Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
hap kullanmaya devam edeceksen düzene girer merak etme ama ilk aylarda ara kanama yapabilir ben de olmadı ama olan arkadaslar olmuş,
öne cekme meselesi olmaz diye düşünüyorum hap da kullansan sonucta mens dönemi 28 gün de bir oluor günü dolmadan yumurta atılmaz bence yine de doktoruna sor hoşcakal

tarihi öne cekebilirmisin bunu bilmiyorum bence mumkun olmaz ama yine de doktoruna sor, ama söyle yapabilirsin 1 ay erteleyebilirsin regl tarihini yani beyazlar bitince pembelere baslıyosun o arada regl oluyorsunya, beyazlar bitince pembelere baslamadan yeni kututnun beyazlarını içmeye devam ediyorsun bu sekilde uzatabilirsin düğünde regl olmassın aama tabi vucudunda reglin getirdigi o şişlik olur bunu göze alırsan uygula, her halukarda doktoruna danış derim
Canım sanırım yanlış anlatmışssın adeti 1 ay erteleme yöntemini.Ben bu ilacı 15 aydır kullanıyorum biri düğün biri deniz tatilim için olmak üzere 2 kez erteledim adetimi yıl içinde ama bu şekilde değil.
24 adet adet pembe hapı kullanıyorsun ve ertelemek için beyaz hapları hiç içmeden yeni bir kutu alıp yeni kutunun ilk pembesinden devam ediyorsun.Çünkü beyaz hapları kullanmak vücudu adete hazırlamak demek onlarda koruyucu hormon yok onlar sadece demir ve vitamin içeriyor sadece hap unutmayı engellemek için varlar. Yani beyaz hapları hiç içmeden pembe hapları içersen ertelemiş olursun.Diğer ay beyazları normal içince sırası gelince yani yeniden adet oluyorsun

bak bu da ilaç prospektüsünden aldığım bilgi canım .
Menstruasyonu ertelemek için kullanılan kutudaki beyaz tabletler alınmaz ve yeni bir YAZZ® 24+4 kutusundaki aktif pembe tabletlerden almaya devam edilir. Bu uzatma 2. paketteki aktif tabletler bitinceye kadar istenildiği kadar sürdürülebilir. Bu süre içinde, kırılma kanaması ya da lekelenme meydana gelebilir. Daha sonra plasebo tablet döneminden sonra, YAZZ® 24+4 alımına normal şekilde devam edilir.

selam kızlar

benım 2. kutum yarı oldu ama hala adetım bıtmedı 15 oldu neredeyse adet gıbı de değilim kahverengı lekelenmelerim var bıtmedı gıtıı bu nedenle esımle beraberde olamıyoruz adet mıyım değil miyim bellı değil cunku ne yapmalıyım sızce

Canım sanırım yanlış anlatmışssın adeti 1 ay erteleme yöntemini.Ben bu ilacı 15 aydır kullanıyorum biri düğün biri deniz tatilim için olmak üzere 2 kez erteledim adetimi yıl içinde ama bu şekilde değil.
24 adet adet pembe hapı kullanıyorsun ve ertelemek için beyaz hapları hiç içmeden yeni bir kutu alıp yeni kutunun ilk pembesinden devam ediyorsun.Çünkü beyaz hapları kullanmak vücudu adete hazırlamak demek onlarda koruyucu hormon yok onlar sadece demir ve vitamin içeriyor sadece hap unutmayı engellemek için varlar. Yani beyaz hapları hiç içmeden pembe hapları içersen ertelemiş olursun.Diğer ay beyazları normal içince sırası gelince yani yeniden adet oluyorsun

haha canım mantıgım doğruda pembelerle beyazları karıştırmışım 3 aydır kullanmıyorum ara verdim o yüzden düzeltmen iyi olmuş ben de bunu anlatmak istemiştirm ama renkleri karıştırmışım :):)

selam kızlar

benım 2. kutum yarı oldu ama hala adetım bıtmedı 15 oldu neredeyse adet gıbı de değilim kahverengı lekelenmelerim var bıtmedı gıtıı bu nedenle esımle beraberde olamıyoruz adet mıyım değil miyim bellı değil cunku ne yapmalıyım sızce
Canım normal ben yaklaşık 3 ay yaşadım uzun süren garip adet dönemi ve ara kanamaları kahverengi gibi olan.Ama bırakmadım iyiki de bırakmamışım çok rahatım şimdi hiç bir yan etkisi yok telefonumda da her akşam saat 7de çalan bir alarmım var hapını al diye tüm haftaya kurduğum unutmuyorum da asla.Devam eden şey de adet değilmiş ben doktora sorum hapın ilk etkilerinden kaynaklanan kahverenkli bir akıntıymış bazen hafif kan da gelebilirmiş ama kişiye göre 1-3 ay arasında geçermiş ben 3 ayda atlatmıştım bu 15. ayım daha sonra hiç sorun yaşamadım 3 yıl falan kullnamyı düşünüyorum toplamda

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 3. kutumdayım. 1 aylık evliyim. Koruyuculuğuna güveniyorum eczacım ve doktorum onayladılar.
İlk ay ara kanama, kahverengi lekelenme ve pembe kanama yaptı ama sonra geçti. Uzun zamandır lekelenme de yok, reglimin miktarı yoğunluğu azaldı en çok bundan memnun kaldım çünkü ciddi kansızlık sorunum vardı. bir de karın ağrısı şikayetim de kısmen azaldı.
Her hangi ciddi yan etkisi yaşamıyorum, gayet mutluyuz Yazz ile :KK60: :KK53:

Arkadaşlar bende hapı aldım, adetimin ilk günü başlıcam. Dr.um adet bitiminden itibaren korumaya başladığını söyledi ama ben yine de tedirgin oluyorum. ilk ay ek bi korunma yöntemi kullanmalı mıyım ? :44:

Canım normal ben yaklaşık 3 ay yaşadım uzun süren garip adet dönemi ve ara kanamaları kahverengi gibi olan.Ama bırakmadım iyiki de bırakmamışım çok rahatım şimdi hiç bir yan etkisi yok telefonumda da her akşam saat 7de çalan bir alarmım var hapını al diye tüm haftaya kurduğum unutmuyorum da asla.Devam eden şey de adet değilmiş ben doktora sorum hapın ilk etkilerinden kaynaklanan kahverenkli bir akıntıymış bazen hafif kan da gelebilirmiş ama kişiye göre 1-3 ay arasında geçermiş ben 3 ayda atlatmıştım bu 15. ayım daha sonra hiç sorun yaşamadım 3 yıl falan kullnamyı düşünüyorum toplamda

tesekkurler en sonunda galıba bugun kahverengı akıntımdan kurtuldum.. ama zaten neredeyse ıkıncı adet donemım geldı :)))) bılgılerınız 1 - 3 ay arasında duzelmeler olacagı yonunde olmus ınsallah benımde boyle olur daha 2. kutudayım cunku....

offf offf kadın olmak zor zanaat vesselam ..:))

hemşirekutu bitince ara verme dedi. başka bi arkadaşımda 7 gün ara vereceksin dedi. ne yapıcamı şaşırdım

Adet düzensizliği yüzünden doktora gittim ve yapılan kontrollerde yumurtalıklarımda küçük ama fazlaca kist olduğunu söyledi doktor bunun için 6 ay yazz kullanmamı önerdi.Yazz bir doğum kontrol hapı ve gebelik önleyici ben ilacın şu an 1,5 ayındayım fakat 3. haftasında erkek arkadaşım ile ilişkiye girdik ve bu devam etti 1-2 haftalık aralar ile erkek arkadaşım prezervatif kullanmasına rağmen yine de takıntılarımdan kurtulamıyorum.:KK59: İki sorum var; birincisi yazz kullanılmaya başlandıktan ne kadar süre sonra gebelik önleyici etkisini gösteriyor ? İkincisi ise ilaç 28 günlük bu gebelik önleyici etkisi 28 gün boyunca oluyor mu, bunu sormamın nedeni yumurta 12-18. günler arası olgunlaşmış ve döllenmeye en müsait halde oluyor, yazz ile bu durum nasıl oluyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, umarım takıntılarımı aşmama yardımcı olursunuz.:KK61:

İlk kutu tamamlanmadan koruyuculuğunun başladığını söyledi benim doktorum ve eczacım :KK9:
Yani 3. haftada korunmasız ilişki sonucu bence ilaç korur. (kesin birşey söylemek imkansız tabii)
Ayrıca prezervatif te kullandıysanız endişelenmene gerek yok ki.
Ayrıca bu hapı içtiğin sürece koruyuculuğu aynı oranda sürer.
:KK3:

Ya arkadaşlar ben bu ilaçta 1 kutuyu bitirdim hala hasta olmadım çok tedirginim bundan once 4 ay yasmin içtim bunun yan etkisi daha az diye buna geçtim neden regl olmadım anlamıyorum çokda düzenli kullanıyorum inş korktuğum başıma gelmez :KK43:(( bi fikri olan var mı neden olmadım 2. kutuya başlamalımıyım bilmiyorum cunku bu kutu tamamen bitti

Yazz nasıl kullanıyor ben anlamadım :26:
Ben tedavi için hap kullanıyorum yan etki görmüyorum ki gynelle kullanıyorum.
Yazzı devlet karşılıyor mu ?
Eğer karşılıyorsa doktordan yazmasını stesem acaba denemek amaçlı verir mi ki :26:?

X