ve ara kanamalarım bu ayda devam etti,tedirgin olmaya başladım.Regl'mda hem çok az geliyor hemde çok az sürüyor.Ne yapmak lazım,hapı bıraksammı?

Arkadaşlar 2.kutumu bitirdim ve ara kanamalarım bu ayda devam etti,tedirgin olmaya başladım.Regl'mda hem çok az geliyor hemde çok az sürüyor.Ne yapmak lazım,hapı bıraksammı?

bende bundaN muzdaribim çok az oldu bu ay akıntı şeklinde devam etti 8 gün süren adetim 4 gün sürdü bu ayda öyle olursa dr.a gideceğim yasminde uzatmıştı uzaması daha iyiymiş olmaması daha zor kafamda acabalarla geziyorum:2:

bende bundaN muzdaribim çok az oldu bu ay akıntı şeklinde devam etti 8 gün süren adetim 4 gün sürdü bu ayda öyle olursa dr.a gideceğim yasminde uzatmıştı uzaması daha iyiymiş olmaması daha zor kafamda acabalarla geziyorum:2:

Ayy bilemiyorum yaa çok tedirginim benimde bu ay nerdeyse 2 gün sürdü diyebilirim.
Birde bi sorum olucak ben ara kanamalar yaşayınca hapı bırakmaya karar verdim son 2 pembe hapı ve 3 beyaz hapı içmedim,ama doktorumda 3 kutuyuda kullan ara kanamalar devam ederse hapı değiştiririz deyince şimdi gelgitler yaşıyorum 3 kutuya devam etsemmi eğer edersem o son ikitana içmediğim pembe haplar ne olacak,risk midir bilemiyorum,yardımcı olabilirmisiniz?

Kızlar ilacı uzun süre kullanmayın yan etkileri olabiliyor uzun kullanımda, ben korkarak bıraktım :KK43:((

3. Kutuyu kullanıyorum ara lekelenmelerim kuruluk vb tum sikayetlerim bitti. Bence sabırlı olun. En az 3 ay sans verin vucut alısınca bitiyo şikayetler

ben bu ay ikinci kutuyu bitirdim son 2 pembe hapa geçtiğimde lekelenmelerim başlıyor önümüzdek ay bu zmanlarda tatile gidicem böyle lekelenme olacak diye çok kokruyorum ne zman geçicek bu:KK43:

ben bu ay ikinci kutuyu bitirdim son 2 pembe hapa geçtiğimde lekelenmelerim başlıyor önümüzdek ay bu zmanlarda tatile gidicem böyle lekelenme olacak diye çok kokruyorum ne zman geçicek bu:KK43:

benimde 2.kutunun bitimine yakın böyle oldu bu kutuda olmamasını umuyorum zaten alışma süresi 3 ay :KK5:

X