Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merabalar... ben de bu hapı kullanıyorum bundan önce yasmin kullanmıştıum kana yaptı geçmedi falan sonra ara verdım doktor tavsıyesı ıle yaz24+4 e başladım hiçbi yan etksi olmadı haplarda ılk başlangıçlarda bu tarz yan etkiler olabiliyo bence hap değişimi yapmak gerekli diye düşünüyorum 5. kutumu bitiricem mart gibi bırakıp bebek düşünmeye geçmeyi planlıyorum inşallah güzel haberler tekrar buraya dönerim...sevgiler..

arkadaşlar ,kistim yüzünden 3 ay yazz kullanmamı istedi doktorum .....daha önce de hapla korunuyordum 3 ay önce bırakmıştım ama kist yüzünden kullanmak zorundaydım yine:KK14:bu markayı ilk defa kullandım geçen ay yumurtlama günlerinde ilişki olmuştu ardından 2 gün çok az adet olmuştum yinede hapı içmeye başladım test yapmıştım negatifti çünkü zaten hemen çıkmazdı da neyse ...şimdi adet günümden 2 gün önce lekelenme başladı önce pembe akıntı şeklinde sonra kahveye döndü ama sadece peçete de var hapın etkisimi bu? niye adet olamadım hala ! ayın 8 inde olmam lazımdı başına böyle birşey gelen varmı?:KK50:
şiştim resmen ! bulantı oluyor ve asla yemiyeceğim şeyleri yemeye başladım aklımda yoktu eşim bir test yap senin durum normal değil dedi...hamile de olabilirmiyim acaba?offfffffffff:KK37: yorumlarınıza göre test yapıcam normal bir durumsa yapmıycam :KK42:

Merhaba. Ben 1 aydır yaz 24+4 kullanıyorum. En önemli yan etkisi 1 ayın sonunda ortaya çıkan aşırı kaşıntı ve beraberinde yırtılma (çatlak). Tüm vücudum yanma hissi ve kaşıntı ile beraber çatlamaya başladı. Beraberinde herhangi bir ilaç kullanmadım, hayat tarzımda yada kilomda herhangi bir değişiklik olmadı. Ayrıca mide bulantısı, baş dönmesi ve sinir de yaptı. Üstelik reglimde 12 gün sürdü!!! Bu gün doktorum ve ilaç firması Bayer'i arayarak şikayetlerimi ilettim. Kullanma kitapçığında yan etkilerde çatlak yaptığına dair bir uyarı da yok. Doğumda 13 kilo aldım tek çatlağım olmadı. 1 ay ilaç kullanarak her tarafımı çatlattım. Rezalet değilde ne? Çok moralim bozuldu. Sizde dikkatli ve iyice düşünerek kullanırsanız iyi olur. senağlama
Aynı durumla ben de karşılaştım malesef :KK5: hem de daha 2. günde..bu kadar kısa sürede nasıl oldu bilmiyorum..önce neden olduğunu anlayamadım ama kesinlikle bu ilaçtan kaynaklanıyor, yazınızı okuyunca daha iyi inceledim ve derin çatlaklar oluşmuş özellikle sol taraf berbat halde...daha önce bir tane bile yoktu sinirden ölüyorum şuan:KK47:

lütfen bir bakıverin kızlar ........:KK17:

benim ilk kutuda 3.beyazda adetim başladı.fakat çok az kan geldi.neredeyse lekelenme tarzındaydı. adet geçtikten sonra ben de şüphelendim test yaptım fakat bişey çıkmadı.ilk başlarda alışana kadar böyle oluyor sanırım.

benim ilk kutuda 3.beyazda adetim başladı.fakat çok az kan geldi.neredeyse lekelenme tarzındaydı. adet geçtikten sonra ben de şüphelendim test yaptım fakat bişey çıkmadı.ilk başlarda alışana kadar böyle oluyor sanırım.

çok teşekkür ederim:KK16:haptan kaynaklanıyor sanırım hamilelik olduğunu sanmıyorum bende o yüzden test yapmadım ne zor biz kadınların işi ya :KK31:

selam kızlar bende yaz 24 kullanıyorum bı yaklasık 5. ayım olacak hapı bırakırsam ne kadar sure ıcınde hamıle kalabılrıım sızce

Merhaba,

öncelikle hem polikistik over ve de overkist hastası olarak 10 sene kadar yasmin kullnadım.. kilo alımından başka hiç bir rahatsızlık yaşamadım. Arkasından artık isyan ederek hapı bıraktım ve ne olduysa ondan sonra başladı . 2 ayda bir 3 ayda bir hatta 4-5 ayda bir regl olmaya başladım.. Sonrasında kist yarılması denilen bir rahatsızlıkla iç kanama tehlikesiden dolayı 4 gün hastanede gözetim altında kaldım. Önceki Dr um bana ömür boyu düzenli regl olamayacağmı doğum kontrol hapı kullanmak zorunda olduğumu söylemişti ve ben ona inanmadım... Bir çok dr gezdim ünlü ünsüz özel ssk... hepsinde de aynı cevap var.. Eğer polkistikover ve ya overkist rahatsızlığınız var ise ya çocuk yapmaya önelik bir tedaviyle hamile kalacaksınız, sonrasında doğum kontrol hapına devam... yada ömür boyu doğum kontrol hapı kullanacaksınız ve düzenli regl olacaksınız. Bana Yazz ilacını ilk kez önerdiler. Bu gün başlayacağım.. Anlatılanlar kadar yoğun bir yan etki yaşacağımı sanmıyorum.. Yasminle yıllarca sorun yaşamadım.

test yaptım 2. çizgi silik çıktı :2: tekrarlıycam testi :26:adetim sadece lekelenme şeklinde oldu bu ne şimdi iyice kafam karıştı! hamileysem nasıl oldu bu hemde doktorlar imkansız derken ...test mi bozuktu anlamadım ben ya offfffffff:KK30:

arkadaşlar ,kistim yüzünden 3 ay yazz kullanmamı istedi doktorum .....daha önce de hapla korunuyordum 3 ay önce bırakmıştım ama kist yüzünden kullanmak zorundaydım yine:KK14:bu markayı ilk defa kullandım geçen ay yumurtlama günlerinde ilişki olmuştu ardından 2 gün çok az adet olmuştum yinede hapı içmeye başladım test yapmıştım negatifti çünkü zaten hemen çıkmazdı da neyse ...şimdi adet günümden 2 gün önce lekelenme başladı önce pembe akıntı şeklinde sonra kahveye döndü ama sadece peçete de var hapın etkisimi bu? niye adet olamadım hala ! ayın 8 inde olmam lazımdı başına böyle birşey gelen varmı?:KK50:
şiştim resmen ! bulantı oluyor ve asla yemiyeceğim şeyleri yemeye başladım aklımda yoktu eşim bir test yap senin durum normal değil dedi...hamile de olabilirmiyim acaba?offfffffffff:KK37: yorumlarınıza göre test yapıcam normal bir durumsa yapmıycam :KK42:
test yaptım 2. çizgi silik çıktı :2: tekrarlıycam testi :26:adetim sadece lekelenme şeklinde oldu bu ne şimdi iyice kafam karıştı! hamileysem nasıl oldu bu hemde doktorlar imkansız derken ...test mi bozuktu anlamadım ben ya offfffffff:KK30:

bende de ilk aylarda bu belirtiler olmuştu.normaldir diye düşünmüştüm ama 2. çizgi silik çıktı deyince affalladım.
testi tekrarldın mı ? bende bu ilacı kullanıyorum ama yazdıklarını okuyunca korkmaya başladım..

regl düzensizliği yüzünden doktorum 6ay kullanmamı söylemişti bu hapı ve dün sonuncu beyaz hapı içtim normal de 2.beyaz dan sonra regl oluyordum fakat ilaç bitti hala olabilmiş değilim belirti bile yok. Kafama takılan şey ise cuma cumartesi ve pazar günü 4. Beyaz hapı içmeden önce erkek arkadaşım ile birlikteydim ve 3 gün boyunca birlikte olduk. Çok endişeliyim şimdi ilaç da bitti ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce hamile olma olasılığım var mi? :KK43:

Son düzenleme:
regl düzensizliği yüzünden doktorum 6ay kullanmamı söylemişti bu hapı ve dün sonuncu beyaz hapı içtim normal de 2.beyaz dan sonra regl oluyordum fakat ilaç bitti hala olabilmiş değilim belirti bile yok. Kafama takılan şey ise cuma cumartesi ve pazar günü 4. Beyaz hapı içmeden önce erkek arkadaşım ile birlikteydim ve 3 gün boyunca birlikte olduk. Çok endişeliyim şimdi ilaç da bitti ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce hamile olma olasılığım var mi? :KK43:

endişe etme bazen gecikebiliyor birkaç gün. hiçbi belirti olmayışı ilaç yüzündendir.istersen adaçayı iç yardımcı olabilir regl olmana.

merhabalar
ben yazz'ın 4. paketindeyim.ilaca başladığımdan beri hiç ara vermeden kullandım.unutmadım da almayı, hemen hemen aynı saatte almaya dikkat ettim.paketin yarısını bitirdim, bugün kahverengi ara kanama şeklinde lekelenme oldu. acaba bu durum ilacın etkinliğini azaltan birşey mi?
ilk 3 ayda hiçbirşey yoktu, ilk defa böyle birşey oldu o yüzden bi size danışayım dedim.
cevap verirseniz çok mutlu olurum.

selamlar,
6 aydır yazz 24 kullanıyorum. ve geçen ay nasıl olduysa tabletin birini almayı unuttum.
ertesi gün de prospektüste yazdığı gibi unuttuğum ilacı aldım ve son 4 tableti atlayıp yeni kutuya başladım.
ve 1-2 hafta öncesinde antibiyotik kullandım. (duyduğuma göre antibiyotikler hapın etkisini azaltıyormuş. ne kadarı doğru bilmiyorum)
ve 1 aya yakındır da eşimle beraber olmadık hiç.
sonuç olarak; adetim 11 gün gecikti.belimde, kasıklarımda ağrı var uzun zamandır. adet belirtisi mi yoksa bebek mi bilemedim.
gebelik testi yapıyorum 2 günde bir ama negatif çıkıyor.
korkudan gidip kan testi de yaptıramıyorum:KK17:
gecikmemin sebebi ilacın düzenini aksatmam ve antibiyotik kullanmam mı, yoksa misafir mi geliyor :KK9:(uzun süredir birlikteliğimiz olmadı, bu nasıl olacak bilmiyorum ama )
buna benzer şeyler yaşayan var mı :KK5:çok stres yaptım, çok gerginim:KK5:

ben de bu hapı kullanıyorum. 24 pembe hap bitti, bugün de 4 beyaz hap bitti, regl olmadım henüz. adet olmasam bile yarın yeni pakete başlamalı mıyım?

hiç ara vermeden kullanılıyo
yeni pakete başlamalısın yani

teşekkür ederim. diğer kutularda beyaz hapların 3. günü regl oluyordum ondan kafam karışmıştı olmayınca.
sabah reglim başladı. ona da başladı denemez ya neyse.. 1 - 2 damla sadece.

X