Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Ya arkadaşlar ben bu ilaçta 1 kutuyu bitirdim hala hasta olmadım çok tedirginim bundan once 4 ay yasmin içtim bunun yan etkisi daha az diye buna geçtim neden regl olmadım anlamıyorum çokda düzenli kullanıyorum inş korktuğum başıma gelmez :KK43:(( bi fikri olan var mı neden olmadım 2. kutuya başlamalımıyım bilmiyorum cunku bu kutu tamamen bitti

arkadaşım bende 1.kutuyu bitirdikten sonra regl olmadım hatta korktumve gebelik testi ile kontrol ettim 3-4 gün gecikti diye ama bu arada yeni kutuya başlamak gerekiyo diye biliyorum çünkü hiçbir şekilde ara vememi söylemişti doktorum ve bende başladım 2.kutunun 2.pembe hapında regl oldum.

eski sisteme göre emekli sandığı çalışan yeni sistemde sgk ya bağlı oluyoruz ama ilacı doktor verirken bu ilaçları devlet karşılamıyor demişti ki eczane de bunu doğruladı.
Bizimde sgk
Ben haziran gynelleyi bıraktım bazı problemler dolayısıyla
D. kontrol haplarını veriyordu devlet
Belli ki yazzı kapsamıyor.

Kızlar bişi sormak isitoyrum ben bu ay yaza yeni basladım baz arkadaslar 1 ay ektradan korunmak gerekiyomus öyleyazmıslar kafam karıstı şimdi hapında etkileride var bas agrısı mide bulantısı gibi daha önce baska bir dogum kontrol hapı kullanıyodum böyle bişi yoktu burdan yeni ögrendim hapı bosunamı içiyorum gibi hissetim ilk ay beni korumıcaksa neden içeyim ..Sizce hamile falan kalmam değil mi bide ikizlerim var olursa mahfolurum

Son düzenleme:
Kızlar bişi sormak isitoyrum ben bu ay yaza yeni basladım baz arkadaslar 1 ay ektradan korunmak gerekiyomus öyleyazmıslar kafam karıstı şimdi hapında etkileride var bas agrısı mide bulantısı gibi daha önce baska bir dogum kontrol hapı kullanıyodum böyle bişi yoktu burdan yeni ögrendim hapı bosunamı içiyorum gibi hissetim ilk ay beni korumıcaksa neden içeyim ..Sizce hamile falan kalmam değil mi bide ikizlerim var olursa mahfolurum

arkadaşım bana doktor da öyle söyledi 1 ay ekstra korunun dedi ama eşimin kuzeni ebelikte okuyor ve ilk 7 gün dedi ek korunma için.zaten hapa başladığında reglin ilk günü oluyo 7 gün kadar sürüyorsa reglin,koruma başlamış oluyo o dönemde hapı içtiğin için.ben ilk kutuda bunu uyguladım yani bir ay beklemedim şimdi de ikinci kutuya başladım çok şükür problem yok.ama kişiden kişiye değişiyorsa bilmiyorum...

yaz kullanmaya başladım. daha ilk kutudayım. ama ilaç aşırı mide bulantısı yapıyo. 2 kutuya başlayana kadar geçer mi yoksa hep sürecek mi böyle:KK58:

kızlar bende fazla yan etki görmedim ama bir derdim var işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum...bende spiral vardı.. kontrolde dr kaymış dedi sonraki günlerde kanama bitmediği için çıkarttırdım..ama reglin kaçıncı günü tam hatırlamıyorum.bana hap yazdı hemen başla dedi..bende hiç kullanmadığım için kilo yapıyomuş falan dedim oda bunun yan etkisi az yumurtalıkların rahatlasın istersen devam edersin dedi ..aralık mıydı ocakmı bilmiyorum şuan hala devam ediyorum ama burda okuduğum kadarıyla yanlış kullanmışım..ilk beyaz haplar bitti..gecesi regl oldum sonra 3 -4 gün kanama devam etti ben kanama bitince haplara başladım. ve ek korunmadımda şimdi napıcağımı şaşırdım..hap kullanmaya devam ediyorum bugün 10. içtim .fikirlerinize ihtiyacı var ne yapabilirim..hapa devam edip beyazlarda bitince kanama olsun olmasın hemen pembeye (yeni kutuya)başlasammı acaba
bişey daha sorcam sürekli hap içincede regl nasıl oluyo iyice kafam karıştı:KK14:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. benim adet dönemimde şiddtli sancım oluyordu ve cok fazla kanamam oluyor son 2 yıldır kıllanma sorunu yaşamaya başladım. dün doktora gittim ve hormon testi oldum ultrasona girdim fakat hiçbir sorun cıkmadı. doktorum yinede yazz 24+4 ü kullanmamı söyledi ve dün hemen başlattı. yalnız cok endişeliyim yan etkileri cok var mı kilo aldırırmı çünkü kilo vermeye çalışıyorum ve vücudum kilo almaya cok müsait. bu ilacı kullananlar bana bilgi verebilirler mi. birçok yerde okudum kimi insanlar ilaçtan cok rahatsız hiç memnun kalmamışlar yan etkileri cok var diyorlar. lütfen yardımcı olunn şimdiden teşekkürlerr

Yazz tablet piyasadaki en yeni, potansiyel yan etkileri en az olan ilaçlardan. Doğum kontrol açısından da ayrıca en sağlam ilaçlardan biri.
Görebileceğin yan etkiler herhangibir ilaç kutusunun içinde bulunabilecek standart yan etkiler. Yasmin gibi az yan etkisi bulunan gruptan.

kızlar bı sorum olacak...

beyaz hapların 4. sunu içicem ama hala adet olmadım 3 aydır yazz 24+4 kullanıyorum hamıle olma olasılıgım var mı ???

kızlar bende bu hapı kullanıyorum. 4.kutuya başlicam yarın , 1 aydır geciktim ama yinede bir umut belki adet olurum diye kullanmaya devam ediyorum. ama boşuna bekliyorum gibi bir his var içimde... ilacı öneren doktor kullanmaya devam et dedi ama içime sinmeyince başka bir doktora danıştım oda yurtdışında bu hap üzerinde deneyler yapıldığı işitme kaybına , ciddi baş dönmelerine ve hap kullanımı sırasında hamileliğe rastlandığını söyledi. inanılmaz huzursuzum. ikiside doktor ikiside taban tabana zıt şeyler söyledi ne yapacağımı şaşırdım... tavsiyesi olan var mı?

Bu hapı bana doktorum yumurtalık kisti tedavisi için verdi.Ancak regl olmamaya başladım.Bu da onun en sık belirtisiymiş.Hapı hiç ara vermeden kullanıyorsunuz ve hiç regl olmuyorsunuz.Yaklaşık 8 ay kullandım ancak bu regl olmama durumu beni rahatsız ettiği için bıraktım.Ayrıca migren atakları geçirmemde sebeb oldu.İlacı bırakalı yaklaşık 1 ay oldu ve şimdiye kadar hiç migren atağı yaşamadım

Bu hapı bana doktorum yumurtalık kisti tedavisi için verdi.Ancak regl olmamaya başladım.Bu da onun en sık belirtisiymiş.Hapı hiç ara vermeden kullanıyorsunuz ve hiç regl olmuyorsunuz.Yaklaşık 8 ay kullandım ancak bu regl olmama durumu beni rahatsız ettiği için bıraktım.Ayrıca migren atakları geçirmemde sebeb oldu.İlacı bırakalı yaklaşık 1 ay oldu ve şimdiye kadar hiç migren atağı yaşamadım

bu hap bende de migrene sebep oldu bıraktığım haldede migren kalıcı oldu bende :KK43:

ilacı uzun zamandır kullanıorum, hiç bi şekilde yan etki görmedim. ve çok memnunumda, fiyatı biraz pahalı o kadar.
yanlız dün tv de seyrettiğim programda genel olarak kadın doğum kontrol ilaçlarının çok büyük zararı olduğunu ve bu yüzden sakat kalan kızın öyküsünü anlatıyolardı, şok oldum. ne yapsam bilemedim. içim bu konuda hiç rahat değil, sonuçta her gün içtiğim bi ilaç.

offf Arkadaslar yapmayin allah askina, yurt disinda 16 17 yasina basti mi cocuklari aliyorlar doktora goturuyolar doktor da onlara kullanmak istersen al bu da ilacin diye veriyor. Ve cogunlugu o yastan itibaren bu haplari kullanmaya basliyorlar. Siz hic duydunuz mu yurt disinda dogum kontrol hapi kullandi diye sakat kalan ya da tramva geciren ya da ne bileyim buna benzer bir haber. Oranlari cok dusuk zaten. Gonul rahatliyila kullanin derim bu haplari. Tabi doktorunuza danisip size en uygununu bulduktan sonra!!! Ve lutfen kullanirken panik yapmayin cunku psikolojik olarak kendimizi cok ciddi bir bicimde etkiliyoruz. Psikolojik olarak adetimizi 10gun geciktirebiliriz, emin olun. O yuzden kullanirken ayy basim agridi ay kolum karincalandi diyerek panik olmayin. Yazz 24 de 3.kutumu kullaniyorum ve gayet memnunum, ne bir kilo artisi, ne bir bas agrisi, ne halsizlik ne bir kanama bi sorunum olmadi. Haa tabi ki gundelik olaylardan dolayi basim agridi vs ama bunu ilaca baglamayin.

merabalar... ben de bu hapı kullanıyorum.ilk kutu dün bitti.hiçbir yan etki hissetmedim.tek yan etkisi göğüslerde hafif dolgunluktu.bu da benim için sorun değil aksine sevindirici bir şeydi.. 3.beyaz hapta adet başladı. fakat çok az kanamam oluyor.acaba normali böyleydi de ben senelerce boşuna mı kan kaybettim :KK70: yoksa bir sorun mu var... bilemiyorum... ilk kutuda ek bir korunma uygulamadık... şimdiye kadar olumsuz bir etkisini görmedim..

X