Yazın ankara ya taşınacağım nerede yaşanır ankara nasıldır yardım lütfen

Ankarada üniversite okudum,,çok çok zor alıştım; ki geldiğim şehir deniz kenarı bile değildi,, fazla gelişmemiş bi büyükşehirden geldim halbuki...
Ankarayı seven tam seviyor ama sevmeyen de sevemiyor bir türlü...
Kısmette burada yaşamak varmış evlendim burada oturmaya başladım yaklaşık bi 5 aydır...
Ama yine çok alışamadım..
Kişinin oturduğu yer önemli..
Oturduğun yer yüksekçe bi semt olsun:KK34:
Benimki gibi güneş almayan dipdibe evleri olan bi semtte oturursan kafayı yemen garantidir...
Ben sana esat taraflarını tavsiye ederim yüksek hareketli hem de merkezii.
Ankara bana göre de başkent olmasına rağmen çok gelişmemiş gibi geliyor..
Çöp kutusu olayı yıllardan beridir aynı,, kutu koymuyolar yerlere atılıyo çöpler :KK53:
Bu ve benzeri b sürü şey var ama gerçekten bi arkadaşın da dediği gibi gri bi şehir ankara...

ankarayi seviyorum cocuklugum orda gecti amaaaa evler icice gibii balkonlar birbirine degiyorrr
tuvalete gitsen yan komsu duyuyor ne öyleee yurt disi görmüs pilan proje yapacak biri lazim ankaraya gerci eskisinden güzel

ankarayi seviyorum cocuklugum orda gecti amaaaa evler icice gibii balkonlar birbirine degiyorrr
tuvalete gitsen yan komsu duyuyor ne öyleee yurt disi görmüs pilan proje yapacak biri lazim ankaraya gerci eskisinden güzel

evet evlerin dipdibe olması çok kötü samsunu aramam inşallah.

evlerin dipdibe olmadigi bi buyuk sehir varmi arkadasim..bahsettigin yerde cok onemli..onu acik cok guzel yerlerde var.genellememek lazim.teyzem istanbulda otururken bir tane penceresi sokagi gormuyordu.bi cephesi yan apartmanin mutfak tarafini goruyordu.hatta mutfagini..o kadar yakindiki ne pisirdigini goruyordun ocakta..diger cephe yandaki fabrikanin utuculerini goruyordu..zerre gunes almayan bir apartmandi..ve orasi genelde oyleydi..ama simdi istanbul dibdibe evler icice desem haksizlik etmis olmazmiyim..bir suru ferah semtleride varken...

avm si bol olan bi şehir hatta kent park avm ve cepa avm yanyana, ilerisinde armada avm olan saçma bi şehir. neden 2 avm yan yana senelerdir mantığını çözemedim :/ Ankara da yaşamaktan nefret ediyorummmmmmm :KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

evet ankara gri bir şehir çünki soğuk ankraya sormuşlar 3 g nedir diye gar gış gıyamet demiş derler ya doğru birde siyaset soğuğu var oda cabası neyse arkadaşlar ümitköy çayyolu demişelr allah aşkına oradaki daire fiat larınıda yazarmısınız küçük dilimizi yutalım kim istemez nezih düzgün sette oturmayı memur ailesinden bahsediyoruz neyse bende izmire gittiğimde allahım burası neya hiç düzgün tertipli şehir değildi nasıl kokuyor demiştim deniz kokusu değil başka pis bir koku istnbl allahım orası neyaa öyle insanlar birbirinin üstüne yürüyor sanki oranın evleri çokmu ferah hepsi dipdibe a tabii floryada oturuyor ya bütün arkadaşlar bu iş sevmekle alakalı aslında burada doğduğum yer değil doyduğum yer başlıyor belkide nasl görmek istiyorsak öğle görürüz .....

Biz de Ankara'da yaşamıyoruz ama kızımız orada üniversite okuduğundan ve ileride bizimde gelme durumumuz olduğundan yatırım amaçlı olarak ve de ulaşımı kolay olsun diye macunköyde metronun hemen yanında güvenlikli bir siteden daire aldık. Ankara da yaşayan arkadaşlar çok farklı yorumlarda bulunduklarından iyi mi ettik kötü mü ettik bilemiyorum. tam anlamıyla çeveriye tanıyanlardan çevre hakkında yorum yazarlarsa çok sevinirim. Hem konuyu açan arkadaşa da yardımcı olurlar. Teşekkürler

Biz de Ankara'da yaşamıyoruz ama kızımız orada üniversite okuduğundan ve ileride bizimde gelme durumumuz olduğundan yatırım amaçlı olarak ve de ulaşımı kolay olsun diye macunköyde metronun hemen yanında güvenlikli bir siteden daire aldık. Ankara da yaşayan arkadaşlar çok farklı yorumlarda bulunduklarından iyi mi ettik kötü mü ettik bilemiyorum. tam anlamıyla çeveriye tanıyanlardan çevre hakkında yorum yazarlarsa çok sevinirim. Hem konuyu açan arkadaşa da yardımcı olurlar. Teşekkürler

haklısınız bulundukları çevreler bizim için yardımcı nitelik taşıyabilir.

Ben 3 sene Ankara'da yaşadım.bekardım ve Mersin'den gitmiştik Ankara'ya.ayrancı ve Çankaya'da oturduk.çok sevmiştim.mersine dönmek istememiştik ama babamın işi dolayısıyla dönmek zorunda kalmıştık.arı kolejınde okumuştum durumun varsa çocuğun için tavsiye ederim.kızılay ve tunalı Hilmi çok güzeldi.memur ve öğrenci şehri.insanlarıda ne yalan söylim çok kaliteli.bi dışarıya çık kızları bile ayrı havalı ve güzeller.izmirin adı çıkmış ama Ankara kızlarıda çok hoş.yaşam kolay sakin bir şehir.evlenip istanbula geldim.birkaç kere istanbuldan Ankara'ya eşimin işi dolayısıyla gittik ama en güzeli istanbula dönüş yoluydu.istanbuldan sonra çok boğuk ve sıkıcı geldi.arkadaşların bahsettiği parklara alışveriş merkezlerine gittik in cin top oynuyor.istanbul her saat ve hergün cıvıl cıvıl olmasına o kadar alışmışımki.istanbulu hiçbir yere değişemen şahsım adına.ama insanoğlu her duruma alışıyor sonuçta.

Herkese her şeyi beğendirmek mümkün olmaz.birimizin çok beğendiğini bir diğerimiz hiç beğenmeyebiliriz.gelip görüp yaşadıkça kendiniz karar vereceksiniz buna.Macunköy nasıl bir yer bilmediğim için yorum yapamam ama kızınız buradaymış benim de kızım Eskişehir'de eşim hadi toplan kızın yanına gidiyoruz dese bir dakika durmam.

Herkese her şeyi beğendirmek mümkün olmaz.birimizin çok beğendiğini bir diğerimiz hiç beğenmeyebiliriz.gelip görüp yaşadıkça kendiniz karar vereceksiniz buna.Macunköy nasıl bir yer bilmediğim için yorum yapamam ama kızınız buradaymış benim de kızım Eskişehir'de eşim hadi toplan kızın yanına gidiyoruz dese bir dakika durmam.

eşimle ben memur olduğumuz için ha deyince istediğimiz yere gidemiyoruz maalesef.. kızımız okulu bitirir de nasip olursa inşallah ilerleyen senelerde ankara'ya yerleşmek istiyoruz. o yüzden aldığmız evin muhitini merak edip ankarada yaşayan arkadaşlara sordum. İnşallah siz de kızınıza tez zamanda kavuşursunuz.

Yeni mahalle sınırları içinde miydi orası?

Ben aydınlıkevlerde oturuyorum..
Ev apartman düzeni çok sıkışık bi semt asla tavsiye etmem:KK20:
Zaten ben de taşınmak için ev arıyorumm..
Ankarada komşuluk sıfır..
İnsanlar soğuk soğuk bakıyolar yolda sokakta çok soğuk bi şehir...
İyileri elbette vardır ama bana hiç denk gelmedi:KK50:
İnşallah burdan taşınınca güzel komşuluğu olan bi evde otururum:KK30:
Ama sanmıyorumm çankayada hiç yoktur komşuluk...
Gidilecek hiç bi yer bulamıyoruz eşimle...
Avm zaten sıkıyor bi süre sonra...
Kışın da park bahçe olmuyor haliyle
Yani ankarada eşin dostun akraban varsa yaşaması güzel ama yalnızsan iyice yapayalnız kalıyosun :KK50:
İçini karartmak istemem arkadaşım sadece çok büyük beklentilere girme diye anlatıyorum yaşadıklarımı..

Ben 3 sene Ankara'da yaşadım.bekardım ve Mersin'den gitmiştik Ankara'ya.ayrancı ve Çankaya'da oturduk.çok sevmiştim.mersine dönmek istememiştik ama babamın işi dolayısıyla dönmek zorunda kalmıştık.arı kolejınde okumuştum durumun varsa çocuğun için tavsiye ederim.kızılay ve tunalı Hilmi çok güzeldi.memur ve öğrenci şehri.insanlarıda ne yalan söylim çok kaliteli.bi dışarıya çık kızları bile ayrı havalı ve güzeller.izmirin adı çıkmış ama Ankara kızlarıda çok hoş.yaşam kolay sakin bir şehir.evlenip istanbula geldim.birkaç kere istanbuldan Ankara'ya eşimin işi dolayısıyla gittik ama en güzeli istanbula dönüş yoluydu.istanbuldan sonra çok boğuk ve sıkıcı geldi.arkadaşların bahsettiği parklara alışveriş merkezlerine gittik in cin top oynuyor.istanbul her saat ve hergün cıvıl cıvıl olmasına o kadar alışmışımki.istanbulu hiçbir yere değişemen şahsım adına.ama insanoğlu her duruma alışıyor sonuçta.

bakalım bende 10 yıl istanbulda yaşadım samsun beni hiç kesmedi ankara ya bakacağız

evet yenimahalleye bağlı. istanbul yolu üzeri aselsanın yanı

Bir bölümünün kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilendiğini biliyorum.O bölüm gecekondu ağırlıklı biraz daha.
Diğer bölüm ise daha nezih bir yer.
Bence canınızı sıkmayın düşündüğünüz kadar iyi değilse sonuçta metronun yanı yol tehlikesi olmayacak.Eğer gelecepe dönük hoşunuza da gitmezse kızınızın okulu bittiğinde satar yahut kiraya verirsiniz

X